- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
justnow
csendes tag
válasz
janek69 #6308 üzenetére
A képernyő felvillanásoktól szeretnék megszabadulni. Vezetés közben nagyon zavaró tud lenni a sötétben, amikor random a szemembe világít a telefon.
Utána olvastam a témának a fórumban. azonban nekem a Gravity KK van, abban nem találom azokat az opciókat, amelyeket bejelölve ki tudnám kapcsolni a felvillanásokat. Segítséget kérek. -
Qvadro
csendes tag
válasz
janek69 #6887 üzenetére
köszi a segítséget, igen végigment ki is írta, h a rootolás kész, de a készülék nem lett rootolva, leellenőriztem.
Azt szeretném kérdezni, h így esetleg feltudok sp flashtools-al updatelni egy olyan romot ami már alapból rootolva van, legyen az stock vagy custom?
ja és egyébként, ha csatlakoztatom pc-hez, hiába választom ki az usb háttértárat, akkor sem lássa a telefont a pc -
RVR400
veterán
válasz
janek69 #6815 üzenetére
Még egyetlen telefon kijelzőjét/érintőjét sem sikerült összetörnöm (le is kopogom), pedig anno a V3 bicikliről is esett le menet közben aszfaltra. Az 5.7"-os tepsim az első héten repült az irodám egyik sarkából a másik sarkába, az sem tört össze, az LG O3D-m kavicsos útra esett le a bringáról, annak sem lett baja.
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69 #6743 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
(#6742) laci laci válasza raulicio (#6741) üzenetére
Az nekem nem működik. már korábban bekattintottam az az opciót és amellett is felvillant. A vonaton nagyon szar volt a térerő és mintha a térerő változásra villant volna fel.
Mondjuk az is lehet, hogy ehhez semmi köze.
-
-
laci laci
addikt
válasz
janek69 #6640 üzenetére
Sajna még mindig nem tudom miért nem megy fel cwm....akár flashtoollal,akár mobile tools-al...Ha flashtool-nál másik recoveryt illesztek be(pl.1.0.8 gps fix),akkor sem jó,vagyis nincs cwm.A twrp jó,de ez sem mindig.Sajna a twrp-nél nem megy fel a custom rom,ha bármi mást akarok telepíteni az sikerül,csak romnál nem jó,szerintem valamit még nem csinálok meg.Ezért kérdeztem.
-
kszthly
senior tag
válasz
janek69 #6628 üzenetére
Lehet, nem vitatkozom. Kitkat alatt ezen a telefonon még nem próbáltam, azóta valószínűleg javították.
Bár itt volt egy-két hozzászólás, de lehet hogy az is még a régebbi verzió volt.
Mindenesetre nincs semmi olyan súlyos hibám, amihez feltétlenül szükségem lenne a Gravity box-ban. De talán hamarosan az is menni fog ART-vel. -
RVR400
veterán
válasz
janek69 #6508 üzenetére
Akkor megy a 3G, jelezgeti is, hogy H+, csak sokszor visszavált 2G-be mobilnetezéskor. 3G only módban meg abszolút fel sem megy a hálózatra, egy darabig keresgél, aztán piros X-et rak ki a térerőjelző mellé. Nem szarakodtam vele tovább, visszament a 900-as 1.1.1, azzal pöpec, sőt a nem 900-as szofttal is, itt 2100-on megy a Voda 3G szolgáltatása, A teló nem az enyém, és ki sem tudom próbálni másikkal.
-
-
soundman1
senior tag
válasz
janek69 #6375 üzenetére
Még folytatom :-)
Akku érzésre szmútabb, hasonlóan a rendszer üzemeléshez, de nem egyenletesen jelez, bár nálam a 100-86% között nem esik olyan gyorsan. Ha eddig nem esett volna, most észre sem venném.
Gps szokásos 20 perces hidegindítás után teszi a dolgát, másoknál mi lehet a gond nem tudom.
A kisablakban beragadnak a figyelmeztetések, a naptárt még nem tudtam tudtam kivenni, a nem fogadott híváshoz meg kellett nyitnom a gyári tárcsázót.
Az Ezdialhoz fel kellett raknom egy DualSim Selectort, mivel az Ezdial a gyári Sim választóval nem kommunikál. Ez se tökéletes, de a gyári tárcsázó borzalmas. Tényleg az Android a Win útjára lépett. :-(
Van viszont Auto-start management, már csak okosítani kellene, hogy kiváltsa a 3rd programon.
A közelség érzékelőm rettentően érzékeny, állandóan elsötétítem a képernyőm: hamarosan jön az Air-gesture? :-)
A boot hang nálatok is iszonyú hangos, megrecsen a hangszóró a torzítástól.
Ha nincs mobilnetem nem lehet a mobilkapcsolat betűjelét letiltani az értesítési sávról, vagy csak akkor jelezne, ha van 3G?
A Biztonsági mentés és visszaállítás mire jó, mert azzal nem tudom a google szerveiről visszaállítani az apk+data -kat, pedig jó lenne, mert nem kellene a rendszer újra beállításaival és külső backup progival szöszölni.
Ma elindult a Go Notifier is. Soha nem ment ilyen nehezen minden programom új romra.
Az ART-ot a belakás előtt elindítottam, meg is lepődtem, amikor az első apk restore utáni boot alkalmával optimalizálni kezdte a progikat egyesével, mint anno ICS alatt. Az újonnan letöltött progiknál már nem csinálta ezt.
A 4xMSAA beállítást eddig nem tudtam bekapcsolni, most igen, hogy mire jó jó nem tudom, az Antutu egyből kifagyott tőle.
Imei számvesztésem nem volt, eddig mindig volt.Szóval jó lesz ez a KK, várjuk a következő frissítést! :-) Bocs ha hosszú voltam ...
-
junkpod
veterán
válasz
janek69 #6371 üzenetére
Az esetedből tanulva üresen.
Csak a method1 van fent twrp+ root.
A képernyő felvillanást lehet a naptár applikáció leállítás-tiltásával is megoldani. Utána telepitsd a google naptárat.
(Volt már de nem találom, hogy lehet sd-re másolni pcről?)App permission bekapcsolt ikont hogy lehet elrejteni?
Gps egyelőre még nem talált holdat, lehet kéne neki vmi lokalizáció, de fastergps kifagy. -
tepimartin
tag
válasz
janek69 #6344 üzenetére
Az az igazság, hogy én mind a két lépést végigcsináltam, tehát a CWM-es KK van fent ami ezek szerint deodexelt. Szóval nekem az van fent és mégsem jó a gravitybox és az ART. Kíváncsi lennék valaki tapasztalatára még akinek CWM-es verziója van fent.
Valaki a Marsapa féle KK v2-őt próbálta már? Az ha minden igaz 900/2100-as és a Gravitybox előtelepített, tehát gondolom működhet rendesen minden.
-
-
mdav88
aktív tag
válasz
janek69 #6346 üzenetére
Wisley féle
Method 1, működik is minden szerencsére
De ha jól értelmezem update-elték a romot, lehet van benne változás... -
tepimartin
tag
válasz
janek69 #6338 üzenetére
Én nem tartom szarnak hogy a KK nem írja a külső SD-t. Konkrétan pozitívumként mondanám. Legalább az SD kártya nincs telepakolva mindenféle mappákkal. Én azért vettem / fogok venni 16 GB belső tárhellyel rendelkező telefont mert tudtam, hogy nekem ez bőven elég arra, hogy belakjam. Alapból az alapértelmezett írási lemeznek én mindig a telefon memóriát adom meg. Régi telómba alig volt belső hely, ext3 partíciót kellett használnom, meg át kellett helyeznem mindent az SD-re, hogy egyáltalán tudjak valamit csinálni. Aztán történt valami az SD-vel és csak szívtam mert elveszett mindenem. Szóval én ezt különösen jónak tartom.
Az ART-ra hol lehet átkapcsolni? Illetve mitől jobb ez mint a Dalvik cache?
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69 #6338 üzenetére
röhögni fogsz de az SD kezelés az nem hiba hanem feature a KK-ben.
Konkrétan a nem gyártó által telepített programok nem írhatják a külső sd-t.
A képernyő felvillanás nekem nem jelentkezik, de már te is hozzászokhattál volna hiszen minden jb romban is benne volt ez a hiba.
Nekem a legnagyobb bajom, hogy érthetetlenül lassan tudom csak tölteni a telefont és miután letöröltem a francba a download managert az üzemidő is tűrhető lett. Már csak a media servert-t kéne elintézni, de az valami system móka.
Laci laci:
Én raktam cwm-et a kitkatra, tehát megy a kettő együtt. Kicsit ugyan az első recoverybe bootoláskor megijedtem mert totál szétesett a kép, mintha éppen tönkremenne az egész telefon, de aztán működik. Azt hiszem a 6044-eset raktam fel.
-
-
janek69
senior tag
-
tepimartin
tag
válasz
janek69 #6326 üzenetére
Én viszont most már nem bánom, hogy feltettem a KitKat-ot. 10 Mp alatt 6 holdra fixál a GPS-em (eddigi legjobb eredmény). Beállítottam a gravityboxot, hogy ne villogjon a kijelző majd egyszer lemerítettem kikapcsolásig, majd wipe cache, majd feltöltöttem teljesen. Ez volt tegnap reggel, azóta alig akar merülni. Ezt úgy mondom, hogy tegnap egész nap wifi be volt kapcsolva használtam a GPS-t, használtam a 3G-t is és most van 58 %-on. Ami még csoda nálam, hogy reggelre ugyan annyin volt mint ahogy este eltettem (59%). Most kíváncsiságból bekapcsoltam a wifit, a 3G-t, a GPS-t és a Blutooth-t, hogy 59 %-ról mennyi idő alatt merül le. Egy óra alatt 1 %-ot merült.
Más bajom jelenleg nincs a KitKat-tel, már jól belaktam, tehát most tökéletes. Telenorról nem tudok nyilatkozni mert nem telenoros vagyok. Én azt ajánlom, hogy tegyétek fel, mert megéri ha a Gravityboxot valami alternatív megoldással tudjátok helyettesíteni. -
laci laci
addikt
válasz
janek69 #6281 üzenetére
Az első telomnál működik rendesen a flashtool(ezzel eddig nem próbáltam a flashtoolt).Jobb oldalon a letöltés arra kattintva jön is lefele.Felrakom az új twrp-t(needromos).Aztán majd meglátom mi lesz.
Felraktam a twrp-t és az imeim eltűnt és nem is engedi újraírni.Akkor ez a gondom a kk. rommal.ha letúdnám törölni még flash.telepítés előtt a twrp-t akkor jó lenne.hurrráRájöttem....
janek69özben rájöttem én is(keresgettem)
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69 #6256 üzenetére
ezt az imei dolgot nem értem. én firmware upgraddel raktam fel a tiszta readbacket, aztán cwm-el a wisely féle rootoltat, de egyik sem töröltem az imeimet. Sőt még soha nem sikerült egy romfrissítéssel sem törölnöm az imeit.
Amúgy felfedeztem egy kis problémát, bár az is lehet, hogy csak nálam jelentkezik. Rohad lassú a töltés. Már ránézésre is, de most felraktam a gsam-ot és több mint 8 órát ír a fullra töltésre, pedig 220-ról töltöm. ha a laptopról, akkor szinte nem is tölt...
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69 #6242 üzenetére
Meg is van a megoldás, nekem legalábbis eddig jó.
Az exposed-ban a gravity boxhoz hasonlóan letölthető egy modul: "KitKat SD Card Full Access" a neve. Nincsenek beállításai csak aktiválni kell, újraindítani a telefont és megy. Mondjuk csak a sygic-et próbáltam, ami így már egyből hozzáfért az SD-hez. Előtte nem ment.
-
janek69
senior tag
válasz
janek69 #6236 üzenetére
Közben megnéztem a GPS-t is,hát eddig szuper. Lakásban 14s alatt fixál,persze most jó sok hold van felettem,de ez akkor is egészen jó.Hozzáteszem,hogy az 1.1.5-nél sem volt bajom a gps-el.
WIFI megy rendesen és végre a térerőt is jól jelzi,mert nekem volt,hogy érte a router antennáját szinte és csak 1 csíkot mutatott. Ezen felül nagy meglepetésemre a Bandmodeban 900/2100-asnak látom a készüléket.Másnak is az lett? Az enyém 850/2100-as,de én mindig cseréltem modemfile-t,aminek persze ehhez semmi köze,hiszen ezzel is cseréltem,hogy feltettem a 4.4.2-t.
BT működik,legalábbis a headsetem megy vele rendesen. -
tevepapi01
újonc
válasz
janek69 #6182 üzenetére
Kép van és a képernyő felső része reagál, csak az alsó fele, ahol a repedés végigfutott az üvegen ott nem.
Nézegettem én is az érintőpanelt, valahol láttam olcsóbban is, csak nem tudom honnan érdemes rendelni, mi mennyire megbízható...
Egyébként milyen probléma adódhat a cserével?
Mennyire bonyolult egy ilyen panelcsere? Nem vagyok teljesen sötét az elektronikai cuccokhoz, viszont műszerész sem vagyok... Mezei felhasználó meg tudja csinálni, vagy esetleg van erre leírás?
Magyarországon akkor felejtős a szervíz, illetve az alkatrész?
Véletlenül nincs valakinek elfekvőben egy érintőpanel? -
alexadner034
csendes tag
válasz
janek69 #6178 üzenetére
Framarootal rootoltam.az addig okes...data-nvram-md mappa (itt van egy nvram mappa ami a leirasba nincs..)..nvddata at neveztem oldnak..ahogy aleirasba van..torolni is probaltam.A terero nem ment el. Es csak az ujra inditas utan lett ujra nvddata mappa.
V14.02.20
inew_ v1.0.1
android 4.2.2 -
laci laci
addikt
válasz
janek69 #6133 üzenetére
Nekem volt kk romom ami teljesen jó volt,csak az imeit nem lehetett újraírni.
Mindenki:Valaki kipróbálná ezt az opciót?Gravity box-ban.Én úgy állítottam be a gsm módot, hogy a Gravitybox/Telefon módosítások/Okos rádiókapcsolat menü pont alatt, főkapcsoló Be, Normál hálózati üzemmód: GSM/WCDMA preferred (3G/2G), Energiatakarékos hálózati üzemmód: GSM (2G), hálózati üzemmód váltás késleltetés: 0s, Képernyő kikapcsolásakor: pipa, késleltetett energiatakarékosság: 0m, Figyelmen kívül hagy amíg zárol: pipa. -
laci laci
addikt
válasz
janek69 #6121 üzenetére
Én is kipróbáltam az egészet és nem csináltam mentést sem és a gépem is bedöglőt így nincs fent valamelyik driver és a hab a tortán 4001 hibát ír ki azóta is a flashtool és annyit olvastam vissza,de nem találtam megoldást még mindig.Bárcsak a gps gondom lenne megint...
-
tepimartin
tag
válasz
janek69 #6077 üzenetére
Annyira azért szerintem nem kell szomorkodnotok, nálam is mostanáig maradt. Nagy nehezen rootoltam (nem az ment nehezen, hogy egy zip-et installáljak cwm-ből hanem ameddig eljutottam odáig, hogy mivel kéne rootolni). Rootot követően mobil uncle tools fel ment. GPS ellenőrzés. Ha a wifi be van kapcsolva látja holdakat, de nem fixál. Próbáltam GPS fixel is, semmi. Hiába, tegnap egy órát hagytam szabad ég alatt a telót, plusz még többször 20-30 perceket, mindegyik pötty ugyanúgy piros maradt. Mellesleg KitKat-ban már nem lehet a tartózkodási helynél (Jellybean-ben helymeghatározás) finomhangolni úgy mint korábban, hanem 3 opcióból lehet választani: "Nagyon pontos" -> ezzel gondolom bekapcsolja az AGPS-t és letölti az EPO adatokat + felhasználja a gps kordinátáit is; "Energiatakarékos" -> Csak wifi és mobilhálózatok alapján határozza meg a helyet, "Csak a készüléken" -> csak GPS-t használja, sem EPO adatokat, sem A-GPS-t. Semelyikkel sem kapok pontos helyet. A beállítások megváltoztatása nekem azért nem jó, mert korábban is úgy talált jelet és tartotta azt nagyon fixen, hogy az Epo adatokat letöltettem vele Wifi-ről/mobilnetről majd a netet kikapcsoltam és szinte másodperceken belül fixált minimum 3-4 műholdra és azokat még táskában, meg a házban sem dobta el. Következő problémám a Gravitybox. Felraktam a KK-s gravitybox-ot. Úgy tűnik, hogy szépen fent van, mehetnek a beállítások. Csak, hogy ezeknek a beállításoknak nagyon csekély részét hajtja végre. A gyorsbeállítások csempéiből 12-őt az istenért sem lehet elvenni. Ez még nem is volna gond, de azoknak a sorrendjét is hiába módosítom gravityboxban, nem módosul. Viszont azt, hogy 4 csempe legyen egy sorban, azt simán megoldotta. Az állapotsáv színét, a zárképernyős beállításokat semmit sem végez el még újraindítással sem. Eddig néztem, ha ezek nem működnek akkor nekem már nem is igazán személyes a telefonom, hiszen én a gravityboxxal tudtam eddig mindig elérni, hogy minden úgy legyen a telón ahogy nekem a legtökéletesebb.. Szóval ennek a KitKatnak még ki kell forrnia magát rendesen, nekem ennyi gáz épp elég volt, hogy úgy döntsek maradok a korábbi rendszeremnél.
Viszont egy kis segítségre lenne szükségem. Az előző rendszert lementettem MTK Droid Tools-sal userdatával együtt. Ezt hogy tudom visszaállítani Flash Tools-al, hogy úgy kapcsoljam be, hogy mindenem megvan? Mert ha betöltöm a Droid Tools által készített scatter fájlt akkor a preloader és a secro üresen marad. Ide mit tallózzak be? Nincs preloader.bin fájlom, viszont van egy nodl_secro.bin a secro-hoz gondolom. Illetve az Android, cache, userdata részhez nem az img hanem a tar fájlokat tölti be. Ez normális? Hogy tudnám visszahozni a korábbi rendszerem MTK-s mentésből?
Köszi előre is!
-
RVR400
veterán
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69 #5927 üzenetére
Ennél: http://www.needrom.com/mobile/mt6582-inew-v3e-kitkat-update/ a legelső letöltés az pontosan egy gyárilag 4.4.2-vel küldött telefonról készített mentés volt, csak a feltöltő egy akkora troll, hogy az nem igaz. Egyfelől az eredeti infót felülírta és nem kiegészítette és feltett még 100 különböző értelmetlen baromságot, mindezt az "official" taggel, hogy véletlenül se lehessen tudni, hogy mi micsoda. Ráadásul még vietnámi is szerencsétlen én annyira tud angolul, mint egy pillangó szenet bányászni.
A probléma csak annyi ezzel is mint a többivel, hogy a korábbi 6 kijelző driver helyett csak kettő van benne így pl az én telefonommal nem működik. Well done inew....
(#5928) muhaha01 válasza janek69 (#5927) üzenetére
Ha a menüből elérhető OTA frissítésre gondolsz, akkor az szerintem elfelejtheted...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest