- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
gondolom ha nem kell, akkor nincs 12v.
egyébként nekem nem feltétlen tűnik natív sata sebességnek a sata ub. abban egy 7200 hita travelstar, a fő meg egy intel ssd (x25m vagy mi), de néha érdekes adatok jönnek ki.
a lényeg, hogy eddig nem figyeltem az irányra. az ssd eléggé teli van, a wear levelling beszólhat. mindjárt nyomok egy írás-olvasást ramdriveba, csak gazdasszony filmet néz róla épp.
mindenesetre a linux dmesg érdekeseket ír:
[30533.383713] ata1: soft resetting link
[30533.578677] ata1.00: ATA-8: Hitachi HTE723232L9A360, FC4OC30F, max UDMA/133
[30533.578687] ata1.00: 625142448 sectors, multi 0: LBA48 NCQ (depth 0/32)
[30533.578727] ata1.00: limited to UDMA/33 due to 40-wire cable
[30533.610845] ata1.00: configured for UDMA/33
[30533.610863] ata1: EH complete
[30533.611059] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ATA Hitachi HTE72323 FC4O PQ: 0 ANSI: 5
[30533.611432] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 0
[30533.611662] sd 0:0:0:0: [sdb] 625142448 512-byte logical blocks: (320 GB/298 GiB)
[30533.612583] sd 0:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
[30533.614251] sd 0:0:0:0: [sdb] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[30533.617092] sdb: sdb1 sdb2 < sdb5 > sdb3
[30533.648392] sd 0:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
[30536.185378] kjournald starting. Commit interval 5 seconds
[30536.185403] EXT3-fs warning: maximal mount count reached, running e2fsck is recommended
[30536.185755] EXT3 FS on sdb1, internal journal -
adorjant
őstag
Pontosan ez
Most "kicsit" drágább a dollár...
Teljesen olyan,mintha natív sata csatin lenne,SMART is megy,fizikai vinyónak látszik.
Eltávolítás ugyanolyan,persze,egy pár másodperccel tovább tart az eltávolítás,mint az optikai egység esetén (mire kiírja,hogy eltávolíthatod)Egyetlen komolyabb észrevételem van vele kapcsolatban,hogy az 500 gigás vinyóm nem működik benne.
Konkrétan hogy szeretnéd a desktop vinyót rákötni? Tápot is a notiból szeretnél nyerni? Tudtommal 12 voltra nincs szükség noti vinyónál,így a caddy sem tudja felvenni.
-
Gondwana
addikt
Családon belül a következők vannak: T60 - 2db, T43 - 1db, T42 - volt 2, maradt 1 (rossz kijelzővel), X32 és X31 1-1db. A T43 és az X32 nem láttak windowst, ezek, ha töltőt látnak, töltenek. A T42-nél úgy emlékszek, hogy csak azt lehetett beállítani, hogy mennyitől töltsön 100%ig, illetve a T60 előtti gépeken nincs 96% limit. A T60-akon és újabb TP-ken, ha épp 96% fölött van az akku, a gép szinte semmilyen körülmények között nem kezdi el tölteni, csak, ha 96% alá merül. (szinte = "Always charge 100%" PM-ben, ekkor CSAK bekapcsols után kezd tölteni 100%-ig). A 96% limiten kívül még egyetlen egy dolgot képes megjegyezni az akku elektronikája: Az utolsó tápcsatlakoztatás óta meg lett-e bármilyen módon szakítva a töltés? Nálad is, evone, ez miatt nem tölti fel 100%-ra hibernálás után. Ellenben, ha hibernálás után kihúzod, majd visszadugod a tápot a kikapcsolt gépbe, ha épp 96% alatt van, a PM beállításoktól teljesen függetlenül feltölti 100%-ra.
Az utolsó tápcsatlakoztatás után a töltés csak egyféleképpen szakítható meg 100% előtt: szoftverből. Ha a gép be van kapcsolva, Power Managerben be van állítva egy felső limit, és az akku pillanatnyi állapota pont ennyi (bekapcsolás után érte el a pl. 85%-ot), vagy bekapcsoláskor, amikor elindul a PM, már ez felett van, azonnal leállítja a töltést (pl. 85% van beállítva, 89%-on áll épp az akku, akkor 89%-nál meg is áll).Bocs, hogy szájbarágós lett, de volt pár félreérthető állítás itt, alant, gondoltam, ideje ezeket a dolgokat tisztázni, elvégre nagyon hasznos TP-feature, ha jól használják.
-
lapa
veterán
akkor neked valami erősebb procid van, mint az én T7100-am. ez azt jelenti, hogy még a T7100 is kevesebbet eszik a tiédnél. nagy szerencséd van, mert pont tudok egy eladót, még meleg. csak viccelek.
nekem ha jól értettem akkor a 800 mhz volt a minimum 0,700v-on, 1800 mhz a max freki, az ehhez tartozó minimum VID 24 (ami ha jól értem 0,700 + (24 x 16mV) = 1,084v).
a párszáz mhz meg intelnél a bilibe lógós tematika, ha jól tudom ezt a manővert leginkább csak a K8 tudta, ahol lehetett a szorzót is minimum felé hekkelni on-the-fly. abból kijött a párszáz mhz, persze az is bőven fél volt felett.
erről egyébként annyit, hogy ezt, amit az intel tud (felére visszavenni magát), én már a K7-tel is megcsináltam, pedig azon szorzó-állítás nem is volt on-the-fly. az asztali core (1) még ezt (eist /speedstep) se tudta, az ezekkel szerelt dell optiplex akárhanyas irodai gépek 75w-ot ettek idle. aszittem lerugom az asztalról, mikor megmértem.
meg belegondolva az utolsó asztali (fali) gép 780g-vel meg 2,5 ghz athlon x2-vel 40w-ot evett, amiből 7 watt a táp. szóval 33w-tal elzötyögött, míg ez a szupernoti 25w-ot eszik. és annál épp váltottam linuxra, szóval meg sem rángattam lefelé a procit. lehet kicsit nekifekszem és agyonverte volna fogyasztásban ezt a technika csúcsát.
annyira gyakran eszembe jut amit anno írtál, hogy majd ha párszáz millióan beledöglenek...
-
lapa
veterán
ha az én eddigi tényfeltárásom helyes, akkor jól érted.
illetve annyiban nem feltétlenül, hogy ez csak akkor igaz, ha a te Merom-od is megcsinálja a VID 0-t (0,700v?) a legkisebb frekin (800 mhz). ha nem tudsz vele addig lemenni a PHC-val (vagy mittomén már mi van winre), akkor az valamivel (persze nem 20e forintot megérően) többet eszik, mint ez az U7600. cserébe viszont az megy 2 ghz körül, az U meg nem.
gondolom nem olyan téma, hogy összefirkálunk pár lábat ceruzával, aztán hirtelen jobb lesz. ahogy emlékszem az AMD K7-ben a lábakba huzalozva volt a freki meg fesz, itt gondolom valami titkosított külön áramkör van, nehogy a paraszt óverklokkolja a 3 dollárral olcsóbb procit.
-
modeller
aktív tag
Csak halkan mondom, hogy a windows xp supportja már nagyon rég óta csak security-ra vonatkozik. A "hibát", akkor mondjuk úgy, hogy 2006-ban javitották a Vista kiadásával, te pedig általánosan beszéltél windows-ról, hogy nem tudták kijavitani. Több ezer ilyen "hiba" van pl a win 2000-ben, amit meg az xp-ben "javitottak", mert nem volt eléggé fontos, hogy a régebbi termékeket is átalakitsák emiatt. Akit súlyosan érintett a probléma, az migrál, vagy lehet használni linuxot vagy macos-t vagy akármit. De mint emlitettem a probléma xp-n sem kritikus, lehet használni más alkalmazásokat a másoláshoz, amik a nem pufferelt apival másolnak, nem egy világrengető probléma, ezer más zavaró dolog is van az xp-ben, csak az egyre kevesebb embert érdekel a win7 idejében.
Na részemről lezárva ez a thread, teljesen off, meg marhaság is, foglalkozzunk inkább a Thinkpad-ekkel.
-
modeller
aktív tag
Emlékeim szerint ezek a kulcsok segitenek a dolgon.
"hanem semmit"
Olvasd el mégegyszer, az előző hozzászólásomat. Pufferelt olvasásnál igenis ki kell pagelni LRU szerint a nem használt lapokat. Más kérdés, hogy nem igy kellene másolnia alapból.
És azért túlzás, mert az xp egy évtizedes oprendszer, win7-en, de még vista-n sincs ilyen gond.
-
modeller
aktív tag
"Egy régi, és máig kijavítatlan példa (Windows): ha be van állítva swapfile, akkor a fizikai memória méreténél nagyobb file másolása közben előfordulhat, hogy kilapozódnak az éppen futó folyamatok is"
Teljesen OFF, de semmi köze a windows-hoz. Többféle API-val is megoldható a másolás windows-on. Van amelyik puffereli a beolvasott adatokat, van amelyik nem. Előbbi akkor hasznos, ha egy helyről több helyre kell másolni (vagy csak feldolgozni) ilyenkor a nem módosult adatokat csak 1x kell a háttértárról beolvasni, a további kérések memóriából teljesithetőek. Ilyenkor a win LRU algoritmus alapján kilapozza a legrébben használt memóriapage-eket (pontosabban csak az adatot tároló page-eket, a kód-ot felesleges) hogy a puffereléshez legyen elég hely. A megfelelő api használata a másolást végző program dolga.
-
taltos
senior tag
Valóban írtál ilyet, azonban akkor nem tekinted ezt a kettőt ellentmondásosnak?
(1) "Mondjuk azért, mert az OS-nek nem lenne feladata (kivéve ugye MS OS-ek) felzabálni a szabad memóriát (...) az a felhasználói programoknak (ez lehet akár egy webserver is persze) kellene, az OS-nek csak annyi lenne a dolga, hogy a HW és a felhasználói programok közötti kapcsolatot megteremtse, és esetleg a parancssorhoz képest némi felhasználói élményt nyújtson (kezelőfelület), de azt csak akkor, ha a user kívánja."
(2) "nem az előtöltésről beszélek, az nem rossz dolog igazából"
Mert itt a topicban Sipi, Evone és én is azt mondtuk, hogy többek között az előtöltés miatt van így. Például itt utaltunk erre:
Hat akkor ez van, ez marpedig elotoltes. És ha kell neki tobb memoria akkor felszabadit annyit amennyit kell elhiheteted, ezért nem értem ezeket a nagy ledöbbenéseket. - evone
Egyébként az OS-nek nem három (vagy szerinted kettő) feladata van, inkább több száz... És nem biztos, hogy 500 mega kell neki, csak menet közben tárolja az ikonokat (hogy ne tíz percig rakja ki az Intéző a fájllistát), meg még millió egyéb dolgot, amihez a felhasználónak jobb, ha semmi köze nincs. - Sipi
Magamat nem idézem.
Azt, hogy előtöltés nélkül mennyit fogyaszt a Win 7 valószínűleg Te sem tudod, mert valószínűleg ez a normális optimalizált működése (ti. hogy a rendszer előre tölt be libeket, ikonokat stb.).
Én látom, hogy írtál olyat is, csak azt nem tudom, hogy Te is érted-e, hogy mások miért értetlenkednek ezen?
-
taltos
senior tag
És az OS, vagy akár csak Te honnan tudod, hogy mire lesz szükséged monduk 4 óra múlva? Amíg van hely a memóriában, addig nyugodtan pakoljon be bármit, ami később kellhet (akár általános felhasználásból szedett információk alapján, akár az én felhasználói szokásaimat elemezve), hogyha majd 4 óra múlva indítok valamit, akkor az pöccre induljon. Bármit pillanatok alatt felül lehet írni, és ha előretöltött dologról van szó, akkor ráadásul még csak kimenteni sem kell. Amibe ez maximum kerülhet, az egy kis plusz adminisztráció, ami szinte semmi, lévén a memóriakezelés úgyis minden modern OS feladata.
Miért lesz gyorsabb a rendszer, ha 100 mb használt, 3900 mb szabad memória állapotban van, attól, minttha 100 mb használt, 400 mb bármikor kitörölhető előre betöltött dolog (aminek csak pozitív hatása van), és 3500 mb üres helye van?
-
Sipi
addikt
Bocs, de ez így, khm, nem teljesen igaz.
Az OS feladata a memóriakezelés is. Nem a felhasználóé - ő nem tudja megmondani, a rendszer működéséhez mikor mire van szükség.
Ez egy érdekes tévhit, még valahonnan a 16 bites Win3 idejéből, hogy ha a memóriában van valami, az egy káros dolog, tenni kell ellene. Miért? Azért van a memória, hogy oda biteket pakolj. Elindítasz valamit, betöltődik, használod, kilépsz. Miért kellene azonnal kipucolni minden megnyitott könyvtárat, programkódot? Fáj az valakinek, hogy ott van?
Ha megint elindítod ugyanazt a programot, vagy egy másikat, amelyik ugyanazokat a könvytárakat használja, nem kell körmöt rágnod, míg megint mindent beráncigál a merevlemezről. Ott van a memóriában.Ha pedig egy teljesen más dolog miatt mégis kell a hely, az OS semennyi idő alatt felszabadítja, kipucolja a nem használt dolgokat.
Egyébként az OS-nek nem három (vagy szerinted kettő) feladata van, inkább több száz... És nem biztos, hogy 500 mega kell neki, csak menet közben tárolja az ikonokat (hogy ne tíz percig rakja ki az Intéző a fájllistát), meg még millió egyéb dolgot, amihez a felhasználónak jobb, ha semmi köze nincs.
Én inkább azon szarok be, hogy ha van az embernek x mennyiségű memóriája, akkor örülve vigad, minél kevesebbet használ ki értelmesen, és sírásba borul, amikor a gyors felhasználás, optimalizált működés érdekében jól kezeli a rendszer.
Evone: mit értesz azalatt, hogy szarabb memóriakezelés? Linuxon elég durva módszerek léteznek, még desktopra is többféle megközelítés közül választhatsz. Én pl. nem mernék ilyen kategorikus kijelentést tenni...
Sipi
-
lapa
veterán
ami befelé csurog a gép felületén, az mind a bill-be megy végülis. annak meg van egy folytonos 2-3 milis kerete, ami (a T61-en) csak a szőköz két alsó sarkánál van megszakítva szűk centi hosszan. közvetlen ezek alatt kis gyűjtőlukak vannak az mg házon keresztül. a bal oldalon talán még csinál a víz valami vargabetűt, de nem emlékszem már pontosan.
nem láttam még linkelve: szétszedés-összerakás vidik (majd) minden típushoz.
-
-
lapa
veterán
te nem láttad a szomszéd bácsit, nagyon gyanúsan méreget folyton.
szóval nekem az nem hangzik túl jól, hogy a szomszéd pistike letölti a hekkelős oldalról a törős programot és "úgyse deríthető ki" alapon szórakozásból próbálgatja a dolgot.
a wpa-t asszem pár perc feltörni manapság, talán 3 perc volt a legutóbbi eredmény, amit olvastam. azért a fizikai betörés annyira nem egyszerű, mint a szomszédból hekkelés.
ennek ellenére ne vegyétek véresen komolyan, ez csupán személyes paranoia. mondom, egy áram kábelem úgyis megy a géphez, akkor azt a másodikat még összekrimpelem egyszer és 50 évig nyugi van.
upd: azért az első pár találatot elolvasgatva szerintem csavart érpár rulez. persze ez nem wpa2, de ha megnézed a lengyel piacon már kész pcmcia eszközt is kapsz (7. találat zsibvásár) wpa2-höz. hogy működik-e, az nem nálam fog kiderülni.
-
Magnat
veterán
Köszi a válaszokat... mondjuk tény, h jobban is utánanézhettem volna, de azt gondoltam, h ha a specifikációban azt írják, h max 4gb ram, akkor lehet is használni ... ebben most az a legnagyobb szívás, h volt egy 32 és egy 64 bites licenszem és ráaktviáltam a 64 bitest, amit így most kivágtam az ablakon, mert a 64 bitnek ez az egy előnye lett volna, különben csak a nyűg van vele.
-
lapa
veterán
megtennél valamit? megnéznéd, hogy a power manager értékei változnak-e a fényerő változtatásával?
oké, nekem ubuntu van, de ha kiadom az alábbi parancsot:
cat /proc/acpi/battery/BAT0/*
akkor
present rate: 17035 mW
mutatja a fogyasztást, ha jól értem. namost ez nekem szinte semennyit se változik a panelt minimumtól maximum fényerőig állítgatva. tehát változik száz miliwattot ide-oda, de semmi több. ennél gondolom jóval látványosabb kéne legyen.
a power managerben más a helyzet?
esetleg másvalaki más linuxon?
-
-
vikcsi
senior tag
Majd kipróbálom otthon, de az lehetséges, hogy ott is letiltott a funkció? Mert azt hiszem mindent végignéztem, de feszültséget alapból sehol sem piszkálhattam...
Tegnap viszont megnéztem, mennyit fogyaszt a gép... filmezést alatt kb 27-30w-ot. Gondolom a venti kevesebbszer fog bekapcsolni, ha hűvösebb lesz a proci, de feszültségben lesz különbség vajon? Mert asztali gépeknél nem igazán szokott lenni, esetleg 150w körül van néhány mérhető w különbség.
-
vikcsi
senior tag
Igen, már tapasztaltam... Viszont pl. a giga lapomnál is lehet plusz menüt előhozni billentyű kombinációval, azért gondoltam, hátha itt is van
Következő kérdés: Ez alapján az L7200-es procit támogatnia kell, igaz? Mert a proci 2007 1. negyedévében jött ki és a legújabb biosra azt írja, hogy támogatja az újabb merom magos prockókat. 2007 áprilisában jött a frissítés...
-
venember83
nagyúr
De annak a kevés embernek nagyon kellene.
Kaptam egy elérhetőséget, aztán hátha. Legrosszabb esetben felveszem a kapcsolatot Shadowfax és polip fórumtársakkal, ők hátha közelebb vannak a tűzhöz, és be tudnak szervizből szerezni egyet. Ebay számomra felejtős, mert a posta vagy húsz-harminc euró, plusz a procinak az ára, akkor már inkább veszek egy médialejátszót a jövendőbeli tévéhez, laptopon úgyse nézek HD filmeket.
-
venember83
nagyúr
Esetleg hol szerezhetők még be ilyen procik? Mert webshopokban nem nagyon találok, hardverapróban sincs, csak ebay és társai jöhetnek szóba?
Tim82: Két éves lesz lassan a gépem, de szerencsére még nem hangoskodik, bár melegedés miatt nem lenne rossz ötlet ez a művelet nálam se.
-
brd
nagyúr
Közben megnéztem, ez csökkenti a 3D-s teljesítményt, úgyhogy más, ennek a beállításnak az alapértelmezett módjával jól működő programokhoz vissza kell állítani az eredeti állapotot. Tehát mondjuk regkulcsot kell módosítani a játékot indító batch-ben, majd ha befejeződött a program, akkor vissza kell állíttatni ugyanilyen módon a default értéket.
-
SNor
tag
Az én gépemben is X1300 van, és némely programmal, ami használ 3D-t szoktak ilyen bugok lenni. Sose jöttem rá a mikéntjére, de nem is erőltettem nagyon. Próbálkoztam driver cserével, de az sem segített. Bizonyos esetekben ez javított a helyzeten: Display Properties > Settings > Advanced > Troubleshoot, és a Hardware Accelerationt vedd vissza 2-vel (Disable all cursor...)
Üdv! -
bwoay
nagyúr
ezt még Ericsson T39-nél fedeztem fel, de szerintem ez típus-specifikus, mert pl egy Nokiát hiába dugsz vissza a töltőre, jelzi, hogy ez akkor is fullon van, és lekapcsolja a töltést. Ericssonoknál meg még úgy 15 percnyi töltést lehetett ráerőszakolni ilyen módon (ismerve a lithium akksik töltési karakterisztikáját, 15 a végén elég kevés). Mégis, látható volt, mennyivel tovább fogja bírni, mert ugye ezek a régi jó telefonok még órában/percben írták ki a megbecsült hátralevő készenléti ÉS beszélgetési időt.
-
Tin
veterán
köszönöm a választ, hasznos volt
tegnap még utánaolvastam ennek a "battery gauge reset"-nek, de nem fogom megcsinálni, mert többeknek az aksiját kinyírta (radikálisan csökkentette a rendelkezésre álló időt). most hogy ez végülis "újrakalibrálás", azt megértem, de mivel addig működött több órát a gép, utána már csak 10 perceket, inkább kihagyom.
most amúgy 90%-ban aksiról használom a gépet: amikor lemerült, feltöltöm teljesen, majd használom tovább, szóval az aksi végülis egyfolytában merül (kivéve amikor töltődik).
az eddigi notebookjaimon is mindig azt csináltam, hogy napközben ment hálózatról, este meg lemerítettem az aksit, és másnap hálózat, és újból feltöltés. így végülis mindegyik egészen jól bírta 1-2 évig. végülis ezzel sincs baj, csak meglepődtem, hogy mindössze 20 töltési ciklus után már 3%-ot romlott. pedig ha melóra használnám, akkor napi 1 töltés belemenne, és 1 év alatt elérné a 400 ciklust simán. ha 20 ciklusonként 3%-ot romlik, akkor így 1 év után már csak 40%-ot bírna, ami elég karcsú. de gondolom nem lineáris ez a romlási ütem.
-
evone
őstag
Igen, az SP2 is szetbarmolt sok mindenkinek sok mindent a Vista Sp1-ben. Illetve mint láthatod kevesebbet helyet is foglal. Engem eleve zavar hogy egy oprendszer 11 gigat eszik es ehhez képest semmi extrat nem tud. Nehogy már 160 gigas vinyobol 50 giga legyen egyszer csak az oprendszer egyket frissites meg service pack meg program utan....
-
evone
őstag
Gőzom sincs mirol beszelsz. Tobb 1 honapja van felrakva a Win7 es nem eszik 11 giganal tobbet akarmilyen frissitest rakok fel ra, a Vistanal is igy volt.
Xp meg nem értem miért ne lenne jó virtualis gépbe, felesleges ezért particiozni.
Felesleges hibernalast ki kell kapcsolni, -4GB. a Swapot ugy kell beallitani hogy kezdetben csak 500 megat egyen aztan ha kell akkor felmehet max 1.5 gigara menet kozben. Az arnyekmasolatokat meg vissza kell korlatozni 300 megara mert kulonben kepes elfoglalni 5-6 gigat is.
-
mv
aktív tag
Mi lenne, ha vennél egy 30GB körüli SSD-t a rendszernek és a mostani vinyódat betennéd egy ilyen UB fiókba?
----
Balázs1621: a minőségéről nem tudok nyilatkozni, de a teljesítménye alapján (Pentium M 1,4-1,7 GHz; 1GB Rammal) netezni, filmezni, alap dolgokra bőven elég lehet. Azt is vedd számításba, hogy ezek a gépek már legalább 3-4 évesek, hiába az IBM minőség, tönkremehetnek. Az aksija is valószínűleg leharcolt. -
buherka
addikt
-
adampofaa
csendes tag
hat en oszinten szolva nem nagyon tudom.
annyi volt h mikor megvettem akkor is egyora korul volt az akku egyora huszperc kb... mondtam a tulajnak h mi a gondom ( elvileg 2oras akkuval adta el ) mondta h formazzam le az akkut.
leformaztam es ket orata birt az akku. mostmeg elszallt format kozben es nem birja a ket orat. azota egyszer ujraformaztam mar hatha ujra eleri a ket oras allapotot, de ez nem jott ossze sajnos. -
Tir Na Nog
csendes tag
Az akkumulátor tulajdonságainál be lehet állítani hogy hány %-nál kezdjen el tölteni és mikor hagyja abba. Pl. 40% alatt, és 80%-nál tovább ne. Vannak további opciók is, akár azt is beállíthatod hogy az aksit egyáltalán ne kezdje el tölteni, így 40% alatti töltésnél se fog hozzányúlni.
-
Arra gondoltam, hogy IDE vinyókat már nem nagyon fejlesztenek egy ideje. SATA-sok viszont jönnek dögivel. Egyre nagyobbak (van 750gb-os is), gyorsabbak, olcsóbbak. Ez a kis ide vinyó pedig szépen helytáll ezek mellett is, noha méretben nem is tudja felvenni a versenyt. A csatolófelület milyenségétől önmagában nyilván nem lesz sem gyorsabb, sem lassabb a mechanikája.
-
Gondwana
addikt
T60 (2008v91), nálam működik:
Kikapcsoláskor leveszi a fényerőt minimumra, ezért bekapcsolásnál a login alatt is így marad, majd, amikor utána betölt minden vicket-vackot, akkor átvált a profilban beállított fényerőre, kivéve egy esetben: ha a profilban pl. 5/7 van letárolva, de én az utolsó használat közben felnyomtam 6/7-re vagy 7/7-re, akkor vagy minimumon felejti, mint nálad, vagy felnyomja 7/7-re (de nem azért, mert 7/7-ről lett kikapcsolva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged