-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Blue Eagle
őstag
Előzmény az, hogy megmakkant az ATI GPU BGA kötése (igen erős gyanú). Tegnap én a BIOS-ban beállítottam, hogy kizárólag az induljon, így nem lett kép.
A belső képmeghajtás természetesen jó. De akkor most, hogyan állítsam a belsőre kép nélkül? BIOS resetet csináltam, levettem 1-2 percre a BIOS elemet. Ezután az alapértelmezett Switchable módra állt, ekkor már így is van a boot szakaszig kép, tehát indításkor be tudtam lépni a BIOS-ba úgy, hogy láttam is valamit.
-
sbazsi
veterán
úgy értem mi van, ha két, nem egyforma ramot kap a drága?!
eredeti kérdés -
A tesztes részéhez le kell tekerni, az kb. reális összehasonlitást tud adni mobil procikról, a többi része tényleg hülyeség. Mondjuk néha vannak ott is anomáliák. Illetve a bay trail atomok túl jól teljesítenek ezekben a szintetikus akármikben, miközben a valóságban borzalmasak, lassabbak mint egy régi c2d.
-
hxd2ODR
csendes tag
Szia,
Már megtörtént, másik töltővel sem történik semmi, az akkumulátor teljesen feltöltve.
Tehát van itthon 2 töltő, az R60-al működnek is rendesen, és egy jó akkumulátor.
Nem lehet egy biztosíték kimenve az alaplapon?
Fokozatosan egymás után mindent eltávolítottam az alaplapról, (proci, wifi kártya, stb) hátha meg lesz a tettes, de semmi változás. -
fordfairlane
veterán
-
-
-
-
-
Akkor ha jól veszem ki, akkor a sima T420-on (ilyenem van) nincs akku csatlakozó az ultrabay-ban, csak az s-en? Mert akkor nem veszek.
Chaser: a gyári akku, amivel vettem, az van most benne.
Klónozó progit keresek: milyen klónozó progit ajánlotok, ami fontos, hogy át tudja vinni a Lenovo Recovery partícióját is? A jövő héten ssd-síteném a gépet, és át kéne tenni a komplett vinyót az ssd-re. Úgy, hogy van egy C: rajta, illetve a recovery, azaz a teljesen gyári partíciós felállás van a gépen.
Meg megy bele +4 giga ram is, így ezzel a konfiggal kihúzom szerintem míg csak a gép működik egyáltalán.
-
-
Grafirka
őstag
Nagyon kosz
A masodik proba volt a nyero.Most mar mukodik.Furcsa ez egy kicsit, hogy ennyire sok hibaba utkoztem.
Mikor eloszor telepitetem erre a gepre a win7 est, emlekszem tisztan , hogy a net framework 4.0 utan felfutott a system update ami aztan felpakolt mindent .Minden tokeletesen mukodott..A mostani telepitesrol nem mondhatom el ezt. -
-
Francia91
veterán
Én megoldottam egyszerűen a dolgot, vettem egy ilyen kütyüt a T500 és a 102 cm-es TV közé. Meg vagyok vele elégedve, kép - és hangminőség az elvárt minőséget hozza. Picivel több a kábel, de legalább így megy az Intel IGP-vel a cucc. DP-vel az a bajom, hogy ATI-s T500-on csak akkor megy, ha az ATI az aktív. De kipróbáltam, ha BIOS-ban Only Intel módra állítom, akkor arról is megy a DP. De ezért nem fogom BIOS-ban letiltogatni, akárhányszor filmezek TV-n, ez a kütyü remekül működik.
(#73680) ДарСтав:
Én 5teve kollégától vettem hővezető pasztát, hozza az MX2 szintjét simán. Én a tőle vásárolt pasztát használom minden gépre, amit csinálok (PC és notebook is), meg persze a T500-asom is ezzel van megkenve.
-
-
-
karamblo
tag
Nem használtam már régóta, más használja, pont azért, mert a kijelzőt nem sikerült kicserélnem.
Nem is volt Thinkpadem, az X60-ast nemrég vettem, idáig egy Dell Latitude-t nyúztam. De az az új Z nagyon elbágyasztott. Nnem tudom, mit tegyek, Talán egy ötöst le tudok alkudni..
-
Apollyon
Korrektor
Néztem már a 2530p-t, de amennyiért árulják, nekem nem ér annyit egy "játékgép", ezért is esik ki pl az X201. Most árulnak egy 2510p-t 1,8' SSD-vel, az talán jó lenne sebességre, de azt is túl sokér adják.. Én arra gondoltam összelegózok egyet, optibay + 2,5' HDD.
(#73492) hcl: Jelenleg én most a T500-zal meg vagyok elégedve, ebből indulok ki. Halk és hűvös, és nem izzad sok megnyitott lappal sem.
Ha idősebbekről van szó, akik max 1-2 lappal böngésznek, szerintem nem lehet probléma egy eggyel korábbi generációval sem. Jó, nyilván nem használná már senki azt sem 2020-ban, mint ahogy most sem használ már senki 12-15 éves gépeket. A két-három év még szerintem mondható hosszú távnak .D(#73493) HSM: Igen, de azokat meg ki lehet kapcsolni. De még ott van az aduászom is, a linux.. Egy windows 7 indul mondjuk 1GB ram használattal vírusirtó nélkül, egy fullos linux disztró meg 300 megával...
-
jss
aktív tag
Van a T 61-emben egy T7500 C2Duo proci, 2.2 GHz. Az bika es eleg nekem szinte mindenre meg ma is. Viszont az nem Penryn magos, meg asszem a cashe merete is mas meg talan az FSB is + lassabb DDR2-es memoriaval mukodik egyutt. Mig az SU9600 tamogatja a DDR3-as memoriat es magasabb az FSB-je, viszont a proci orajele kisebb, csak 1.6 GHz. Meg tudja valaki mondani, hogy nagyjabol hany %-al erosebb a T7500?
-
-
és dying_star: köszi!
Este forgattam egy kicsit a gépet, és látom, hogy alapvetően a vinyót se vészes valószínű kivenni, egy csavarozott ajtó tartja, ha jól látom.
De majd keresek erre a wwan kártya helyére rakható ssd-ről egy videót az interneten, hogy hogy lehet kicserélni.
A legjobb lenne, ha esetleg tudnátok egy szervizt, ahol megcsinálják, még jobb, ha esetleg be is szerzik,
-
Na várj, ez a második lehetőség teljesen felvillanyozott. Gyakorlatilag jól értem, ki se kell nyitni a gépet, nem kell berhelni, fogok és beledugok egy bővítőkártyát, és az egy SSD?
Erre át tudnám akkor tenni egy programmal a rendszert, és mindent, onnan tudna bootolni? Kb mekkora sebességre kellene számítani, normál SSD-gyorsaságra?Van az SD kártya olvasója fölött egy slot, amibe most egy műanyag kártya van betéve gyárilag. Az lenne az a csatlakozóhely, amiről beszélsz?
Szerintem ez lehet az: "Bays: One 34-mm ExpressCard slot or 5-in-1 Media Card Reader slot".Ez ami a kép közepén látszik:
Illetve van még belül egy hely, ahova a 3G modemet lehet tenni, annak az előkészítése van meg.
-
-
Tikakukac
titán
-
csubuka
addikt
Rendben, előások valamit, ha lesz üres időm, addig elmegy így is, csak rossz érzés, hogy újrarakom minden jó erre program leállt blablát dob... zavaró no, ami eddig jó volt az most nem az.
Alap win ahci driver nem tudja leválasztani rendesen a caddy vinyót, viszont tesztek alapján "gyorsabb" , mint az iRST (SSD topikban volt erről szó, így megvagyok leválasztás nélkül is).
(#73141) daavidd : Ezt nem tudom, mert ssd mellé okafogyottá vált. De szerintem ment a múltkor még, maikor a wd black-el hajtottam a gépet. *tényleg megéri az ssd, nulla hangja van a gépnek, álom, mint egy tablet, csak azért jelentősen használhatóbb
/* reklám off
-
-
-
-
-
-
Picco
addikt
Pont igy gondoltam en is, nem vagyok benne biztos h sata3 kihasznalt lenne.
Latom tobb forumtarsat is felizgattam, igen, ha helyileg del london kornyeken vagytok, minden problema nelkul.
Nemsokara(3-6 ho) ugylehet mar tolem is ha a ceg nem abba az iranyba halad tovabb amerre en szeretnem vezetni, egyre jobb kapcsolatom van a beszallitokkal -
-
Tubi2
senior tag
-
-
_ak_
addikt
Köszönöm! Ugyan nagyon szerettem a TP-ben, hogy könnyen szerelhető, de kijelzőt még nem bolygattam, ill. másik kártyám sem lenne, így ezt butaság lenne visszautasítanom.
Aggregátor:
Ezzel még nem próbálkoztam, de bevallom, hogy eszembe sem jutott, bár igazából mást már nem tudok elképzelni.ivana:
Maga a fizikai kapcsoló működik, legalábbis a BT-t vígan ki be tudom kapcsolgatni. -
Pete55555
addikt
Hoppá
Ezt benéztem. Furcsálltam is, hogy 2 kártya van tulajdonképpen összekötve, csak ne mtudtam mi melyik. Nem emlkszem már rá, a képen meg nem látszik, de akkor bal fent az milyen kártya?
Mindenesetre nézek hozzá egy wifi kártyát aprón, most egy express cardos dlink wifivel megy. Mondjuk kifogástalan így is, csak kiáll a laptopból 3 cm-t.(#72708) Tim82
Itt néztem, T4x-ből lett bontva, gondolom jó, de rákérdezek majd.
-
Pete55555
addikt
Jó lesz ez, szerintem 1.5 vs 2 Ghz különbség is észrevehető lesz, pláne, hogy a cache is duplaannyi benne, az meg külön öröm számomra, hogy kisebb csíkszélességen gyártották, és kevesebb a TDP-je.
15-én jön a fizum, egy procit tuti, hogy rendelek.
A bay tudom, hogy IDE-s csak én szeretem látni a képen is amit írnakHa már itt tartunk. A laptop wifije nem működik. Én így vettem (10e-ért dokkolóval
)
Belül a wifi kártyához van kötve még 2 kábel; piros-fekete / fehér ami keresztbe megy a laposon, amik belemennének valami kártyába, ami az enyémből hiányzik. Mi lehet az?
Kép link -
Pete55555
addikt
Sejtettem, illetve akkor ahol olvastam nem volt teljesen igaz, mert úgy látom amit linkeltél, az 2 Ghz-s.
Egyébként ez nem is olyan rossz, ráadásul csak 2000 HUF... HmmKöszi a bay linket is, ezt pont nem találtam meg, pedig rákerestem többféleképpen is. Úgy látom ez jó lesz, bár az alaplaphoz csatlakozó rész pont nem látszik, hogy most akkor IDE vagy SATA (én szeretem látni képen is, hogy olyan, és az a termék aminek leírják).
Na mindegy, ha megjön a fizum lehet beruházok egyre.Kösz a segítséget
Szerk: Ráadásul most nézem, hogy 2M cache van benne, nem csak 1, mint az enyémbe. Tényleg lehet berendelek egy ilyet, 2k-t más nagyobb hülyeségre is elköltöttem már
Szerk2: És még a TDP-je is kisebb
-
Pete55555
addikt
Utánanézek az ultra bay-es megoldásnak, mennyibe jönne ki. Az mSATA SSD-s az drága lenne nekem, annyit nem akarok rá költeni, azért annyira nem új gép.
Azt a processzort amit te vettél az enyémbe is bele lehetne rakni? Valahol azt olvastam, hogy az enyémbe ez a max amit kezel, de a foglalata olyan a tiednek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest