- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qvadro
csendes tag
válasz
raulicio #6895 üzenetére
Köszi, hasznos volt amit írtál. Már csak arra nem tudok rájönni, h ha összedugom pcvel, akkor pc látja a telefont, mtk droid, sp flashtools mind látja, de a merevlemezek között nem jelenik meg a telefoné és jelenleg csak wifin keresztül tudok rá fájlokat másolni. Usb hibakeresés kipipálva, win8
-
-
laci laci
addikt
-
janek69
senior tag
válasz
raulicio #6741 üzenetére
Nem vagy süket,ez tény,hogy sokkal halkabb. A JB-vel nekem torzított is néha annyira szólt. Orosz barátaink már jóideje feltették a megoldást a netre és előre gondolkodva le is mentettem,csak még nem csináltam meg.
Egyébként,ha valakinek még JB van fent, az kiírhatná abból az eredeti értékeket.* 2366 * #
Hardware Testing >> Audio >> Normal mode >> values ??ear speaker Tupe - Sph / Sph2
values
was on my
0-40
1-52
2-64
3-76
4-88
5-100
6-112
+++
set
0-90
1-100
2-115
3-125
4-135
5-145
6-155 -
kmarci25
veterán
válasz
raulicio #6696 üzenetére
De, de biztos ez a helyzet. Emlékszem is a barkácsolós megoldásra. Ennél a toknál már nagyobb az ablak, ezért nem barkácsolok, másrészt nem is akarom szétbarmolni. Tulajdonképpen csak infóként írtam meg, hogy aki ilyen tokot tervez venni, az számítson rá, hogy nem érzékeli az érintést a telefon az ablakon keresztül. Annyira nem zavar, és tetszik a tok, jól áll a telefonon.
-
kszthly
senior tag
-
-
laci laci
addikt
válasz
raulicio #6287 üzenetére
A marsapa most rakott fel egy custom romot,nekem jó benyomásom van ezzel az úriemberrel.Felraktam elsőnek a twrp-t és rootoltam azóta nem lehet az imeit újraírni.Úgyhogy kezdhetem újra.Ha a recoveryt nem akarom telepíteni a flashtoolnál akkor a pipa inaktív legyen?Custom romnál van olyan opció,hogy a cwm/twrp-t ne rakja fel?Mert lehet a twrp a hibás az imei-m miatt,mert most már cwm van fent és nem jó.
-
janek69
senior tag
válasz
raulicio #6257 üzenetére
Eddig én is röhögtem a markomba,mert mindent kipróbáltam,de nem veszett el.Most sem volt egyértelmű,mert felcsatlakozott a telenorra,csak hívni nem tudtam se 2 se 3g-n. Lehet,hogy egy factory reset is megtette volna. Most kapott egyet és nincs gond a telenorral.
A GPS viszont szuper!!! Bent a lakásban fixál. Ezt eddig csak a nokia n8-am tudta elkövetni. -
RVR400
veterán
válasz
raulicio #6234 üzenetére
Mivel nem pre-rootos a szoft, amit Kevin töltött fel ,így sehogy. De itt van Wilsey-től a rootolható, deodexelt cucc. Mondjuk a leírásban szereplő format all opciót nem erőltetném, bár valószínűleg csak a flashelendő területeket törli csak, nem pedig az egészet, de én azé' nem nyomnék rá.
-
-
diego65
csendes tag
válasz
raulicio #6087 üzenetére
Ugyanazokat telepítettem fel, mint ami az 1.08-on volt, csak a myprofiles került fel plusszba, de már azt is kilőttem. Az igaz, hogy a gps-tesztek sokat zabálnak, de az első perctől kezdve azt látom, hogy jobban fogy az aksi. A másik gond ezzel, hogy 1-2 perc után kiirja, hogy az sdkártyát váratlanul leválasztották, és onnan kezdve már nem is látszik, amig újra nem indítom. Utána megint kezdi ugyanazt. Egyenlőre tippem sincs, hogy mi a fene baja van. Talán az NVRAM környékén kéne keresgélni?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
raulicio #5888 üzenetére
Nálad semmi driver nincs, így a rendszer sem megy miatta bootloop-ba, ugyanis azt a kódutat be sem tölti, ami nem létezik. Kvázi kihagyja a kijelzőt: fekete kép, de bootol. Másnál pedig van driver, be is tölti, de mikor a további részek feldolgozása történik, pl. a KGSL kódút, akkor szépen elfekszik az egész. (Feltéve hogy KGSL alrendszer van a kernelben persze, de úgy rémlik EGL alapot láttam a romban,ami arra támaszkodik...)
-
válasz
raulicio #5826 üzenetére
Haha, a prerooted verziót meg nem tudom feltenni, mert az cwm telepítős és valami "symlinks" hibával megáll a telepítő. Asszem ebből nem lesz 1.1.5. Megdühödök és visszarakom a lewás mentésem mindjárt.
Ha szimlink hibával megáll, az várhatóan azt jelenti, hogy a telepítőkészletben nincs meg az a fájl, amit a telepítőszkript szimlinkelni akar.
2 dolgot tehetsz: vagy a szkriptet módosítod, vagy a telepítőkészletbe teszed bele a hiányzó fájlt/fájlokat.
Ehhez össze kell hasonlítani a szkript hivatkozásait a telepítőkészlet fájljaival (jellemzően a system könyvtárban lévő fájl lesz az). -
Keeperv85
nagyúr
válasz
raulicio #5819 üzenetére
Na most akkor szépen sorban...
Rootlva van-e a készülék?
Ha rootolt, akkor 3 dolog legalább egyszerre jelen van, vagy jelen lehet. Az első a root konzolja, ami a SuperSu vagy a Superuser. Ha ez nincs, attól még lehet root jogod NEKED, de az alkalmazásoknak NEM!
Honnan tudjuk hogy van root jogunk?
PC-ről usb debug módban csatlakozva az adb shell vagy rögtön # promptal indul, vagy ha nem, akkor a su parancs kiadása után átvált rá! Ugyan ez érvényes a Terminal Emulator elindítására. Amennyiben a prompt alapban #, akkor insecured ramdisk fut a készüléken, ami azt jelenti hogy a kernel binárist már módosították.
Honnan tudjuk, hogy az alkalmazásoknak van-e root joguk?
A Superuser és a SuperSU is tartalmaz alkalmazáslistát, amiben felveszi az engedélyezett és nem engedélyezett alkalmazások állapotát.
Az alkalmazásszintű rootjoghoz módosított su bináris kell. Ezen felül számos root képes program támaszkodik a busyboxra, illetőleg insecured adbd-re. Ez utóbbi kettő pl. alap követelmény az MTkDroidTools alatt.
-
-
törölt tag
válasz
raulicio #5679 üzenetére
Sem ez a topik, sem a sajátja nem erről árulkodik, hogy ezt demennyire tudná bárki is, aki 10 percet, vagy akármennyit foglalkozik vele. Ez nekem sokkal inkább tűnik űgy, hogy a hibákkal mindenki akkor szembesül, amikor elkezdi használni. Erre a legjobb mintavétel, hogy feltettem egy kérdést, és rögtön két egymásnak ellentmondó választ kaptam rá. És még az sem kizárt, hogy mindkettő helyes. Szóval 10 perc után az ember oda jut, hogy ezek olyan telefonok, amikkel vannak problémák. Ezzel meg pusztán az a probléma, hogy bármilyen randomokostelefon topik átolvasása után ide jutok.
-
junkpod
veterán
válasz
raulicio #5655 üzenetére
valahol írták, hogy ezeket az akksikat inkább tönnször kicsit kell tölteni mint esténként rajtahagyni (látható is, hogy a teljes közelében már csak szenvedés van.
Amióta reggel 1-2 órát, autóban navigálás közben, este 1-2 órát töltögetem, sokkal jobbnak érzem és mindig van elég benne és nincsenek gyors merülések sem.
Ráadásul a BT-t is sikerült beállítani, hogy csak hívás közben kapcsoljon be, így még egy nagyfogyasztót győztem le(Llama)
(#5659) R46N4R0K: helyes!
-
-
RVR400
veterán
válasz
raulicio #5639 üzenetére
Ha ránézel Battery Monitor Widgettel, akkor látod, hogy töltés közben 88% környékén éri el a majdnem teljes 4196 mV-os töltöttséget a teló, aztán ha tovább rajtahagyod töltőn, akkor 100%-nál már csak 4135 mV körüli töltöttség van. Így teljesen szar a felső tartományban a jelzés, bár a többi részen sem tökéletes, mert 30 és 20 % között irreálisan lassan merül a többi 10-es tartományokhoz képest, 10%-nál meg gyakorlatilag lehet szaladni a töltőért.
-
-
RVR400
veterán
válasz
raulicio #5475 üzenetére
Nos, engem is elért a probléma. A jobb oldalon már érezni a hibát, a hajszárítózás már nem segít. Mondjuk annyira nem gond, mert a héten megjött a Coolpad 7320, amt úgy rendeltem, hogy ha bejön, akkor lecserélem a V3-at. De így gondolkodás nélkül cserélem. Két saját V3-am volt, mindkettőnek az érintőjével volt gondom (az első ugye szarul érzékelt, azt most várom vissza a Pandawilltől gariban), a másodikkal meg ez. Ráadásul a gariztatás a Mixeshopnál elég körülményes (egyik fórumtárs telójánál 1 hónappal ezelőtt azt írták, hogy kész, és küldik postán, cirka 1 hónappal később rákérdezve még mindig ugyanott járunk...), így lehet, hogy vissza sem küldöm, csak rendelek hozzá egy komplett előlapot. Szóval szép volt, jó volt, de köszönöm, ennyi pénzért ezek a hibák nem megengedhetőek. Nyilván olcsón, használtan jó vétel lehet, de az új árát mindezek tudatában már nem éri meg.
-
diego65
csendes tag
válasz
raulicio #5302 üzenetére
"Alapértelmezett írás-lemez" a neve annak az opciónak, de az azt befolyásolja, hogy hova telepítsen a teló, nem pedig a sorrendet. Nálam nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy változik a neve az internal SD-nek, annak függvényében, hogy van benne külső sd, vagy nincs.
-
-
muhaha01
tag
válasz
raulicio #5219 üzenetére
Szia!
Ha esetleg arra fanyalodnék, hogy rootolni és buherálni kelljen (bár még úton van csak a cucc, szóval fogalmam sincs, milyen az experience), valaki nem foglalná össze itt egy topikban - teljesen analfabélák és kezdők részére is (azaz nekem
) lépésről lépésre -, hogy mi az útja és módja a rootolásnak és milyen romot hogy és merre kell felpakolni, mit és hogyan kell beállítani?
kissé nehéz ugyanis összeszedni így több különböző hsz-ből, egy összefoglaló butabiztos hsz jól jönne sztem, nem csak nekem.
Köszönöm szépen!
-
janek69
senior tag
válasz
raulicio #5183 üzenetére
Próbáld ki úgy is,mert az egyszerűbb verzió mint az enyém,csak nekem vannak kételyeim,hogy nem fog működni.
Ahogy én csináltam,megpróbálom egyszerűen leírni.
Telepítesz egy 1.0.6-ot. Kimented belőle a /system/etc/firmware könyvtárat az sd-re.
Ezen felül kimented a /data/nvram/md/NVRAM/NVD_DATA könyvtárat.
Feltelepítesz amit akarsz 1.1.1 ... 1.1.5 és elindítod.
Ezután a /system/etc/firmware könyvtárba bemásolod (felülírod) az 1.0.6 mentésből a 2db modem*.img és a 2db mt6572_82_patch_*.bin fájlt és beállítod a jogokat.Ezután nyomsz egy factory resetet és így már 900MHZ-esként indul újra a telefon,de nem lesz telenor hanghívás,ahogy eddig sem.
Újraindulás után a /data/nvram/md/NVRAM/NVD_DATA könyvtárat felülírod a mentésedből származóval és egy reboot után menni fog.Ha van CWM-ed,vagy TWRP-d és csinálsz egy mentést így a még üres rendszeredről,akkor egy factory reset után,ha visszaállítod a data-t akkor így már lesz telenorod factory reset után is.
-
janek69
senior tag
válasz
raulicio #5045 üzenetére
Megosztom,ha biztosat tudok. Annyi történt,hoy feltettem flashtooollal az 1.0.6-ot örülés,mert megy a telenor,de a csőröm piszkálja az idő hiba és amiket még nem vettem észre.Mindenről csináltam twrp-vel backupot. Ezután felraktam az 1.1.1-ből a systemet,örülés,mert megy annak ellenére,hogy volt reset és 850-es lett ugye a modem fájlok miatt,de nem látja egyik storage-t sem. Aztán a boot-ot raktam vissza twrp-vel és még mindig jó volt.Gondoltam,akkor legyen 900-as.Baseband csere és meghalt. Ma kezdem alőlről.
A lényeg,ha 1.0.6-ra ráfrissítesz és nem resetelsz,akkor megmarad a telenor. -
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
raulicio #4994 üzenetére
Én most oda jutottam, hogy az 1.1.1 az 1.0.6 cserélt fájljaival tökéletes. Most EPO is van, egész jól fixál, valamint ha az ablakban hagyom, akkor nincsenek 10-15 méteres odébbrakások. Még holnap a buszon csinálok egy netezéses tesztet, hogy tényleg jelentett-e valamit a 900-as váltás.
-
junkpod
veterán
válasz
raulicio #4846 üzenetére
pedig nem bonyolult, bárki kipróbálhatja akinek most telenor gondja van:
a system/etc/firmware mappából az alábbiakat kell cserélni a minta szerint:
modem*.img
mt*patch*.bin
wifi_ram_code*
wmt_soc.cfgbelépsz rootexplorerrel ebbe a mappába,
készítesz mindegyikről egy biztonságimásolatot,
bemásolod az új fájlokat,
beállítod a megfelelő jogosultságokat,
kilépsz
kikapcsolod
indítasz recoveryvel,
wipe data, wipe cache
újraindítasz, vársz, bekapcsolod a 3G-autoWCDMA módot,
keresel olyan helyet ahol megjelenik felül a H+ jelecske, vársz egy kicsit, hogy stabilan maradjon,
gyomor már remeg
tárcsázó
telenor kártyáról 1220, hívás...
gyormor görcsben...
... hurrá / bmeg (nem kívánt rész áthúzandó)Esetleg akinek már 1.0.6 van fent az kimásolhatná és feltölthetné egy zipben ezeket a fájlokat, ne kelljen kibontogatni a flash-ből a teljes systemet.
De lehet hatásosabb ha a teljes firmware mappa tartalmat cseréljük, almappástól. Feltölti vki? -
mrgymisi
tag
válasz
raulicio #4846 üzenetére
(#4843) junkpod válasza RVR400 (#4832) üzenetére 2014-06-26 12:26:43
Mire készültök?
Ez a tok kérdés nálam
Amikor elkezdtem elemezni a két tok közötti különbséget az első gondolatom nekem is az volt hogy azért vettem ezt a telefont mert ez tetszik. Az összes telefonon utáltam hogy megváltoztatja a kinézetét.
Amúgy teljesen részletkérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest