- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Ez lehet a Samsung hajlíthatók startdátuma
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nekem egyik tag azt mondta nem jó, próbálta. Gondwana talált leírást hogy jó, majd ha megkapja beszámol. A srác asszem T60p-be nézte a komplett hűtőt. 14 és 15" T60 alaplap az megegyezik teljesen, így a hűtőjük is. Lényeg hogy ha 15-ös T60-ba jó a T500 hűtő akkor 14-esbe is jó lesz. Én csak a ventit cserélem, ha megjön majd beszámolok.
szerk: Én innen vettem a ventit, a srác azt mondta ez tuti jó. A bayes eladók 90%-a T60 ventit árul T500 néven, kompatibilisek ugye, csak a T60 venti hangosabb. A t500 ventinek több a lamellája és más a kialakítása. Ő csak ventit cserélt T60p-ben de azt mondta hangtalan lett. Várom már nagyon
-
audi100td
nagyúr
Hát, most már nincs is, átvette őket a seagate, szóval mindegy, bár ezek szerintem inkább sztereotípiák. Sok vinyó átment a kezem közt, az utóbbi 10 évben nálam mindössze egy-egy asztali Hitachi illetve Maxtor, meg egy pata seagate notivinyó hullott el. Amúgy most már van választék, minden mai szereplő gyárt már 9,5mm 1T vinyót, az árakban viszont néha elég nagy a szórás a thaiföldi áradások miatt, legalábbis ez a fedősztori.
Kromestar: Hát, ha tuti az akksi a hunyó akkor egyéb hibáit tekintve szvsz 35-40k körül.
-
audi100td
nagyúr
UB Slim-be nem fér be a 12 feles, az enhanced-be valószínűleg igen, de 9,5mm is van 1TB-ig.
soldi3r: Advanced Dock, ebbe mehet a 12,7mm is
-
audi100td
nagyúr
Ja, nem, édesanyámnak lesz a T42 helyett.
Valami kisebb, könnyebb, kevésbé komor notit szeretett volna, ma megláttam egy D400-at 20k-ért, jó akksival és elhoztam. A HDD elég lassú és úgy zakatol mint valami traktor, gondoltam akkor már legyen SSD ha viszonylag olcsón hozzájutottam a géphez.
Hát, remélem én nem fogok így járni, majd meglátjuk mi lesz, ahogy elnézem első sorban intel ssd mellett jelentkezik, illetve a pagefile kavar be valamit, megpróbálok találni valami samsung-ot, 32GB is elég lenne, remélem azzal nem lesz szívás.
Egyébként meglepő, hogy a D630-hoz képest milyen jól össze van rakva, a zsanérnak nulla a játéka, pedig van már 7-8 éves.
-
buherka
addikt
Azért arra rákérdeznék én személyesen is...nehogy aztán rendes DVD író legyen az.
Amúgy én is néztem, hogy combo van kiírva, de még nem nagyon hallottam T500-ról, amiben ez lenne. Habár lehet hogy CTO-s gépek és ezt kértek bele...fene se tudja.Mondjuk a Webkamit azt ki is hagytam a felsorolásból. Ezzel is több, mint a T60-61. Hozzáteszem én nem használnám, de van akinek jól jön.
(#33195) ^Clown ...szerintem tök ugyan az. Annyi hogy a RollCage-et itt-ott kikönnyítették. Persze taposni egyiken se kell.
T61-el is ellennék, de ha már plusz 20-30K-val többért kapnék egy T500-at, nem sokat szőröznék a kérdéssel. -
Tim82
félisten
Btw, esélyes, hogy ez lesz a megoldás. (Felülről a 4. hozzászólás.)
-
Chaser
legenda
Bennem LP élt
kár hogy csak x1-et tud, nagyon ütős cucc lenne.
franc0: Az is x1-en megy. Talán még egy ddr3-est 4670-et annyira nem fog vissza ekkora sávszél, de abban se lennék biztos...bár fene tudja, elméletileg talán egy 8600gt-t ha ki tudna szolgálni vagy még azt se.
-
franc0
őstag
Ha játék a cél, szerintem érdemesebb eGPU-ba ruházni, mert akkora kártyát tehet bele az ember, amekkorát akar.
Az ExpressCard lesz nyilván a keresztmetszet, de elég faja lehet egy Sapphire HD7750 Ultimate-tel (passzív) és egy 90W-os töltővel (elbírja a 7750-et és szintén hangtalan). -
r3dsnake
nagyúr
akkor gondolom ez így rendben, köszi!
amúgy elég furcsa dolgot csinál néha a thinkpadem. be van állítva, hogy a power gombra aludjon. viszont néha amikor összecsukom és kinyitom nem ébred fel. ez még a kisebbik gond. viszont van amikor a power gombot resetnek veszi, teljesen újraindítja a gépet. ez mitől lehet? rettentő zavaró, főleg amikor egy rakat dolog meg van nyitva, sietnék valahova, letenném alvóba, és oda az egész...
fontos lenne, köszi!
-
-
audi100td
nagyúr
Igen, akkor 4 cellás.
6 cell vs 9 (14" wide t61, t400)
-
brd
nagyúr
Ha jól értelmezem a technikát (bár az SSD-k saját GC-jéről a mai napig nem tudom, hogyan működik pontosan, ill. mit csinálhat, ha egyszer törléskor csak a directory bejegyzés változik, a konkrét adat nem - ismeri a világ összes filerendszerét talán?), azt kell elérni, hogy 00-val legyen feltöltve az összes, nem használt blokk. Erre sok program képes, pl. a precompact.exe (ez eredetileg arra való, hogy virtuális diskek compactálását lehetővé tegye azzal, hogy 00-val tölti fel a nem használt helyet, mert ott azokat nem tárolják, ill. közelebb van a valósághoz, ha úgy mondom, hogy tömörítve tárolják, - de mint látható, itt is pont erre van szükség), vagy pl. az Eraser (fel tudsz benne venni olyan feltöltési patternt, ami 00-kból áll). Biztosan van több hasonló program Linux alá is.
-
Gondwana
addikt
TRIM - ez egy SATA parancs, tehàt csak AHCI mòdban létezik, IDE kontrolleren illetve SATA kontrolleren Compatibility mòdban nem lehet àtzavarni. A lényege: felìrok egy 100GB-os fàjlt, majd amikor törlöm, az adatokbòl alapbòl semmi nem veszik el, a wear-leveling ugyanùgy tologatja a 100GB-ot körbe-körbe, és ezzel a bűvös Garbage-collectionos SSD-k se tudnak mit kezdeni (miòta tud az SSD NTFS-t értelmezni?).
Viszont törlés+TRIM hasznàlatakor az SSD kap egy utasìtàst, hogy ez a 100GB mostantòl üres területnek szàmìt - csak ekkor van az, hogy semmilyen Undelete varàzslàs nem hozza vissza azt a 100GB-t.(Màsik kérdésem: lemaradtam valamiről, és tényleg adtak màr ki ThinkPadet UEFI-vel, nem BIOSszal, amelyiknél nem kell 12s-ot vàrni az initre, csak 3s-t?)
-
rii
nagyúr
nem akarja )))-.
nem volt 7-es, de akkor felkerült
hatalmas listát adott, de ott hotkeys drivert nem találtam
thinkvintage / presentation director - felkerült - mert csak ezt találtam - de itt meg nem csak annyit akar hogy akkor melyik maardjon bekapcsolva, hanem felbontást is állítgat.-/már minden működik, csak ez nem
fn - page up-down - fényerő
fn - home - világítás
fn - f5 - wireless-bluetooth
fn - space - full screen magnifier - de ez csak az active display-el csinál valamitaz f n-f7 továbbra sem működik
vezérlőőpult - megjelenítés - beállítások - speciális - on screen display - disply swithing - szóval kijelezni már ki akarja, hogy mire váltok ... már csak váltani nem tudok .-/
-
Dr. Akula
félisten
Úgy tudom hogy TRIM-ből 2 féle van: hardveres és szoftveres. Utóbbi a régebbi (pl. OCZ Vertex), ehhez Win7 kell, az előbbi meg megy automatikusan, az SSD vezérlője altal. Ezt nem is hívjak TRIM-nek, mert az tulajdonképp maga az OS utasítas az ürítésre, de parasztnyelven ezt is így írjak, mert ezt a varazsszót ismeri a júzer. Nemtom amit te veszel az milyen, de hw-es esetben tökmindegy a csatoló típusa.
-
lapa
veterán
és x61 tablet? itt lentebb írják is mint tesztgép.
ja, közben nézem thinkwiki szerint nincs tapi.
akkor hogy kicsit más irányból induljak: pen hegyét valami gyűszű vagy kotonszerű izével mutatóujj végére rögzíteni? lehetne tompább gömb, és érintésre (vagy nagyujj rányomással) klikkelődő. lehetséges lenne egy ilyen házilag? vagy kettő? tudom, hogy ez elborultnak hangzik, de akkor lenne igazi a tablet, ha két kézzel tudod böködni.
Gondwana egyszer már elmagyarázta nekem csak nem figyeltem eléggé.
még jobbabb lenne mint a tapizás, mert nyomóerőt is közvetítene, nem? szerintem én akarok ilyet.
-
-
mitulabattyi
aktív tag
-
dcsabi78
csendes tag
Szia!
Ok,de minden próbálkozásom ellenére sem tudtam visszahozni 20 perc tápra kapcsolás után sem a gépet.Te mit tettél volna?szerinted ez normális,hogy már első alkalommal ilyet csinál egy gép?Vagy én csináltam valamit rosszul?Vagy van valami "csoda billentyű" kombináció,amit én nem tudok?Köszi a segítséget...
-
Tim82
félisten
Na, akkor most másolgatok.
Nem szolgálhatok jó hírekkel, szükség lesz vagy Y kábelre, vagy a tápkábelre a használathoz, egyéb esetben ugyanis nekem a másolás kezdetekor kiírta a Windows, hogy ekkora delejt nem tud leadni az USB-port. Úgy tűnik, a lemez felpörgetéséhez szükséges krafthoz nem elég egy normál kábel. Érdekes, tegnap este elég volt egy film DVD olvasásához. Na mindegy, ennyit benyelek, van pár Y kábelem és kompatibilis tápkábelem is.
Tápkábellel + adatkábellel már nem problémázik, 4000-9000 kbyte/sec sebességgel másolt a Total Commander szerint. A teszt DVD-n német nyelvtanuláshoz szükséges tankönyvek, hanganyagok, interaktív tananyagok voltak, kis és nagyobb méretű fájlok vegyesen (pdf, mp3 + iso-k).
-
lapa
veterán
eleve nem veszek már olyan dolgokat, amiken nem kell szerelni / heggeszteni / ragszalagozni. legrosszabb esetben csinálok valami olyat vele, hogy aztán kelljen.
hdd és odd (olvasás) esetén is kell a második usb? full speeden olvas? van vagy 200 dvd-m, azokat kéne redundálnom merevlemezre. jópofa projekt, de még mindig inkább, mint a lassan hulladozó memorex meg princo-only filmarchív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest