Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Mobil flották
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
raulicio
üzenetére
Nálad semmi driver nincs, így a rendszer sem megy miatta bootloop-ba, ugyanis azt a kódutat be sem tölti, ami nem létezik. Kvázi kihagyja a kijelzőt: fekete kép, de bootol. Másnál pedig van driver, be is tölti, de mikor a további részek feldolgozása történik, pl. a KGSL kódút, akkor szépen elfekszik az egész. (Feltéve hogy KGSL alrendszer van a kernelben persze, de úgy rémlik EGL alapot láttam a romban,ami arra támaszkodik...)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
"Na én nem vitatkozom,sem mint erősáramú villamos gépész sem mint RTV műszerész....."
Én sem, mint egyengeáramű műszerész technikus, programozó... ha már megint itt tartunk...

"legfőként azért van,hogy a középfeszültségnek és a törpefeszültségnek galvanikus kapcsolata ne legyen"
Szelekítven olvasol: az előző linkemen a kolléga leírta, hogy érintésvédelmi szempontból miért is aggályos egy-egy ilyen eszköz, mivel ez a trafó nem fog megvédeni, ha történetesen átüt, vagy átég, mert nem biztosnágos.
A funkcióját tekintve pedig csupán a ~230V-ról lefelé irányuló transzformálást kell elvégezze, galvanikusan leválaszt üzemszerű állapotban, de nem ez a fő feladata!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Nos hogy ha hálózati töltőről beszélünk, akkor beszéljünk a hálózati töltőről, ha pedig a szivargyújtós megoldásról, akkor arról.
Ha most használnád, amit linkeltél >> [link] <<
...és még értesz is hozzá, akkor tudnád, hogy az USB-n keresztül 5V-os kimenet kell, nem 12-es, mint ezen.
Itt van egy hálózati töltő képeken: [link]
Hozzá a válasz, hogy hogy működik: [link]
Tehát van benne trafó, igaz ebben sem mindben, újabbakban már rendszerint elmarad és más megoldásokkal dolgoznak.
Az a tranzisztoros oszcillátor (LC oszcillátor) pedig a büdös életben nem csinál neked négyszögjelet trigger nélkül.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Na és igen,a töltő.A töltők ma már nagyon kicsik és ebből kifolyólag a 12V-ból 5-öt nem úgy csinálnak,hogy 7V-ot hővé alakítanak,hanem impulzus üzeműek 100kHz feletti frekvencián négyszög jellel működnek,ami nagyon nagy felharmonikus tartalmat csinál és ha ebből jut az 1500MHz-es tartományba is,akkor az csúnyán elintézi a jel/zaj viszonyt. (SNR)
Nem impulzus üzem, hanem kapcsoló üzem és nem négyszög, hanem nagyfrekvenciás szinusz. Nem azért állítják be így, mert nem kell hővé disszipálni így a többi feszültséget, hanem a hálózati transzformátor méretezése miatt. Jobb esetben ez toroid, aminek közel 100%-os az illesztése, így a keltet zaj elnyelődik benne.
Az SNR nagy frekvencián modulált jel, soha sem fog a töltő ~800Hz-es szinuszával gerjedni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
raulicio
üzenetére
Na most akkor szépen sorban...
Rootlva van-e a készülék?
Ha rootolt, akkor 3 dolog legalább egyszerre jelen van, vagy jelen lehet. Az első a root konzolja, ami a SuperSu vagy a Superuser. Ha ez nincs, attól még lehet root jogod NEKED, de az alkalmazásoknak NEM!
Honnan tudjuk hogy van root jogunk?
PC-ről usb debug módban csatlakozva az adb shell vagy rögtön # promptal indul, vagy ha nem, akkor a su parancs kiadása után átvált rá! Ugyan ez érvényes a Terminal Emulator elindítására. Amennyiben a prompt alapban #, akkor insecured ramdisk fut a készüléken, ami azt jelenti hogy a kernel binárist már módosították.
Honnan tudjuk, hogy az alkalmazásoknak van-e root joguk?
A Superuser és a SuperSU is tartalmaz alkalmazáslistát, amiben felveszi az engedélyezett és nem engedélyezett alkalmazások állapotát.
Az alkalmazásszintű rootjoghoz módosított su bináris kell. Ezen felül számos root képes program támaszkodik a busyboxra, illetőleg insecured adbd-re. Ez utóbbi kettő pl. alap követelmény az MTkDroidTools alatt.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Upsz... elfelejtettem hogy van "user" is a nevében...

Azért áll nullákból, mert lemezkép. A teljes lemeztartalmat emulálja, ami jelen esetben üres vagy igen kevés adat van benne. Mikor ezt felírja a telóra a flashelő vagy a recovery, akkor gyakorlatilag törli a data partíció teljes tartalmát, majd azt a pár mappát teszi csak fel, ami ebben megvan előre.Ebből kifolyólag viszont nem értem, hogy hogy kerül oda egy olyan könyvtár, ami nem kéne hogy ott legyen, hisz a törlése megoldja a hibát, amit okoz. Nyilván valamelyik másik fájlból... meg kéne találni, mit ír még fel a data-ra a telepítő.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Ja hogy te a belső driverekre gondolsz. Azt hittem a PC felé irányulókra. Egy részét le lehet követni, de nem mindent. Szét kell boncolni a kernelt hozzá, ha részletesebb adatokra vágysz. Csakhogy mivel ez MTK SoC, így pl. az LCD driver-hez vissza kéne fejteni az LK binárist is, ami aligha fog sikerülni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
"- eddig minden származású teló minden ROM-mal elindult, alapvetően működött"
Mint írtam is fent, az egyik a másikba átszofverezhető, ami többek között a platform sajátossága. Régebbi SoC esetén az SPMTD-vel kellett állítani a meglévő HW címeket az uboot.bin-ben, de mióta LK.bin lett belőle és az SP flashtool is megbirkózik a speciális FW update-el, azóta nem kell, magától átkapcsol. Ebben a fájlban 3 fő egység HW azonosítója van: két kamera és az LCD panel.
"- ebből arra következtettem, hogy a driverek is azonosak, hiszen mindegyik működött"
Rossz következtetés: az összes létező MTK soc drivere azonos, függetlenül attól mi van köré építve.
"- ha azonos driverrel mind működik, akkor a driver által vezérelt hw elem is azonosnak kell lennie, különben nem működne"
Rossz következtetés. Az MTK driver(ek) multi driver(ek). Van benne/bennük vagy 300 eszköz támogatva.
"- soha senki nem tudott hw komponens különbséget kimutatni"
De igen, én. Én vagyok tudtommal az egyetlen, aki innen darabokra bontva látta (Fakirr barátom leszámítva).
"- tapasztalatom szerint nincs sorozatszáma a telefonnak ("123456789ABCDE"), tehát ez alapján sem tudjuk őket megkülönböztetni"
Van nekik, csak nem ez. Minden boardon van sorozatszám.
"- a különböző forgalmazók által kiadott telókon is előbb utóbb megjelennek az "Inew" feliratok."
Teljesen mindegy ki mire brandeli...
"ez nem valójában nem "Inew" telefon, sem "concorde" sem "myaudio" hanem a Shenzhen Eastaeon Technology Co.,Ltd által gyártott alaptelefon, amit többen is kiadnak, több változatban"
A készüléket a ZTE gyártja vagy gyártatja. Az előbbire erősebb a gyanúm. Hogy saját nevük alá miért nem engedik ki, az jó kérdés. Ám nézd meg a kernelt ki fordítja le hozzá!
@(#5444) junkpod:
Ne zavarjon, hogy az az LCD rá van ragasztva a középkonzolra előre, ami kb. a telefonod 90%-a, előtte pedig ott van az a digitizer, ami... Ezt nem másik készülékre gyártották, csupán más szériához!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
"Tomi: nincs különbség, mind ua. kívül belül, a romok mindre jók."
Nem, nem ugyan azok! Legalább 3 féle ilyen teló van, ezeken két rom sorozat fut párhuzamosan. Az egyik széria a másikba átszoftverezhető, ettől még jelentős hardveres eltérések vannak köztük!
1.1.1 után nem induló teló: az 1.0.6 utáni romokat CSAK FW upgrade módban érdemes/lehet feltenni, mivel egyedi telepítőjük van, ami olyan kódsorokat tartalmaz, ami csak ilyen módon fut le. Pl. módosítják a PMT-t...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
üzenetére
Ahogy mondod, pontosan, A data "mappa" (partíció) kapja meg a data.img tartalmát. Nem lesz benne az nvdata mappa, ha kiveszed az img-ből nyilván. Persze utána a rom generál magának oda fájlokat, de ezt a wipe után is megcsinálja, tehát ha a wipe használ, akkor az is, ha a mappa nem kerül oda.

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
bircsak
üzenetére
Ha nem rakod fém dolgok mellé, akkor tökéletesen felesleges. Bár nem GG, de elég jól bírja, ellenben a töréssel...
Más: valaki írta, hogy az MTKDroidTools-szal lehet root nélkül menteni: nem, nem lehet. Soha nem is lehetett. Az pedig egy dolog, hogy ez kiszedi az NV tartalmát mentésként, de vissza nem ilyen egyszerű tenni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Azt esetleg nem néznéd meg, hogy ha csak ezt törlöd, semmi más nincs a romban módosítva, akkor elindul-e? Lehet benne van a data.img fájlban előzetesen már rész ebből, ami el van írva, de ahogy törlöd érzékeli, hogy újra kell generálni, így megjavul. Persze ez még mindig csak találgatás...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Feljebb azt írod, hogy a data/nvram mappában felül kell írni fájlokat, itt azt, hogy törölni kell. Az utóbbi lehetetlen. Mármint lehetetlen, hogy az a megoldás, mert akkor már ez is menne:
Fogod a system.img-t, belerakod telepítés előtt a másik romból a modem fájlokat. Eleve így flasheled fel a romot és mivel a data tartalmát az első indításra generálja, már jó is. Ellenben ha másolgatni kell, ahogy elsőre írtad, akkor azt kell megkeresni azokat a fájlokat mi generálja le, olvassa ki, állítja elő, miként kerülnek a data-ra. Ha az megvan, akkor bármelyik romverziót meg lehet "telenorosítani".
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Csináljuk sorban, de most fordítva!
Tedd fel valamelyik olyan romot, amivel tuti NEM megy! Mikor megvan, akkor ugye lement a wipe is, szűz a rendszer. Nem megy. Eddig "oké".
Most pedig tedd rá a boot.img-t, wipe data >> megjavult? >> Akkor a kernelben rossz valami. Nem javult meg? Tedd fel a systemet is, wipe >> megjavult? Oké, akkor a system-en rossz... és így tovább!

Hopp, közben mutatok nektek valami érdekeset:
Nem ismerős?

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Attis Radeon
üzenetére
Szoftverhibás. Nem megy az AGPS, ami sokat javít(ana) amúgy a helyzeten...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Attis Radeon
üzenetére
"Ezek töltés ciklusokat is mérnek."
Nem, nem mérnek. Mert nincsenek töltés ciklusok ezeknél az akkuknál. Viszont a telefonban van egy pici akku az MTK modellek esetén. Ha lemerül, akkor lehet probléma. Illetve: már az is probléma, ha le tud merülni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
raulicio
üzenetére
Nem feltétlen a legfrissebb ez az 1.1.4-es, a legfrissebb, amit ki tudtak tőlük másolni viszont valahogy. Engem hidegen hagy, hogy hogy került fel a netre, de hogy ezt nem otthon rakta össze valaki utólag, az 100%. Ilyet scatter fájlt nem lehet otthon generálni. Bár lehetne vele szórakozni, hogy az előzőek alapján összeállítod, de vannak itt FW kalibrációs fájlok is, amiket utólag nem lehet kimásolni a készülékből, mivel nem kerülnek bele, így az csak a gyári rommal együtt jöhetett... Tehát ez az 1.1.4-es 99,99%-ig biztos, hogy hivatalos rom rá. Hogy a gyártó miért nem akarja ezt belátni, az már más kérdés...
-
Keeperv85
nagyúr
Egy kis közérdekű közlemény: ha valakinek még sikerül eltörni a gyári LCD-t, akkor NE vigyétek a szervizbe, mert NEM tudják megjavítani, csak ront a helyzeten. Kell hozzá egy új kijelző és szétszedés NÉLKÜL a teló és én szívesen segítek megcsinálni, vagy megcsinálom én, de NE bízzátok a szervizekre, mert NEM tudják megcsinálni ezen a kijelzőcserét.
Amit a fórumtársunk kapott vissza:
Egy szétszedett készülék, amiből a GSM antennát nem kellett volna kivenni a hátlapon, mert nincs alatta semmi.
Egy félig működő bekapcsoló gomb, amit olyan ocsmány módon forrasztottak vissza, hogy hasonlót legutóbb akkor láttam, mikor a gyakornokok elsőre fogtak forrasztót a kezükbe a melóhelyen...
Egy egyáltalán nem felforrasztott hangerőgomb, ennek szerencsére nem álltak neki, a másikat levették, feleslegesen, mert nem tudták hogy ki lehet emelni a házból. Egy nem működő LCD, amire ráfogták, hogy hibás és a készüléket nem lehet megmenteni.... Mindezt ömlesztve nylon zacskóba, ami még csak nem is ESD-s...
-
Keeperv85
nagyúr
Pofátlan kérdés, de mire kell ez nekünk?
Azért kérdem, mert elvileg a v1.1-től felfelé az össze készülékverzió összes hibája javítva lett, beleértve a GSM és a GPS bugokat is. Persze elvileg...Mellesleg olyan telepítést, amit itt csinál a flashtool még eddig én sem láttam A megszokott ugyanis a piros csík, sárga csík, néha lila, kész. Ez ehhez képet piros, zöld, világoszöld, sárga, lila, újra zöld csíkokon megy végig és látszik hogy a gyártó a a scatter fájlt sem a megszokott módon használta. Elve csak firmware upgrade esetén működik...
Az említett visszadobós szerviz (lásd korábban) elérhetőségét pedig érdemes lenne ide kiposztolni. Jól elcseszték a telót és még csak össze sem rakták úgy aztán vissza...

-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Xp alatt flashel, de akkor és kizárólag akkor, ha firmware updatet küldök rá, amúgy 8038-as hibakóddal megáll. Ami most a baj, abba inkább ne kóstoljon bele senki... ugyanis a virtuális gép szeret kékhalálozni a flashtool közben. Szerencsém van, mert nem a preloadert írta félre, hanem... nem tudom mit csinál a lila csík felfutásakor, de utána nem tudja átkapcsolni az USB módot. Persze a teló így nem kapcsol be, de néztem és a preloader továbbra is üzemkész, szóval most telepíthetek egy valódi Xp-t...
@gabor231:
Akku nélkül is bekapcsol a preloader, itt van a kezemben a kiszedett főpanel, amit minden további nélkül azonosít a többi rész nélkül a gép...
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
laci laci
üzenetére
Cseszik ez rám, hiába van ott...

Flashtool: v3.1320.0.174 és 3.1352.01 (5.1352.01) verzióval próbálva.
Rom: 1.1.1-es, a V4-es modellre. Próbáltam a cqx 1.1.4-et is. Nem jut el a flashtol a felismerésig. USBdeview-al már letakarítottam párszor a drivereket, feltettem manuálisan is, telepítővel is.. Mindhiába. Bedugom, piityeg és megtalálja a gép a preloader-t, aztán nem történik semmi, csak elkezd tölteni...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem értem... az összes többi itt lévő MTK teló elkezdi a flashelést gond nélkül, de ez nem... Windows 7 amúgy a rendszer. Xp-n a 3-as flashtool felismerte, csak nem tudta végig flashelni...

-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Laza...
üzenetére
Ennek valóban így kéne lennie, csakhogy nem csinál semmit. Nem is jelez a Windows, hogy bármi csatlakozna, csupán a kiszolgálón látom, hogy felvillan a preloader, amivel el kéne induljon a flash, majd bekapcsolja a telefon a töltést automatikusan.
Izé.. valaki tudna linkelni egy hozzá való preloader driver telepítőt, ami bevált? Van feltéve egy, de szerintem ehhez az nem jó...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
laci laci
üzenetére
Pont most szenvedek egy flasheléssel, mert az itenért nem megy. A preloader csak akkor indul el, ha nem nyomok semmit, de olyan gyorsan kilép, hogy képtelen elindulni a flash. Ha nyomom a hang felt, akkor betölti a gyári recovery-t, ha a hang le-t, akkor a factory mode-ot, ami ezen sajnos kínai, nem angol, így azzal semmit sem érek...

-
Keeperv85
nagyúr
GPS-re néztem innen logot (kijelző típust kerestem benne...). Az A-GPS már a boot elején elfeküdt... 1.04-es rom, ha minden igaz, de nem látom, mert nem tölt be a kijelző driver...

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69
üzenetére
Ez a gps.conf a következő kedvencem az akku kalibrálás után. Azért nincs, mert nem kell, mert az összes MTK modellben be van írva az nvram-ba a gps kalibráció. Most persze erről jókat lehetne vitatkozni, de felesleges. Ahogy arról is, hogy hidegindítás után mikor talál műholdat a GPS normális esetben. Jól ismerem a mese részét a 20mp-ről. Perszehogy... a katonai SNR-re is kell legalább 30-40 és ott nem csak EPO és A-GPS támogatás van mellé...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem tudom feltűnt-e valakinek, de a készülékben ZTE kernel van...
Nem akarok tippeket adni ezután mit gondolok a GPS hibáról... -
-
Keeperv85
nagyúr
Ezek után kíváncsi lettem, hogy akkor most hogyan lehet pl. a működő verziót, mint pl. a tiéd flashelni, ugyanis legjobb tudomásom szerint ezt gombbal nem lehet preloader módba kényszeríteni, mert a hang le-re bemegy a gyári recovery alá, a hang fel-re meg a factory test-be (Lehet pont fordítva, nem volt nálam tovább egy ilyen legutóbb 3 percnél...).
-
Keeperv85
nagyúr
Kötekedni szeretnél? Nem vagyok olyan kedvemben.
Azt írtam, hogy tegye vissza az akkut utána, miután már be van dugva USB-re a teló. Te pedig azt szajkózod, hogy nem csinál amúgy sem semmit sem. De igen, csinál. Pont azért, mert akkor szokta "megtalálni" a Windows, mikor már vissza van téve az akku, azért írtam hozzá azt is, de előtte is ott lóg a COM valahányadik virtuális porton, csak éppen a drága Win 7 pl. oda nem jelez csatlakozást, csak az első alkalommal és csak akkor, ha még nincs driver telepítve.... Ha lenne Linux az pedig végig látná, hogy ott van az USB eszközök között, de ez a teló totál döglött, meg sem próbál bekapcsolni... -
Keeperv85
nagyúr
Szar lenne, ha driver nélkül a géped bármit is csinálna a preloaderrel, azon túl, hogy a Windowsnak fogalma nincs róla, hogy az ami ott lóg egy eszköz, nem is egy esetben. Kettő teló van nálam, amire a Windows konkrétan meg sem nyikkan, a Linux pedig látja lsusb parancsra...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
raulicio
üzenetére
"Persze akár lehetnek is eltérések, viszont tény, ami tény, ezek a telefonok működnek az elvileg másik telefonra kiadott romokkal."
Elvileg. Azért én a preloadertől távol tartanám magam a helyetekben... Azzal nem kell sokat variálni: egy rossz döntés és a teló egyből a kukában végzi.
-
Keeperv85
nagyúr
Senkit ne tévesszen meg, hogy ezekből a telókból külsőre egyformák vannak! Ezeknek akár másik kijelző vagy touchpanel is lehet az "ára". Most nem arra gondolok, hogy az rosszabb vagy jobb lenne, hanem csupán más... aminek simán lehet az a végeredménye, hogy egyik roommal a másik verzióban pl. nem lesz kép, vagy hang vagy bármi egyéb anomália lép fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- World of Warships
- Assetto Corsa EVO
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Windows 11
- RAM topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium Megkímélt, gyári állapot!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd a sikeres flash után szeretném az újat rátenni és újra flashelni, hátha úgy felismeri...