Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
-
-
ezt írják a cs5-ről (gondolom alapvető változások azóta nem voltak):
cpu-val: Maximum Render Quality export: variable-radius bicubic
gpu-val: export: Lanczos 2 low-pass sampled with bicubic
nagyon nagy különbség a gyakorlatban nincs
mondjuk én annak örülnék a legjobban, ha renderkor választható lenne, milyen eljárással méretezek, az meg legyen az én bajom, ha lanczossal egész éjszaka szütymög 3 perc anyagon.
soldi3r: nézegettem kínomban az m4600-at, nem zavaró, hogy alulról próbál hűteni?
-
transzkódolni az intel is tud, félelmetesen gyorsan. ha nem kell jó minőség, de az mostazonnal, azt használom néha
az adobe meg a cuda magokat (és opencl-t is) tud használni, ha pl 1080p forrásból 720p-be renderelsz, procival a jó minőségű átméretezés nagyon lassú tud lenni (5 perc videó 20-30 perc akár egy négymagos asztali i5-tel), az ilyesmit nagyon meg tudja dobni.
mondjuk ritkán dolgozom hosszú anyagokkal, úgyhogy a vga kérdése nem annyira érdekes, az asztaliban sincs
-
-
-
nem bírom követni a paneleket
honnan derül ki, hogy a t510-emben milyen van?
Picco: megfontolandó, de usb3 nem lesz benne
ugyan van expresscard usb3-am, de az közel nem olyan gyors, mint a natív.
egyáltalán miben különbözik a t520 és a w520, ha az előbbiben is lehet fhd kijelző és négymagvas i7?
-
rgeorge
addikt
-
metal01
őstag
A T410 hűtésén nincs gap-pad? Szedtem már szét T410-et de nem emlékszem a hűtésre. Bár gap-pad-et az IGP-hez szoktak tenni.
Ha a gap gallyra ment attól tud rendesen melegedni a cucc, valamint ha nem jól van feltéve vagy nem megfelelő a vastagsága akkor meg eltarthat és nem fekszik fel rendesen a hűtés.
Toobee: MX-4-et neki. Előtte tiszta alkohollal (ha nincs izopropil) tisztítsd le a dzsuvát a CPU-ról és a GPU-ról is, valamint a bordáról is.
-
Toobee
veterán
-
-
-
Meg a winfos híresen szokta abajgatni a nem használt winyókat is, de persze ez sem 100% igaz.
"Videó-biztonsági rendszer alá meg némi tárhelyre tökéletes egy kis 500GB-os cucc."
He? Pár gigás SD... Vagy pendrive... Van pár elfekvő.
A biztonsági izéban alapból lenne egy ajtónyitás-érzékelő, meg ha már a neten lóg, akkor távolról élesítem amúgy is. Amikor kinyílik az ajtó, akkor kezd el felvenni (amúgy is inkább állóképeket rögzít) és feltölteni egy tárhelyre. (Ugye ha a kamerás gépet ellopják, akkor semmire nem megyek hogy felvett.)
A Raspi azért is jó erre, mert vannak gpio portjai, amikre mehet egy Reed-relé, az ajtóra meg egy mágnes.
Ha meg már ott van, lehet neki adni esetleg nagyobb tárhelyet, amin pl. haveroknak mutogatandó képek, stb. elférnek (nem szeretem a dolgaimat fészbúkra picasára akárhova kipakolni).Persze lehet hogy előbb-utóbb NAS funkciója lenne, de nem biztos, hogy arra lenne akkor is kihegyezve a dolog.
-
Tikakukac
titán
Ééés igen igen. Elérkeztünk oda, amit én is lezongoráztam. A cakkpakk 5k-s projektet megduplázod. Aztán agyalsz rajta, hogy hogyan lesz belőve a géphez. Mert 2.0-n csiga. 3.0 EC karival ok, de azt natívan nem eszik meg a NAS rendszerek. Marad a ez esata-sata toldóval. Na itt lett elegem kb.
Kikapcsol ha nincs tevékenység, van timer a vinyóban, nem kell azt bántani. Ha meg van mozgás minek kapcsolnám ki. Butaság.
Ha adsz kisfogyasztású 2-3 terás vinyókat a mostani 3.5"-os amúgy is kisfogyasztású NAS vinyók helyett, jöhet
-
scarbantia
aktív tag
Ha valakinek nagyon low-cost színhelyes monitor kell, akkor vegyen egy Eizo L768-ast+DVI kábelt, vagy valamelyik utódját (S19xx) 10-20e Ft körül, és szánjon rá még 5e Ft-ot a kalibrálásra. Legyen kevés üzemóra benne, mert a fénycső itt is öregszik, meg ne legyen nagyon lezúzva. S-PVA, sRGB+ színtér, 10bit LUT, felbontás nem sok, de színekben nagyon korrekt tud lenni. Ár/érték arányban nagyon jó.
-
-
-
-
-
Összemosol dolgokat...
1. A TLC élettartama és megbízhatóság egy adott dolog. Nemcsak samsung használja ezt a típust.
2. V-NAND megint egy másik dolog.
3. A lassulásos probléma amit manapság gumicsontként kezelnek az pedig a 840 szériát érintő hiba. Főleg az EVO-k szenvednek ettől, de állítólag PRO-val is van gond... Ez nem attól van mert TLC-t használtak. Elkúrtak valamit a firmware-ben. Majd javítják. 2 hónapja használok 840 EVO-t. Benchmarkozni nincs időm, de a munkában eddig nem érzéltem semmiféle lassulást... -
kraftxld
félisten
Nem tökmindegy, hogy 60 vagy 20 év alatt pukkan el benne a cella átlagos felhasználás esetén (még így is bőven túlbecsülve)
Meg belassul mondjuk 400Mbyte/sec-ről 300-ra, ami a SATA2 áteresztőképessége
SQL szerverbe én se venném, de kint van az ügyfeleknél kb 100 db Samsung SSD, még egy se jött vissza. -
-
Dhampir
félisten
Nem vitatom, azért pöttyentettem oda, hogy csak annál gyengébbekkel volt alkalmam összehasonlítani. Nekem más, annál jobb kijelzővel sajnos még nem volt alkalmam dolgozni. Mobilon a Super Amoled a kedvencem, még ha túloz is a színekkel.
Egyébként grafikai munka lehet pusztán fekete-fehér is, ahová egy monokróm kijelző is bőven elegendő. -
scarbantia
aktív tag
HP 8540w, 8560w, stb., Dreamcolor-nak hívják a wide gamut IPS változatokat, Dell-nél PremierColor néven fut, M4600-ban van pl. de lehet hogy előd utód gépekben is. Ja, és mindkét gyártónál van a 17"-os változatokban is(pl. M6600). A 15.6"-osokban EZ a panel van. Sajnos TP-be nem megy bele...
Mondjuk az árát keményen megkérik, de legalább van. -
scarbantia
aktív tag
Alapvetően asztali géppel dolgozok, asztali monitor mellett. De sajnos néha rászorulok, hogy út közben, helyszínen, stb. dolgozzak képekkel, vagy a feleségemnek kell grafikus munkát végezni a gépen. Na most erre a W510 kalibrált wide gamut AUO FHD panelje teljesen alkalmatlan. És az első számú probléma vele az, hogy TN panel. A kalibrációs eredmények meseszépek, minden deltaE érték nagyon frankó, semmi panasz nem lehetne. Viszont maga a panel képtelen tartani a betekintési szögeket, a legkisebb eltérésre elmásznak a színek. Feljebbről rózsaszín, egyébként meg zöldes, már tökéletesen szemből is annak látszik, mivel csak a kijelző közepén jó, a széleknél már mást látsz. Állandóan kihúzom magam/púposítok, döntögetem a kijelzőt, hogy hátha valahogy normális színeket látok. Amúgy messziről hunyorítva, még oldalról is mondhatnám, hogy akár IPS is lehetne(nem romlik nagyot az extrém szögeknél). De sajnos nagyon nem az, és ez szemből látszik a legjobban... A másik baj az a 6bit, nincs egy olyan átmenet, ami ne lenne sávos, ráadásul a szürke sávok hol rózsaszín, hol zöld színezetet kapnak, mert nem képes pontosan kezelni a szürkéket.
No, de AdobeRGB az van! Hogy azt a színcsatornánkénti 64 színt jó szélesen szét lehessen teregetni.
A HP és a DELL (ha nem is olcsón), de képes volt 10bit(!) IPS panelt tenni a laptopjába.
Szóval az a minimum, hogy opcionálisan legyen egy jó panel, de a mai árakon egy üzleti kategóriás gépben elvárható lenne, hogy egy közepes IPS-t alapból mindegyik kapjon.ui.: van a fórumon egy régi adósságom, igyekszem valamikor jelentkezni vele...
-
Talán ha többen néztek egy doksit / kiadványt / kimutatást a notinál... nálunk elég gyakori volt, illetve a noti pont az az eszköz, amit jellemzően sokszor sokan állnak körül. Elég illúzióromboló ezekkel a fospüré tn-ekkel megjelenni akárhol is. Főleg ha grafikai munkát akarsz prezentálni kint terepen. Arra már az esetek többségében jobb egy nyomorult tablet is.
8 éves 4:3-as céges tn monitorom nem invertálódott úgy, ahogy a W500-ban lévő Samsung.
Amúgy is erőszakot kellett vennem magamon, mikor átszoktam CRT-ről notira, hisz ocsmány... de azóta eltelt jó pár év, valami változhatna.
Ez a mobilos-tabos túlszaturáltság meg urban legend, mióta ezekre az eszközökre is állíthatsz be színprofilt, úgy lövöd be, ahogy neked tetszik, a kijelzők többsége pedig jobb képességű, mint amiket a notikba tesznek. -
Tikakukac
titán
De zokognál. Ezt onnan tudom, hogy U2414H mellett is néztem és sírva fakadnál, mert amit te feketének hiszel az sehol sem fekete.
Az, hogy nem zavar, na az a szubjektív. Az objektív meg az, hogy feketében rommá lehet verni. Ha akarod ha nem.
Tablet és teló totál más, az nem egy 24-27"-os felület.
-
-
Tikakukac
titán
A milyen a kérdés mindig. Küldtem én vissza Dellnek UZ2715H-t, hogy srácok ebből hiányzik a fekete de amúgy aranyos. A kalibrált meg IPS meg Dell nem garancia semmire, nem véletlen van meg ez a krahács még mindig.
soldi3r: Öröm hallani, hogy mire egy rakat hulladék lett a TP már tudnak bele kijelzőt is adni
-
Workstation.
Workölhetsz nem csak Office-ban, de PS-ben is, szerkeszthetsz kiadványt, stb stb, ezek nem kifejezetten Office gépek.
Szerintem ez nem az a kategória, ahol ilyennel kéne fillért b*szni.
Oldják meg a biteket is, oldják meg a lefedettséget, meg lehet nézni a mobilos-tabletes kijelzők hol tartanak, lefosod a bokád...
És akkor több 100k-s bc gépbe meg megy a kaksi. Hát ez a gond, hogy sokaknak tökmindegy. Ne legyen tökmindegy.
Én is dolgoztam már ezen a gépen Office-ban elég sokat, és ebben a feladatkörben sem segít túlzottan, hogy oldalról nézve torzul mint a szar. Egyszerűen gagyi.
És persze, kikötheted külső kijelzőre, de akkor minek bele kijelző?
Amit az úton tudsz melózni, lassan lenyomod tabletről. -
-
Azért ez szerintem nem ennyire egyszerű... attól, hogy nem képszerkesztésre használjuk, még nem kéne fosnak lennie. Főleg nem ennyire. A W500-am Samsung panelje is elég borzasztó ebből a szempontból, és az LG is csak a kategóriáján belül volt jobb.
Elég megnyitni egy színes képet, és csak kicsit elfordítani a gépet, már forognak a színek.
Szerintem ennek évek óta nem szabadna megtörténnie még multimédiára szánt consumerben sem, nemhogy üzleti gépekben. -
Tikakukac
titán
Szög. Oldalról látszik nem ugyanaz a szög. Én is most készítek ehhez kalitkát, amire lehet lapolni a fedlapot és mindig pontos lesz.
Egyébként: oké, okés, mondjuk inkább ez mint az, rendben. De min is nézed most ezeket a képeket?
Ezzel többek között ez a baj. Mert nagyjából én reálisan azt látom amit tényleg kéne legalábbis remélem nem véletlen raktam ki annyi suskát asztalra egy monitorért mint más a komplett gépéért, viszont egy hulladék képet hulladék kijelzőről megmondani, hogy kicsit jobb...na és akkor ugye visszatértünk ugyanoda, szépen kell azonos profil és egymás mellé letenni őket. Ez eddig a legjobb. -
-
Tikakukac
titán
Kapaszkodom. LG és AUO van bennük egyformán fos mindegyik.
Hát ha ez korrekt betekintési szögű és nem folyik rajta a szemed, akkor bitang sas szemed van. Igen ez egy T420 panel és igen ez az a panel mint kitúrtam ami a tiedbe is van. És a T430 is ugyanilyen hulladék. Itt heverész egy 130k-s fos Asus, ezeket a nem létező szögeket és színeket ez is tudja.
Egyébként az AUO pont a leghulladékabb szerintem a panelgyártókból, az üzleti gépek pocsék (mint ez is) kijelzőinek többsége tőlük jön. Toshi-LG-Samu-Boe mindegyikből voltak már érdekesek és szépek, tőlük szinte semmi.
-
-
-
CB
senior tag
Ja, azt még elfelejtettem hozzátenni az x201 monológhoz, hogy piszkosul tetszik. Öröm ránázni.
Tudom, hogy ide olyanok járnak, akik kicsit (vagy nem kicsit) elfogultak a thinkpadok iránt ilyen-olyan okokból, így nem kell magyarázkodnom, de én főleg azért szeretem őket, mert tetszenek. Sokan kérdezik, hogy mi benne a szép. Nem tudom megmondani. De szép.
A T60 a konyha asztalon van mindig, mert mi ott szeretünk netezni. Akár kaja közben is.
Jujjjj! Az amit már kapott az élettől.....
Néhanapján megpucolom, mintha új lenne. Öröm ránézni. -
CB
senior tag
A most vásárolt x201-es gépem a T60-ashoz képest egy kapkodó idegbeteg.
Nem állítom, hogy nem felüdülés, mikor azt használom.
De a hétköznap esti netezéshez elég a T60-as masina 2GB memóriával.
Néha várnom kell egy-egy másodpercet, de minden működik szépen.Azért azt elárulom, hogy ha én vásárolnék gépet csak netezéshez - és hosszabb távra terveznék - kicsit tennék hozzá, és egy kicsit modernebb gépet választanék, de szigorúan csak thinkpad jöhetne számításba.
Ez az x201 valami álom. 60-ért vettem, dokkolóval együtt, majd tettem bele egy huszasért SSD-t. Fél perc alatt indul, és áll le. Dobálja be a honlapokat, az excel táblákat, stb., és szinte hangtalan. Igaz, a kijelzőn nem lehet ping-pong meccset játszani, de munkára tökéletes.
-
-
-
Játékos
addikt
Ezt félreérthetően írtam, szóval nem minden asztali cincog, hisz akkor én se használnék asztali gépet, pedig használok.
Ajánlás után vettem Thinkpad-et, és nagyon jó gépnek látom, csak ne lenne olyan csend éjszaka.
Számomra így használhatatlan sajnos. Ha a töltő cincogna, azt nem bánnám, de a gép az nagyon közel van a fülemhez, és kifejezetten bántó hangja van.
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek!Az energiatakarékos opciók kikapcsolása tudja elvileg enyhíteni a dolgot.
Erről írhatnál még vagy 2 sort, érdekesen hangzik!
Egyébként addig nincs hangja, amíg a Win7 indításánál a 4 színes bogyó össze nem ér. Ott hirtelen felébrednek az egerek a gépben...
-
-
-
-
Tikakukac
titán
-
-
14"-on egekbe növelheted a felbontást, max. arra lesz jó, hogy a betű nem 2 hanem 4 pixel széles. Az a baj, hogy az emberi szem felbontóképessége véges. Munkaterület lehet több nagyobb felbontással, csak nem tudod kihasználni, mert nem látod a betűket. 14"-on az 1366 körül van amit a legtöbben elviselnek.
-
Attól függ, merre rántod meg, és hogy van kialakítva a ház. Normális házból nem téped ki.
+1 a 4:3-ra. Amúgy volt T30-am, van Fujitsu S7010-em, ezek 4:3-asok, tök jó. Nem macerás hordozni, miért lenne az? 17"-on biztos az, de azon a 16:9 is. Az asztali monitorom is 4:3.
A 16:9-et, 16:10-et nehezen szokom meg, és szövegszerkeszteni, programozni, nem olyan kényelmes. -
Tikakukac
titán
Menj be anyámékhoz és kérdezd meg tőlük min tolnák át azt a tízezer oldalakat amiket kiokádnak magukból havonta. Hát nem lesz abban sem 16-os sem 9-es vagy 10-es szám
Na itt már 2k felbontáson, na ez igen. Ide kifér 2 oldal frankón egymás mellé és még látod is a pixeleket ekkora méretben. Csak elég kevesen használnak ultrasharpot ezekre, pedig innen indítanám a felhasználást a grafikusok mellett ugye.
-
Szerintem az egyenes törik könnyebben, meg könnyebben szaggatják ki vele a csatit
@Tikakukac : +1 a kijelzőre... Nem mintha meg tudnék venni egy IPS-es T-t, te azért lenne rá igény.
Amúgy meg Macbook Air legyen a Macbook Air, a Tp usereknek sztem mindegy, hogy 5mm-el vastagabb a gépük, ha Macbookból már a harmadikat veszed egy Thinkpad élettartama alatt
-
-
Imi91
aktív tag
Sziasztok!
T500-ba hogyan lehetne egy picit húzni a GPU-t pontosabban a Radeon 3650-et?
Az MSI Afterburner-el próbálkoztam, de nem tudom, mert nem engedi a gyári érték felé húzni.
Mennyi lenne az az OC ami még beleférne a kártya tartalékaiba és nem nyírná ki pl.:20% oc?
Akinek van ilyen géppel oc-s tapasztalata azt szívesen fogadnám -
BIOS-ban egyszer beállítottam balanced-ra azóta nem szórakoztam ezzel. Mindkét gép esetében. A PM-ben szoktam játszani vele...
A hőszenzoros téma meg hát...ez van. Ha pontatlan, akkor pontatlan...
A T7500 is 35W-os bár jelenleg alul van feszelve, van mellette egy NVS140. Amikor nem volt alulfeszelve, akkor sem nyomott ki magából ilyen meleget mint a T530. Bár erre magyarázat lehet, hogy a google szerint az 5400M is 35W TDP-vel rendelkezik. Ami a 35W-os CPU i5 3320 mellett....hát durvább mint a 10W-os NVS140...meg a T7500 együtt ez belátható.
Ok. Az intel filozófiája jogos. A lehető legtöbb idő minimális terhelésen... Ezzel csak egy a baj, hogy időben jól behatárolt szakaszra alkalmazható. Ha megy folyamatosan valami ami 60% terhelést produkál akkor is beturbózza 3,2 Ghz-re...de én tudom, hogy ez még 5 órán keresztül így lesz és nem lesz gyorsabb...
Ilyenkor egy megoldás van. Kézzel szépen átállítom. Szóval nem halok bele...
Csak jó lenne ha szolgáltatás szinten lehetne az ilyen igényeket kezelni... De szerintem belehalnának egy szögegyszerű kezelőprogram írásába, ismerve a driver támogatási hajlandóságukat...A profilos változtatást nem tudtam, hogy 100-ra visszaállít...
-
Tikakukac
titán
Igen, ezt a disznóságot úgy hívják, hogy nuku GPU gyorsítás és mindent prociból FHD-ban magas bitrátával.
Indavideó for ikzempöl, aki Totalcart akar HD-ban nézni tudja miről van szó, nem véletlen, hogy az asztalim jellemzésének első pontja az volt, hogy végre abszolút döccenésmentesen vált minden videó HD-ra oda és vissza még TC adásoknál is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Gamer Laptop Asus TUF A15!
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Lenovo T495S Touch (érintő képernyő) AMD Ryzen 5 Pro 3500U, 12 hónap garancia, áfás számla
- HP ZBook Studio 15" G8 - i9 / 1TB / 32GB / 4GB NVIDIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest