- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #71845 üzenetére
Hm...ez érdekes... Akkor annyiban módosul az elmélet, hogy bekerült egy új játékos az Nvidia driver személyében. Talán még az is lehet, felelős...
(#71846) ivana : Azt kihagytam, hogy a 2. próba után már rendben volt az WU. Csak az elsőnél kicsit bután működött...
----------------------------
Egyébként amíg ment addig nem volt vele különösebb probléma...A hardverek rendben voltak...Csak tényleg annyit, hogy az egyik indítás alkalmával ledobta az ékszíjat...Ma reggel még Nvidiát tettem fel rá. Más nincs. Majd kiderült, ez lesz a felelős vagy sem.
-
-
-
metal01
őstag
válasz
rgeorge #71450 üzenetére
Nálam átlagosan 2-3%-al "javul" az akku egy-egy ilyen reset után. Bár lehet, hogy nem valós értékek ezek, csak a szoftverek látják így... Ritkán használom akkuról a gépet, de havonta, kéthavonta tolok neki egy resetet. Most 5 éves a 6 cellás Sanyo és 27%-os az elhasználtsága. 2,5-3 órát még bír.
-
barnam_
nagyúr
válasz
rgeorge #71271 üzenetére
Intel ICH9M-E/M SATA AHCI Controller:
Intel
2009.08.07
8.9.2.1002Frissebbet nem talál automatikus kereséssel.
szerk.: AHCI módban van.
(#71270) dying_star: attól félek, a "Frissítsd az Intel szarját" nem elég pontos kifejezés ahhoz, hogy tudjam melyik programot kellene mire frissítenem...
-
-
Tin
veterán
válasz
rgeorge #70642 üzenetére
nézd, ez egy tök átlagos TN panel. a színek nem rosszak, a színárnyalatok megvannak, a betekintési szögek közepesek, de ennyire mint ebben a cikkben nem rossz a panel.
ja, és sajnos PWM-es a háttérvilágítása.
egyébként az asztali gépemen lévő p2414h-nak a nyomába sem ér, pedig az sem akkora szám.
-
Tin
veterán
válasz
rgeorge #70579 üzenetére
[ ThinkPad Display 1920x1080 [NoDB] ]
Képernyő tulajdonságai:
Képernyő neve ThinkPad Display 1920x1080 [NoDB]
Képernyő azonosítója LEN40B4
Gyártó N156HGE-EA1
Gyártás ideje 2013
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 34 cm x 19 cm (15.3")
Képarány 16:9
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Standby, Suspend, Active-Offegyébként azért nézett ki szarul, mert a driverei összekavarodtak, egy full képernyő driver reinstall után egészen jó képe lett.
és sikerült megoldani a 800 mhz lockot is
-
-
-
btudos
nagyúr
válasz
rgeorge #69614 üzenetére
T430-nál konkrétan a harmadik kitekerésnél kitört a csavarlyuk a HDD fedélből, pedig nem vagyok kezdő. Nem is húztam meg tökig a csavart, nehogy feszüljön és repedjen, de mégis. Azóta se értem miért lett ilyen, de iszonyat gyenge minőség, a gép is ott nyekereg leginkább.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
rgeorge #69195 üzenetére
Nálam szemből nézve van fentről némi átmenet, a felső része kb. jó (szürke, szinte elveszik a szöveg), alatta pirosba fordul, ha kicsit döntöm, akkor felül zöld inverzbe, illetve a széleken is elveszik a szöveg. Ha le-fel mozgok a kijelző előtt, akkor lényegében mindig pont szembe van egy kis sáv, ami jó, alatta fölötte piros-zöld a szöveg. Igaz az S-PVA Eizo-n se tökéletes a dolog, bár lényegesen kisebbek az eltérések.
De igazából ezt még bőven túlélem. Ami viszont komolyan zavar, hogy kalibráció után sincsenek rendes szürkék, minden szürke barnásan jelenik meg(a fehérek sárgásak), illetve ha kicsit alsóbb szögből nézem, akkor egyből zöldül. Amit linkeltem, az elég extrém szög, de kalibrációval neked is olyan vad zöld alulról? Ami érdekes, hogy ha kikapcsolom a profilt, akkor teljesen eltűnik a dolog, és csak az enyhe pirosas elszíneződések maradnak, no meg a hideg rózsaszínes alapfátyol.
Ami még érdekes, hogy amit linkeltél oldalt, ott a Black level tesztnél a szürke lépcsők hol pirosak, hol zöldek. De ezt már máshol is láttam, a szürke skála színes. (mondjuk ez lehet a 6bit/ch miatt is, béna kerekítésekkel)Szóval a betekintési szög nem izgatna, a gamma rendben van, de a színegyensúly nagyon nem oké.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
rgeorge #69189 üzenetére
Nekem W510 van, annyira nem horror, csak elsőre kaptam frászt tőle.
Meghatározott módon kell a füleket alul felül bújtatni, és akkor ok. Mondjuk én is 3x futottam neki, mire összeraktam. Kifele könnyű volt. Ja én a palmrestet is leszedtem szereléskor, így könnyebb volt a kettőt külön szedni, anélkül lehet nagyobb szívás.
Más, de ha már itt, W510 FHD wide gamut tapasztalatok: Kalibrálva lett, de gyötrelem. Többedik nekifutásra is zöldessárga kicsit az eredmény(mint egy sárgult CCFL majdnem), feljebbről hidegebb-rózsaszínes, oldalról pirosas, alulról nagyon zöld(ilyen, mint ez). Amellett, hogy nem lehet pontosan kalibrálni, érzésre jelentősen csökkent a betekintési szög. Egyelőre nagyon nem vagyok megbékélve vele, képfeldolgozásra alkalmatlan, de prezentálni se valami jó, kicsit más szög, és pocsékak a színek. A telítettséggel nincs gond, elvégre wide gamut, de ez akkor is csak egy tetves TN panel. Majd valamikor összehasonlítom az LG WUXGA panellel, szerintem a háttérvilágítást leszámítva az jobb minőségű.
-
havri1
félisten
válasz
rgeorge #68410 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Évekkel ezelőtt nagyon megszívtam így, hoyg több hdd volt a gépben telepítéskor, és egy későbbi ki bevétel után omlott minden.
Azóta szigorúan úgy telepítek, hogy csak az az adathordozó van a gépben, amire a rendszer kerül.
Aztán bele mind2, és f12 opcióval választok ha mást akarok a defaultnál. -
buca84
őstag
válasz
rgeorge #67576 üzenetére
7.9x5mm, a tűét nem tudom lemérni, nincs tolómérőm.
Úton van egy másik is felém, az így néz ki: [link]
Bár ezek után kicsit ellentmondásos, hogy a képen is más FRU van és a leírásban is. Majd ha megjön kiederül...Max túladok rajta.
Mindegy. Elkezdek gyűjteni arra az FRU-ra amit írtál. Sajna nem mostanában lesz meg, de addig használom mint eddig.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
rgeorge #63799 üzenetére
A hangsúly nem ott van, adott pl egy intel 5100 wlan, ami xft, FRU-val 1.5-2x ft. Vagy ott van a DVD. Kommersz uni DVD, rácsavarozva egy kis bizbasszal, lenovo matricákkal, FRU-val, 2-3x áron. Nem mintha a többi gyártó nem ezt csinálná
Tikakukac: Kértem tőle aida64 képet
-
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #63357 üzenetére
Mit vesz mit nem vesz mindegy. Itt a pari ami számít és az alapján bizony szegény lenovok nagyon füstölnek kifele. Még várom a választ tőlük is, mert lenne elviekben most nekik is ilyen ellenfél, csak ugye náluk a sajtós rész kicsit khm, gyengus.
Csekkold le, T430-ból 2-höz kellett bányászni, x200 win8 dettó nem rak fel mindent míg win7-hez igen. Kurvulunk erősen.
-
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #63354 üzenetére
Annak az ellenfele az Edge, azt meg romra is veri. Nálam is volt igaz E5540 azzal semmi para nem volt.
Az update meg TP alatt sem jobb egy fokkal sem már, sajnos.
Az E6 amit te keresel. Egy x240-et nem mernék lerakni egy Delles mellé, mert sírna, de rendesen. Alfánál pingiveztünk, hogy akkor most ezt hogyan gondolták. Szerintem sehogy, de ők tudják.
-
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #62826 üzenetére
Én is hazavittem 3 utazót és egy PS3-at plusz 1 17"-es notit meg egy 1 10"-ost dobozzal át fél Pesten aztán meg haza vonattal. Ettől még rohadtul nehéz volt és kényelmetlen.
Ettől függetlenül egy 6 kilós hátizsákkal kikergethetnének a világból. 3kilóban nekem benne van egy noti, kaja és pia meg egy adag apróság. És ez úgy súrolja a kényelemhatárt. Sokan mozognak baráti körben is tonnás zsákkal. Én utálom. Ez nem puhányság ez komfort kérdése. Nem mindegy miben rohansz meg mész egész nap, ha tehetem mindent redukálok le amennyire lehet, ez így logikus. A többit a csacsik végzik, málhás szamár címszó alatt.
-
válasz
rgeorge #62821 üzenetére
Mintha úgy láttam volna valahol, hogy van... mondjuk a kijelzőben lehet, hogy már tényleg nincs.
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #62821 üzenetére
Nekem hihetetlen csalódás volt az összes teszt, én nagyon sokáig nézegettem W540est helyette inkább Dell M4800 lett (garanciás *zarakodast nem is említve - ki hogy holl csinálja most a helyszíni garanciát, több Lenovo oldal...)
Remélem javítanak valamit a köv szeriaval es nem ezt az utat követik...
-
-
Dhampir
félisten
válasz
rgeorge #62755 üzenetére
Pont az elmúlt hetekben volt ingyenes akció, innen tudtam meg.
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
rgeorge #62095 üzenetére
De igen, most kipróbáltam hogy kitörlöm az eszközt, driverestől, aztán beállította a szabványos ahci kontrollert, azzal megy a trim, viszont ez ilyen háború előtti 2006-os driver, szóval megpróbálok valami frissebbet, aztán max visszaállítom erre, ha sehogy sem lesz jó.
Köszi a segítséget!
-
Peet91
aktív tag
válasz
rgeorge #62091 üzenetére
Valaki meg tudja mondani a pontos driver verziót? Csak mert nézem a weboldalt, és itt eléggé gyűjtő jelleggel, Intel ICH8/ICH9/ICH10/Z68/C216 Driver van a x61-ben pedig egészen pontosan ICH8M-E/M SATA AHCI Controller van. A kérdés maga az, jelenleg a 8.9.2.1002-es verzió van fent, és nem jelez újabbat, ettől még megeszi a HDSentinel oldalán ajánlott pl. 9.6.5.1001-et, vagy a későbbi 10-es verziókat?
-
-
-
-
-
_q
addikt
válasz
rgeorge #57725 üzenetére
Na igen ez a másik, hogy pl repülő mód és bluetooth-t nem is használok, de ha wifit igen akkor az is bekapcsol. Ha mondjuk eleve aksiról megy, akkor már azért ha annyira nem is sokat de a fogyasztásban még is kicsi mértékben bele szól.
Viszont akkor úgy néz ki valamit valamiért, értem ez alatt a sebességet, ami viszont gyorsabb mint win7-nél, pedig én aztán nem akartam 8-ra térni, de egy start menü visszavarázsolásával már ugyan olyan mint a 7 csak gyorsabb -
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #57718 üzenetére
Meg még ki tudja miről
A teljes Lenovo paletta a fél ABC-t használja és van mindegyikből legalább 3 fajta alváltozat, de inkább több. Sokat nem vesztett a kérdező, a 12" gép nála amúgy sem játszik
Amúgy eszemben volt, csak néha mire félig megírok egy hsz.-t beleunok és vagy kilépek vagy elküldöm úgy... rossz szokás.
-
scarbantia
aktív tag
-
Krix
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
rgeorge #54471 üzenetére
Valamit találtam, de megoldás nincs rá. Mintha mindenki 5100AGN-nél panaszkodna hasonlókra. Lehet, hogy akkor cserélem 5300-ra.
cildren: a T500-on teljesen gyári BIOS van, eddig nem volt szükség modbios-ra (majd lesz, ha rendelek ebbe is mini PCI-e to microSD átalakítót).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Minecraft
- One mobilszolgáltatások
- Google Chrome
- Ford topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- OLCSÓ MONITOROK
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest