Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz AxBattler #86072 üzenetére

Igen, az IGP-t, az én T420-amban csak az Intel IGP van. Látszik a képeken a monitorozó ablakban, hogy az Intel IGP értékei változnak. ;)

Úgy oldottam meg, hogy a Power Managerben felhúztam a CPU-t "Turbo"-ra, ez alkalmazza a Turbo-t az IGP-re is, bár annaka vezérlőpultjának is vannak beállításai, szval azért érdemes ellenőrizni. A CPU Turbo-t ezek után úgy tiltottam le, hogy a vezérlőpultos energiatakarékossági beállításoknál az aktív séma beállításainál a maximális CPU órajelet levettem 99%-ra, így a turbó nélküli legmagasabb órajelen teker csak a processzor, jelentősen barátságosabb fogyasztással, ami révén többet/tovább tud turbózni az IGP, ami általában kívánatos a játékok szempontjából.

A módszer hátránya, hogy amikor másik sémáról váltok vissza, vagy újra alkalmazom a Power Managerből, akkor a vezérlőpultos mókát meg kell ismételni, mert minden profil alkalmazáskor a Power Manager felülírja a max CPU órajel beállítást az "alapértelmezett" 100%-al. :B Ha nem piszkálom, akkor viszont akármeddig így marad, szerencsére.

Az X220 hűtését nem ismerem, de elvileg anak is meg kéne birkóznia a proci 35W-os TDP-jével. Aztán persze a gyakorlatban derül csak ki.... :B Képekről elég hasonló a T420 hűtéséhez.

Új hozzászólás Aktív témák