- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picco
addikt
válasz
Tikakukac #113709 üzenetére
nem is tudtam hogy masoljak, en ezekbe meg szerintem nem futottam bele, szerencsere...vagy eszre sem vettem. felenk sok a bontott alkatresz, tobb profit jon ki alkatreszenkent eladni mint egy hozzaertot fizetni +2 oraig.
mivel itt sok (volt, Brexit) az import, ezert ezek a lezeres felujitasok elegge elterjedtek es vilagitos billzetet is csinalnak.
valamivel gyengebb a vilagitas rajta, de sokkal jobb mint kukazni egy egyebkent jo allapotu sved billzetet vagy a kifenyesedes miatti ertekvesztes az egesz laptopon.#113710FoxiestFox sweet baby jesus...jofele...kb annyit erhet mint a mogotte levo laptop manapsag
en raprobaltam a wireless thinkpad keyboard-ra, mechanikus utan nem adja egy picit sem :/ -
-
-
-
-
válasz
Tikakukac #113611 üzenetére
Az a baj hogy az árak még mindig rohadt magasan vannak.
Akartam venni egy W510-et retró gaming célzattal, megnéztem az árakat, wtf, duplája a két évvel ezelőtti áraknak, alsó hangon... még német ebayen is ahonnan a legjobb ár / teljesítmény / állapotú TP-ket szoktam beszerezni (nem csak magamnak).
Sadge -
Ogard
tag
válasz
Tikakukac #113597 üzenetére
Nyilván attól is függ mi van a tabokban, itt most teljesen átlagosan netezek, video nem megy, most direkt nézem a htopban, hogy 15-40 százalék között ugrál a terhelés, a venti hol 2400-al pörög szinte hallhatatlanul, hol megáll, ahogy 55 fok alá hül a rendszer.
Meglepően flott egy 15 éves géptől.
(Egy elszemtesedett sok éves telepítésű Win 7 alatt használhatatlan volt nekem, azért is tettem el párévre, mert nem voltkedvem újra telepíteni.) [kép] -
Ogard
tag
válasz
Tikakukac #113586 üzenetére
A 720p mondjuk több mint a nativ felbontás. Ha ezt a gépet kéne youtubera használonom, beréném 480p vel,az 35% ra terheli a rendszert. Venti 70%on 3405 RPM nem veszélyes. De sima netezésnél többnyire be se kapcsol vagy alapjáraton pörög. Most pl chrome alatt 12 megnyitott tabbal konkrétan 0rpm, 55 fok, 15% terhelés. Amire használni fogom (szövgszereksztés figyelemelvonó böngészgetés nélkül, plusz spotiffy, arra tökéletes lesz. Olyankor teljesen hangtalan.
-
-
-
bon1
csendes tag
válasz
Tikakukac #113535 üzenetére
Persze, lehet ugy is hasznalni hogy tonkremenjen, lehet vigyazni is ra. A toltocsatlakozot is biztos hogy bele lehet ugy forrasztani meg ragasztani hogy ne szakadjon ki, a zsaneron lehet lazitani es evekig jo lehet. Jopar eve volt egy Asus A3A laptopom is amit sikerült kettetorni, de faterom ugyesen (nem valami szepen de nem ez volt az elsodleges szempont) összeragasztgatta, utana meg 3 evet hasznaltam.
Es szerintem azt az X61-et is lehet hasznalni netezesre egy megfelelo linux rendszerrel (pl Q4OS), P4-es gepeken is megy es kisebb oldalakat viszonylag gyorsan betolt. A legtobb videoban a neten ahol ilyen notit mutatnak be azok Windowst hasznalnak, ami sokkal tobbet eszik meg a procibol es a rambol. Egy probat meger szerintem, legfeljebb a kovetkezo par evet a szekreny aljaban fogja tölteni - van neki hely. -
bon1
csendes tag
válasz
Tikakukac #113506 üzenetére
Ugyan ugy fel van neked is fejlesztve a leheto jegjobb alkatreszekkel amit tamogat?
T61 lappal sem menne? Vagy letezik Ati vga-s T60 lap is.
Az asztali gepe elott egy Latitude D830-at hasznalt Ubuntuval, 4GB rammal, ssd-vel es egy T2340 (ha jol emlekszem, csak 2GHz volt) procival.
Ott amint meg lett nyitva a chrome, felugrott a proci 100%-ra. Nekem D630 volt ugyan ezzel a procival és rammal, csak abban hdd volt es Windows 7, 2019-ben mar ezt csinalta.
Nagypapam valami Pentium dual core laptopot hasznal, abban 2GB ram, ssd, 1,86GHz proci es Windows 7 van. O tud HD videokat is nezni rajta, bar ez lehet hogy azert van mert valami SiS Mirage dedikalt videokartya van benne 256MB vrammal.
Nagyon tetszenek a T60-ak, szeretnek meg eletet lehelni egy darabba.
YT-n is van egy video ahol a pali a legjobb alkatreszeket teszi bele, majd radob egy Win10-et es a 720p-s videokat siman lejatszotta. -
Valzor
aktív tag
válasz
Tikakukac #113498 üzenetére
Hát izé, nem gondoltam h ezzel meghökkentek bárkit is
Abból indultam ki, hogy amíg a többi kollégának már mind volt valami baja (zsanér, kijelző, billentyűzet), Nekem semmi, teszi a dolgát, pedig minden nap hátizsákban hordom, ügyfélnél teszem mindenhova ahová csak elfér (nem kell félteni), sokszor kocsiban is használatban van (természetesen álló helyzetben, fő a biztonság).
A kérdésemre visszatérve, akkor felejtős a ThinkPad széria, más gyártó üzleti gépeire kell hogy fanyalodjak?Esküszöm megsértődött a notim a válaszodon, a tapipad úgy gondolta, hogy most nem hajlandó működni. Szóval TrackPoint powa
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #113487 üzenetére
Tonna gép itt is akad... Most épp teljes a sor, van minden kétmagostól hatmagos ultrabookig, lehet válogatni.
Hidd el, nem a T460s-t szánnám apróra, ha nem érezném a difit. De abban igazat adok neked, hogy amíg nem csinálsz túlzottan megterhelő dolgokat, vagy nem fut pár dolog a háttérben addig bár érezhető, de nem vészes a kétmagos hátránya.
Legalábbis az i7-6600U és i5-8250U viszonylatában. Egy erősebb négymagos vagy gyengébb kétmagos között lehet nagyobb lenne az űr. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #113476 üzenetére
T470-nél nem lehet "véletlen" az is, hogy a két mag ma már annyira nem erős opció, amikor 8 maggal is kapni ilyen kategóriájú gépet?
#113477 FoxiestFox : Szvsz azért ennél több. Pl. jó billentyűzet, többnyire elfogadható hűtés, korrekt építési minőség (több/kevesebb magnézium váz), és röhögni fogsz, ha nem tévedek sok modellnél a billentyűzet-lefolyó is megvan még (pl. a legújabb T14 Gen2 is [link] ).
#113478 simonjoe : Én egyszerűen csak nem akarnék anélkülit használni. És nem elég a pöcök, rendes "3D-s" háromgombos legyen.
-
-
Picco
addikt
válasz
Tikakukac #113446 üzenetére
nem tervezek erre hagyatkozni, one off.
evek ota arulom oket, nekem is lenovok vannak, soha nem kellett meg gariztatnom, soha nem tudtam mennyi idobe telhet, ezert garis cuccokat is magam javitottam.
halott alaplaphoz gari indon belul meg nem volt szerencsetlensegem. kopogjuk le.dockommal volt problema, szoftveres eredetu, ott is kuldtek egy masik dockot mielott lvl2 supporttal beszelhettem volna. ugylatszik replacement olcsobb mint az oraberek
a garanciaztatas menete, "elmenye" is erdekelt, kivancsi voltam hogy kezelik a vevoket, mennyire effektiv a rendszer, mert sok a remtortenet.hogyan is zajlik egy thinkpad garanciaztatasa? (UK) (in depot warranty)
az en elmenyem hogy penteken tette, meg az elso lepest, avagy adtam be a requestet es kovetkezo penteken a kezeme volt a javitott laptop. ez a bottom line.Penteken beadtam a service request-et, felhivott kedves noi hang, par egyszeru kerdes es mar jott is az email az infoval mi a teendo.
masnap jott egy fedex matrica, addigra mar be volt dobozolva en a sok remtortenet utan jol korbe is fenykepeztem csomagolas elott, alapos tisztitas utan. en sem szeretem ha koszosan hozzak ugyfelek a laptopokat.
Hetfo reggel fedex felveszi a szallitmanyt, kapok par emailt ahogy megerkezik a kozpontjukba, csutortokon email a javitas sikeressegerol.
Pentek reggel 10kor fedex kezbesitette a laptopot, nem szerzett uj kulso serulest (remtortenetek),egesz vegig kovetheto volt a folyamat, nem kerult egy pennybe sem. szallitast es minden mast ok inteztek, sajat koltsegre. az en elmenyem alapjak eleg effektiv, kenyelmes, minimalis interakciot igenylo folyamat ami garanciaztatasnal kifejezetten jo dolog.
legion laptopomat is 2 eves premium garival vettem es azota kapott meg egy evet, ezalapjan ugy erzem megerte £80-at kicsengetni osszesen a 3 evre, ha neadj isten szuksegem lesz ra a jovoben, lehet kicsit pozitivabban allok majd hozza (es ekkor jon majd az igazi c*po'roller)
-
Picco
addikt
válasz
Tikakukac #113381 üzenetére
"Visszakezbol" szartak bevizsgalni, csak javitottak, most hozta a futar a javitott gepet.
Iszonyat jol a billentyuzet rajta gyarilag, tenyleg elmeny rajta gepelni.
BTW mikor kibontottam, az x1E2-t lehidaltam a forrasztas es csavarhuzo nelkul cserelheto USB-A portoktol...omiki57: hasrautes szeruen az LCD backlight fuse-ra tippelnek.
-
HSM
félisten
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #113404 üzenetére
Már elég rég elmúlt az az idő, amikor a ThinkPad gépek neve felért a jó minőséggel vagy felsőkategóriával, sajnos.
És nem is arra gondoltam, hogy az eszközbe bedobált hw-k nagyobb teljesítményűek/drágábbak/hajlítható kijelző/stb miatt lenne felsőkategóriás, hanem arra, hogy már nem képviseli a felsőkategóriát, elsilányult (mint amúgy szinte minden más).
Szerintem ez világos, de a mostani árak alapján azért nem mondanám kiemelkedő árúnak - és ha megnézed az aprót, azért elég gyorsan fogynak a hasonló árkategóriában lévő gépek.
-
Pano
addikt
válasz
Tikakukac #113397 üzenetére
Itt a tény az, hogy ebben a felső kategóriában már léteznie kellene egy olyan elvnek, hogy ügyfélelégedettségi tényező. Ugyan standard szabvány szerint belefér a hibahatárba, de mivel hiba, azért, hogy az ügyfél elégedett legyen és mert megvásárolta a drágább termékeink egyikét, javítjuk.
Van, akinek fontos ennyire a prémium vásárlója és ezek szerint van, aki annyira hisz az esélyegyenlőségben, hogy ugyan úgy kezel hibajelenségeket, mint aki "gombokért" vett valami fos belépőkategóriát.
Ha mondjuk lett volna egy thinkbookom, vagy idepadem vagy tököm tudja dell vostrom, szarnék bele, mert benne van, az elérhető ár velejárója. De egy thinkpadnél basszus ne legyenek már ilyenek.
Az egésszel ennyit szerettem volna. Még szerencse, hogy abszolút nem komoly dologgal csinálják ezt, csak ezek után mit várjon majd ez ember?
Tartsatok túl idealistának, de az elv, a hozzáállás zavar.Amúgy, azt könnyen eltudom képzelni, hogy az akadozó alkatrészellátás és megnövekedett árak miatt esetleg szanálnak az esetek között és inkább olyan helyzetekre tartalékolják a készleteket, ahol jobban indokolt.
-
Picco
addikt
válasz
Tikakukac #113379 üzenetére
konnyen megeshet, bar en a kornyeken nem lattam indicator padot. igazabol meg sohasem kuldtem egy thinkpadet sem gariztatni, tehat ez is erdekelt hogy zajlik.
szalag kabelnel lattam egy minimalis zold/feher korrozio-t, egyetlen pontban, ezert gondolom hogy kapott egy abszolut minimalis vizet, de nem vennem be ra a ciant.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #113370 üzenetére
Pár éve, egyik hirdetett gépemnél elfelejtettem letakarni a serialt, le is klónozták.
Lenovo-nál intel 10gen-től már nem lehet már otthoni eszközökkel átírni, DELL-nél meg már a 8gen-óta.
A Thinkpad-ok 99%-a céges gép, a számlát a user sosem látja, jól néznénk ki ha nem a serial alapján gariztatnánk.
De én a biztonság kedvéért mindig lefotózom a számát. -
scream
veterán
-
animatrix11
őstag
válasz
Tikakukac #113357 üzenetére
Két gép volt kicseréltem a kábelt majd a touchpadot és végül a billt, utána jó lett a másikba beépítettem, abban sem ment, aztán visszadugtam a kifelejtett kábelt
és most működik, nem tudom minek köszönhető letiltottam az smbus drivert, ezt írták a neten, vagy csak törődésre volt szüksége
-
HosNyul
csendes tag
válasz
Tikakukac #113195 üzenetére
Köszönöm Tikakukac. Miket kellene moddolni rajta, tudsz vhol erről leírást v Youtube videót? Ha jól értelek, agyon moddolás után sem biztos, h olyan eredményt kapnék, mint amit szeretnék (napos időben jól látható kijelző). Amúgy azt nem várom el, hogy ha a nap a kijelzőre rásüt, akkor is olvasható legyen, elég lenne, ha napnak háttal lévő kijelző olvasható lenne, de lehet elsőre is így lehetett érteni :-)
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #113218 üzenetére
Tisztában vagyok vele.
Főleg a kisebb modellek (i3-i5) gyakran nem nagyon érték el a TDP keretük tetejét, míg a gyorsabb modellek hajlamosak voltak kimaxolni.
Az említett T430 gyári i5-ös kétmagosa a 30W közelében sem járt valójában erős kimaxolt terhelés alatt sem, így ahhoz a gyári TDP osztályához képest alulméretezett hűtő is gond nélkül kordában tartotta. A 35W-os négymagos pedig nyilván az utolsó wattig megeszi, amit adnak neki keretet, így nem kellett sokat erőlködni kifektetni vele a hűtést. -
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tikakukac #113195 üzenetére
Úristen micsoda nosztalgia jött rám. Anno még Tim82 kollégával nézegettük az egyes sima meg tabletes x200 kijelzők közötti diffiket a biliárdasztalon. Na azokból van emelt fényerejű 400 vagy 420, 450 nit körüli vadállat, talán Toshiba gyártotta. Rossz hír, hogy akkor x220-ra kell váltani és még ahhoz is moddolni kell. Plusz olyan kijelzőt én életemben nem láttam még. Eladót sem.
-
-
válasz
Tikakukac #113175 üzenetére
Egyszer egy ilyen "kereskedésben" feltettem a kérdést, h most komolyan erre van igény?????? Mellettem a feleségem azt válaszolta: "Szerintem igény volna, csak pénz nincs." Azt gondolom jól látta. Nem olyan rég voltam egy osztrák használt autókereskedésben, ahol éppen pakolták fel a megvásárolt női, egygazdás, megkímélt, keveset futott autókat. A legszarabbak voltak a telepen! Ezeket hozták haza!
Gondolom az ok ott is ez lehetett.
-
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tikakukac #113139 üzenetére
Ugyanez van nekem is, csak nem kikapcsolás esetén, hanem amikor sleepbe megy a gép.
Amire eddig jutottam, viszonylag hibamentes: ha töltőről megy - alvó mód, ha akkuról - hibernálás.
Így az esetek többségében, ha a kijelzőt lehajtom elmegy aludni gond nélkül. De ha Fn+f4-et nyomok, viszonylag gyakran előjön a fekete képernyő... -
doser0717
aktív tag
válasz
Tikakukac #113087 üzenetére
Nem a 10 évvel ezelőtti viszonyokhoz hanem a ma kapható egyéb gépekhez képest.
Egyébként picit immunis vagyok erre a 'régenmindenjobbvót' elvre. Nem szeget akarok beverni vele.10 éve az akkor új autókra azt mondták azok akik akkor 20 évessel jártak, hogy "ezek széthullanak hamar majd nézzük meg 10 év múlva", aztán eltelt 10 év és az 'új' autók is elmentek már 3-500ekm-t.
3 éve mikor a 7480-at vettem is azt mondta mindenki, hogy ez már nem olyan - aztán 0 hiba és nulla kopással üzemel 3 éve lassan.Neked mi a javaslatod?
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #113055 üzenetére
Régebben olvastam, hogy utángyártott akku helyett a gyári felújítását javasoltad.
Erről tudnál írni pár sort, hogy milyen irányba induljak?Vettem egy Lenovo Thinkpad Edge E520-at az új alkalmazottnak home office gépnek, de olyan mocskos és büdös géppel még nem találkoztam, így több hétnyi szellőztetés és egyéb praktikák után inkább vettem neki egy ideapad-ot fél ár körül. Elvileg fix helyen van a gép, szóval nem lesz dobálva, hurcolva, stb. Persze nem egy tp szintű "kívánja a pofont" kategória.
De még mindig adott a tp edge e520, és ózonos szagtalanítás után megcsináltatnám a gyári akkuját, mert amúgy nagyon egyben van a gép, a klavi kiosztása tökéletes, a zsanérról örömódákat tudnék zengeni a konzumer piacra szánt ganék után. Egyedül az újrapasztázás miatti atomjaira bontással van bajom, azt még nem vállaltam be, csak klaviig szedtem szét, hogy a hűtést kitakarítsam sűrített levegővel.
-
Pöttön
őstag
válasz
Tikakukac #113046 üzenetére
HP-k tényleg példa értékűek összeszerelési minőség, felhasznált anyagok minősége terén. Főleg az Elitebook-ok!
DE!
Hogy minden is! fehérlistás, és csak a feláras gyári hp alkatrészeket eszi meg minden mást nem, az elég gyász...
Persze ez alapvetően a thinkpad szériára is igaz, meg az üzleti gépek 99,9 %-ára.Persze custom biossal ez kikerülhető, de ez nem minden esetben játszik.
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #113045 üzenetére
nekem sem fogta a fejem nagyon sokáig. Importőrrel resellerrel ment a tárgyalás sokat hogy de basszus a köszönjük a bejelentést alkatrészt megrendeltük ezen mi az NBD?
de nem. 24 órán belül megkezdi a hiba elhárítást.
nem 24 órán belül visszaadja a működő gépet.
csak tényleg nem kicsi csalódás volt.
4th genig delles cégnél voltam ott tényleg ez volt. ha fedlap ha keret ha alaplap. másnap ott volt.
majd jött a lenovós/hps cég és ott szembesültem ezzel.
de állítólag már a dell sem csinálja ezt.
-
doser0717
aktív tag
válasz
Tikakukac #113042 üzenetére
Tehát ha nem okoz gondot személyesen bevinnem a gépet a közeli szervizbe akkor különösen nagy előnye nincs az Onsite-nak, tehát vételnél ne ez legyen a legfőbb szempont? (nem üzleti célú hanem otthoni felhasználás)
Ha van HP tapasztalatod, akkor esetleg azt meg tudod mondani (ha megengedi ennek a topiknak a felülete), hogy az Elitebook 845 G7 minőségben/support területén hogy viszonyul egy T14-es TP-hez a ugyanaz a konfig 99%-ban?
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #113042 üzenetére
lenovo NBD gari sem azt jelenti hogy egy alaplapcserés géphez másnap jön az emberrel a csere lappal sajnos.
Főleg nem a mostani ellátási lánc szituban.
NBD azt jelenti 24 órán belül megkezdik a hiba javítását. értsd megrendeli az alkatrészt. majd 3 hét mulva jön és szerel.DELL annó tényleg ezt jelentette még, hogy reggeli bejelentésre délután ott volt BÁRMIVEL a szerelő.
Lenovónál ez nincs.
-
Pöttön
őstag
válasz
Tikakukac #113009 üzenetére
Hát minden nézőpont kérdése.
Szerintem meg nincs sz@r felbontás, csak rossz képátló-felbontás párosítás.
14"-on a 720p 104,9ppi, ami full jó pixel sűrűség, tehát ehhez a képátlóhoz teljesen jó felbontás.
Ez kb olyan mint a FullHD 22"-on.
Viszont 14"-on a full hd 157 ppi, ami szerintem brutál sok, és felesleges.
És minden megjelenítő a natív felbontásán adja a legjobb képminőséget, ezért kvázi teljesítmény pazarló is. Persze nem kötelező a full hd panelen full hd felbontáson futtatni az adott alkalmazást, de hát ha minden más felbontáson okádékul fog kinézni, akkor ugyan ott vagyok ahol a part szakad.De javíts ki, ha tévedek.
A weblapoknál meg ami netán nem férne el így, azt nem scroll-oznám, hanem ctrl+ egér görgő.(De ilyenbe én még nem futottam bele)
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Tikakukac #112965 üzenetére
Kipróbáltam az m.2 sata ssd-vel, de így se megy. Az a legzavaróbb az egészben, hogy ha ezt tudom, akkor nem m.2-t veszek, hanem veszek egy terás 2.5 sata ssd-t. így meg most itt ragadt nyakamon egy zsír új ssd, ami elvileg jó bele, gyakorlatilag meg nem is látja a gép.
#112966 Gondwana
A te helyzetetben viszont hamar kiderült, hogy rossz a csati. Nálam megy sima sata ssd-vel, csak valamiért az m.2-t nem hajlandó megenni egyik adapterrel se. Tényleg az utolsó rendes T4*0 széria a T430 volt. Abban még mindenféle adapteres szopás nélkül be lehetett rakni egy csomó kártyát. Nem tudom, hogy ki volt az aki kitalálta, hogy nem fér el az alaplapon egy rendes méretű (2280) m.2 foglalat, de az biztos, hogy ma jó sokat csuklott az anyja. Érdekes módon a HP-nál meg tudták oldani, hogy ne kelljen ilyen csatlakozókal bajlódni egy ssd csere során. Bár mondjuk ot is az a felállás van, hogy vagy m.2 vagy 2.5 sata. -
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac #112754 üzenetére
"Megfogom, leírom egy táblázatba melyikkel mi a gond és akkor ott az objektív lista, ami alapján azt mondhatom, hogy igenis mindegyik ganédomb max az egyik kevésbé"
Hú de szívesen megnéznék egy ilyen listát, amit Te karcoltál. Legyen az ThinkPad, vagy akár Dell, HP stb.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Tikakukac #112762 üzenetére
Persze, tudom, hogy nem az, csak a Redditen leltem rá, van, aki jó véleménnyel van róla. Gondoltam, hátha megfordult már valakinél itt is.
Rákeresni nem igazán tudtam itt, mert minden hsz-t listáz a PH, amiben szerepel a 2-es szám és a power szó, mindegy, hogy egymás mellett vannak-e vagy sem.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Tikakukac #112747 üzenetére
Faterom lennél? Hm, ha 5 éves korodban Te már házas voltál, akkor lehet
Lehet saccolgatni, hogy ki hány éves, szerintem te egy végletekben gondolkodó, sértődékeny 40-50 éves, besavanyodott férfi lehetsz, aki szerint minden szar, és a 20 évvel ezelőtti laptop a jó, minden más a kukának készült. Én normális, gyakorlatias kérdést tettem fel, amire több korrekt választ kaptam privát üzenetben és itt a fórumban is, amit ezúton is köszönök a többieknek
Ha boldoggá tesz, mondom, menj árulkodni, fenyegetőzz "moderációval", legyél te a kis fórum nagy ura, akit megsértettek és elvették a nyalókáját! Én viszont lezárom a témát, mert szerintem ez már zavaró a többieknek. Szép napot!
-
kalapacsolok
senior tag
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Tikakukac #112738 üzenetére
Butaságokat beszélsz továbbra is, sarkítva a dolgokat. Amióta x1 carbonom van, az elmúlt 2 évben 3x volt alaplap cserém gariban. Ez nonszensz, ha gariidő után van, gyakorlatilag meg sem éri javíttatni. Ezért akarok olyan laptopot, aminél nem alaplap csere az egyetlen megoldás, ha bármi van. X1 carbon ilyen szempontból katasztrófa, ha a billentyűzettel van probléma, az is annyira egybe van építve mindennel, hogy nem lehet billentyűzetet cserélni, mert 200 ezerbe kerül a cseréje (tapasztalat). Ezért az alap kérdés az volt, hogy a T-s széria jobban szerelhető-e. De majd más válaszol, aki nem ír ilyen nyilvánvalóan túlzó baromságot, hogy "minden gép a kukának készül" és minden szar.
-
HosNyul
csendes tag
válasz
Tikakukac #112013 üzenetére
Expresscard -> USB 3.0
Köszönöm szépen Tikakukac. Bevallom korábban nem hallottam ilyen eszközről. Olvasgattam, milyet érdemes venni, de voltak olyan típusok, amire azt írták, hogy éppen kicsit gyorsabb az USB 2.0-nál. Esetleg bárkinek van tapasztalata ilyen átalakítókban, ami tényleg gyorsabb az USB 2.0-s sebességnél? Ilyen vagy hasonló átalakítóról lenne szó szó: https://ipon.hu/shop/termek/startech-2-port-expresscard-superspeed-usb-30-card-adapter/581672 - a linket csak a példa kedvéért tettem be. Köszönöm szépen. -
válasz
Tikakukac #112632 üzenetére
Nekem pár éve már befigyelt a 2007-es CATIA is, de az alapjai még annak is 1980-ban vannak szerintem
De én egy Surface Pro 3-al nyomtam le egy gépész bsc-t és egy fél msc-t. Szóval nem feltétlen kell nagyon komoly gép, de nálunk azért szakirány függő is volt.
De a sok RAM erősen ajánlott, azt szeretik a programok, (meg a teams és a böngészők). -
Fifi
őstag
válasz
Köszönöm és a többieknek is!
Szinte ugyanezt írtam csak sok volt a körítés és elveszett a lényeg:
"így adott, hogy valami könnyű, lány által cipelhető méretű notebook kellene és mindkét helyen dokkoló."Ti látom Dell-re váltottatok. Volt ennek különös oka, hogy nem maradtatok a T4xx szériánál vagy szimplán azt tudtátok jó áron beszerezni?
Dell vonalon akkor az E74X0 modelleket nézegetem.
Szerk:
Nem követtem az árakat és apróra gyorsan fellépve egy T470s vagy E7490 mellett tennétek le a voksotok? -
S_x96x_S
addikt
válasz
> Egy jobb moncsi, ami állítható talpas meg
> mellé dokkolón egy könnyen vihető gép és szevasz.dokkoló ???
én a T480s -emet "dokkoló" nélkül használom monitorral,
A netkábelt és a külső monitort is simán rá tudom dugni a gépre.Dokkoló nélkül is van élet ..
persze vannak USB3-as "mezei" - fapados dokkolók . 20-30e Ft ért
ami akár .. talán ...
de egy gyári Thinkpad-es dokkoló helyett én sokkal inkább
egy eGPU tokot választanék ..De amúgy
Mit adtak nekünk arómaiakdokkolók? -
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #112605 üzenetére
wd 19 et egyet megnéztünk.
d6000ret próbáld ki. displaylinkes amitől mindenki fázik. de ismétlem sokezres mintból tünetmentes.
resellerem is megerősítette hogy van még pár partnere. egyik sem akkora mint mi, de azért nem picik és ők is azt veszik, pont ezért mert fájdalommentes.
én állítom SOKKAL több bajunk volt a 80 90 es széria natív dokkolóival. ott megvolt ez a vagy kép nincs vagy usb vagy ethernet vagy ezek kombinálva. 4-5 bedugás után már kiadta hogy van usb meg kép. ethernet nélkül meg végülis tudok élni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tikakukac #112598 üzenetére
Csak, hogy pozitív példa is legyen
Most egy HP Probook 440 G4-et használok a munkahelyen type C dokkolóval. Van rajta két monitor, egér, billentyűzet, headset. Reggel ahogy beértem rádugom, délután meg leveszem. A kettő között semmilyen rendellenes működést nem tapasztalok.
Igaz, hogy foslassú ez a laptop, de szoftveresen ez a legstabilabb amivel eddig dolgom volt munkahelyen. -
szaszyka
senior tag
válasz
Tikakukac #112598 üzenetére
Ez a type c töltés funkció, vagy mi miatt? Nekem igazából semmi irodai felhasználásra nem kell, dokkolót sem akarok használni. Egyszerű, akár kanapé mellé lerakós, netezős, youtube-ozós, kicsi-excellezős gép kell, amivel elkaristolok újabb pár évig. Az x220-al sincs nagy gondom, mert nagyon szeretem, de szerencsétlen már a YouTube 720p alatt is szaggat, és melegszik, mint a barom, és hát 10 éves gép, kicsit "elavult már". Ilyen alap, egyszerű "consumer" felhasználás mellett is szívás a type c téma?
Pedig jól hangzik, hogy egy combosabb telefontöltővel tölteném, ha lemerült. -
-
embe
nagyúr
válasz
Tikakukac #112503 üzenetére
Az én is így fogtam a fejem ....
2 Lenovo ezt csinálta. Igaz a feleségem T440s gépén nem cserélgettem rendszert, de az L540-es gépen igen. 7, 8.1, 10, 11.... mind alatt az volt az eredmény. Ilyennel még nem találkoztam.
De ahogy írtam a Dellel minden simán ment, és a lényeg az hogy többször is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oneplus Nord 5G
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest