- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
Ma volt alkalmam "tavaszi" napsütésben megnézni mit tud, szokásos előadós környezetben. Tükrös meg izé, de valóban jobb, mint egy fényes tn. Egy rendes fóliával megtámogatva én csendben lennék életem végéig. Viszont az nekem tényleg hiányzik, de lassan tényleg veszek egy Mac-hez valót és belevagdalom.
-
mustang28
tag
Nekem sincs tapasztalatom, csak kinéztem én is a neten! Engem is érdekelne ha vett már valaki!
Én is egy sennheisert vettem a páromnak a telefonhoz, de még mindig nem az igazi, mert nem fültokos, hanem csak fülbe illesztős, és attól ne várjunk sokat! Neki is HTC-je van és a gyári azért hagy kívánni valót maga után+ Olyan nagy, hogy az én fülembe is alig fér bele.
-
mustang28
tag
-
Fifi
őstag
Köszi, erre nem is gondoltam, hogy megnézzem más disztrib alatt!
Feldobtam egy sdcardra az ubuntu 12.04 LTS és jól szólt. Minden beállítás (modul, alsamixer, alsa verzió) egyezett a feltelepített debianom-mal. Viszont amire találtam egy terminált azon a csilli-villi felületen eltelt legalább 3 perc
Most újrabootolva a debianban is hangos.
Lehet, hogy eddig is az volt csak rossz zenét választottamAdok még neki egy shutdown-t, hátha ubi inicializált valamit, ami a rebootnál megmaradt.
Szerk: Most is jól szól.
Szóval vagy benéztem valamit vagy kipihenten élesebb a hallásom vagy tényleg szar zenét választottam. Nem tudom mi volt. Ja és tuti józan voltam nem volt előszilveszter.
Köszi lapa a rám szánt időt, megyek pörgetni ... -
ielektros
senior tag
A szmajlikat azert hasznalom, hogy lasd, cseppet sem all szandekomban megbantani vagy harcolni vagy barmi mas. Ha megis elragadtattam volna magam akkor bocsanat.
Csak kicsit begurolok neha amikor azt kell magyaraznom, hogy a levego az egy olyan dolog ami felmelegszik ha egy meleg processzort vesz korul. Ertelem szeruen a levego melegebb a 70 fokos proci korul mint a 40 fokos korul. A hovezetes az mukodik ugyis, ha a paszta vacak. Tehat a forro processzor felmelegiti a rezet es a kornyezetet is, a rez azt elvezeti (vagyis a heatpipe). Csak mivel a hoatado kozeg vacak, igy a reakcioideje is csokken az egesz rendszernek. Lassabban hul le maga a processzor mag, vagyis nem hul le mert a hatekonysag rossz. igy folyamatosan nagyon meleg es futi a kornyezetet. Ez a meleg levegoben tobzodo kornyezet pedig igen is atadja a hot a heatpipe-nak, tehat jogosan dol ki a gepbol a forro levego. Akkor amikor a hoatadas jobb akkor a kornyezet sem melegszik fel annyira
-
ielektros
senior tag
Nem a paszta típusa a meghatározó. Én nem vettem semmilyen extra cuccot. Hanem az, hogy gyárban rákent szutyok az nagyon száraz és rossz felületet képez. Mit nehéz azon elképzelni, hogy a réz felület és a proci között egy egyenetlen, száraz és töredezett hőátadó közeg nem képes ugyan arra mint egy friss, homogén hővezető közeg.
De most komolyan azon kell hitetlenkedni, hogy a jó hővezető közeg az jobb mint a sz@r?
A rossz pasztától azért is lesz forrób a levegő mert alapvetően a processzor sokkal magasabb hőfokra futhat meg mire elindul a hűtés egyáltalán, ami ugye ráadásul rossz hatásfokkal dolgozik mert a pocesszort nem tudja egyenletesen alacsony hőfokon tartani. A proci felmelegíti az egész alaplapot, géptestet etc... Ha a processzor "teste" 90-100 fokos, szerinted az a forró levegő bent vár a gépben csak azért, hogy igazad legyen? Elárulom, nem
-
Chaser
legenda
Azért megpróbálom, hátha
Ha nem érintkezik megfelelően a maggal a hűtő, akkor nem is ad át megfelelő hőmérsékletet a bordának. Ha nem ad át megfelelő hőt, de a hő ugye ott van, akkor beszippantják a lamellák és kitolják a gépből. Viszont ha megfelelő hőt ad, akkor az okos TP mérnököknek hála a borda tovább tudja adni a billzetnek, mert az ráfekszik a hűtőre. Lehet a rollcage is vezet el így belőle, passzolom. Mindenesetre ha csak az első verzió is igaz kevesebb hőt kell kitolnia a lamelláknak, ergo hűvösebb levegő távozik a gépből. De lehet hogy kurta nagy hülyeséget mondtam
Jah van eladó W8 upgradem, kell vkinek?
-
Kbali
nagyúr
addig nem lesz itt túl nagy változás (főleg nem a vállalati világban), amíg az OO vagy LO és MSO között kompatibilitási problémák vannak főleg a formázások terén (persze az OO, LO szabványt használ, az MS meg nem), mert amíg lesz egyvalaki is, aki MS-sel belenyúl egy OO-s doksiba, prezentációba (vagy fordítva), addig ordítani fognak...
-
MrSealRD
veterán
Nincsenek MS részvényeim szóval nekem mindegy ki mire esküszik...Én a tendencia alapján a még szarabb 2010-et használom...Nem jó, de nem is rossz.
Egyébként tipikus fórumos félreértésről van szó. Engem csak az érdekelt, hogy Tikakukac miért szarozza már sokadjára indoklás nélkül. Mindössze érveket vártam... Részben kaptam azt is...meg mást is.
Szóval értem én, hogy vannak vele gondok...
-
amargo
addikt
A táp környékén hibás valami, ma megpróbálom elhozni a gépet és kipróbálom a régi tápegységemmel, lehet csak ott van a gond, hogy nővérem megtörte a kábelt..
Bedugom a töltőt és nem tölt, ebben az esetben szerintem két lehetőség van, vagy maga a tápegység a hibás vagy a gépben a táp dugasznál valami - ha így hívják egyáltalán, ahova bedugod a töltőt.
Tehát a probléma az, hogy a gép nem kap feszültséget.
De előre érdeklődni akartam, hogy egyáltalán foglalkozik-e valaki ilyen javítással? Ha a gépnél keresendő a probléma..audi100td: OCZ Vertex2-m nekem is alvó állapotból kék halált adott, a megoldás egy firmware frissítés hozta meg. Azóta nincs ilyen.
-
brd
nagyúr
Ebből nem tudom, mennyi a tartalék, azt a gyártó vagy leírja valahol, vagy nem. Amiből lehet következtetni, az az, hogy megnézzük, mennyi a Value és a Threshold, ill. mennyi a RAW (vagy Data) érték. A Data a konkrét hibás sectorok száma, a Value meg indul valahonnan (elkezd csökkenni), mondjuk 200-ról és ha eléri a Threshold értéket, akkor kuka a meghajtó a gyártó szerint (ilyenkor ír 0%-os kondíciót pl. a HDSentinel). Jó esetben lineáris a csökkenés (az szokott lenni). Tehát pl. 1 Value csökkenés az mondjuk 100 Sectort jelent, akkor 100 Value csökkenés az 10000 hibás sectort jelent. A tartalék terület ennél nagyobb szokott lenni, hogy legyen még hová menekülnie a meghajtónak (tudjon még lecserélni sectorokat), de ilyenkor már cserélendő az eszköz (elvileg, ha nem 0 a Threshold, akkor arányosan a 0 feletti rész még cserélhető sector).
A méret nem csökken soha, hanem csak elhal a meghajtó. Ez az elhalás is elvileg csak azt jelenti, hogy írni nem lehet már rá, de olvasható marad (persze adott meghajtók firmware-ei viselkedhetnek ilyenkor más módon), ilyen meghajtót viszont még nem láttam, úgyhogy ezt nem tudom megerősíteni. -
buvartacsko
addikt
még nem próbáltam, de lehet hogy megejtem a dolgot.
közben találtam egy ilyen commitot.
[link]Initial implementation of AES2550/AES2810 driver.
Does not support AES2810 crypto engine and external flash.nem tudom ez mit jelent igazából. de biztos nem teljes még a support.
te próbáltad már? neked működik ?
-
audi100td
nagyúr
Az E5xxx nem ugyanazon a piacon versenyez mint az E6xxx. Talán úgy kicsit érthetőbb ha megnézzük milyen árkategóriát képvisel az E5430/E5530. A konkurens lenovo modell az L430/L530, mindössze 1 év garanciával, a Dell 3 évével szemben.
A Notebookcheck tesztben megnézheted magad a képeken, de le is írják feketén fehéren, hogy az egyik fő eltérés a két széria között pont ez a feature. A Dell vagy elírta a datasheetben, vagy a műanyagváz alatt van valami merevítés ami nem látszik, bár ezt nehezen tudom elképzelni.
Másrészt azért a fémet elég nehéz összetéveszteni a műanyaggal, ennyire azért csak nem vagyok hülye.
-
Xmodule
őstag
ami itt ezen a kepen van üres fekete slot oda bemenne? vagy egyaltalan mit lehet oda betenni? ha tippelnék akkor azt mondanam valami gsm modult. mivel az aksi mögött a gepben x121e van egy sim kártya foglalat.
amugy ezt amit linkeltel lehet valahol kapni?
-
soldi3r
veterán
jaja, épp ezen gondolkoztam, hogy a fólia épp elrontja a panel lényegét (a t60 is fényes?)
viszont nekem szervizesként gyakran előfordul, hogy világos, napsütéses helyen vagyok, helyenként meg egyszerűen többet láttam magamból, mint a kéernyőből
a visszaváltás sokkal drasztikusabb, mint az upgrade -
Vegha
senior tag
-
buvartacsko
addikt
oké akkor tessék: [link] nézzük meg inkább ezt a videót a flagshipről.
semmi bajom nincsen a linuxal, csak akkor ha valaki ennyire minden szid ami nem linux, mert azon kivül minden más csak szar lehet.
az applevel is csak addig nincsen bajom, ameddig a fanatikusok rá nem kezdenek hogy csak az apple, only csak az, minden más szar..
soha nem értettem ez miért volt jó. mindegyik rendszernek megvannak az előnyei és a hátrányai. nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni ezt.
-
fi:zi'k
nagyúr
Nem akartam én se indítani semmit, csak megkérdeztem.
Eddig is normális hangvételben beszéltem velük, csak épp angolul. Skype-n is megértették illetve mailben is.
Skype-n elég gyenge az angol, mailben, meg nem is hajlandó csak németül válaszolni, hiába írtam azt hogy nem tudok németül.A felajánlást meg köszi, remélhetőleg nem lesz rá szükség.
-
buvartacsko
addikt
az tényleg a windows hibája biztosan hogy linuxban deaktiválod .
)
érdekes mód nálam ezzel nincsen gond windows alatt és soha nem is volt.egyik ismerősömnek volt linux alatt problémája hogy nem látta a wwant a gépe. x200s, ezekszerint a linux is egy random működő szardomb.
erre az volt a megoldás amit leírtam, hogy load bios defaults és újra elkezdte látni a gép a wwant, meg az idő közben ugyanígy eltűnő bluetootht is.
egy darab windows nem volt fent a gépen.
"nem a víz a hülye ha a kacsa nem tud úszni"
-
mitulabattyi
aktív tag
Tiltsd le a BIOSban, aztán pedig engedélyezd. Ha ez nem segít, akkor csak a linux marad... Ha linux alatt kikapcsolod a wwan-t, akkor a win nem látja sajnos, amíg vissza nem kapcsolod.
Én is ezzel szívtam, a BIOS-os kapcsolgatás ideiglenesen megoldota, de ilyenkor sleep után nem kapcsolt vissza.2009-től 2011-ig használtam win7-et T43-on. Minden driver elérhető hozzá Ati VGA-val az aero is működött , érezhetően gyorsabb az XP-nél, 2giga rammal a lapozófile is ki volt kapcsolva, SP1-ig /net, film, ilyesmi/, utánna már sokat panaszkodott a kevés ram miatt.
-
soldi3r
veterán
abban az esetben igen, jogos
(#39793) Chaser, 32"-on a fhd filmet kb másfél méterről tartom élvezhetőnek, távolabbról pedig felesleges
részemről kb mint a win7 ultimate szindróma, a felhasználók 95%-ának elég lenne a home
a következő tv-m minimum 46"-os lesz, de inkább 50"+, csak legyen egy hely, ahol 3 hónapnál több időt töltök -
azbest
félisten
Az x3100-zal nincs dxva, így csak a cpu-hoz képest lehetne különbséget tenni. Ezt annó idő alapon tettem meg: [link], hogy mennyivel később kapcsolt le a teljesen feltöltött gép.
Üresjáratban 16w a jól belakott rendszer, külső kijelzővel (ssd, hdd, 4GB ram....). Mivel a killa sample nem megy broadcommal, így mással próbáltam. Cpu erőből 40w körül volt, míg bcm70015-ttel 30 körül volt a fogyasztás.
-
Chaser
legenda
Az hogy kevesebbet fogyaszt nem tudom mért fél információ. Kedvedért 100 mkv filmet ne teszteljen le különböző bitrátákkal? Ha annyira izgat a történet megveszel egyet és kipróbálod. Aztán jöhetsz vissza jedizni. Ha veszek még véletlen se osztom meg a tapasztalatokat, nehogy félinformációnak minősüljenek
-
audi100td
nagyúr
Azért eléggé szőrszálhasogató ez a videó, minden hülyeségbe beleköt, nagyrészt normális és szükségszerű illesztésekbe/holtjátékokba. Amikor pl. a hangerőszabályzó gombokat basztatta, nem tudtam már eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek.
Összességében a videó alapján teljesen átlagosnak tűnik nekem az összeszerelés minősége.
Palmrest meg lehet, hogy hajlik, bár nem értem a gyakorlatban ki tenné ki ekkora erő hatásának, másrészt, még mindig jobb mint ha recsegne.
-
Gondwana
addikt
Te egy darabot raktál össze. Igaz, hogy más hardver, de a nagyságrendet érzékelteti: biztonságtechnikai kamera-összeszerelés, óránként 12-15db-ot sikerült összehozni, Shen-Zhenben meg a kicisájgadegyojszanjálakeze óránként 35db-ot csavaroz össze ugyanezekből az alkatrészekből, amit máig nem értünk, hogyan csinál... és a Thinkpad is így készül.
-
soldi3r
veterán
-
Gondwana
addikt
Itt egy picit látszik, hogyan taknyoltam a PATA kábelhasítékot a kamera helyére.
-
nagyúr
Köszi! A webcam és a BT számomra tényleg felesleges. Még may a WWAN lenne amit megfontolnék, de akkora az ugrás árban, hogy szerintem kimarad. Legfeljebb a következő x olyan lesz.
Btw, még olcsóbb lett az olcsóbb X200. Most már csak 245 EUR.
Nem akar vki beszállni rendelésbe, ha már ennyire belejöttem?A panelekkel kapcsolatban, meg hamarosan értesítek mindenkit pü-ben.
-
kraftxld
félisten
Ennyi volt, holnap csörgök a lenovo-ra, mert el voltam havazva, plusz túrom a helyi vaterát.
Átklónoztam a rendszert a céges HP 6560b-re, de áááá... ez a gép... a palmrest vágja a kezem, tapipad hol-hol csak úgy megáll, a billentyűzet egy igazi hulladék... de legalább a procija jó a gépnek. -
nagyúr
BT, kamera nekem nem szempont, egyiket sem használom. WWAN épp lehetne, de úgy is ott a telefon tethering-re. A Turbora meg eddig azt mondtátok, hogy nem sok vizet zavar.
Te egyébként mire használod a BT-t?Ja, azon én is pislogtam, hogy 1xx darabok vannak "típusonként". EU-s adószám van, én is így tervezem.
Win7 + 44 EUR, de inkább rászánom most. Céges gép lesz, ne taknyolt OS legyen rajta.
Úgy számoltam 80E körül meglenne szállítással.
Ráadásul CCFL mindegyik, ami az AFFS panel szempontjából pozitív.Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy lehet-e külön kérni, hogy Pana akku legyen benne. VAgy hogy egyáltalán mennyire lehet velük egyezkedni.
szerk.: Most nézem, hogy az egy szem X201-nél ezt írja: 3267 Stück auf Lager
Most komolyan ennyi ilyen noti van náluk??? -
lapa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Kutya topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest