- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
tototos #29324 üzenetére
Kicsomagolod a cab-ot (ha nincs telepítve más csomagoló program, akkor a windows intéző is simán megnyitja).
Utána pedig az eszközkezelőből a vga részen illesztőprogram frissítése - illesztőprogramok keresése a számítógépen és betallózni a mappát ahová kicsomagoltad. LEhet, hogy kicsomagolást nélkül, a cab fájl mappáját betallózva is megtalálja.
-
Otisz
őstag
válasz
tototos #26690 üzenetére
Itthoni bevett szokás, hogy a postaköltséget is hozzáadják a vámolni számolt termék értékéhez.
Erélyesebben szót lehet emelni, de sajnos sokan elmennek emellett szó nélkül, vagy az első akadálynál azt mondják, hogy a franc sem járkál utána.20ezres termékre kizártnak tartom, hogy 80ezres egyéb költségeket számolt volna fel az itthoni vámhatóság. ez abszurdum.
Az EU vámterületén kívülről érkező küldemények esetében magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig, kereskedelmi forgalomban (ideértve a magánszemélyek által külföldi cégtől megrendelt árukat is) 22 euró értékig vám- és áfa-mentes a küldemény. Az ezeket meghaladó összeg esetén 150 euró értékig vámmentes a küldemény, de 25 % ÁFA terheli.
Magánszemélyek közötti forgalomban:
151-700 euró közötti érték esetén 2,5% vámot és 25% áfát kell fizetni.
701-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 25% áfát kell fizetni.
Magánszemély által megrendelt áruk után (e-kereskedelem):
151-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 25% áfát kell fizetni.
1000 euró vagy az ezt meghaladó érték felett a kereskedelmi vámszabályok érvényesek. -
felvono
tag
válasz
tototos #26686 üzenetére
Nekem szerencsere magyar vamosokkal nincs tapasztalatom, csak UK-ba hozattam a tengeren tulrol. Fel volt tuntetve az ara meg hogy micsoda. Ez alapjan kuldott a csomagszallito egy papirt feltuntetve a vamtarifakat hogy ennyit es ennyit fizessek be. Befizettem aztan kiszallitottak. Nem lehet kikerulni a vamosokat pl ups-sel? Nem a vamolas elkerulese lenne a cel hanem hogy normalisan legyen vamolva. Persze elviekrol beszelunk.
Valakinek tapasztalata aki rendelt thinkpad-et messzirol? Csak hogy ne legyek off -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
tototos #26468 üzenetére
Korábban írta, hogy ilyen VGA-kat nem tud javítani, mert annyira tele van nyomva ragasztóval a chip alja, hogy fizikai sérüés nékül szinte eltávolíthatatlan.
AaronBass: Sajnos ez a VGA rizikós, ha nem akarsz problémát, és lenovoban gondolkodsz, akkor egyel újabb (T400), vagy egyel régebbi (T60) szériát kell választani.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
tototos #26328 üzenetére
ha gyáti winyó van benne, akor az is le van korlátozva sata1-re... nekem az egyikben már újabb van, ott lehet hogy picit gyorsít a sata2 mód. Régebben gondolkodtam wifi kártya cserén is, de végülis bőven jó a g-s is, de ha mégis cserélném, akkor jól jön a whitelista mentesítés. Eredetileg egyébként a crystalhd kártya miatt raktam fel ilyen bios-t, de azóta kiderült hogy ahhoz sem lett volna szükséges.
-
válasz
tototos #25853 üzenetére
Tényleg jól hangzik de nagyon korán oda kell állni nyitásra hogy jusson belőle mivel ezek a hirdetések csak vevő csalogatásnak vannak semmi másnak jó ha van belőle 3-4 darab
Most nyílt itt is Soroksáron egy ilyen bolt 2000 ért kínálták a 8Gb os Pendrivot jól hangzott csak nem volt belőle hát ilyen ez!
-
Peter M
tag
válasz
tototos #25573 üzenetére
ööö Internal bay csak szabványosat fogad emlékeim szerint tehát oda nem pálya, Multibayben meg leméred milyen magas az odd-od és meg is van a válasz ha 9,5mm a CD/DVD vagy a keret ami ott van akkor nem pálya ha nem SLIM tehát több mint 12 mm a magassága akkor jó bele.
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #24997 üzenetére
How to Remove, Clean, and Replace a Thinkpad T61 Keyboard
(#25016) sutszi
hát ez elég szomorú. azért egy lenovo-tól/nvidia-tól elvárhatná a normális support-ot az ember
-
-
-
sniphoe
aktív tag
válasz
tototos #24887 üzenetére
Warranty lookup, megadod az adatokat, submit
, elvileg kiadja meddig volt garis a géped, ezen az oldalon alul klikk a View parts lookup results for this system.-re, tádám!
-
-
mitulabattyi
aktív tag
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #24878 üzenetére
kifutottam a szerk. időből
az #1 hozzászólás partslookup linkje nem dob ki semmit?
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #24870 üzenetére
persze, ha kikeresed a Hardware Maintenance Manual index - ThinkPad oldalról
szerintem az típusszám első 4 száma meghatározza az alaplap típusát, pl 7664-xxx esetén egyfajta alaplap van minden gépben.
-
Gondwana
addikt
válasz
tototos #24813 üzenetére
A Turbo memory nem a beolvasást, hanem az újrabeolvsást gyorsítja fel, illetve az akkus üzemidőt növeli, ha elég rövid időre teszed a HDD-megállítás idejét és 1GB alatti adatmennyiségen dolgozol. (Minden Ctrl+S elmenti a munkádat, de nem a HDD-re, hanem ebbe a flashbe, és amikor pl. egy olvasás miatt legközelebb felpörög a HDD, akkor ki is írja)
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #24572 üzenetére
Ha fru-hoz kötött nem folyok bele jobban
Hunter2: Sata2-t igen.
lapa: Leírta. Kicsi, tömege is könnyebb mint a gyárinak. Bár a 65-ös nem tudom pontosan mekkora, de ennél csak nagyobb lehet. Lehet hálózatról, autóban is használni, ha jól rémlik repülős töltő is van rajta. Telefonját is tudja tölteni. Ezeket a standard töltő nem tudja.
-
audi100td
nagyúr
válasz
tototos #24577 üzenetére
az előbb linkelt oldalon azt írják megy a Merom-os lapokban is:
"Grundsätzlich lassen sich sowohl Merom- und Penryn-Prozessoren verbauen, für Penryn-Prozessoren auf Merom-Systemboards wird allerdings ein Patch benötigt, da ansonsten bei jedem Boot ein Thermal Sensing Fehler gemeldet wird."
csak kell egy patch, különben thermal sensing error fogad indításkor
-
atesss
addikt
válasz
tototos #24156 üzenetére
Az alaplap szinte mindent meghatároz.
Ha nem Penryn-es "generációjú" a lap, akkor az nem fog benne menni.
Ugyan Bios módosítással hozzá lehet adni új CPUID-k támogatását, de ez egy adott magból egy új stepping támogatására használható csak fel.
Vagy javítsatok ki ha tévedek.
De a Penryn más feszültségszabályozást is igényel ha jól gondolom, amihez az alaplapon lévő VRM-nek is tudnia kell ezt. -
franc0
őstag
válasz
tototos #24073 üzenetére
Pont ezt jártam körbe a hétvégén, T8300 lesz a megoldás. Ebayen 50$ körül osztják. Esetleg betársulnék a rendelésbe.
Viszont le kell csekkolni, hogy az alaplapod fogadja-e a Penryn procikat. Itt a lap alján megtalálod az alaplapok kódját. -
^Clown
addikt
válasz
tototos #23992 üzenetére
Ez igazából nem a Lenovo sara, hanem az nVidiáé. Ha jól tudom, az USA-ban jelenleg is zajlik egy per, mely szerint az nVidiának kellene állni a meghibásodott laptopok javítását.
Én azt javaslom neked, hogy eBay-ről rendelj (vagy itt az aprón, Vaterán, Expresszen stb. nézz körül) egy bontott integrált vga-s alaplapot. Ha nem értesz a beszereléshez, tudunk ajánlani megbízható szervizeseket.
Amit talán még megpróbálhatsz, hogy írsz egy levelet a magyarországi Lenovo képviseletnek, amiben szépen leírod, hogy mi történt, stb-stb., hátha adnak egy kedvezményes árajánlatot egy új alaplapra. De ennek elég minimális az esélye...
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #23992 üzenetére
Gondolom az nvidiára mutogatnak, nem mellesleg megértem őket. Az nv meg nyilván elsunnyogta a dolgot. Össze kellett volna fogni az összes gyártónak és nem annyiban hagyni. De gondolom úgy voltak vele azt a 3 év gart talán kibírja aztán őket tovább nem érdekli, mindenhova becsúszhat néha egy hibás széria.
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #23975 üzenetére
10-20k-s tétel, bár annyiért már valszeg lapot is szereznél ha jó a kézügyességed be is tudod szerelni. Mobileman-t keresd meg sztem, majd mond rá valamit.
Ennyit a ritkán meghibásodó nvs140 gépekről
Keresztkérdés: ha csak maga az alaplapom van, azt tudom tesztelni beépítés nélkül? Tehát táp rá, cpu benne hűtéssel és ha külső monitorra kötöm menni fog? Tervezek venni egy másik T60-at alkatrésznek.audi100td: T500 ventit próbáltál a gépbe? Nem emlékszem vagy a méretével volt kis gond vagy maga a venti volt kicsit defektes? Ha már lúd legyen kövér alapon kicserélném azt is ha ténylegesen jóval halkabb az 1ébként nem hangos eredetinél.
-
lapa
veterán
válasz
tototos #18222 üzenetére
elég macerás szétszedni, de ha már szedted ki a teljes hűtést, akkor onnan csak 2 lépés a ventit kivenni.
volt korábban itt a topikban linkelve jutub videó hogyan kell csinálni. ha nem találod keress rá a "veséjét" szóra itt a topikban.
szétszereled, kiveszed a hűtést, pucolsz, zsírozol, chipeket újrapasztázol (azaz kell hővezető paszta is), összeraksz.
normál zsír is jó, ez nem urándúsító centrifuga. ha nagyon akarsz lehet grafitos vazelint (molibdén-diszulfidos kenőzsírként benzoánkúton) vagy lítiumos csodákat használni.
számíts rá, hogy idővel mindenképpen újra kell csinálni. ez használattól függően 1 év körüli időtartamot jelent.
esetleg ha veszel csak ventit és eleve normális zsírral rakod össze, lehet tovább bírja. de nem feltétlen.
-
^Clown
addikt
válasz
tototos #18220 üzenetére
Én az X41-em ventijét akartam bekenni, de végül hagytam inkább, nem volt megfelelő kenőanyagom sem, plusz azt sem tudom, pontosan hová / hogyan / milyen mennyiségben kell kenni a csapágyat.
Úgy tudom, a T61-nek már lehet külön csak a ventijét cserélni (nem kell a komplett hűtést), az nem egy nagy összeg eBay-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 / Ryzen5 / 16gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- ACER laptop /2 magos CPU /8 GB RAM /256SSD /magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad Universal és Hybrid USB-C dokkoló, töltővel + USB-C kábellel!
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK STUDIO G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/RTX A2000/15,6"FHD/IPS/GARANCIA
- Asus TUF Dash F15 Gamer Laptop szép állapotban (RTX 3070, i7)
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest