Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janek69
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
Most nézem,hogy a síma CWM-es 1.1.5 telepítőben is ott figyel mind a 2 file a system/etc/mddb könyvtárban.
Na ez érdekes. Mindben ott figyel a tg-s verzió,de a wg-s csak az 1.1.5-ben van benne.Nekünk szerintem pedig pont a wg-s kell.Na és ott marad a kérdés,hogy csak ott van,vagy csinál is vele valamit. -
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Ez csak azért érdekes,mert nekem 1.1.1-el jött és azzal is jó volt a gps,most 1.1.5 van és ezzel is jó,neked meg nem. Tehát vagy rosszabb benne a gps és miért lenne az vagy olyan beállítások vannak az nvram részen,amik nem optimálisak,viszont azt a telepítők nem piszkálják. Nyilván ha a hardverek ugyanazok,akkor ez utóbbi lehet.
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Milyen rommal jött alapból. Ezt csak azért kérdezem,mert az enyém is 4.0,de 1.1.1-el jött kb. 1 hónapja. Lehet,hogy ez a metatools-os dolog lesz a megoldása. Az 1.1.5-öt próbáltad? Nem a recoveris telepítősre gondolok,hanem a rendes bolti SP flash tools-osra.Abban benne van a file amit a metatoolsal kell feltenni,de az a telepítő valamiért fel is másolja a telóra. Az merült fel bennem,hogy akkor lehet meg is csinálja a módosítást.
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Hát 2-3 percig néztem a V3-amon a distance-t,de az stabilan 0.0 volt,így a Lenovo már nem is érdekelt,mert ennél jobb nem tud lenni. 1.1.5 Firmware van fent. Egyébként nekem még az jutott erről eszembe,hogy az nvram ide vonatkozó részét te meta toolsal frissítetted arra amit most az 1.1.5-el adtak. Valószínűleg az én telóm már pl. azokkal az adatokkal jött alapból,mert ezen már 1.1.1 volt alapból. Magyarán az is lehet,hogy akik panaszkodnak,azoknak régebbi készülékük van és tényleg lehet,hogy érdemes lenne azokon a készülékeken a metatools-os dolgot megcsinálni.
-
Attis Radeon
tag
Én most voltam 3 napot kirándulgatni,és tesztelgettem a GPS-t,kamerát,és akksit.
Gps halál pontosan navizott földútakon stb.Persze szokás szerint vagy 10 perc volt míg beélesedett.
Kamera továbbra is fantasztikus,akksi is méretéhez képest nagyon jó volt.
Már csak a random kijelző felvillanás aggaszt.
Mikor zsebenben van,néha azt veszem észre,hogy össze vissza elállítgatja magát,és elindít programokat.
Ez elég durva. -
janek69
senior tag
Ma kicseréltem a kijelzőt egy Lenovo P780-on és kicsit összehasonlítottam a V3-al,mert én a kamera miatt döntöttem a V3 mellett,pedig a 4000mAh-s aksi nagyon csábító volt. A kamera teszt gyors volt. Bekapcsoltam beltérben a kamerát a lenovón és helyből azt mondtam nincs mit tovább tesztelni,mert látszik jól döntöttem. Kimentem vele napfényre és a helyzet tök ugyan ilyen egyértelmű volt sőőőt. Képet sem kellett csinálni,már a kijelzőn látszott,hogy magasan veri a V3. A kijelző mind a 2-nél kb. u.a. a minőség,napfényben is szépen látszik. Na és hamár kint voltam a szabad ég alatt,akkor jöjjön a gps is.Mind a 2-n az AndroiTS GPS test futott. A fixálással nem foglalkoztam,mert a lenovo régen nem volt használva,akksi le volt véve.... A műholdakat mind a 2 kb. egyforma térerővel látta,akkor éppen 9-et. A V3 7-et használt a végén és 2m pontosságot mutatott a tesz, a lenovonál asszem 6 műhold volt amikor befejeztem és 3m pontosság. Tehát semmivel nem rosszabb a gps-e mint a lenovo p780-é.
-
didros
senior tag
Jól rám ijesztettetek ezzel a tömeges kijelző-leválással... lehet tudni, hogy mi az oka neki? Sokat játszottatok a telefonnal és túlmelegedett vagy érte a nap a kocsiban?
-
Gaabe
tag
Nem árt néha visszapattintani a hátlapot a kamera mellett, mert az autóstartóba gyömöszkölés közbe kijön a helyéről. Több naviszoftverrel próbálva teljesen jól navigált Horvátországban. a még mindig gyári 1.0.4.
-
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Ja,hogy hozzátok nem a lékörön keresztül érkezik a jel,ebben az esetben értem,ha a jel/zaj viszonyt és a jelszintet nem érinti.Tehát nálatok minden hold full térerővel látszik és mindnek olyan SNR-je van,hogy azokat használja is. Hát nálam ez nem így van.Ha nagyon felhős az ég,akkor gyengébbek a jelek.Nem nagy titok,hogy a rádiójelek terjedését nagyban befolyásolják a légköri viszonyok. Igen egy profi GPS-nek van bazi nagy antennája és azzal nincs sok gond,ellenben ebben van egy fólia darab antennának kihangolva és ennyi.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
janek69
üzenetére
A légkörnek van a legkevesebb szerepe benne, hogy milyen pontosságú az adott GPS-vevő. Ezt észrevenni normális minőségű eszközzel nem igen lehet. Sokkal jobban beleszól a dologba a te földrajzi helyzeted, az, hogy mikor próbálod meg a pozicionálást (idő), környező tereptárgyak, domborzat, stb. De elsősorban az, hogy milyen minőségű az eszközöd. Sajnos amit ebbe raktak, az trágya minőségű. Lehet vele szórakozni, hogy ezt vagy azt telepítek rá, de alapvetően rossz a dolog.
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
A 4pda orosz fórumon a marsapa rom-tól ájuldozik az egyik fórumozó,hogy mennyire jó a gps azzal. Én régebben az N95-öm gps antennáját teljesen újra kreáltam és elég sokat vacakoltam vele. Ezek alapján na meg az idevonatkozó tanulmányaim alapján mondhatom,hogy elég sok tényező befolyásolja,hogy mekkorák a jelszintek. Legfőként nyilván a légkör. Alapvetően volt egy olyan tapasztalatom is,hogy este tiszta égboltnál is sokszor alacsonyabb jelszintek voltak mint nappal.
Ezt csak azért írom,mert azt,hogy mennyi idő alatt talál jelet azt ugye az EPO és az A-GPS konfigurálásával biztosan tudjuk befolyásolni,de magát a jelszinteket nem. Persze ahhoz,hogy a sok jelből nekünk koordináták legyenek,még egy rakat algoritmus is dolgozik és ezek hatékonysága biztosan befolyásolja,hogy hány holdat tud használni. Ezt csak azért írom,mert a marsapa rom is 1.1.5 alapú és nem hiszem,hogy kicserélgetett volna minden gps-hez kötődő fájlt,így nem hiszem,hogy jobb lenne mint az 1.1.5 az meg nekem semmivel nem jobb mint az 1.1.1 volt. Szóval sok tényező van és a gps jósága még időjárás függő is. Szóval elég relatív a dolog. Egyik nap nagyon jó, a másik nap meg nem annyira. -
laci laci
addikt
Hát a mai témához sem tudok érdemben hozzászólni és segíteni.De ma csináltam amit a janek forumtára átküldött a gps.com txt fájl cserét és szerintem jobb lett.Holnap próba és este részletesebb tájékoztatás.
-
Hajmási01
csendes tag
Üdv. Az hogy lehet hogy a Gps Fix 3-4 perc alatt talál 5-6 müholdat és fixál ,de az "igo" eggyet sem?
FasterGPS :hu.pool.ntp.org ra állitva.
v1.1.1 -
junkpod
nagyúr
válasz
Keeperv85
üzenetére
na igen, de minden újonan kiadott rom-on ezt akkor módosítani kellene, viszont a felhasználók 1/3-a szenvedi ezt el, és nekik is egy klikk javítani.
Sőt jobbat mondok, miért nem inkább abban gondolkodunk, hogy egy telepíthető szkript/app ami elvégzi ezt az átnevezést. Ennél egyszerűbb örökmegoldás nem létezik
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Upsz... elfelejtettem hogy van "user" is a nevében...

Azért áll nullákból, mert lemezkép. A teljes lemeztartalmat emulálja, ami jelen esetben üres vagy igen kevés adat van benne. Mikor ezt felírja a telóra a flashelő vagy a recovery, akkor gyakorlatilag törli a data partíció teljes tartalmát, majd azt a pár mappát teszi csak fel, ami ebben megvan előre.Ebből kifolyólag viszont nem értem, hogy hogy kerül oda egy olyan könyvtár, ami nem kéne hogy ott legyen, hisz a törlése megoldja a hibát, amit okoz. Nyilván valamelyik másik fájlból... meg kéne találni, mit ír még fel a data-ra a telepítő.
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Itt userdata.img a neve. A telenorral is működő 1.0.6-hoz nem mellékelnek ilyet.Amúgy egy fura jószág.18.3MB
ext4extractorral csomagoltam ki,mert most nem tudom linux-on mountolni.Az 1.0.8-ban levőben van összesen egy lost+found könyvtár,valamint egy connection_center_access névre hallagtó szöveges állomány,amiben egy verziószám formátumú bejegyzés van. Az img gyakorlatilag 0-ákból áll. Az 1.1.5-ében meg ezen felül van egy misc/...... NFC-re vonatkozó több könyvtár mélységű cucc azt ennyi. Na az még szép lenne,ha az 1.0.6 azért megy,mert nincs userdata.img.
-
junkpod
nagyúr
-
Vanek25
tag
sziasztok!
Én is nekiállnék megjavítani a telenor bugomat, most 1.0.1-es van rajta, amivel működik a telefon, csak a képernyő "lassan tölt be,fehér a széle".
Most bogarászom a hozzászólásokból, hogy mik a lépések, valaki a fórumból nem tudja kirakni első hozzászólásra kirakni az összefoglalót? Szerintem sok embernek probléma itthon ez a bug.... -
RVR400
veterán
válasz
raulicio
üzenetére
Nos, engem is elért a probléma. A jobb oldalon már érezni a hibát, a hajszárítózás már nem segít. Mondjuk annyira nem gond, mert a héten megjött a Coolpad 7320, amt úgy rendeltem, hogy ha bejön, akkor lecserélem a V3-at. De így gondolkodás nélkül cserélem. Két saját V3-am volt, mindkettőnek az érintőjével volt gondom (az első ugye szarul érzékelt, azt most várom vissza a Pandawilltől gariban), a másodikkal meg ez. Ráadásul a gariztatás a Mixeshopnál elég körülményes (egyik fórumtárs telójánál 1 hónappal ezelőtt azt írták, hogy kész, és küldik postán, cirka 1 hónappal később rákérdezve még mindig ugyanott járunk...), így lehet, hogy vissza sem küldöm, csak rendelek hozzá egy komplett előlapot. Szóval szép volt, jó volt, de köszönöm, ennyi pénzért ezek a hibák nem megengedhetőek. Nyilván olcsón, használtan jó vétel lehet, de az új árát mindezek tudatában már nem éri meg.
-
junkpod
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Olyan nincs hogy új állapotú. Új vagy használt. És nem az határozza meg az eladási árat, hogy mennyiért vette, hanem az aktuális piac.
Ha lehet 45ért újat kapni akkor a használt max 35, ha imeit is törölték akkor 0-25 pénz a piaci ár szvsz.
Igen lehet javítani de ezzel csak mented a telót, de akkor is átverés volt az eladás. Szerintem.
Amúgy meg mindenki azt vesz és annyiért amennyit akar.Janek: de hát hazudott az eladó. 2 nap mi? Ugyanmár...
-
janek69
senior tag
válasz
Laza...
üzenetére
OK,de ott a kulcsszó,hogy árultad,neki most kellett az eladó szerint 2 napot használta és az kipróbálásnak is beillik aztán letette,mert nem ment a telenor,bár nekem 10 perc is elég,hogy elbasszam. Egyébként még igaz is lehet a 2 nap,akkor meg megérte,de nem lenne szabad ilyen hamar feladni,annál jobb telefon ez. Én 50-ért vettem feketét,mert (r)ÁFÁztam,de olyan kínai eladótól akivel haveri viszonyban vagyunk és ezt már bizonyította is. Szóval én 50-ért sem bántam meg ezt a telót. Most van nálam egy Lenovo p780 kijelzőt fogok cserélni utána összehasonlítom. Persze nem az aksit,hanem a kamerákat. :-)
-
junkpod
nagyúr
-
janek69
senior tag
Persze hogy nem megy. Azért írtam,hogy kell 2 driver is. Basszus, ha már megtaláltad a data mappát meg mindent,akkor ezt a root-ot csináld már meg aztán agyalj,hogy eladod-e.
Valakinek ha van dropboxon vagy bárhol drivere dobjon már neki egy linket,mert nekem anyira rossz a feltöltésem,hogy jelenleg esélytelen feltenni. -
raulicio
senior tag
[moderálva] ahelyett, hogy elbaszod a napodat, kb 10 percet kellett volna olvasni. Senki nem születik úgy, hogy mindent tud, de azért nem kell atomfizikusnak lenni 2014-ben ahhoz, hogy feltegyél egy usb drivert, meg lefuttass egy programot a számítógépen...
Amúgy bocs, nem is igazán csak neked szól ez, de egyszerűen szomorú, hogy a "hogyan kell meginni egy pohár vizet" szerű hozzászólások követik egymást.
Ne személyeskedj!
[ Módosította: Qru ]
-
junkpod
nagyúr
Kérleg nyogodtabban! Olvass!
Ha nincs rootolva akkor sehova tovább. Amit keeperv linkelt ugyanolyan fájlkezelő mint a root explorer. Az fog kelleni az nvdata mappa átnevezéséhez. De amíg nincs root jogod (kvázi rendszerúr) addig ezt a rendszer mappát ne fogja engedni piszkálni.
Szóval feladat: root-jogot kell szerezni, janeket kövesd. -
janek69
senior tag
Kelleni fog még driver és nekem eddig minden romnál bejött a rootgenius,amit ha a driverek megvannak elindítasz és 10-15 percig hagyod,majd mikor kiírja hogy kész és rooted,akkor hajrá.
A drivereket szerintem van,aki be tudja neked linkelni,mert jelenleg nem tudom honnan is szedtem.
A rootgenius-t itt megtalálod. -
junkpod
nagyúr
Root: MUT kiírja a kezdőképernyőn a bal felső sarokban
Acces denied üzenet: a beépített jogosultság kezelő a te bizotnságodat szolgálja, vagy eseményenként mikor jön az üzenet akkor engedélyezed és bepipálod a mindig gombot, vagy elindítod a jogosultság kezelőt és ott apponként, jogosultságonként testreszabhatod a készüléket.
telenor 3G: klasszikus eset, ki lehet javítani, de kell a root jog. Ha meg van akkor:
- root explorert telepítsd fel
- keresd meg a data\NVRAM\md mappát
- itt lesz egy nvd_data mappa
- ezt nevezd át mondjuk "oldNVD_DATA" mappának
- ekkor elmegy minden térerő, nyugi
- várj egy kicsit és meglátod, hogy újból létrejött az NVD_DATA mappa és megjönnek a térerők is
- lépj ki és használd egészséggelHa ez nem segít akkor lehet a 900-as modem fájlt is be kell másolni, de ezzel még várjunk.
-
tjokai
senior tag
Vááá, most meg miért írja ki két percenként a képernyő aljára egy felugró ablakban kb 30mp erejéig a telefon, h "Google Play Szolgáltatások is denied to read contacts."? Minden névjegy bent van már pedig a telefonkönyvben?
Na most megint mennem kell dolgozni, holnap ismét jelentkezem. Addig légyszi valaki írja le nekem ide vagy privátban lépésről lépésre h hogyan tudom orvosolni ezt a Telenor 2G/3G problémát a legegyszerűbben. Köszönöm előre is

-
tjokai
senior tag
No...sikerült orvosolni az IMEI problémát a "Mobileuncle Tools" programmal (Play áruházból letölthető), most már csak erre a Telenor 2G/3G szeretnék megoldást találni. Valaki tud benne segíteni? Légyszi lépésről lépésre írjátok le a legegyszerűbb módon, úgy biztosan megfogom tudni csinálni.
-
tjokai
senior tag
Valaki vállalja egy iNew V3 szoftveres rendbetételét?
Három probléma lenne a készülékkel:
1. Mint utóbb kiderűlt, az előző tulajdonos (aki újként hirdette) megbuherálta a ROM-ot és az lett az eredménye, h egy "gyári beállítások visszaállítása" után eltűntek(érvénytelenek) az IMEI számok, azaz nem hívható egy SIM sem a készülékben/készülékkel.
2. Telekom - Telenor SIM párosítással használnám a készüléket, de mint köztudott, a Telenor SIM-mel csak 2G-n fogadható/indítható hívás. Állítólag ez is javítható szoftveresen, h 3G-vel is menjen a Telenor hálózat.
3. Az előző tulaj ROM manipulálása után, a kijelzőfeloldógomb megnyomása után nem éled fel egyből a telefon, hanem csak bekapcsol a kijelző de kb 5-6 másodpercig nem ad képet, majd ezután feléled a készülék(ezt nem mindig csinálja, kb 10/6 alkalommal).Ha kell, elpostázom a készüléket, elutalom a javítás árát, majd fizetem a visszapostát, csak valaki tegye rendbe a készüléket szoftveresen, sajnos én ehhez nem értek, rontani meg nem szeretnék jobban a helyzeten.
Előre is köszi, kérlek PÜ-ben jelezz

-
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
Na itt ugrik egy egy ilyen rendszer abszolút sok hibája.Én elvagyok az androiddal sőt! Ennek ellenére egy elbaszott rendszer.Akinek volt dolga Symbian belle-el az tudja miről írok. Ott mindent letisztult volt működött,nem kellett pilóta jogsi hozzá,
Szóval az,hogy te engedélyezed a telefonodban Hozzáférés a saját pozícióhoz és mivel dobja az ablakot,hogy engedélyezd a Hely WIFI és mobilhálózat alapjánt és meg is teszed ügyesen,azzal még a GPS nincs bekapcsolva. A GPS műholdak csúszkát is el kell húzni és ezen belül érdemes az EPO-t és az A-GPS-t engedélyezni.Aztán első fixnél lehet,hogy 20 percet is kell állni a szabad ég alatt.A mit te írsz nagyon arra utal,hogy neked a pozíciót a mobil tornyok adták és azok bizony rossz lefedettségnél sok km eltérést is tudnak csinálni,ja és navigálásra alkalmatlan.
-
marias
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Értsd: origi, nem buherált

Persze mindez ugye Telenor esetében.