- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #17814 üzenetére
ja bocs, ezt most láttam. én így képzeltem el: #17643
a nem whitelistes azt jelenti, hogy egyátalán nem fog működni? nem csak ilyen sípolós-továbbmenős dolog? mert én ott tartok, hogy inkább bevállalnék egy rövid, használt wlan-t, mert lassan havonta cserélgetem a külső 2,5" kereteket. nem folyamatos üzemre vannak ezek kitalálva. meg most a változatosság kedvéért a 3,5" keret is halódik, ami szintén nagyon nem jó.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #17813 üzenetére
köszi. ebben annyit találtam, hogy egyes sata tx / rx lábak gpio-ként is működnek.
az autosense-nek ellentmond a tény, hogy ha autosense lenne, akkor szerintem az eee-féle minipci ssd-k is működnének. amennyire értettem pont annyi a különbség, hogy pcie tx / rx helyett sata tx / rx van. lásd az első képeden is eee pc hostba kerül a kütyü, és csak a sata adatlábak vannak általkötve.
de ha találsz valami konkrétumot akár később, akkor részemről hajlandó vagyok futni egy kört vele. már nagyon unom ezeket az usb-s cuccokat. már olyanokon fantáziálok, hogy egy ilyen sata izéből kivezetek valami vékony szalagkábelt valahogy.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #17634 üzenetére
hátööö lementett jutub az h264 != divx vagy mpeg2.
a magokról annyit, hogy múltkor néztem valami 130e-re jött volna ki egymagos x200s. asszem ez volt.
tekintve, hogy szinte semmilyen átlagjúzer-app nem használ 2 cput, elég penge fogyasztást lehetne belőle kikalapálni.
amióta ezt az affs bigyót rámdobtad, nagyjából a panelcserés x200s és az x20xt potenciális, mint következő gép. az a baj, hogy x60 se panelben, se méretarányban nem szimpatikus. meg ahogy nézem nem bővelkedik a piac 3000 forint alatti multitouch x6xt- ben, abból meg már nem engednék, ha tabletet veszek.
-
antonx
csendes tag
válasz
Gondwana #17610 üzenetére
Ha nem tudsz érdemben válaszolni ...inkább hallgass lol
Az alábbi mobil cpuk ból csak az i5 2540 es notit találtam(2 magos) .
i7-2920XM 2,5/3,5 GHz 4/8 8 MB 650/1300 MHz 55 W
i7-2820QM 2,3/3,4 GHz 4/8 8 MB 650/1300 MHz 45 W
i7-2720QM 2,2/3,3 GHz 4/8 6 MB 650/1300 MHz 45 W
i7-2635QM 2,0/2,9 GHz 4/8 6 MB 650/1200 MHz 45 W
i7-2630QM 2,0/2,9 GHz 4/8 6 MB 650/1100 MHz 45 W
i7-2620M 2,7/3,4 GHz 2/4 4 MB 650/1300 MHz 35 W
i5-2540M 2,6/3,3 GHz 2/4 4 MB 650/1300 MHz 35 W
i5-2520M 2,5/3,2 GHz 2/4 4 MB 650/1300 MHz 35 W
i5-2410M 2,3/2,9 GHz 2/4 3 MB 650/1200 MHz 35 W
i3-2310M 2,1/- GHz 2/4 3 MB 650/1100 MHz 35 WValaki info mikor lesz a továbbiakkal ? / 4 magos érdekel .
-
Integra
titán
válasz
Gondwana #17370 üzenetére
miért fáznak tőle?
igazából nekem azért kell hogy a kékfogat ki és bekapcsolni tudjam, mert alapból be van kapcsolva.
most letöltöttem a bt drivert is a support oldalról, de 114 megát rakott fel és a legkevésbé sem vagyok biztos benne, hogy erre szükség van. de legalább jobb alul megjelent a kis kékfog ikon -
ro_bert17
őstag
válasz
Gondwana #17148 üzenetére
A link nem működik nekem. De ettől féltem, hogy magamnak kell elkezdeni, bütykölni a notit. Nem bízom magamban. Nekem valami hülye biztos eszköz kell.
Az ujjlenyomatolvasó, meg nem először szórakozik velem. Amikor ennyire fejre áll, akkor már nem is tudom újra felvetetni vele. 6-7 lehúzásból jó, ha egyet elfogad. Nincs türelmem ilyenkor. Aztán lehiggadok, pár hét, eszembe jut, olyankor pikk-pakk fel lehet venni újra vele bármelyik ujjam lenyomatát. -
Ringman
félisten
válasz
Gondwana #17112 üzenetére
Tehát 3 tűs tápcsatlakozójú töltő szükséges.
Van 1 töltőm 90W-os. Vettem egy dokkolót, az apróból, amihez nem volt töltő, így még egy, hurcolós töltőre lenne szükségem. Nem utángyártott tápot gondoltam, hanem egyéb FSP/Belkin/stb tápot, amire vagy több mint 1 év garancia van vagy kisebb, mint a gyári (erre 65W-os elég lenne), esetleg fel lehet normálisan csévélni a vezetéket a tápra.
A lenovo slim adapter jó lenne, de az meg drága.Nekem számla/adásvételi lenne szükséges, így a postázandó cuccok egy bizonyos árkülönbözet (bolti ár-h.aprós ár közötti) alatt kiesnek (az, hogy nem tudom leírni, többe kerül, mintha boltba venném)
-
szaszaddd15
csendes tag
-
jeszi
tag
válasz
Gondwana #17024 üzenetére
Még új, a boltos arra kért ne telepítsek rá semmit, ne indítsam el a gyári win7-et, utánajár holnap, így nincs device manager. Linuxot indítottam el rajta, de ott nem látom.
Ha nincs benne modem, akkor milyet lehet bele venni, hogy menjen a 3g? És hova kell szerelni? Nem szeretnék külső kártyás megoldást, mint pl ez:
Lehet csak ez a megoldás? Régi dell430 laptopnál a modemet az aksi alá lehetett szerelni és egész pici volt.
-
-
Integra
titán
válasz
Gondwana #16970 üzenetére
én elhiszem.
mindegy, vettem inkább egyet németországból. számlára. gondolom ő is azonnal írta volna rólaaki nekem nem tudja megmondani hogy milyen billentyűzet van az értékesítendő gépben, az ott meg is bukott azonnal. minden esetre bearanyozta a napom ezzel az aranyköpéssel, az is biztos
-
törölt tag
-
kingabo
őstag
válasz
Gondwana #16635 üzenetére
Nálam meg pont útban van így a kábel. Bal kezembe fogom a gépet, jobbal írok. Hátul 'L' alakú tápcsati még akár "jó" is lehetne, bár tény, hogy én is szeretem, hogy nem kell semmi miatt a gép hátulján matatni.
Az meg hülyeség (szerintem), hogy keresni kell, 2 rádugás után megszokja az ember, tapintással a hátsó sarokban pedig egyből megtalálható. -
dbius
veterán
válasz
Gondwana #16562 üzenetére
A Tietek egyébként milyen revíziós? FRU-ból kideríthető.
Nekem 43Y6513-mas van, vagyis R1B/1 firmware van rajta.
Elvileg a legújabbal (43Y6537, firmware R1D06) van a legkevesebb probléma, de sajnos Lenovo nem engedi frissíteni házilag a firmware-t - nem is lehet -, amennyire én nézegettem. Szerk: Legalábbis a Lenovo által kiadott példányokat, mert pl. a Dell által szerelt példányokat lehet otthon frissíteni.
Amennyiben garis a cucc, én megpróbálnám - ha sehogy nem tudnám életre kelteni - a garanciális csere igényét előadni...
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #16434 üzenetére
igen és ezúton is köszönöm a segítséget, a bátorítást meg a türelmed.
@n0_gAboR: ez nem így van. "amíg lószar van veréb is van". a lenovonak lehet az az érdeke, hogy vedd meg az újat, de ahogy az aktuális történet is mutatja független (ssd) gyártók mindent gyártanak, amire kereslet van.
-
-
modeller
aktív tag
válasz
Gondwana #16360 üzenetére
Próbáltam, sosem okozott gondot.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub\HubG alá felveszel egy DisableOnSoftRemove DWORD-öt, 1-esre állitod az értékét és máris ugyanúgy kikapcsolja az egész portot ez a "csudaOS" mint az XP.
Sőt akár még deviceID-nként is szabályozhatod, hogy lekapcsolja vagy sem.Egyszerűen imádom, amikor olyanok fikáznak egy rendszert akiknek fogalmuk sincs róla...
-
lapa
veterán
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Gondwana #16343 üzenetére
ezt a beállítást hol érem el?
tehát az SSD-n van a rendszer és a HDD-t meg nemigen használom, azon képek, filmek, doksik vannak. az ne menjen feleslegesen. azt is itt, a linkelt beállításnál lehet módosítani?
találtam ilyen beállítást az energia sémáknál, de ott ugye egy merevlemez van. az melyikre vonatkozik? mert ugye én a 2nd HDD-t szeretném rögtön ledurrantani, ha nem használom
köszi előre is.
-
-
dbius
veterán
válasz
Gondwana #16213 üzenetére
A WWAN-nal elméletileg nem lesz gondod, annak mennie kellene out of the box, legalábbis nálam az alap ubuntus network manager gyönyörűen kezeli hack nélkül.
Viszont, nem lehet Fn+F5-tel kikapcsolni használat után (WWAN-t), folyamatosan aktívan fog világítani a led. Erre is van megoldás thinkwikin, nekem működik. Most Win alól vagyok, nem tudom linkelni a parancsot, amivel nálam ki-be tudom kapcsolni manuálisan a WWAN-t. Szükség esetén PM to me
Lapa: Valóban, valami ilyesmi rémlik
-
brd
nagyúr
válasz
Gondwana #16059 üzenetére
Pont, hogy Athlon XP-nél nem ér szinte semmit (nem tudod kihasználni), mert a CPU külső órajele megegyezik a RAM órajelével (FSB), ezért a CPU egyedül nem tudja kihasználni a dual channel sebességét. Ott még a chipset kezeli a RAM-ot, így ha a RAM-ot más is használja intenzíven, pl. IGP, vagy a chipset valamely integrált háttértároló-vezérlője, akkor talán észrevehető a különbség, de úgyis a CPU a legnagyobb "fogyasztó".
Már P4-ek alá is olyan vezérlők kerültek (de arra most hirtelen nem emlékszem, hogy sebességben mennyit számított, mindenesetre az Athlon XP-nél fennálló bottleneck itt nem volt jelen, mert 4x-es volt a CPU külső órajele). Vagy arra gondolsz, hogy ugyanúgy kevésbé érzékelhető a különbség?
A memtest, vagy túl kis csomagokkal dolgozik, vagy esetleg másolást mér. Előbbi a szétkesselt/prefetchelt memóriahozzáférés miatt irreleváns értéket ad, ha az átlagos(/hosszútávú) teljesítmény érdekel, utóbbi pedig nem egy tipikus használati módja a RAM-nak, ergo ritkán fordul elő, ezért az általános teljesítmény szempontjából kevésbé számít. -
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #16018 üzenetére
"Samsung is working to standardize the new mechanical form factor and its pin layout specifications at JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council). With possible revisions by OEM manufacturers, standardization could be expected as early as the third quarter of this year."
magyarul ez nem pci-e. fingom nincs egyébként, hogy mi gátolja meg a gyártókat abban, hogy szabvány pci-e is legyen. gondolom a vezérlőchip létezése ésvagy annak mérete, de semmi jele a szabvány pci-e ssd-k érkezésének.
egyébként már mennék is a bótba érte, -1 usb rondaság lenne az x-en. a mostani 2,5" ssd helyére bepattanna a (fél) terás vinyó, a rencör meg menne a pci-e foglalatba. nagyon király dolog lenne rendes sebességen elérni a vinyót.
-
metal01
őstag
válasz
Gondwana #16000 üzenetére
Ki volt kapcsolva, bekapcsoltam, most várok, hogy mi lesz.
Ha így kihúzom a kábelt akkor sipákol, és ha be akkor is.
Egyébként a jelenség amit írtam pont ez. Olyan mint amikor egy pillanatra kihúzom a kábelt és vissza. Megjelenik a fényerő állító csúszka, sötétebb lesz a kép, aztán vissza.
Egyébként mi az oka annak ha csipog? Vagy miért menne tönkre abban az esetben a lap?
Nem szoftveres hanem hardveres a hiba? Sajna a szervizben elég nehéz lenne generálni a hibát, mert random jön elő. Van, hogy 2 napig nem is, van, hogy egy nap többször is...
-
^Clown
addikt
válasz
Gondwana #15938 üzenetére
Ugyan ilyen 1,8"-os házam van, tökéletesen mentek benne az X40-X41 HDD-SSD-im.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gondwana #15844 üzenetére
Elvileg csak a palmrest es a billzet volt eddig leszedve, ha csak nem volt szervizben, de ezek a helyukon vannak. Viszont amikor megvettem, a palmrestnel nehany fül nem volt rendesen a helyere pattintva, a csavarok meg ra voltak huzva, talan ettol deformalodhatott. De majd megnezem mi lehet az UB keretnel.
-
modeller
aktív tag
válasz
Gondwana #15719 üzenetére
"ha a gépet akku nélkül próbálnád 60W táppal dokkolni, elvileg nem kellene, hogy működjön - ha rajta van az akku, amikor felugrana a fogyasztás, van tartalék kraft."
És akkor egy idő után kifogy az akkuból a tartalék és nem működik tovább a gép, vagy hogy van ez? Vagy csak 100%-os terhelés mellett nem mehet folyamatosan?
-
kingabo
őstag
válasz
Gondwana #15587 üzenetére
Szerintem ez nem a legjobb megoldás.
Szerintem könnyen megrepeszthetik a dock aljának műanyagját, illetve a műanyag nem olyan vastag, hogy meg tudja tartani hosszú távon a noti súlyá ilyen módon.
azért kérdeztem rá itt, mert semmi kedvem még 1 oldalra regelni 1 hsz-ért -
yanna
addikt
válasz
Gondwana #15515 üzenetére
Túl szabályosnak látszik, pont 1 pixel méretnek tűnik, és nem lóg át másik oszlopba, sorba...szabad szemmel. Ezért is szerettem volna kinagyítani.
Azok a Koordináták jók, csak a gugli téved?
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #15399 üzenetére
tekintve, hogy én még nem láttam ilyen összehasonlítást nem tudom mit jelent ez:
a fényes + fólia ugyanúgy néz ki (legalább olyan), mint a tn, csak betekintési szög meg színek szebbek?
ebben nincs benne az inverter, ugye? vagy igen?
veszek egy ilyet és akkor van egy teljes pótképernyőm, ha valamikor elhalna a lámpa vagy a panel?
nagyon nem hangzik rosszul, de mit mondok otthon?
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Gondwana #15159 üzenetére
Na és ezt hogy lehetne kikapcsolni?
Számomra úgy tűnt teljesen random csinálja.
zolna888: Az én X40emen is XP van, próbáld ki, amit írtam. Csak a honlapról leszedett wifi, PM és hotkey drivereket tedd fel, system updatet ne használj. Hátha jobb lesz, aztán várjuk a szakszerű megoldást!
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #14655 üzenetére
nem erre gondoltam. azt haluztam hogy korábban itt mondta valaki, hogy az ub belső interfésze (az, amivel a ub a géphez kapcsolódik) valamiféle usb alapú bigyó, nem pedig ide.
más: miközben ezt kerestem pont a te egyik postodban (képernyőnéző tölcsér) láttam linket a lenovo video libraryra. és mit látok benne: megkapták a tündérek az alkalmatlan tápot, amit visszaküldtem nekik. nem írnak viszont a fehér porról amit mellé csomagoltam, remélem nem szóródott ki út közben.
viszont érdekesen hangzik ez az expresscard beépített usb dolog, a következő megállóm a pinouts.ru.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest