-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
Sajna. Gyakran azasszony is otthon szokott dolgozni. Egy normál ikeás asztalon nehezen fér a 17"-os tft, billentyű, patkányok, lámpa. Dokkoló, két lapos, papírok szétterítése már szinte esélytelen.
Ezt a kis mobil kütyüt meg össze lehet hajtogatni ha nem használja az ember, vagy akár el is lehet rakni, hisz nincs két kila az egész. -
Wolfskin
őstag
ezen mondjuk van. csak akkor sanszos, hogy az asztali gép is elszáll... igaz, akkor egyszerűen átdugom a hálókábelt.
én is azt gyanítom, hogy a t61 a routert konfigurálta át. ha ez így van, akkor az elég veszélyes. miért nem csatlakozott fel inkább? máshol már megtette nem egyszer.
-
Vladi
nagyúr
Jó, köszi srácok a segítséget. Motmár nem tudom, melyiket vegyen.
Igazából várni nem nagyon tudok hová, thinkpad Debrecen - Nyíregyháza vonalon nem lesz egyhamar eladó, jó olcsó meg minden.
Postáztatni ilyen gépet nem fogok.
Annyira azért nem nehéz a 15-ös. Biztos nehezebb, de talán nem olyan sokkal. Meg állapotra is valahogy szebb.
Viszont waight modot biztos telepítek rá. Odd-t akkor ki lehet szedni, helyére bépítő? Az mennyi súlyveszteség?
Meg ssd-t is akarok majd biztos, valami 8 gigás pöttöm még sok is.Mit lehet még? Mivel tudom csökkenteni a súlyát?
Egyébként még Dell Latitude van még a boltban, az is szóba jött. Lehet latitude kontra thinkpad véleményt mondani minőségben flém nélkül?
-
lapa
veterán
ja, hát elképzelhető hogy most találtam rá a tegnapi posztjára, és nagy t60 szakértő lévén mindenáron akartam írni neki valami tényszerűtlent és haszontalant.
mondom, vadászat volt, sikeres. de ha visszanézed a posztomat már abban is megemlítettem a szakik remélt eljövetelét, mint távlati célt.
a kolléga amúgy érdeklődött a rendkívül megkímélt t61-em után, de egy kisebb esszé keretében jól lebeszéltem róla. ezután fordult a t60-ak felé, én meg csak láttam hogy még nem kapott választ és gondoltam upszolok neki egyet hátha valamelyikőtök mégis nekifut.
egyébként nájszul bejött, ja.
-
lapa
veterán
én igazából csak hajtó vagyok, de jó. az volt a cél, hogy valaki szaki benyögi a valót az ips-ről. nekem csak sejtésem volt, hogy gpu-val van csak, nagyon nem ástam bele magam.
meg biztos ismered a kínai közmondást, hogy ha ips / affs nélküli thinkpaded van, egyből mindent műszerész-csavarhúzónak nézel. szóval azért számomra legalábbis elképzelhető egy ilyen arany "frankenpad" középút is (láttam már ilyet egyszer a tévében is). aztán lehet erre van valami logikus kizáró ok, lásd más szalagkábel vagy xyz.
-
Novics
senior tag
Na igen, csak nincs a közelben barkácsbolt. A vidéki élet szépsége.
Feltettem egy 32 bites win7-est az x200s-emre, és hát... a frász tört ki rajtam, amikor a telepítgetés után 70 fokos volt a proci, és nem is nagyon akart lejjebb menni. Egy kikapcs és kis pihenő után 62-ről indult, majd felszökött 70-re. Aztán le 50 körül, majd megint 70. Mindezt a venti egyes fokozatán. Most úgy néz ki, hogy normalizálódott a helyzet, jelenleg a 46 fokos aps - ez pontosan mi is?
- a legmelegebb. És nekiállt "ciripelni", ha pl itt a hozzászólásoknál görgetek fel-le. De ez is úgy néz ki, hogy elmúlott.
Először arra gondoltam, hogy a 64bites rendszer után a 32-es nem tetszett a procinak, de most egy kicsit megnyugodtam, hogy visszaálltak a hőmérsékletek. Még 2 napig garis a gép, gyorsan bővítsem ki? -
bajuszati
tag
értem, köszi a felvilágosítást.
Egy 64gb ssd már 15000-ért beszerezhető használtan garanciával.
T7200 procit talátam egyelőre 7000-ért
memóriám 2x512, amit remélem valaki majd beszámít, és ez helyett kellene 1+2GB modul..az is megvan 6000-ből.
tehát 25-30k között egész jó teljesítmény-növekedést tudok elérni...
win7 32 bitre szeretnék majd átállni -
franc0
őstag
Jó a lista. Viszont szerintem a T7200-ra érdemes koncentrálni.
Mondjuk amiket felsorolt, hát nem tudom... Csomó utánajárás (idő=pénz), plusz zseton is... 45-öt kapna a mostani gépéért, és néznék valamit helyette.
Alfának pl most van 75K-ért Latitude E6400-a, azért az elég jó. (de azért ne dobjatok ki a topikból -
dni
őstag
Azért nem értelmetlen, mert a szervizben azt mondták, hogy sem a Seagate Momentus, sem a Kingstone V100+ nincs a támogatott hwek listáján, így nem tudják figyelembe venni azt, hogy egy éven belül 2 SSD, 1 Hybrid lemez elszállt benne sok szektor hibával. De a gyári hdd is 70% alatt van 50 nap üzen óra után a HD sentinel szerint.
A szerviz szerint minden rendben van a géppel ezek ellenére. -
gulliver123
csendes tag
Elöször énis 2*1 gigára gondoltam, csak leszedtem a lapancsot a So-dimm felett, de csak egy ram hely van, és vann benne valahol 512mb. Szal tudok berakni 1db. 2 gigás modult de akkor 2.5 giga lenne aztmeg nem támogatja, vagy 1 gigát de akkor 1.5 giga csak. Esetleg ki lehet cserélni valahogy a benne lévő rejtett 512est 1 gigásra?
Ultra Slim keretbe akármilyen 2.5" satás ssd belemegy? + akkor egy PATA csatólófelületű ssd a régi hdd helyére? De akkor már 2 ssd van a gépbe
melyik a gyorsabb?
-
jochen
csendes tag
Nagyon köszönöm.Van egy z61m gépem is, zsirujan vettem Alfa fórumtárstól, fanatsztikus gép, nehéz monstrum, de valami hihetetlen massziv.Kérdésem az, hogy ez a gép szintén csak 3gb használ 4gb bővités esetén? A t60-on linuxot használok, de ezen windows 7-t, grafikai munkákra, ezért itt sokkal fontosabb lenne a bővités.Jelenleg 2gb van benne.
-
jochen
csendes tag
Szeretném Tőled megkérdezni, hogy mivel nekem is témába vág: t60-ban szeretnék memóriát bőviteni.Mivel ha jól hallom, csak 3 gigát használ, hiába tesz bele az ember 2+2t, tehát ha ha 3giga megy bele, akkor nem megy dualban.Mi a jobb:még 1giga, és akkor dual, vagy plusz 2giga, de akkor nem dual? Köszönöm.
-
tropico
tag
-
Ghostface
senior tag
-
azbest
félisten
Nálad lehet a hiba, a t61-es link most is működik.
(#26322) ^Clown:
Csak 32 bites win alól lehet frissíteni, 64-et nem támogatja. De van mellette iso is amit cd/dvd-re írva bootolva befrissíti. A napokban frissítettem mindkét t61-emet, mennek hibátlanul így is. -
Otisz
őstag
Bár ez is 10 font...
-
MrSealRD
veterán
Nálunk most a Witcher az éppen aktuális lazítós játék.
T61 NVS 140-el(többi a cuccoknál),
1680x1050 alacsony részletesség teljesen játszható és nem is gáz a minőség
1440x1050 közepes részletesség néha röccen csak és elég szép is
alacsonyabb felbontás melett magasabb részletesség mellett is próbáltam, de azoknál az volt a probléma, hogy a driver szétrántja a képet és hiába a részletesség meg akármi, nagyon csúnya.
Mondjuk az jó lenne ha meg tudnám oldani a kép középre igazítva jelenne meg és maradék képernyőterület meg fekete...ATI kártyáknál ez simán elérhető volt CCC-ben, itt nvidia-nál eddig nem találtam ilyet.Régebben...Dragon Age (+Origins)
Mobility X1600-al:
1280x800 alatt kb közepes beállítás mellett szépen játszható volt. De rég volt pontosan már nem emlékeszem a részletekre. -
spyduck
nagyúr
Amúgy az eddigi tapasztalataim és fórumozók harciassága és hozzáálása alapján felállítottam magamban egy elméletet miszerint ha a Prohardver a StarWars akkor az:
EliteBook - Jedi
ThinkPad - SithErről a Trackpiont sapka színe is még és még jobban meggyőz. A T420si számomra a kis Anakin Skywalker
-
Ringman
félisten
természetesen nem találom a linket
90w-os táppal használnád a dokkot? nem tudom hány W maradna a kártyának, t60 csúcsra járatva biztos megehet 45-50W-ot, ehhez jönne még a dokk+perifériák szükséglete.
szerintem eredetileg arra lett kitalálva, hogy beletolsz egy alacsony fogyasztású quadro NVS kártyát, hogy 2-4 további kijelzőt ráköthess.
-
Fifi
őstag
Nem gondoltam komolyan ám
"Egyébként annyit nem ér meg az az átalakító, cirka 1k-ért van SATA-eSATA kábel, nekem is van ilyen."
Erre csak azért gondoltam, ha nem házban van, hanem "mesztelen" a HDD, akkor azt is rá lehessen aggatni, de így belegondolva a tápellátása viszont ekkor nem megoldott. -
Fifi
őstag
Az előbb nem volt jó az eSATA - SATA átalakító link.
Ok, de PCI Express-t az x201-ben nem fogok tudni belepréselni, olyanom van nekem is.
Szerintem berendelek egyet max. majd eladom itt valakinek.
Más:
Az x201 után erősen gondolkodom még egy beszerzésén majd.Az eszem a x220 felé húz, amiket O-C-B is árul, de ellenérveim az x201-hez képest:
1. Fedél zárszerkezet hiánya. (Használtam MacBook Prot, ott nem tetszett.)
2. Kijelző alatti visszajelző LED-ek hiánya. Nekem a töltés visszajelző és a töltőre csatlakozás hiányzik.
3. Scroll Lock állapotát csak az OSD jelzi. Mivel linux-ot használok nem biztos, hogy lesz hozzá driver.
4. Felbontás: az x201-ben sem túl sok a megjeleníthető sorok száma, itt meg még kevesebb.
5.És van már a gyerek által kihasználatlan X200 UltraBasem.IPS és Sandy Bride persze az meg az x220 mellett szól.
Sőt ez a x201s is tetszik.
A x201 és x201s között mi is a különbség?
ThinkWiki alapján én ezeket látom x201s-ben a sima x201-hez képest:
+ erősebb és takarékosabb CPU
- Webcam hiánya
- Csak egyetlen MiniPCI Express slot, azaz ebben nem lehet Wifi + WWAN egyszerre?
- Kijelző csak egyetlen 1440x900 (WXGA+) felbontásban?
Méretbeli és anyagbeli eltérésről nem olvastam. Ki mit tud erről?Bye, Fifi
-
Gondwana
addikt
Eredeti kínai:
Az SXGA+ panelekkel azért álltak le, mert állítólag valami plexi gyakran levált az elejükről. Ezen állítólag van valami plexi az elején, viszont ami nincs: a ceruzás érzékeléshez az antennarács egy fémfóliával van letakarva, tehát nem fehérnek kellene lennie, illetve a touch felület elektronikájának is hátul kellene lennie. (Ezeket itt is láthatod). Továbbá nincs semmilyen szériaszám-matrica rajta (nagyon úgy tűnik, hogy nem leretusálták, hanem nem is volt) illetve ha jobban bele lehetne nagyítani a kábelezésbe, ott is kibukhatnának érdekességek (kb 30pinesnek tűnik az adatkábele, de a tetején átbukó flatkábelek sűrűsége nekem kicsit gyanús) -
lapa
veterán
erről a háttérképről a belga "e-vagy" című száma jut eszembe. természetesen a lehető legjobb értelemben.
kicsivel messzebb kalandozva az óriáspecekhez kapcsolódó képi világban eszembe jut még a csubakka-kutyámról szétküldött első kép. teljes képernyőre leskálázva egy kosárban hasát mutogató átlag cuki kiskutyának látszott. aztán egyik ismerősöm mesélte, hogy neki ennyire nem volt jó, mert a gépe eredeti méretben dobta ki neki a képet, csak egy nagy kutyamuff látszott középen mikor benyitottak a kollégák.
én kérek elnézést mindkettőért. esetleg belinkeljek egy kutyás desktopot?
@sutszi: a probléma és a megoldás is ismert, de mivel a gép így tökéletes ahogy van, hozzá nem nyúlok. anno kipróbáltam a 3.0.0.8-as kernelt, de azon nem fordult le az ssd drivere. de tény, hogy az újra olyan keveset fogyasztott, mint a mostani 2.6.32. ilyen apróságokat hekkelek csak hogy másik gépre szinkronizálós tematika meg smart cardos truecrypt csatolás, de frissíteni azt nem fogom egy jó darabig.
különbenis minek gyalázzam a világot, lassan már csak annyit eszik mint egy napelemes zsebszámológép. mondjuk Gondwana korábbi x valahanyasával még mindig nem tudok versenyezni.
-
audi100td
nagyúr
"erre nem tudok mit mondani, Magnattól Lenovo-certified Win 7-et kaptam a T60-amhoz.
"
úgy könnyű
Chaser: "Ha nem pont kézmosás után nyúlok hozzá már ott a nyoma."
Nem mondom, hogy ez ebben nincs igazad, még ha kicsit túlzol is, de szerencsére könnyen tisztítható és kellemes, minőségi tapintása valamint nem hideg mint a fémé, ami nekem fontosabb.
-
Kbali
nagyúr
Én sem vagyok IT-s (meg már bankos sem - de most is egy banknak dolgozunk), csak sokat dolgozom együtt velük és már erősen megfertőződtem.
Van olyan bank is, ahol nem lehet internetezni, kb. osztályonként van egy-egy selejtezésre érdemes gép, amihez odaállva lehet netezni... -
spyduck
nagyúr
Nagyon tetszik a T420s de a 8460p még mindig közelebb áll a szívemhez.
Ha fel kéne állítani egy vs-t akkor a következő volna:
kijelző: u.a.
zaj: T420 nyert (bár még nem próbáltam a HD3000-es 8460p-t. A 8560p-nek pl semmi hangja nincs akkuról)
dizájn: 8460p nyert
kis led: T420 nyert
billentyűzet: nem tudok dönteni
touchpad: 8460p nyert
trackpoint: T420 nyert
melegedés:mindkettő nagyon jó
zsanér: T420 picivel talán jobb
touchpad gombok: T420-on túl pici, 8460p sokkal kényelmesebb
hangszórók: 8460p nyert (T420 kicsit doboz)
súly: t420 nyert
minőség: 8460p nyert (a t420 is nagyon jó de azért ha emelgetem van néha, néha 1-1 recsi)Ha elnézem egál
hirtelen ennyi......
-
Chaser
legenda
Engem most a t61p jobban aggaszt. Legújabb gyári biost is feltoltam, de ugyanúgy túlmelegszik egyből terhelés alatt. Maga a jelenség olyan mintha nem érintkezne a hűtő a cpu-val. De pont addig húztam amíg engedi, tovább nem akarom, sztem nem is lehet. Döglött lehet az érzékelő vagy tényleg nem jól érintkezik a hűtő?
-
Chaser
legenda
Sajnos nem jött be.
sutszi: Ha dx10-es tudnia illene. Fx570-en megy, az az nvs továbbfejlesztése ha minden igaz. MPCHC-vel nézted? Ott állítgatni se kell, alapból dxva-n tolja W7 alatt biztos.
Van egy kis gondom. A t61p-ben a cpu terhelés alatt mindig lement 8x szorzóra. Nem tudtam mire vélni, aztán nézem a hőfokot. Az alap 40-50 fokról fél perc alatt felmegy 90-100-ra. Gondolom emiatt bekapcsol a hővédelem és leveszi a cpu max szorzóját. Most vagy szanaszét van száradva a paszta, vagy gondja van a szenzornak. T7300 a cpu. Régi 2008-as bios van a gépen. Mivel ilyen gépem nem volt, nem tudom merre induljak.
szerk: Az 1ébként nagyon jó benne, hogy ad a cpu-nak egy +szorzót ami 200mhz. Nem hackeltem vele semmit, csak max performancere állítottam és tudta. Előtte rmclockban néztem, ott láttam először IDA néven, azóta már tudom mi
-
-
azbest
félisten
No ez utóbbi jogos végülis, mert már fel sem merül bennem a hd lejátszás kérdése amióta bekerült a T61eimbe egy-egy broadcom hd dekóder
(#24770) Az-X: hát gondolom a kábel minőségétől is függ a homályosodás. De ha ez meg is oldódik, még mindig ott a probléma, hogy elég gyors-e a gép a lejátszáshoz (1080p nem igazán). Ezen esetleg úgy lehet segíteni, ha a wifi helyére egy bcm70015-ös dekóder kártyát ($45) teszel (ez valsz moddolt bios-t kíván, a wifit pedig usb-s nano dongleval lehet helyettesíteni).
Létezik régebbi bcm70012 ($20) változat is, de az válogatósabb, hogy mit játszik le. -
azbest
félisten
régebbi atomos gma950-es netbookot is láttam már 1080p külső monitorral
Épp az a szívatás, hogy az újabb atomba integrált gpu x3150 az amelyikben szoftveresen letiltották a nagyobb felbontásokat.
T60-ból mintha csak a dedikált kártyás támogatná a dokkolós dvi-t, szóval nem sok választás marad, rá kell kötni egy monitort és kipróbálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest