- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
Keeperv85 #5975 üzenetére
1.0.4-től 1.1.5-ig mindegyiken tökéletesen megy a gyári visszaállítás, több telón is. Sajnos ami tegnapelőtt visszajött gariból, az hasonló módon működik. Elsőre elmegy pár perc nyomogatásig, aztán restartol, akkor még beindul, de ott már a árképernyőn megáll, hiába nyomkodod, de pl a Home benyomására rezeg. Aztán restartol, majd a bootlogónál indulgat újra, majd egyszercsak megáll a bootlogo. Aztán gondol egyet kb 20 perc múlva, és újraindul megint a pár perces használatra.
Most nem nyúltam hozzá, csak beindítottam, annyira nyomom meg, hogy megnézzem, hogy volt-e újraindulás, így 5 órája már elvegetál, de nem merem nyomkodni. -
raulicio
senior tag
válasz
Keeperv85 #5884 üzenetére
Tényleg nem vitázni szeretnék mert nem értek ehhez, de nálam az első pillanattól kezdve fekete a képernyő, a háttérben megy a bootolás, még rezeg is szépen, sőt a gyári recoveryben is ugyan az a fekete képernyő van csak, tehát pl nt_35512-es driver hiányában nem ad képet egyáltalán...
(#5887) janek69 válasza RVR400 (#5886) üzenetére
Szerintem a full format teljesen felesleges. Firmware upgrade-el kell felrakni, és kész.
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85 #5866 üzenetére
Na jó a programozói diplomám nem írtam ide,meg azt sem,hogy az NMHH-nál zavarvizsgló technikus is voltam,mert nem hiszem,hogy jelen esetben köze van a támához. :-)
Nos 230/5V-os tápot lehet csinálni transzformátor nélkül is,csak éppen rázni fog. Hidd el,ha nem a leválasztás lenne a fő szempont,akkor üzleti okokból nem lenne benne trafó,hiszen jóval olcsóbb lenne.(lásd olcsó kínai ledes fényforrások) Persze,hogy ha már tesz bele,akkor a transzformálás egy fontosabb feladat szerintünk,műszaki emberek szerint,neki nagy költség :-) .Az,hogy egy hiba esetén átüt-e a trafó vagy sem az egy más téma.Láttam jópárat szétégni,de általában a meghajtó fet hamarabb robban szét és így megszakad,minthogy a trafónak baja legyen. Szerintem teljesen meddő vitát folytatunk olyan dologról,amit mind a 2-en ugyanúgy tudunk és gondolunk,csak ez egy sör mellett fél perc lett volna. :-)
Egyébként is nagyon elkanyarodtunk a V3 autóstöltőtől és az általa,vagy esetlegesen a készüléken belül keletkező zavaroktól,amikkel meg nem sokmit lehet kezdeni. -
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85 #5864 üzenetére
Na én nem vitatkozom,sem mint erősáramú villamos gépész sem mint RTV műszerész.....
Junkpod ezen írása lapján teljesen egyértelmű,hogy szivargyújtós cuccról van szó.Igen tudom,hogy 5V az USB,de a rajz ugyanaz,csak az alkatrészek értékei mások.Én magam is építettem már 12V/5V 3A-es tápot is 5A-eset is.
Szóval ezért nincs értelme folytatni. Persze a hálózati töltőben igen is van tranzformátor,jó pici porvasmagos és legfőként azért van,hogy a középfeszültségnek és a törpefeszültségnek galvanikus kapcsolata ne legyen.Magyarul az USB oldalon semmilyen körülmények között ne tudjon megjelenni a hálózati feszültség,mert agyonvág. -
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85 #5860 üzenetére
Nos! Ha most a közelemben laknál áthívnálak és adnék egy 34063-al szerelt töltőt,a legtöbben ez van,sőt egy oszcilloszkópot is. 1. feledatod lenne,hogy mutass benne tranzformátort. Ezen gyorsan elbuknál.
2. A szkóppal meg sinusz jelet kellene mutatnod. Ezen is nagyon csúnyán elvéreznél.
Ja a kapcsolóüzemű tápegységben ott a neve,hogy kapcsolnak (általában FET-el) Ha egyenáramot ki-be kapcsolsz az a négyszög jel vagy négyszög impulzus. Amivel vezérlik az a PWM vagyis impulzus szélesség moduláció. Nem mennék ebbe bele bővebben,vannak erről tananyagok.
Ja itt egy kapcsolási rajz,ezen sincs tranzformátor. -
raulicio
senior tag
válasz
Keeperv85 #5813 üzenetére
az elképzelhető, hogy valamit rosszul csinálok, csak éppen azt nem tudom, hogy mit, mivel 5-6 különböző romon már kismilliószor megcsináltam ugyan ezt.
Friss, tiszta 1.1.5. firmware upgradel feltéve háromszor és külön-külön rootolási módszerekkel rootolva. (kingo, rootgenius és cwm) Minden rootoltnak látja a telefont (mtk droid tools, titanium backup, akármi) mégsem tudok se a root browserrel, sem az fx browserrel a system mappán módosítani.Nyilván ha érteném, hogy mi a probléma, akkor nem írtam volna ide, hanem megoldom
-
junkpod
veterán
válasz
Keeperv85 #5572 üzenetére
na igen, de minden újonan kiadott rom-on ezt akkor módosítani kellene, viszont a felhasználók 1/3-a szenvedi ezt el, és nekik is egy klikk javítani.
Sőt jobbat mondok, miért nem inkább abban gondolkodunk, hogy egy telepíthető szkript/app ami elvégzi ezt az átnevezést. Ennél egyszerűbb örökmegoldás nem létezik -
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85 #5566 üzenetére
Itt userdata.img a neve. A telenorral is működő 1.0.6-hoz nem mellékelnek ilyet.Amúgy egy fura jószág.18.3MB
ext4extractorral csomagoltam ki,mert most nem tudom linux-on mountolni.Az 1.0.8-ban levőben van összesen egy lost+found könyvtár,valamint egy connection_center_access névre hallagtó szöveges állomány,amiben egy verziószám formátumú bejegyzés van. Az img gyakorlatilag 0-ákból áll. Az 1.1.5-ében meg ezen felül van egy misc/...... NFC-re vonatkozó több könyvtár mélységű cucc azt ennyi. Na az még szép lenne,ha az 1.0.6 azért megy,mert nincs userdata.img. -
RVR400
veterán
válasz
Keeperv85 #5481 üzenetére
Volt 2 nap, amikor végigflasheltem minden szoftververziót a telóra, 1.0.4-től 1.1.5-ig. Amíg nem formázod le a telót flasheléskor, addig nincs gond, az IMEI-m köszöni szépen jól van. Persze, ha már el volt szabva előtte a teló, akkor nyilván egy másik verzió flashelésekor már rossz lesz.
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #5453 üzenetére
Csontozd ki a kernelt és szedj ki minden általános drivert belőle. Hagyd benne az adott telefonnak a drivereit csak ( mellesleg már ekkor majd a fele lesz az eredetinek a mérete
) és próbáld meg feltelepíteni egy másik ugyanolyan típusszámú telefonra. Majdnem 100%-ra lefogadom,hogy nem fog menni a másik telón.
A telók "sajátossága" hogy kb 3-4 beszállító termékéből rakják össze,ezért is van általános kernel driver hozzá , ezért (is) optimalizálják a romokat/kerneleket az adott típusú telefonhoz.. De ezt Te sztem tudod
-
junkpod
veterán
válasz
Keeperv85 #5447 üzenetére
ezt a driver dolgot nem értem, amikor nyomoztam a magnetsenzor után akkor megtaláltam a hw komponensek driver fájljait és mindegyikről az elnevezése alapján ki lehetett deríteni (gugli) milyen hardvert hajt meg. Pl a kamera drivere a sony kamerához tartozik és így tovább...
Hát nem tudom ez a kernel dolog mit igazol vagy mit sem, hiszen lehet az is, hogy csak megvették a kernelt mert már volt egy azonos hw felépítéshez fordított a zte-nek. A romokat viszont az Easteaon gyártja szerintem és a leírás alapján a hw is onnan kerül ki. [gyártói rom verzió lista]
tjokai: Janek írta, hogy törölj mindent alapbeállításra: belépsz recoverybe ha van rajta és wipe data/cache
-
junkpod
veterán
válasz
Keeperv85 #5437 üzenetére
Hát örülnék ha az állítást bármilyen tényszerű bizonyítékkal alátámasztanád. Amire én a kijelentésemet alapoztam:
- eddig minden származású teló minden ROM-mal elindult, alapvetően működött
- ebből arra következtettem, hogy a driverek is azonosak, hiszen mindegyik működött
- ha azonos driverrel mind működik, akkor a driver által vezérelt hw elem is azonosnak kell lennie, különben nem működne
- soha senki nem tudott hw komponens különbséget kimutatni
- tapasztalatom szerint nincs sorozatszáma a telefonnak ("123456789ABCDE"), tehát ez alapján sem tudjuk őket megkülönböztetni
- a különböző forgalmazók által kiadott telókon is előbb utóbb megjelennek az "Inew" feliratok.Ami lehetséges és szvsz belefér az állításomba:
- lehetnek az azonos hw komponensek esetén is különböző revision-ök, melyek bizonyos hangolási paraméterekben különbözhetnek, ezt támasztja alá, hogy nálam az 1.0.1-es rom hibás kontrasztot adott a kijelzőn
- vannak gyártó által jelzett különbségek (850/2000 vs 900/2100 sáv jelölés, illetve v3 vagy v4 jelölés), de ezek bármelyik forgalmazó által eladott telefonon előfordulnak vegyesen, bármi logika nélkül
- ez nem valójában nem "Inew" telefon, sem "concorde" sem "myaudio" hanem a Shenzhen Eastaeon Technology Co.,Ltd által gyártott alaptelefon, amit többen is kiadnak, több változatban, a legnépszerűbb brandelő az Inew, valszeg ő volt az első, így a ROM-ok is sokszor az Ő nevüket tartalmazzák (lásd a ROM verziók hivatalos elnevezés táblázata szerint mindegyik verzió neve így kezdődik: "CHUANGXINQI-EN-INEW-QB15AFD-S539" (innen jön a rom-nevekben a "cxq" rövidítés is. Azonban a ROM keresztflashalések miatt a fenti 3 brand azonos hw-vel jött ki.Szívesen olvasnám a véleményedet!
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85 #5342 üzenetére
Nekem az a kérdéses,hogy ha ma megérkezik valakinek egy 850/2100-as készülék amin nem megy a telenor és töröl egyet,annak megy-e,vagy esetleg arról van szó,hogy egyszer volt már rajta 1.0.1 v. 1.0.6 ami telenoros szoft. és az beír értékeket olyan helyre,amiket wipe és firmware cserénél nem írunk felül. Magyarul nem feltétele-e a dolognak az,hogy 1x legyen rajta telenort is tudó rom.Ha lesz egy kis időm összehasonlítom pl. a scatter file-okat.
-
-
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #5195 üzenetére
Azért ezzel én óvatosan bánnék.. 3-4 helyen hivatkozik az nvdata-ra, de nem tudom,melyik rész a fő "generátor" ,ami alapján beállítja azt,hogy menjen a wcdma. Boxon keresztül sem láttunk túl sokat, csak annyit,hogy az nvitem részre 4 hivatkozás van, majdnem egyszerre fut le az egész és lényegében boxon keresztül sem engedte módosítani..illetve módosult,de felül is írta vmi miatt..
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85 #5132 üzenetére
Még véletlenül se osszátok,mert nem kell.
Tehát a gyors megoldásell egy rootolt fw és egy filemanager,ami látja a rendszerfájlokat és írja is. pl. rootexplorer.Töltsétek le ezt a fájlt.
Ki kell csomagolni az NVD_DATA könyvtárat és felülírni a /data/nvram/md/NVD_DATA-t egy az egyben.(nem kell e jogokat sem állítani) Persze egy mentés nem árt a régiről.Aztán újraindít és megy mint a villám. Én még nem kerestem,mert lehet,hogy vannak itt akik helyből tudják,hogy ezt a első bootnál honnan szedi a rendszer.Az elképzelésem szerint az első boot során ezt beteszi ide a datába a kalibrációs és egyéb adatokkal együtt és utána minden bootkor innen írja be az nvram-ba.Várom a visszajelzéseket.Az 1.0.6-ból szedtem ki. A kalibrációs fájlokat és egyebeket tudatosan nem írtam felül,csak kizárólag ezt.Ha valami nem tökéletes,akkor majd jönnek azok is. -
törölt tag
válasz
Keeperv85 #5007 üzenetére
Pedig valamelyiket meg kell mókolnod,mert jelenleg random megy/nem megy a gsm rész ebben a romban. Hiába jó a kijelzés,ha kb 20-30 mp-ig lát fél óránként 2G hálózaot,amit utána le is dob
Küldtem sms-t Neked róla, ment. A cégnél szintén ment egy darabig.bár ott csak 2G-re tud felmászni még a G2 minim is, Itthon a 3G és a többi meg kb 1-2 mp-re megy, felvillan a H jel,fogadok is akkor kb 2-3 jelzést és utána kikapcsol a gsm modul.
Misi: Így nem küldöm vissza,ha nem haragszol.Előbb javítás és csak utána kapod meg..
-
junkpod
veterán
válasz
Keeperv85 #4904 üzenetére
Tesztelem az 1.0.6-ost és szerintem ebben sem jo az agps, mert ha be van kapcsolva akkor hosszabb a ttff és fixálás közben is folyton bizonytalankodik. Ha kikapcsolom akkor 1mp belül van fix.
Hol van az a log? Mit cseréljek az 1.1.5-ből hogy jó legyen?Kunasgabi: én úgy flasheltem fel az új 6-ost, hogy a recot pipát kivettem és megmaradt az előző rom twrp. Bár tényleg jobb a cwm reco.
-
junkpod
veterán
-
Attis Radeon
tag
-
gabor231
tag
válasz
Keeperv85 #4824 üzenetére
Csoda történt.adott volt ez a v3as teló,ami semmit sem akart csinálni már napok óta akksi nélkül akksival,nem látta a windows sem.több kábellal.nem működött nem kapcsolt be nem vette a töltést.akksit is jónak véltem mert 3.7v ot mutatott a műszer.szal rátettem a telóra egy nokia 108 as aksiját mert pont ugy állnak a csatijai,csak utcsó próbaképp és beinditotta a telót...de az igazi meglepetés ezután jött visszaraktam a gyári akksit és azzal is müködött ki be kapcs és megint működött.,akksi ismét kivesz rá a gépre és látja ..(elötte 2 gépen is lett próbálva és semmi)ilyen nincs mondom.életemben nem láttam ilyet még.azóta nem kapcsolt még ki a teló.veszi a töltést is és minden rendben.nem volt lemerülve sem kb 46% körül volt mikor bekapcsolást követően töltőre tettem.de aggasztó hogy mi lehet a baja és mitöl javult meg.ötletek?
-
gabor231
tag
válasz
Keeperv85 #4713 üzenetére
Akkor ugy néz ki halott a telo.semmi romolgatás rootolás nem volt vele.egyszercsak kikapcsolgatott,utánna már egyre sürübben és elég nehezen akart bekapcsolni.mostmár egyáltalán nem kapcsol be,töltést sem veszi.több töltővel több kábellal probálva.gépre dugva semmi sem jön fel az eszközkezelőben. Eleinte még bejött a preloader.garis kérdésben valaki tud segiteni?mixeshoptol jött kb 2.5 hónapja.a concorde szervizben elvileg megtudják nézni de az pesten van én meg messze vagyok attól.egyszerüen nemtudom mi lett vele kb 3 nap alatt halt meg ilyen szép fokozatosan.
-
Gaabe
tag
válasz
Keeperv85 #4729 üzenetére
Ha jól emlékszem Te is ZTE bladen nyomtad , van nálam egy félig agyhalott ami az and rövid feliratig jut csak el. PC-s firmware frissítéssel próbáljam( telenorosat találtam csak) . Ftm módba be tudok lépni driver felismeri a telót. Először majd hard reset ha hazaérek.
-
junkpod
veterán
válasz
Keeperv85 #4697 üzenetére
Kb a legfelső, mert egyszer rányomtam. De miért nem fotozd be google fordítóval?
Az nem lehet, hogy egyszerűen nem hozzávaló az új lcd?
Rendorsrácnak is azt mondtam, hogy ott a vcom driver a rom mellé csomagolva az1.1.1-ben.
Amúgy meg állítólag az 1.1.1 és a 1.1.5 szinte csak a buildpropban különbözik... -
Laza...
addikt
válasz
Keeperv85 #4693 üzenetére
Fix SP Flash tool errors and problems
Many users seem to be having issues with SP Flash Tools. Often we'll see errors such as 'brom error 4032, 4008, 3144, 1013'. These fixes aren't guaranteed to help with that, but they're just some common problems that are easy to attempt when using SP Flash Tools to see if it fixes the issue.
In this order (easiest to toughest):- Make sure you're using the latest versions of MTK Droid Tools and SP Flash Tools
- Run SP Flash Tools in admin mode
- Try with 'download' and 'firmware upgrade' mode. For firmware upgrade mode, all items need to be checked. In that case, make sure all parts of the firmware are there, or remove the references to them in the scatter if you don't want to flash them or if they don't exist.
- Try a new USB cable
- Try 'Flash Tool' instead of 'SP Flash Tool'
- Uninstall the current drivers and install again with PDANet.
- Try a different PC
- Sometimes a different preloader MAY help, however this should only be attempted if all other solutions fail and could brick your phone if you use the wrong one. -
raulicio
senior tag
válasz
Keeperv85 #4688 üzenetére
tuti biztos, hogy driver probléma. Nekem is volt ilyen, hogy elindítottam a flashelést, bedugtam a kábelt de preloader helyett elkezdte tölteni a telefont és annyi. Cserélgettem a drivereket, aztán egyszer csak jó lett.
Amúgy ez egy általános tévhit, az ég világon semmit nem kell nyomkodni a flasheléshez. Csak akksi ki, majd be és rádugod az usb-re. Ha jók a driverek akkor lefut a flashelés. A világ legegyszerűbb dolga, szóval nem kell hozzá túl sok ész.
Persze egyéb hiba lehet a flashelés közben pl PMT hiba, de ezek re is van orvosság.
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85 #4621 üzenetére
Csak a régebbi verziók használták? Ezeket mát ki sem olvassa az a-gps,hiába teszem bele?
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.orgAz aksi kalibrálás tudom,hogy hülyeség.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
Keeperv85 #4486 üzenetére
Ha teli fehéren villogna, akkor elhinném. Így baromira nem ilyen egyszerűnek tűnik a helyzet. Másrészt ez elég valószínűtlennek hat annak fényében, hogy bármelyik szoftververzió működik bármelyik hardveren, még ha néhol villódzás is tapasztalható, de legalább működik 99,99%-ban.
-
junkpod
veterán
válasz
Keeperv85 #4447 üzenetére
Nem.
vannak ott komplett firmware fájlok is, pl 1.0.8-as.De amit ott GPS fix név alatt találsz az NEM fw fájl, az a maui meta tool és egyéb segédeszközök és ÚJmodem kalibrációs fájlog (WG és TD modemhez is). Van hozzá egy manual is miszerint ezeket a modem kalibrációs fájlokat kell feltölteni és működik is. Semmi imei állítgatásról nincs szó, habár a Maui Meta Tools valóban alkalmas arra is.
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85 #4434 üzenetére
Igen,ez junkpod-nak szólt. Egyébként kíváncsian várom már ezt a telefont,mert amikor a ZGPAX S5 karóra mobilt megkaptam,akkor az is igen gyengén muzsikált és én semmi nagy trükköt nem csináltam,csak a gps.conf-ot írtam át,hogy ne kínában keressen,azóta net nélkül a hidegindítás Letöltött EPO fájlal valóban még mindig 4-5 perc is lehet,mert nem használom csak max havonta 1x,de utána a warm start 10mp-en belül meg van,pedig egy kis karórában nem viszik túlzásba az antennát helyhiány miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest