- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
ha ez egy általános jelenség, akkor a T410-emnél, és a T420-amnál is el kellett volna repedjen durván 2 év használat alatt
Dehogy kellett volna. T61-ek is futnak még raklapban NV karival, pedig ott aztán tényleg már mindenki tudja meg elismerte, hogy rossz. A valószínűségszámításban ez a szép
Utáltam is mint a fene.
-
Tikakukac
titán
Az x200, x200s meg x201 tulajok akkor mindig a jobb oldalára ejtik a gépüket az x220-x230 tulajok pedig a bal oldalra?
Amit mondasz azok alapján így lehet csak.
Csipkerózsika wake up
A törést ne szilkánkosra képzeld el. Szimplán megöli a feszültség, a pici hőtágulás meg az általános vetemedés.
Álltó helyében valóban ritkán törnek el. De való igaz, elég kevesen is használják úgy a laptopot, hogy szétszedik darabokra, kiteszik az asztalra és nézik, hogy hmm, laptop
-
jjeahh
nagyúr
Kösz! Egyikbe belelestem, az aljában van egy ram, viszont nem írja mekkora
. A másik meg most nincs kéznél. Amúgy nem tudom mit csinálnak ezeken a gépeken, hogy ennyire jó állapotúak, én a t520-on egy év alatt "kifényeztem" a billentyűzetet
. Igaz más baja annak sincs, de a tapipadot meg a billenytűt nem nehéz lestrapálni.
-
-
Tikakukac
titán
Ez van ilyen a popszakma. Legjobb elköltött pénz lesz ez, annyira kellett volna már venni egyet évekkel ezelőtt is, csak hát pénz, ja.
Chaser: eDP van mindenben, kb. semmi ilyesmire nincs szükség én is Delles kijelzőt rakok most az EB 840-be ha megjön, mert ez a legjobb VA panel 14"-ban. Inkább az a kérdés mennyi a panel. 12" meg 14" olcsó, 15" drágább, 13" most a szívás.
-
Chaser
legenda
x200-ban nem vettem észre olyan hatalmas eltérést tn vs affs terén, de t60-ban sem 14" tn vs 15" ips esetén, ott max fél óra volt, pedig a panel is nagyobb, én gyártók helyében opciósan legalább minden épkézláb modellnél fenntartanám az ips opciót, még ha pofátlan felárral is
-
Tikakukac
titán
Ez a teszt milyen fényerőn készült?
Max -3. Szemre egál volt, most megyek a koloriméterért ha kívánod nitre is bemérek egy kövi géppárost ha lesz.
én pont nem vettem észre
Kell egy excel, stopper és tök azonos munka. Sokszor. Átlagolva. Gyönyörűen kidobja majd. Nem véletlen verek el annyi pénzt kijelzőkre.
-
Tikakukac
titán
semmi értelme színhelyes monitornak
Annak nincs is. Annak, hogy a szemed ne keresse a fókuszt mindig, annak annál több.
Viszont előnyösebb a TN, mert kevesebbet fogyaszt.
Egy 12 órás nyugalmiban 11 percet és 20 másodpercet bírtam kimérni 2 panel között. Ha használod is ez 5 perc. Ja és ez Windows, tehát bármi történik, akárcsak egy picit több hülyeség futott a második körben máris borul. Tehát ezt nyugodtan töröljük.
És sokkal olcsóbb is.
Attól függ. Nekem a jó moncsi +2-3 óra munkavégzést ad kényelmesen. Kisker árban 10k a diffi. Számold ki mikor jösz ki nullára és mennyi pozitívval jár(na) a rendes panel.
Szívesen
-
Chaser
legenda
felbontásnak nem is, de a képminőségnek annál inkább egy telefonnál is
a tn panel tagadhatatlan előnye?kicsivel kevesebbet fogyaszt...és olcsóbb, még az lenne szép ha már gané még drága is legyen
egyre több notebookban van már ips, nem divatból, egyre több a tudatos vásárló akinek nem mindegy mi előtt ül sokszor egész nap -
-
-
jjeahh
nagyúr
Ja, tudom milyen az olyan, utálom én is, az első noteszemben olyan volt.
Más: ugy-e hugi kapja az egyik t420-at tőlem és az előző laptopja egy öreg core 2 duo hp 6730s volt. Van értelme abból kigyomlálni a 250gb hdd-t és belerakni a t420-ba odd helyett? Kompatibilis egyáltalán? Hülye vagyok ehhez... Meg van benne azt hiszem két 800mhz (?) ram is, 1gb+2gb, gondolom azokkal nem érdemes foglalkozni...
-
jjeahh
nagyúr
Ja, egy jó IPS az igazi, egy noti TN panelje nyomába sem ér, ez igaz, engem viszont sosem zavart annyira a a rossz betekintési szöge, mondjuk a T520-asomban lévő panel annyira nem gáz még, simán enged egy kis mozgásteret anélkül, hogy durván torzulának a színek, romlana a kontraszt.
Amúgy a T520-ban van értelme kicserélni a kijelzőt fullhd-ra? Mert ki lehet ha jól emlékszek, nem? Felbontáson kívül (ami nem érdekel) nyerek valamit? -
Dhampir
félisten
-
Tikakukac
titán
Mikor nagyítottál utoljára szöveget 300%-osra nem vektorosan?
3:2 a 4:3-ban jobb, mint 3:2 a 16:9-ben 1:1 fedésben. Nyilván lehet itt 21:9 filmeket is behozni, hogy az meg milyen kocka kijelzőn, de pont annyit van használva egy irodista gép ilyenre, mint a fentebb említett mértékű nagyításra. Nevör
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
értelmesen használva ez nem fog kinyúlni, míg az simán
5 darab E7440-em votl eddig, fél éven belül mind alaplapos lett. 350k+-os konfigok
Semmit nem jelent, semmit. Mondom, a szervizpontban mondták, hogy éppen kijött az akkori sorozatos TP és garmadával öntik befele őket 3 hónapos korukban is. Valamikor egyszer volt még ez általános, hogy üzleti és minden faja. Gari nélkül én már semmit semmiből. Moncsiból is romra gariztam én mindent, pedig 200k-ban mozgott a dolog végig.
-
Tikakukac
titán
Nem feltétlen ugyanaz a panel. X220-ban vagy 5 féle kijelző volt. Plusz 3 fajta TN, csak amit én bontottam eddig.
Ilyen ez a bulika. E7440-ek IPS-e azt hiszed nem döglik dettó? Bizony azok is mennek a telepre, rendesebb 14" IPS-ből FHD-ban is van úgy 12 féle. Egyébként igen, az ütéstől van elviekben. Adódik a kérdés, hogy 400k-ért is azt kell-e egy géppel művelni, mint egy 90k-s értékűvel. Szvsz nem.
-
Tikakukac
titán
T430-ak és T530-ak is voltak DOA szinten nem kicsit, nyekergés ilyen 10 éves T60 szinten nullday korban és hasonlók.
20-asig nincs gond. Vagyis hát, nem olyan sok. De foltos x220-ért meg 30-ért nem kell átmenned a szomszéd városba szerintem. Palmrestből is elficcent 1-2 darab arrafelé.
Kultúra gépépítésben az mondjuk HP. Azért a T430 mellé lepakolod a HP-t és felsír a távolban a tervezője. Nyilván PB után minden baromi állati, de érdemes bekérdezni a szervizbe, hogy mikor volt az a sorozat amire azt mondták, hogy na, ez igen.
-
Tikakukac
titán
Sehogy, ez ilyen standard. Na vajon miért nincs nálam abból a nem garis T440 halomból amiket 80k-ban adtak volna
Laktárs T430-a is "frissült" egy kisebb kupac alkatrésszel, meg tudok még 3 olyan gépről amiket pár órás állapotban vettem és kb. nincs bennük már gyári cucc.
Most kis HP-zás lesz, meglátjuk mit tud.
-
RoboGuru
tag
Ha egy darabig áll a gép utána megszorul a venti, elég nehezen lehet megpörgetni is és szinte úgy kell bekurblizni. A nyíláson ezt már (másik értelemben is) fújhatom, ki van emelve a billentyűzet úgy használom. A vezeték rendben van. Nem tudom mitől tud így megszorulni, de mikor végre elindul akkor megy mint a mérgezett egér, mintha csak beakarná hozni az eddig elmaradt köröket. Más gépeknél kenhettem rá gépzsírt is, azzal sem volt gond soha.
-
Francia91
veterán
Augusztusban voltam Erdélyben motorral egy ismerős társaságában. A hátizsákban ott volt a 8560W lementeni a képeket és videofelvételeket. Na itt jöttem rá, hogy ez rohadt nehéz ilyen utakra, és nem kell nagy kraft arra, amire viszem. Így jött képbe a T410, főleg ilyen áron, ilyen állapotú
(40 ezer)
-
RoboGuru
tag
Valaki úgy oldotta meg hogy a HP illesztőprogramját használja, a másik a WLAN kártya csere mod bios-al.
-
RoboGuru
tag
Lenovo_ThinkPad_T420_83ET76WW-83uj28us_NWL_LEN21_ADV_RAM_Speedo Itt van róla kép is.
Ez a verzió meg már elvileg tudja ezeket Lenovo_ThinkPad_T420_83ET76WW-83uj28us_NWL_LEN21_ADV_RAM_Speedo_AES_vBios-2170
2. add option in bios to select ivy bridge microcode.
3. Add option in bios to select intel hd 4000. -
azbest
félisten
Még egy kis adalék
T61, c2d t8300, Ubuntu 16.04 LTS : 4m 03s
desktop i5 760, Win7: 3m 56s
T430, i5-3320m, Win10: 3m 58s
T430, i5-3320m, Ubuntu 16.04 LTS: 2m 32s
T430, i7-3720qm, Win10: 2m 42s
T430, i7-3720qm, Ubuntu 16.04 LTS: 1m 56sBetettem az i7-est. Az i5-ösön elég régi és száraz paszta volt jó vastagon, plusz poros is volt a venti. Az i7 így most nem tűnik friss pasztázás után melegebbnek. Mx4-et kapott persze.
Ha folyamatosan kiterhelem a procit, akkor felkúszik 95ig, ottfeljebb vált a hűtés 4600ra. A porosodásra talán jobban kell majd figyelni. 3.4-en fut míg az i5 3.1-en turbózott minden magot terhelve.
Az intel exterme tuning util proci stressz tesztje azért ki tudja padlózni, hogy throtlingoljon. De azt hiszem az i5-öt is ki tudta volna pasztázás és tisztítás nélkül, mert 90-ig elment munka közben.Azért a T430 szétszedésénél a pattintgatósdi kicsit macerás. Plusz érdemes tudni, hogy ha bill/touch nélkül futtatjuk, akkor le is tiltja a bios valószínűleg, mert win alatt csak a keyboard ment. 3x szétszedtem és összeraktam, mire a biosba lépve és mentve a bekapcsolt track és touch értékeket újra előjöttek.
A 65W tápot ki sem jelzi az i7-es procival. A 90W amivel nem akkuról megy, hanem tápról és még tölt is.
-
azbest
félisten
"A projekt fordításos történet is érdekes, nem lehet, hogy az egyik gép ssd-je volt jóval lassabb, vagy futott valami a háttérben? Annak az i5-nek körbe kéne futnia a t8300-at, még béna lemezkezelésű OS-el is..."
Már korábban is akartam tenni egy próbát linuxszal ezen a gépen is. Most megtettem. Mindenből az aktuális frisset használtam (Android sdk, rendszer. Az új gradle úgy tűnik 1 percet javított az időn a t61@linux és t430@win10 gépen is). Érdekes, hogy linux alatt nem számít az ssd. Pontosabban, az első futtatásnál lassabb, de aztán a memóriába gyorsítótárazza és a többedik futásnál nincs különbség ssd és hdd közt. Persze a rendszer általános használata pörgősebb ssd-vel, de én most a build-re értem. Az i5 procival a HT sem hozott különbséget, vele és nélküle is pár másodpercen belül volt a különbség win és linux esetén is.
T61, c2d t8300, Ubuntu 16.04 LTS : 4m 03s
T430, i5-3320m, Win10: 3m 58s
T430, i5-3320m, Ubuntu 16.04 LTS: 2m 32s
T430, i5-3320m, Ubuntu, de ntfs-re téve a build: 3m 51s ez csak poénbólSzóval a Win10 tényleg akkora hátrányt okoz a linuxhoz képest, mintha 5 évvel korábbi gép dolgozna ebben a speciális esetben. A kernel idő 20% környékéig szaladt fel időnként.
Sokkal durvábbat is láttam már, de ott nem korrekt az összehasonlítás, mert nem ugyanaz csinálta a buildet, csak a forrás volt ugyanaz: A QtWebKit build első gen i5 4magos asztalin 20 perc gcc-vel linux alatt. Win alatt ms vc segítségével 1 óra. 8 magos hasonlókorú xeon winnel talán 50 perc. Szegény c2d t61-essel meg vagy másfél óra volt win-nel, linuxon talán 40 perc. Win alatt a kernel idő 80-90% volt közben, szóval lényegében alig maradt erőforrás a valós munkára. A linux alatt gcc-hez pedig még ott a distcc vagy icecc, amivel elosztott fordítással 6 perc körül volt. De ez már inkább arról szól, hogy mennyivel rosszabb lehetőségek vannak win-en, meg hogy nagyon kellene már egy fájlrendszer-kezelés javítás rajta.
Bocsi, hogy ez nagyon off volt, de talán érdekes
-
Cseles. Igen, anno a maximális CPU órajellel én is próbálkoztam, de csak energiatakarékos módban.
A hűtésnek meg majd utánanézek.Egyébként nekem 8460p-n, 8470p-n, IGP-vel elég retekül mentek a Blizzard címek, pedig dual RAM-okat, és SSD-t használtam. Szvsz egy alap dGPU is jobb notiban az IGP-nél, már csak a driver miatt is.
-
A linkelt tesztben ugye végig az IGP-t érted a GPU alatt, és nem nvidia-s rendszert használtál?
Hogyan oldod meg, hogy csak az IGP-nél működjön a Turbo, és a CPU magokon ne?
Mivel tudod húzni az IGP-t?Összehasonlítva a T420-szal, egy X220-as is képes ilyen hűtési teljesítményre?
Gondolom nem, mivel az is kisseb, mint a T420 vs. T520.... -
metal01
őstag
Tud izzadni ez a proci/gép rendesen az tény. Benne van az is a pakliban, hogy méretében is kisebb a T420 ergo a hűtése is kisebb a nagy tesójához (T520) viszonyítva. Ez ilyen. Nem kell túlhajtani. Én nagyon ritkán játszom és a turbót nem szoktam bekapcsolni. Balanced beállításon teljesen rendben van a dolog. A TPFC is csak monitorozásra megy jelenleg, a BIOS vezérli a ventit. Valamennyi rpm-en mindig pörög; ~1900, ~2500, van amikor ~3200 és ha nagyon izzad akkor egy kicsit felette is. Nem is értem miért akarja valaki (olvastam fentebb), hogy ne menjen mindig a venti?! Szerintem az a dolga. Alacsonyabb rpm-en hangja nincs, de mégis hűt.
-
Tikakukac
titán
Akkor nagyon ügyesek vagytok, az 5 játékos méréssel ki is átlagoljátok azt a kb. 1-t, amiben számítana a memória.
Így igaz. Ha a 11 játékból amiből áll a paletta összesen ha jó kedvem van, kijön 2 ami hajlandó akár elérni 10-15%-os diffit azért, mert veszel másfélszer drágább ramokat, akkor pontosan, ebből az lesz, hogy semmi értelme az egésznek, nyugodtan lehet elfelejteni a csoda ramot. Ja ez asztali, laptopnál nyugodtan felejthető, úgyis lefő az egész hamarabb, mint eljönne a memória sávszél limit és egyéb hülyeség.
Az ingame bench az ingame bench. Nem izé rész meg nem kézi irányítás. Ingame bench.
Cinebench alatt is remekül kijön, igen. Meg kijön 3DMark alatt is. Bizony. Úgy kijön minden, hogy a bench alatti +55%-os pontértékekből a 11 AAA játékra leátlagolva kijött 2-3fps. Ugyanez igaz a videovágásra amire van a gép használva. Pont annyira nem veszem észre, hogy szutyokra húzom a gépemet, mint amikor nem. Laptopnál pedig nyugodtan merem állítani, az életben nem fogod megmondani mikor mi van a gépben. Én sem tudom, szerintem még ha magam cserélem át akkor sem.
-
Chaser
legenda
ez oké, de notebooknál lepkefing cpu mellett olymind1'
ráadásul ha arról van szó 1333 vs 1600mhz pffffff
bika desktop i7 vagy i5 mellett oké, alkalmazástól függően, ott nem feltétlen mind1 1800 vs 2400mhz pl, de olyan egetverő marginális különbségek nem lehetnek, has tippre 10-15% max
szerk: dc mindenképp az igp miatt is
lehet megtaláloma fogymérőmet és megnézem 1 illetve 2 modullal a gépet, de sztem kb semmit nem eszik
régi nb-k ettek 1-2w-ot, de soknál még ott sem volt borda, azok tényleg forróak voltak, nem melegek, mindezt desktop házban ami bőven szellőzik -
Tikakukac
titán
Visszabújok: ha ilyet mérünk akkor 5 kör megy le, legalább 5 játékkal és csakis olyanokban ami ingame benchet futtat, elkerülve, hogy valami máshogy megy végbe.
Hogy egy olyan játék, ami egy kényszerfejlesztett hardverzabálóka volt 0. day korától valamint egy bench mit tud engem nem érdekel. Meg úgy mást sem kéne szerintem.
-
Chaser
legenda
melegszik az oké, az ssd-m 50 fok szokott lenni
fogyaszt max 3w-ot és sokkal nagyobb a hőleadó felülete
a ramnak mekkora?ha van fogymérőd kösd rá, nézd meg 1 modullal majd kettővel, ha nem tévedek nagyot semmi változást nem fogsz látni
wifi modul az tud zabbantani pl ha messze van a routertől és erőlködnie kell, olyannal már találkoztam párszor, amikor kérdőjel volt mért nagyon kicsi az üzemidő -
törölt tag
Valahol meglepő, de elfogadom. Bizonyára igaz ez az 1600 MHz-es memóriákra is. Vélhetően akkor az is CL7-en működik 1066 MHz-en.Bár ahogy elnézem az X220 processzorai is "csak" 1333 Mhz-es memóriákat fogyasztanak. 30-tól pedig nem érdekelnek a TP-ek. Vadászok 1333/C9-es RAM-okra.
-
Tikakukac
titán
Ez van sajnos az én bajaim ilyenek. De majd bedugom a fogyimérőt, rápukkantunk (asszem most 18 gépből lehet csemegézni) mert gondolom azért csak ember vagy, ergo azért nem 1 fokot érzel meg, tehát csak el kéne fütölnie annak a modulnak 1-2 wattocskát. Ami azt jelentené egy újabb gépben, hogy rádobsz 30%-ot az összfogyasztásra, az nice. Amit te érzel az a kretén elhelyezés, nem az, hogy Paks3 indulna be 2 modullal.
-
Tikakukac
titán
Amennyiben van egy laborod, és érdekelnek ezred wattok meg ezred fokok, akkor valóban lehet jelentősége.
Ha laptopba dugod, akkor nincs, ne toljunk ilyen szövegeket, mert ez is úgy fog terjedni, mint a tripla árú szépre festett ramok, amiket beletesznek az észkombájnok a laptopba, hogy na majd most oda fog tenni rendesen.
Általánosban az ilyenekről: a tényleges tuning, 1600-ról 2400-ra, csak 1 időzítéssel fentebb lépve játékokban szinte mérhetetlen. Na akkor lehet gondolkozni mi értelme van laptopnál.
ahol egyedül a memória a hőtermelő kütyü
Igen
Megmondja a RAM a fizikának: na hallod ám te gonosz meleg ami jössz a többi komponensből! Te ide nem jössz be, innen csak én tolhatom ki a meleget! Engedelmeskedik is neki a termodinamika és innentől kezdve elhagyja a tudományt és átlép Narniába. Mi sem ezybb
-
Chaser
legenda
régieknél korrekten pasztáztak
a 8540-em is 5 év körül van, semmi gondjapedig kapja az ívet, nem csak netezek vele
kb egyik régi gépemet se pasztáztam újra, csak ha cpu-t cseréltem
maiaknál viszont vannak vicces dolgok, konzumer lenovo vonalon g580 rémlik nagyon, elég sokat visszavittek nyomi pasztázás miatt -
jjeahh
nagyúr
Most, hogy írod újratelepítettem
Más: ez de frankó -
metal01
őstag
Hajaj. Annyira én sem. 1.37-en voltam. Az 1600-on használta a RAM-okat, jó volt minden. Az 1.46 a dokkal nem volt kibékülve. Gondoltam felteszem az 1.48-at, kipróbálom. És maradt is, mert azt az egy sort nem olvastam el az update előtt, hogy nincs downgrade
De nem baj, szerencsére működik rendben minden. (Kopp-kopp...)
-
Chaser
legenda
akkunál pont lehet tudni, van egyedi azonosítója, meg adott a gyártási dátum/cc, aki meg azért vesz akkut hogy kinyírja hát na
nem találkoztam még olyannal
elférne azzal nincs baj, ééééééééés lenne egy pva(?) kijelzős 500-asom, a maradék helyre is van 5letem
sztem még x200 kábelem is akad, megint kérdés alaplap felé milyen csatik vannak
közben eszembe jutott elvileg van egy x200 v x200t lapom, legalább a kijelzőt ki tudom próbálni ha megtalálom a kábelt
-
Chaser
legenda
én tudom hogy érték, hogyne lenne az
de adott egy új sanyo 30-35-ért, vagy egy régi panasonic amiről vannak tapasztalatok harmad/negyed áron akkor sztem nincs miről beszélni, lutri egy sanyo/sony/lg, panasonikkal küzdeni kell hogy meghaljon
nem megélhetési/ nem csak eladni akaró eladó meg használt akkura is ad némi gart, nem azzal kezdi hogy 1 hét max, vagy nyista garancia
sokra mentem a csodás újan vett ebayes sanyommal én is x200-ba - 12 v 3k-ért, amiből vissza tudtam boxolni pár k-t /, pár ciklust belepötyögtettek valamikor, mikor én raktam bele párat már be is esett 90% alá, pedig csak 2-3 éves volt az is, 7x %-osan ment el tőlem 50 ciklus körülazért most elgondolkodtam 500-ba az x200 panelen, jól mutatna benne
van olyan kábel aminek a lap csatija 40 pines, monitor 30? vagy belülre uni. csati van és csak panel felé változik? ezt soha nem néztem -
thgergo
tag
Igen, jobbak is az akkuidők ugyanakkora akkuval Sandy i5-el mint egy core2-vel. Ellenben a hőfoknak már nem kedvez ha egy pontban keletkezik 35W vagy 25+5+5W. Olyan core2 ~8W "üresjárási" fogyasztás az i5-re meg is feleződött nagyságrendileg. A mostani 5-6xxx processzoroknál még jobb ahogy néztem, pl a core-M-ek passzív hűtése a 4.5W maximális fogyasztása is ezt sejteti.
-
Chaser
legenda
majd ha dobok fel hirdetést akkor mondd hogy a gép értékének a fele
ha újan boltból veszed oké az húzós, de úgy sok minden húzós, business gépekhez még nyamvadt dvd is mert rávágtak egy fru-t
metal01 oké, van olyan amiben feleennyi ciklus van "csak" és 90%-os 6 évesen, de ilyentől az lg/sony/sanyo trió már sírva fakad
-
Chaser
legenda
és volt itt ennél elhasználódás/ciklus szám arányban sokkal keményebb gyerek is
a 6 cellás sanyo is 2013-as és alig több mint 100 ciklussal már csak 7x %-os, lehet még 1-2-t rakok bele akkor adja ki ténylegesen hol áll
én soha nem babusgattam egy akkut se, ezek se olyan helyről vannak, babusgatni nőket kell95%-ot maxra beállítottam de ennyi, ezeknél még annyit se csináltak
ha neadja ég azért mert nincs túlfinomhangolva és mittomén' 10%-kal nagyobb elhasználódása lesz évi 100-150 ciklus esetén akkor is értelmes ár esetén évi pár ezer ft-ba került, az a baj újan azt se tudja az ember mit kap és bolti ára egy ilyennek perpill is 30k biztos, de ha pana is már nem olyan mint a régiek -
Chaser
legenda
jövő héten talán lesz multiméterem és megnézem én is
na 500/x200 panel nem jött össze, a kicsinek kevesebb pines a kábele, nyilván 30 a felbontás miatt, nehezükre esett volna minden panelt 40-esre tervezni...
a halálán levő lg akku most megint feléledt
2010. 28 ciklus 73% /most épp/
jövő héten mindkettőbe tolok pár ciklust ha össze tudom hozni, lássuk mi változik
-
Chaser
legenda
érdekes az lenne ha megmérnéd teljesen feltöltve mennyi a különbség a pwm és a multiméter közt, utóbbi a mérvadó, lehet úgy van ahogy sejtem, eleve van belekalkulálva egy kis csalás, hogy ne engedje 100%-ra tölteni
de ennyi különbség lehet üresjárat miatt is, ezt terhelve mérted? -
Chaser
legenda
mindjárt bedriverezek egy 510-est és mutatok pár screent
sw-es mérés nem mérés..sose volt az
ezek nem babusgatós akkuk voltak az biztos, most egy lg-t teszteltem, nagyon narancsozott a power led hogy baj van, de feltöltötte 80% körülre, nyomtam bele egy ciklust oké volt, most még egyet, már nem oké...3%-ot mutatha mákom van tűzveszélyes katba esik és kapok érte újat
ha nem akkor még egy akku ami mehet veszélyes hulladékba vagy cellabontásra olyannak akinek ledes cuccokhoz jó
-
Chaser
legenda
ennyi idő smafu, majd 5 évesen nézzük meg
főleg ha kapott ciklust is
van itt egy 6 cellás sanyo - első 6 cellásom 510-be, 2013-as, 70% körül - először 81%-ot mondott rá aida, 2 ciklus után meggondolta magát
multiméterrel még nem mértem meddig enged az elektronika tölteni, lehet panasonic ezért is tartósabb -
metal01
őstag
Azért kell az a Pana akku. Folyamatban van már
Jelenleg tényleg nem megy sokat akkuról a lapos, de nyáron fog. És akkor jó lenne, ha nem halna meg rögtön. Az LG sorsa nem tudom mi lesz még. Vagy megy eladásra, vagy marad tartaléknak.
Igen, érzek némi különbséget a két proci között. VirtualBox-ban megy Windows Server 2012 Core + grafikus is + Windows 8.1 + néha linux is. És ott van ugye a gazda oprendszer is, a 7. Azért itt már kell a kraft.
T400 után nekem jelentősen melegedősebbnek tűnik a T420, de a plusz kraftnak ez az ára.
A két heat pipe-os hűtés még érdekes lehet az i7 miatt. Majd egyszer lehet, hogy beruházok rá. Egyelőre jó ez így is. Nem hajtom szét annyira a gépet.
Ami még mindig meg van "problémának" az a sleepben jobb oldalon sipolás akkuról. De csak akkuról. A bekapcsoláskor néha nem kapcsol be dolog megszűnt (kopp-kopp). Egy ideje nem csinálja.
-
-
Tikakukac
titán
Ujujujuj. Ebbe a ránézésre mondok anyagminőséget, vastagságot és egyebeket témát hagyjuk, mert erős lesz
Maradjunk annyiban, hogy ha ráérsz lehozod amit szeretnél gépet, 2 nap alatt kerítek hozzá olyan notit amit szeretnél és 1:1 egymáshoz kenjükÉn már tudom így 3 számjegyni tesztelt gép után mi lesz a vége, te még nem sejted maybe
-
-
-
Tikakukac
titán
Vagy rosszul látok valamit?
Látod azt a sor pirosat? Na az mind throttling. Most hadd ne kezdjem elindítani Aida mérőkét, szépen látod a 15-20%-ot ott grafikonon is
De nem a proci tehet róla, ha alulméretezik a hűtését.
A G751-ben kb 30 deka a hűtés és 2 akkora blower van bent, hogy csak lesnél rá. De, a proci baja, ha képtelenség lehűteni rendesen vagyis a gyártóé aki belerakja.
-
Tikakukac
titán
Pocok fórumtársat megpingeled és agyonüt szerintem 1 tera képpel, meg pár oldal hőmérsékleti adattal
Asus topik/gémer noti topikot is tuti telenyomta már vele, keress rá
Intel nem forraszt hanem pasztáz sima asztalikban.Asztali más. Nekem most lesz kb kész a rendes víz, csak a hűtésem ára több volt, mint egy fél tucat T420, és lám, így is le fog főni delid nélkül a proci, szopi. Na OFF end.
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy most szervizeltem le másodjára egy G751-et ami minden, csak nem slim. Konkrétan belefér a házába egy T440 szerintem. Ez sem bírja el az ilyen procit, akkor mi a töknek kéne ez egy kis vékony vacakba? Kollega elég sokat költ a gépeire meg vállalkozó kedvű, a legjobb még nem fém alapú pasztát toltam rá a gépre, egyik legjobb GAP is ment rá, most állunk úgy, hogy a GPU elbírja rendesen a gépet, a procinak még mindig throttling. És ez egy dupla ventis szörnyeteg, a benne lévő venti kétszer magasabbak, mint egy átlag laptop. Az ilyen procinak ennél kisebb kasztniban nincs helye.
* 500k felett szerintem meg az lenne az alap, hogy ki tudom használni azt amit vettem, 700k körül pedig jogot adnék a vásárlónak, hogy felgyújtsa a márkaképviseletet, ha szemetet adnak el neki.
-
Chaser
legenda
Felhasználástól függ az.
Tim82 Csak észrevétel. Egyébként fene tudja mikor váltott IBM-ről lenovora a tervezés, 61-esnél már biztos. Bár zsanér lazulási oldalról nézve lehet már 60-ast is ők tolták.
vikcsi Az, sok használat után döglik. 1 normál 90-esre jut 5-7 ilyen slim 90-es, de gépet legalább nem viszi magával. A legtutibb sztem az ultra slim és a régi nagy TP feliratos autós, amin az autós csatinak olyan ps2 szerű megoldása van. Azokat ha jól tudom T60/61 időkben csapatták, de nem találkoztam döglöttel. Utána jött ez a slim megoldás valamikor, az ultra meg legvégén.
-
Wolfskin
őstag
csak arra kell figyelni, hogy egy slotos USB 3.0 xpress cardot használj, amihez van egy power bemenet egy másik usb-ről (pl. delock), mert különben egy külső vinyót már nem hajt meg, annyi áramot nem tud leadni.
a t420s-ben volt az i7-esekben 1db usb 3.0, de egy külön renaissance chip-el, nem az alaplapi chipszet kezelte, így az alsó, dokkoló porton nem is megy ki usb 3.0 a dokkolóra! azon ha az van is, csak usb2.0 sebességgel fog menni.
-
metal01
őstag
Ha az én mentalitásomra gondolsz akkor az változik rendesen. Ugyanis kezdek kiábrándulni teljesen. Tudom, hogy nincs "tökéletes" gép, jelen esetben ThinkPad, de hogy mindig legyen valami szarság, pláne az újabb szériákkal, de a 20-assal is, az már elkeserítő. Az abakuszt természestesen (rossz) viccnek szántam. Mindegy, ez van.
-
metal01
őstag
Igen írtad. Erre emlékeztem én is. Nálam jelenleg 75-85 közé van állítva. Remélem ez is megfelelő intervallum. Pont azért állítottam én is ennyire, hogy legyen elegendő kraft, ha akkuról használom. Érdemes 75-85-ről 70-80-ra tenni, vagy ez már lényegtelen. az élettartam szempontjából?
-
Tim82
félisten
Én úgy emlékszem, hogy csak az első voodoo eredményéről számoltál be, a másodikról nem. Csodálkoztam is a reakció hiányán.
Új hozzászólás Aktív témák
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest