Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Nem értem... az összes többi itt lévő MTK teló elkezdi a flashelést gond nélkül, de ez nem... Windows 7 amúgy a rendszer. Xp-n a 3-as flashtool felismerte, csak nem tudta végig flashelni...

-
Laza...
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Fix SP Flash tool errors and problems
Many users seem to be having issues with SP Flash Tools. Often we'll see errors such as 'brom error 4032, 4008, 3144, 1013'. These fixes aren't guaranteed to help with that, but they're just some common problems that are easy to attempt when using SP Flash Tools to see if it fixes the issue.
In this order (easiest to toughest):- Make sure you're using the latest versions of MTK Droid Tools and SP Flash Tools
- Run SP Flash Tools in admin mode
- Try with 'download' and 'firmware upgrade' mode. For firmware upgrade mode, all items need to be checked. In that case, make sure all parts of the firmware are there, or remove the references to them in the scatter if you don't want to flash them or if they don't exist.
- Try a new USB cable
- Try 'Flash Tool' instead of 'SP Flash Tool'
- Uninstall the current drivers and install again with PDANet.
- Try a different PC
- Sometimes a different preloader MAY help, however this should only be attempted if all other solutions fail and could brick your phone if you use the wrong one. -
raulicio
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
tuti biztos, hogy driver probléma. Nekem is volt ilyen, hogy elindítottam a flashelést, bedugtam a kábelt de preloader helyett elkezdte tölteni a telefont és annyi. Cserélgettem a drivereket, aztán egyszer csak jó lett.
Amúgy ez egy általános tévhit, az ég világon semmit nem kell nyomkodni a flasheléshez. Csak akksi ki, majd be és rádugod az usb-re. Ha jók a driverek akkor lefut a flashelés. A világ legegyszerűbb dolga, szóval nem kell hozzá túl sok ész.
Persze egyéb hiba lehet a flashelés közben pl PMT hiba, de ezek re is van orvosság.
-
Keeperv85
nagyúr
-
laci laci
addikt
válasz
laci laci
üzenetére
Sp flashtool nál nem mindig az adb driver kell,de nézd meg,ragd fel azt is,ezt is.
USB driver.rar kicsomagolás után, a leírtak szerint az eszközkezelőben kijelölve az egész USB driver mappa a driver frissítéshez, a frissítő kikereste belőle a neki megfelelőt. Sikeres driver frissítés után az SP Flash Tool-al egyből felment.... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Laza...
üzenetére
Ennek valóban így kéne lennie, csakhogy nem csinál semmit. Nem is jelez a Windows, hogy bármi csatlakozna, csupán a kiszolgálón látom, hogy felvillan a preloader, amivel el kéne induljon a flash, majd bekapcsolja a telefon a töltést automatikusan.
Izé.. valaki tudna linkelni egy hozzá való preloader driver telepítőt, ami bevált? Van feltéve egy, de szerintem ehhez az nem jó...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
laci laci
üzenetére
Pont most szenvedek egy flasheléssel, mert az itenért nem megy. A preloader csak akkor indul el, ha nem nyomok semmit, de olyan gyorsan kilép, hogy képtelen elindulni a flash. Ha nyomom a hang felt, akkor betölti a gyári recovery-t, ha a hang le-t, akkor a factory mode-ot, ami ezen sajnos kínai, nem angol, így azzal semmit sem érek...

-
junkpod
nagyúr
válasz
rendorsrac
üzenetére
Ha az usb driveren nem tudsz túljutni akkor nem tudunk segíteni.
Ha végképp nem megy ketess egy win7-et és kezd azzal.emery2: szinkronizálás ki be
-
gabor231
tag
Üdv.adott egy v3 olyat csinált hogy egyre gyakrabban kikapcsol és nem hajlandó bekapcsolni.romot nem tudtam rajta cserélni csak factory reset volt.jó volt kb fél napig és megint kikapcsolt.most már 2 napja nem hajlandó bekapcsolni sem.töltést nem veszi.akksi lehet?hol lehet akksit szerezni hozzá?ebaynél gyorsabban.
-
laci laci
addikt
válasz
rendorsrac
üzenetére
Mi a gond vele?
Közben olvastam,nekem nincs xp-m,ha valami más kell írd meg privátban. -
rendorsrac
tag
Sziasztok!
Nincs senki, aki Budapesten segítene megromolni a V3-am?
-
Gaabe
tag
Most néztem, hogy már nincs euexp szállítás a mixeshop-on...
-
junkpod
nagyúr
Ha valakinek van concordos 14.02.15 modem.img-je azt szívesen venném tesztelésre.
Azt olvastam, hogy a cc már teszteli a kitkat beta romot

-
laci laci
addikt
válasz
janek69
üzenetére
Próbáld ezekkel:-camera bravo
Lenovo v3.6.6 -
janek69
senior tag
Hát ez fura. Vagy a Nokia fényévekkel a Sony előtt jár CMOS kamera szenzorok terén,vagy ennek a kamerának semmi köze a sony-hoz. Ezzel gyenge fény mellett lehetetlen jó képet csinálni. Ennyit a hangzatos marketingről. Xmor R nesze neked.
-
janek69
senior tag
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Nos én 1.1.1 FW-el kaptam és igazból nem értem mi gond lehet vele,ha valaki nem telenor-os.
-
laci laci
addikt
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Azért annyira nem jobb mert vagy nincs 3g,vagy rosszabb a kijelző.....
-
Laza...
addikt
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Sajna ez igaz, annyi "supportot" életemben nem kellett adnom összesen mint csak az eladott V3-ak után

-
Vjankovics82
senior tag
Hát halljátok olyan sok gond van ezzel a telóval én megváltam tőle!!! vettem inkább egy jiayu g2f telót sokkal jobb!
-
balaaa88
aktív tag
Stock 1.1.4-en újrarakás után, minden buhera nélkül (rootolva van) teljesen jól működik a GPS nálam. Első fix igen hamar megvan. Valaki használja még rajtam kívül? Tapasztalat ez ügyben?
-
Keeperv85
nagyúr
GPS-re néztem innen logot (kijelző típust kerestem benne...). Az A-GPS már a boot elején elfeküdt... 1.04-es rom, ha minden igaz, de nem látom, mert nem tölt be a kijelző driver...

-
andrasxx
tag
válasz
tepimartin
üzenetére
Megtaláltam...:-)
Megpróbálom feltölteni és linkelni...gps.conf
1.1.1 romhoz...
Most érkeztünk meg egy kb 250km-es útról... Székesfehérvár-Szeged-Kiskunmajsa, a gps hiba mentesen kiválóan működött, mint a korábbi romokkal is... -
rendorsrac
tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Rendben, köszi. Szerintem megvárom, mert már szétvet az ideg.
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
rendorsrac
üzenetére
Hétfőn jutok xp-s géphez, este elküldöm, ha addig nem sikerül.
(Céges gép, nekem is hülyeségeket töltött le először....) -
janek69
senior tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Nekem hétfőn jött meg a teló 1.1.1-el,de eddig semmi olyan dolog nem történt,amit hibának neveznék. Telenoros vagyok,de még nem tettem bele a kártyát.Nyilván csodát nem várok,vagy fel kell tennem a régi 1.0.1-et majd,vagy megoldom a régi nagy problémát. Vagy letöltök egy 2G/3G widgetet,azt azt mondom,hogy e-mail szinkronizáláshoz elég az edge,ha meg 3G kell,akkor addig nem hívok és ne is hívjanak addig.

-
rendorsrac
tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Innen próbáltam, de az usb drivert nem tudtam hogy kell leszedni. Minden szart leszedett, csak azt nem. Pontosabban ami lejött, az nem csinált semmit. Ha meg van neked, át tudod küldeni?
-
balaaa88
aktív tag
Nekem az 1.1.5 nem jött be. Simán felment, root is megvolt Kingo-val. Viszont Xposed-t már nem tudtam rá feltelepíteni, illetve SuperSu bináris frissítést sem engedte. Nézem az 1.1.4-et.
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
rendorsrac
üzenetére
Szia!
Én innen szedtem le anno xp drivert. Biztos hogy működött, de most hétfőig esélyem sincs xp-s géphez kerülni. -
rendorsrac
tag
válasz
junkpod
üzenetére
A gond már ott kezdődik, hogy usb drivert se tudtam sehonnan leszedni xp-re. Nem vagyok túl gyakorlott és nem találtam sehol szájbarágós leírást. Hiába töltöttem le romot, meg ft-t, usb driver nélkül nem tudok mit kezdeni velük. Amúgy pl scatter file-t se találtam hozzá.
-
junkpod
nagyúr
válasz
rendorsrac
üzenetére
Töltsd le az 1.1.1-et chinaphone arenarol, az a legkönnyebb dolog. Spflashtool telepitéssel felmegy ez pedig kb 20x szájbarágósan le van írva itt is.
Szedj le mindent, kezd hozzá, ha elakadsz, kérdezz. -
tepimartin
tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Navigációt elindítottam, megtalálta a holdakat rendesen helyrerakott méterre pontosan, viszont még nem mentem vele. Délután fogok utazni, majd meglesem, hogy mennyire tudja követni a dolgokat.

-
rendorsrac
tag
Sziasztok!
Korábban már kértem segítséget az iNew V3 romolásához, de sajna igazi szájbarágós segítséget nem kaptam és semmire nem jutottam. Ha valaki rádobna Budapesten egy jól működő gps-es romot a telómra, vagy privátba minden hozzávalót átküldene, megköszönném. Telefonon, ha megcsörget valaki emiatt visszahívom. Voda3312663.
Üdv, András
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
tepimartin
üzenetére
S a navigációt is kipróbáltad?
Hiába lát a telóm a szobában 3-5 műholdat, ha navigálásnál elvérzik... -
tepimartin
tag
Nekem is sikerült beállítanom a GPS-t tökéletesen. Pár másodperc alatt 3-4 holdat egyből fog a lakáson belül. 1.1.1-es ROM-om van. Ennek most nagyon örülök. Mostmár csak egy jó akksi kéne valahogy bele

-
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Na gps tesztelve 1.1.5 romban.
Ygps, csak epo és google mobil, legeslegelső indítás rom csere óta: 30mp alatt fix, 12 hold, 9 zöld, 4db 30 felett, és egy 40-es
Gmaps ha a compass jó akkor tökéletes, ha a töltőm fogjaz iránytűt akkor 5%-nyi mellérakás.
Jó lesz ez!
Még egy telenor javítás kellene, és rendben vagyunk. -
junkpod
nagyúr
válasz
balaaa88
üzenetére
1.1.5 letölthető prerooted verzioban is.
Tegnap felraktam, először nem sikerült a wipe mert a twrp nem mountol jól. De másodjára advanced wipepal már sikerült.
Egyelőre semii érdekes, telenor szar, wifi nagyon erôs, mobil térerő talán gyengébb vagy hasonló, gps majd délelőtt.
Nagyon piszkálja a csőröm egy hibrid telepítés amíg nem lakom be, erre vagy az 1.1.1-re ráfleshelni az 1.0.1-es sytemet a telenor miatt...
Illetve jobb lenne ebből az 5-ösből flashtool verzió is. -
andrasxx
tag
válasz
tepimartin
üzenetére
Természetesen... csak hol keresem?
-
tepimartin
tag
válasz
andrasxx
üzenetére
Megosztanád azért a gps.conf fájlodat? Nekem is 1.1.1 van fent de ezzel a rommal szinte semmi műhold, se fix. Az előzővel ment a gps rendesen, sok küszködés után, de most már nem szeretném visszatenni a régebbi rendszert. Ezzel a fájlal pedig hátha valamit eltudnék érni.
Köszi! -
laci laci
addikt
A gps Haier telon(másik telom).[link]
-
janek69
senior tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
A Hely Wi-Fi és mobilhálózat alapján ki volt kapcsolva? A Sygic-ot nem érdekli,a WAZE tudom,hogy hülye tőle az izrael kedvelő ingyenes 3 betűsről nem tudok infót.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Egy kis navi teszt, akit érdekel:
Alany: iNew V3, v4, 1.0.1.-es 900MHz-es rom.
Útvonal: Tolna-Szekszárd-Baja-Mélykút, s visszaút.
Időjárási körülmények: napos és esős időben kipróbálva. Kivéve a Sygic, az csak napos, gyengén felhős időben próbáltam eddig.
Progik: R*Go, Wazze, Sygic.
R*Go, Wazze: Ugyanazt produkálja mindkettő progi:
-útközben nem az úton tart, hol a kukoricásban, hol a Dunában mutat,
-kereszteződésben elnavigál össze-vissza, fázis késésben van.
-sebességnél nem a valós értéket mutatja: hol elkésve lassabb sebességet mutat, hol észbekapva utólérve magát felgyorsít, hogy utolérjen.
Sygic:
- az úton tart, nem a kukoricásba megyek,
- egyszer vitt be egy lassabb kanyarban egy kis utcába.
- sebességtartása jobb az előzőeknél, de nem tökéletes ez se.Tapasztalatom szerint a Sygic a nyerő, ez nem hibázik annyit mint a másik 2.
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Csak a régebbi verziók használták? Ezeket mát ki sem olvassa az a-gps,hiába teszem bele?
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.orgAz aksi kalibrálás tudom,hogy hülyeség.
-
balaaa88
aktív tag
Az 1.1.5-öt nem tudjátok, mivel lehetne rootolni? (CWM-es megoldáson kívüliek érdekelnének elsősorban.) Framaroot, RootGenius nem megy.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Ez a gps.conf a következő kedvencem az akku kalibrálás után. Azért nincs, mert nem kell, mert az összes MTK modellben be van írva az nvram-ba a gps kalibráció. Most persze erről jókat lehetne vitatkozni, de felesleges. Ahogy arról is, hogy hidegindítás után mikor talál műholdat a GPS normális esetben. Jól ismerem a mese részét a 20mp-ről. Perszehogy... a katonai SNR-re is kell legalább 30-40 és ott nem csak EPO és A-GPS támogatás van mellé...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem tudom feltűnt-e valakinek, de a készülékben ZTE kernel van...
Nem akarok tippeket adni ezután mit gondolok a GPS hibáról... -
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Az nekem is megy rendesen,hivatalos is és free,kivéve a térképet,de mivel mi magyarok vagyunk nekünk nem jár ingyen navi egy magyar cégtől.Erről ennyit.
Nekem 1.1.1-el jött,ami fura volt,hogy a system/etc-ben nem volt gps.conf,de tettem neki,gyorsan talál holdat net nélkül is és had tegyem hozzá,hogy eddig egyik telefonom sem mutatta pontosan a magyasságot,na ez tudja,hogy 89m és nem 105-120. -
raulicio
senior tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Akkor gondolom én hazudok, mert 1.0.5. és 1.0.7. keveréke volt a telón amikor prágában voltam akkor ez az egy navigációra alkalmas készülék volt az autóban. Nem én vezettem, szóval a kezemben volt a telefon (nem a szélvédőn) és hiba nélkül navigált a szállásra, a belvárosba és vissza is. Egyszer sem rakott át másik utcára. Egy "idegen" városban, ahol azért nem mindegy, hogy melyik után fordulsz be...
az 1.0.7 feletti romokban alapvetően el van kúrva a gps, fix ide vagy oda. Ezekkel az endomondo is szar, holott a korábbiakkal ott sem volt gond. Erről kb ennyit!
-
woteska
csendes tag
Akiknek nem érzékeli a géphez csatlakozást, azok próbálják ki másik kábellel, biztosan az a gondja!! Esetleg ha új kábellel sem jó, akkor másik USB portra dugják. Fejlesztői lehetőségek > USB-hibakeresés legyen bekapcsolva.
A legfrissebb PDANET legyen feltelepítve: http://pdanet.co/a
Telepítés közben kidob majd egy üzit, hogy most csatlakoztathatod. Le is tölti a drivert.Ha felismerte a telefon tárolóit, és feltelepült a driver, akkor kapcsoljuk ki a telefont, húzzuk le, szedjük ki az akksit, sim-et, sd-t, mindent.
Ezt le kellene tölteni: http://www.mediafire.com/download/rx7svhxkzdx09k4/drivers+preloader+mt65xx.rar
Ha megvan a letöltés, csomagoljuk ki. Nyissuk meg az eszközkezelőjét a Windowsnak, általában a Sajátgép, Kezelő, Eszközkezelő útvonalon elérhető(Windowsfüggő). Ha megtaláltuk, a telefon hangerő + gombját folyamatosan nyomva csatlakoztassuk. Fel fug ugrani egy MTK 65xx preloader ismeretlen eszköz, amire kattintsunk is gyorsan kettőt. Válasszuk az illesztőprogram frissítés lehetőséget, kézileg adjuk meg neki a gépen lévő, előzőlegesen letöltött, kicsomagolt mappa útvonalát. Ha minden oké, akkor többet nem fog "ugrálni" fel-le, és valamilyen COM portként lesz ott az Andorid eszköz.
Ezek után lehet FlashToolal frissíteni. Én előbb 8.1 Winről frissítettem, Kompatibilitásnál Win7-re állítottam, illettve Win7-nél, és 8-nál, 8.1-nél a FlashTool legyen rendszergazdaként elindítva.
Most frissítettem 1.0.8-ról 1.1.1-re, és nekem az 1.1.1-hez nem volt megfelelő a letöltött anyag között található vcom driverek egyike sem. Viszont amit előbb leírtam, az oké volt.
Akinek sikeresen törlődött már az IMEI száma(mint nekem), és minden update-nél újra kell írnia, annak ajánlom, hogy MTK Mobile Uncle Tools-al mentse le update előtt az IMEI-t, és tegye fel a gépre is.
Update után ugyan ezzel a progival Backup helyett Restore IMEI, és visszaáll a rend.Akinek rootolással van baja, és nem megy a Framaroot, az a Shuame nevezetű programot tudnám ajánlani. Kínai nyelvű, de a ROOT-ot mindenki felismeri, arra kell rányomni. Nekem a Framaroot nem működött 1.0.8-on, ezért kerestem más megoldást.
###########
RVR400 kollegának köszönöm a segítséget!
Kérdezném, hogy az úgy mennyire para, hogy FT frissítés közben BROM error-t dobott? Nem a sárgaszínű csíknál, hanem valamelyik szürkénél. Ezután lehúztam, bekapcsoltam, és most az 1.1.1 van rajta. Nyomtam Factory Resetet, mert a régi appok szemetet jelentenek, és plottul működik. -
b.ben
csendes tag
válasz
Laza...
üzenetére
bocsi, nem vágom teljesen :S

Van ott 160 ért meg 210 ért ugyebár a drágább az az eus, tehát akkor az olcsóbbikat nem küldik el euba?
De srác azt mondta, hogy az olcsóbbikat vette és vissza kapta az áfa értékét. Minek vegyem meg a drágábbat, hogy ne kelljen áfázonom, ha úgyis vissza kapom az áfát?
-
b.ben
csendes tag
Hello,
coolicool-on mi a különbség a két inew közt?

Nem vágom ami ott van... Ugye nem csak a drágábbat küldik el európába?
Köszi -
Szabaka
tag
Köszi a választ

Az enyém is bezöldült szabad ég alatt...
(nagy megkönnyebülés, de élesben még nem próbáltam. kicsit lehetne jobb a GPS... )ROOT-tal próbálkoztál? nekem nem viszi a Barahir módszer... (csak a gps miatt root-oltam volna, esetleg valami tweak, hátha kevésbbé merülne...)
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztalos klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- iPhone topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- ASUS routerek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

da start, feldug, nem nyúl hozzá és gurul a flash.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem akarok tippeket adni ezután mit gondolok a GPS hibáról...