- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
Tikakukac #47944 üzenetére
elkezdtem írogatni eladóknak, de persze 3-4 különböző helyre kéne menni megnézni
Van olyan 12-13"-os lenovo 100e alatt / környékén, ami bátran ajánlható kültéri használatra napsütés mellett? (a gyakorlatban is
)
Álmomban sem gondoltam volna, hogy a fényerővel lesznek gondok ebben az árkategóriában
Még a végén vehetek megint valami kommersz cuccost. -
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #47941 üzenetére
Azt szerettem volna közölni, hogy szerintem az x300-ba ugyanaz a panel van, mint a 301-ben, ami egy romhalmaz.
Igen, és hidd el, x300-nál életképtelenebb kijelzőt nem sokat láttam. Mondom, csak a felbontás ami rendben van, minden más kritikán aluli.
Ja és x201 kijelzőjéről nem tudok nyilatkozni hiába az van nekem, mert a gyári panelt előző tulaj cserélte egy másikra ami ráadásul glossy.
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #47881 üzenetére
Csak ha annyi ramot pakolsz a gépbe, hogy ramdrive-ra klónozhatod a HDD-d teljes tartalmát, illetve okosan lekezeled a visszaírásokat is, hogy azért mégse pörögjön fel minden apróságért a HDD... Pl. dolgozol egy akár 50-60MByte-os szöveges dokumentumon, amit rendszeresen mentegetsz, de ez a mentés a TurboMemoryra történik, mindaddig, amíg egy vis maior miatt (olyan adat kellene, ami még nincs a turbomemory-n) mégis fel kell pörgetni a HDD-t, és ekkor ha már...akkor alapon ki is írja = aktualizálja a HDD-tartalmat. Fontos apróság, hogy az intel-féle SW bugzik a ki-be kapcsolgatás körül: feltelepítés után működik a gyorsítótárazás, ha viszont kikapcsolod egyszer is, onnantól kezdve a visszakapcsoló SW-opció nem történik meg, hiába kerül vissza a pipa a megfelelő helyre.
Szerk.: Igen, SSD mellett inkább lassítja a rendszer működését.
-
Gondwana
addikt
-
franc0
őstag
válasz
Tikakukac #47840 üzenetére
Nézd, én csendben röhögök azért rajtatok.
Lehet akármilyen császár bankrollod, egy ötéves laptophoz (2008/July) akartok gyári/új/faszányos akkut.
Ébredjünk már fel.Amennyit elpöcsörésztek szar akkukra, keresésre, rendelésre, izgulásra, RMA-ra, vehettetek volna már rég egy X220-at. Ahhoz veszel 3 akkut gyorsba amivel hímestojásként bánsz oszt heló.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #47817 üzenetére
Én is néztem. E-bayen ami tutti eredeti az 129$. Na annyit nekem nem ér. De 20eFt-ot (maximum) rászánnék.Drága móka lesz ez mire feltuningolom. Csak az AFFS upgrade + akksi 35eFt (úgy, hogy a sima panelt eladom 9-10-ért).
Tényleg: AFFS panelnél mennyire zavaró ha glossy? Állítólag nem annyira fényes, mint a sima panelek.
Chaser:
linket pls! És mi a garancia, hogy tényleg gyári? Dobozos?
-
Borote
addikt
válasz
Tikakukac #47729 üzenetére
Én már lassan egy éve tutujgatok egy 8 ellás SANYO akksit az X61 tabletemben. Mivel alapjáraton is a névleges kapacitás (66Wh) fölé töltötte (69Wh), így úgy voltam vele, hogy teljesen csak ünnepnapokon töltöm föl, nem szeretném a magas cellafeszültséggel kínozni.
Egyelőre jól bírja, az eredeti kapacitásából nem vesztett, úgy 30 ciklust tettem eddig bele. 12 ezerért szerintem jó vétel voltDe nem is tudom minek izgulunk ezen annyit, az összes akku kibír 4 évet....
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #47725 üzenetére
Persze aki ért hozzá panasonicot szeretne, de ha nincs akkor nincs. Mást én is csak végső esetben vennék, de azért 14k-ért vállalhatónak tartok egy x200 sanyo akkut is. Van otthon 9 cellás T60 sanyo meg pana akkum, majd össze vetem őket, nem rémlik hogy láttam volna különbséget, de lehet nem is figyeltem annyira.
szerk: Sanyo made in China, Panasonic made in Japan. De már a mai pana akkuk se olyanok mint régen, persze klasszisokkal jobbak így is sanyonál.
szerk: Tikakukac: Azokkal biznicelhecc', amelyiknél nincs kinn posta és rákérdeztem, az pár grammos cuccnál is 25$-nál kezdődött, nehezebbnél meg 40-50. Már ha válaszoltak egyáltalán
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #47719 üzenetére
Van sok lenovohoz gyári akkuja. Ugy. verziók sokkal olcsóbbak, tehát van esélye hogy nem kamus a srác. Csak nézegettem és találtam, ne engem tessenek szidni ha mégse
ŰSzemezgetek egy x200-zal is, már kurtára nem tudom T60, T61, T500 v x200 legyen
mindben van ami jó és előnyös, meg előnytelen, de valahogy egyik se az igazi. Tegnap lecsúsztam egy IPS x220-ról, rááldoztam volna a pénzt, ott rohadjon meg
Más vitte el. Innen volt valaki?
Gondwana: Ha sanyo is korrekt annyiért. Mondjuk én nem jöttem még rá képről melyik sony/sanyo v panasonic. FRU-ból se, mert sokszor ugyanaz. Ha sanyo használod masszívan 2-3 évig, évekre lebontva nem nagy pénz és mégis gyári volt, nem ugy. vacak ami képes még belerobbanni is a gépbe.
-
válasz
Tikakukac #47634 üzenetére
Naja.. van amúgy pár régebbi HP, ami tetszetős.. business class-ból természetesen.. mikor ezt vettem is HP volt a másik jelölt, de aztán csak maradtam a TP-nél. Mostanában a robosztus, szögletes Dell Precision-ök tetszenek.. csak azokkal nincs tapasztalatom, van-e rollcage, vagy ami kiváltja, stb. A billentyűzetük viszont már szemre sem tetszik..
-
-
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Tikakukac #47087 üzenetére
Nagyon egyben van úgy tűnik bár nem értek hozzá annyira. A bluetooth driver sem megy fel, mert hogy csatlakoztassam az eszközt. Miközben win7 reinstall előtt működött. Én ezt tényleg nem értem. Hotkey sem megy. Egyik sem. Kivétel a fényerő és a hang, de a vizuális visszajelzése annak sincs meg.
-
Francia91
veterán
válasz
Tikakukac #47084 üzenetére
Mikor megvettem a T60p-met (tavaly májusban), még röccenésmentesen vitte az 1080p-s videókat YouTube-on a FireGL V5250. Aztán július felé már gondot okozott neki, most meg már ott tartok, hogy a 720p időközzel megy rendesen... Valamit nagyon sikerült elcsinálni a Flash frissítésekkel...
-
letix
senior tag
válasz
Tikakukac #46957 üzenetére
Hmm, abban bíztam, hogy hátha csak nem tudja majd kiolvasni az LCD specikóit mint pl egy gagyibb USB-s ATA keret a benne lévő HDD SMART értékeket..
Akkor már csak azt nem értem, miért írják a ThinkWiki Display oldalán, hogy létezik T41 és T60 compatible LCD, ami SXGA+-t tud.
udv
letix -
zdanee
őstag
válasz
Tikakukac #46957 üzenetére
Az a gond, hogy a TFT a saját keretében lötyög (tehát a háttérvilágítás + panelt összefogó alu-keretben). Nem tudom rögzíteni a jó pozícióban és nem tudom jobban szétszedni (ha lehámozom a háttérvilágítást is, félek nem tudom többet összerakni). Ilyen panelt még lehet valahol beszerezni vajon?
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #46903 üzenetére
4500-as? A hivatalos intel errata szerint a semi-dual-channel működéstől kergül meg, azaz a külömböző RAM moduloktól, a bekapcsolt virtualizációtól csak gyakrabban jön elő a hiba. (esetleg 3GB RAM nálad is? X200Tablettel szívtam 6GB=2+4-kor.)
Szerk.: lassabban gépelek?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #46903 üzenetére
Tudtommal ez a Montevina platform-ra épülő Thinkpad-eknél jött elő (T400, T500, X200, stb), de csak abban az esetben, ha nem kettő teljesen egyforma memóriamodult használsz. T400-nál én is tapasztaltam (2+1GB felállással vettem), kapott egy 2x4-es kitet, ezzel le volt tudva a dolog.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #46631 üzenetére
Biztos egyre gondolunk? X200s most is van fenn az apróba egész jó árban (igaz jegelve), de elvileg van még neki egy darab és ha minden jól megy jövő héten arra cserélem el az eladóval az én X300-amat.
Még egy fontos (és bizonyára amatőr) kérdés az X200s-el kapcsolatban: thinklight ugye van benne?
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz
Tikakukac #46069 üzenetére
Köszi, eddig ez a legjobb. Én először folyékony fémre gondoltam, de mivel itt kilátszik csóró X60-asnak a bele, lemondtam róla. A szaga nem érdekes, nem vagyok finnyás, míg megköt addig büdös csak. Ami fontos az a végeredmény.
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #45668 üzenetére
Így igaz. Azért T60-nál és Z61p-nél szerintem be fog figyelni a Letix kolléga által linkelt copper mod, szeretném lejjebb tornázni a hőfokjaikat.
dying_star: igen, de pl. a T60-amnál a hőelvezető lapka nélkül nem feküdne fel a GPU-ra a borda, ott lenne egy kb. 1-1,5 mm-es rés, azt meg önmagában pasztával nem lehet áthidalni.
-
válasz
Tikakukac #45466 üzenetére
Ennyire nem merültem bele, csak eljátszottam a gondolattal, de hát műanyag a T61p háta, így nem tudok vele mit csinálni.
Ha egyszer kezem ügyébe kerül egy olyan Z61, vagy egy régebbi TP, akkor lesznek ötleteim...
A régi T40-em még családban van, de azt nem fogják engedni megbűvölni tesómék. -
-
-
soldi3r
veterán
-
lapa
veterán
válasz
Tikakukac #44736 üzenetére
nem vitatkozni akarok, csak mondom hogy van alkalmam egymás mellett látni őket. nem véletlen, hogy 3 van itthon. és megvettem volna a harmadikat akkor is, ha nem jóárasított. az egyetlen, ahol nem egyértelműen jobb, az amikor szemből verőfényes napsütés van. de akkor a tn-nel se mész semmire. ez nyilván szintén magánvélemény.
-
btudos
nagyúr
válasz
Tikakukac #44641 üzenetére
Igazából ez a veszélye az IPS/AFFS panelnak, hogy ha hozzászoktál a jóhoz, akkor onnantól kezdve szinte lehetetlen leadni az igényekből. Igazából vágyom egy IPS panelre (nem mintha lenne számomra elérhető s megfelelő (ergo 13,3-14" értelmes felépítéssel) gép IPS-sel
), de tudom hogy akkor nagyon csúnya szívás lenne következő gépet választani
-
franc0
őstag
válasz
Tikakukac #44555 üzenetére
"Fogy vagy nem? Nem. Miért? Mindegy."
Nem, nem mindegy, csak szeretnél vitát nyerni az eredeti kérdés kikerülésével.
Az a kérdés, hogy érdemes-e váltani, jó-e a rendszer.
Ennek a megválaszolására egy 40 ezer látogatóból vett statisztika minden, csak nem válasz.
De az sem válasz, hogy nem fogy, tehát rossz. Egyrészt azért, mert a kettő között nincs egyértelmű megfeleltetés, másrészt azért, mert olyan dolgok is befolyásolják a penetráció alakulását, ami nem összevethető a korábbi állapottal (a Vista idején fennálló piaci környezettel). -
brekiisti
tag
válasz
Tikakukac #44294 üzenetére
nem tudom pl a T400 micje már jó vólt a T420 é amit most nyúzok hibátlan stereo mic amit pont skypera optimalizáltak és lehet állítani hogy egy emberes vagy több emberes. Nem hiszem hogy a telefonok is amin konf.call ok vannak studio minőségűek.
A egybedugóról:
Ne kis hazánkból induljatok megint ki amcsi,kína stb. ami a fő piac mindenki ájfónal meg galaxszíhárommal tolja
ahhoz veszik a méregdrága halálfejes fülhallgató stb kiegészítőket. Ott telibe röhögnek ha kétaljzatossal tolnád. Egy cégre meg mondhatod akkor is hogy filléreskedik mert ugye van docking csati is rajta mi az hogy docking nem jár hozzá. Lehet picit szélsőséges lettem de ne a Magyar fejjel gondolkodjatok azért mert nekünk egy adapter drága máshol nem rakja földre az embert ha +2k HUF ot kell fizetnie.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Tikakukac #44286 üzenetére
ok, de akkor sem értem. Olyan a headseted, hogy két külön jackje van? Mihez kell még ez a felállás, hogy nem éri meg lecserélni?
Ha meg semmihez és mégis ragaszkodsz hozzá, akkor az átalakítót miét nem a táskába rakod?De persze nem kell megmagyarázni, mert végtelen hurok lesz az egészből. Mindent lehet csak akarni kell
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged