- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
HSM
félisten
válasz
cellpeti #62471 üzenetére
Jóféle adapter, a lényeg, hogy gyári.
Ez így autóban is tölt.
A T430u remek kis gépnek tűnik, nagy kár, hogy két makulátlan T410 árát kérik érte használtan is, kérdés, megér-e annyit...
Nekem amúgy a sima T420 jelentett nagy kihívást, az még "igazi" TP, viszont szuper második generációs i5-el....
Viszont 410-ből találtam megfelelő állapotú, árú nagyfelbontásút, ezért az lett végül.
-
HSM
félisten
válasz
cellpeti #62467 üzenetére
Pl. ha nem használod, ne töltsd tele. Vagy, sokan esküsznek rá, hogy nem szabad 100%-ra tölteni, csak kevesebbre. Akkor fontos, hogy lehetőleg csak saját, vagy megfelelő (gyárilag jóváhagyott) töltővel töltsd, pl. "gyorstöltő" nem tesz jót. Érdemes elkerülni a mélymerülést. Akkor és ami a legfontosabb, a töltési ciklusok száma. A legjobb Li-ion akksi is kuka 500-1000 töltési ciklus után. Tehát napi töltéssel két év alatt praktikusan kuka. Nekem a netbookomban a legalább 5 éves akksi még 80% feletti (88% talán), igaz ehhez az 5-7 órás üzemidő egy töltésről is sokat segített, és mindig töltőről ment, ha hosszabb időre bekapcsoltam.
Ja, igen, és néhány havonta egyszer teljesen lemeríteni és feltölteni (a powermanager helpjében a gyári pontos ajánlás), ha amúgy ez nem következne be.
Ja, és ami még nagyon fontos, nagyon nem szeretik a cellák a fizikai bántódást, pl. leejtést.Ha meg egy cella megdöglött könnyen viszi magával a többit is sajnos.
-
-
Robo sapiens
tag
válasz
cellpeti #62412 üzenetére
Nem sok dologban vagyok biztos a gepvasarlassal kapcsolatban, de hogy az uj 40-es szerias ThinkPadekbol nem veszek a TrackPoint gombjainak elhagyasa miatt, az egeszen biztos.
Peet91: Melyik boltokra gondolsz? (akar privatban is elkuldheted) En a notebooksystem.hu -t es a laptopsystem.hu -t ismerem, ahol hasznalt uzleti gepeket garanciaval ertekesitenek.
Chaser: Nem hasznalnam ki jelenleg, de ha mar gepet veszek, akkor lehet, hogy erdemes lenne hosszabb tavra tervezni. Kesobb nem tudom, hogy egy OS upgrade (akar linux eseten) mennyire problemas.
Az a baj, hogy egy X200 ara is ugy alakul, hogy 60000 Forint + 25000 Forint SSD. Ez 85000 Forint. Ha ehhez hozzarakunk ~100 000 Forintot (ami nem keves!), akkor lehet talalni IPS-es X220 -at vagy X230 -at, ami viszont sokkal erosebb es van ra akar 1+ ev garancia. Ha AFFS kijelzot is veszek az X200 -hoz, akkor megjobban elgondolkodtato.
Marpedig a jo kijelzo is nagyon hasznos tud lenni. Rengeteget ulok a gep elott, naponta kb. 10-12+ orakat. Szeretnem, ha nem terhelne a szememet egy nem kontrasztos kijelzo, mert mar igy is faj neha.
Egyebkent meg arra gondoltam, hogy ha nem kapok jo aron X-et, akkor lehet, hogy erdemes lenne venni egy T420s/T430s -t. Ha kivennem belole az optikai meghajtot, akkor azzal mar majdnem X szintre hoznam le a sulyat. Csak ezekbol a T-kbol esely sincs jo kijelzoset kapni.
-
lacus83
senior tag
válasz
cellpeti #62358 üzenetére
Elméletileg ezeket eszi meg
Intel Core i5-520M (2.40GHz/2.93GHz Turbo 3MB L3)
Core i5-540M (2.53GHz/3.07GHz Turbo 3MB L3)
Core i7-620M (2.66GHz/3.33GHz Turbo 4MB L3)De I7tel sem vagy előrébb,ugyanúgy 2 mag mint az I5.
Jó 4 szál,de bőven elég az I5 is.
8 Gb Ram (de elég a 4 is) + Ssd és nincs ami megfogjaPersze ki mire használja.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
cellpeti #61003 üzenetére
Kettő van, egy a billentyűzet alatt, egy meg az alján, fedél alatt.
Hardware Maintenance Manual, 71-72. és 78-79. o. a doksi saját oldalszámozása alapján.
-
Colonel993
senior tag
válasz
cellpeti #60704 üzenetére
Szétkapod... lebontod a burkolat kívánt elemét
2 komponensű gyors epoxival (pl Pattex féle) kitömöd de túl tervezve...
Megköt pár óra alatt kőkeményre (nem a rajta lévő 12 perces dolog kamu, úgy csak érintés álló de még kemény gumis inkább)szintbe csiszolod/reszeled minden irányból.
Fested... és kész -
-
Tim82
félisten
válasz
cellpeti #51498 üzenetére
Ha jól látom, valóban nincsen egyik X200s-ben sem webcam. (570-580. oldal táján nézd.)
-
Chaser
legenda
válasz
cellpeti #49097 üzenetére
s-ben ha jól tudom forrasztott a cpu, már más billentyzete van mint T400-nak, tehát jóval nehezebb bele találni. Akku is úgy tudom más, bár lehet rosszul tudom. Maga a gép összességében biztos nem rossz, csak bővíthetőség meg esetleges alkatrész beszerzésben zizisebb. Ha abban behal az alaplap kb kampec a történetnek.
-
donjohnson
addikt
válasz
cellpeti #49097 üzenetére
én a T400s-t venném, de itt egy összehasonlító teszt.
-
Tim82
félisten
válasz
cellpeti #48816 üzenetére
Jó. Mármint az X széria.
Az X301-re leginkább azt mondják, hogy a kijelzőjének fényereje nem a legjobb + nem dokkolható, ahogy az X300 sem. Amúgy kereső eredményei.
RazorGTR1: csak leküzdöttem a kísértést.
-
Francia91
veterán
válasz
cellpeti #46091 üzenetére
Én T60p-t használok, az ugyebár DDR2-es masina. CAD, Catia, SolidEdge, film, net és játék a felhasználási terület nálam. Ezek mind remekül mennek, nem érzem hátrányát, hogy 667 MHz-es DDR2-es memória dolgozik benne. Ami tényleg a DDR3 mellett szól, hogy tényleg olcsóbb a bővítése, és elméletileg kevesebbet fogyaszt.
-
-
-
-
-
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #44540 üzenetére
Ha fent lenne a sw. vga driver akkor nem WDDM 1.1 állna ott zárójelben sárga felkiálltó jellel.
A C:\Drivers mappában keresd meg a video mappát, majd a setup.exe-t futtasd Win7 kompatibilitással és rendszergazdaként. Ennek működnie kell, még az öreg T43-ra is fel lehetett így rakni.
Ott még hiányzik több driver, nem tudom végül mit sikerült felrakni, mit nem.
-
Vegha
senior tag
-
-
Gondwana
addikt
válasz
cellpeti #43293 üzenetére
Én azért ellenőrizném, hogy rendesen helyükön vannak-e az antennakàbelek! (ami még marad, az a 9ch-t zavarò mikròsütők és a 11ch felett nem üzemelő Usankàba szànt cuccok, de szerintem nàlad nem ez van - azt a hülyeséget meg fel se vetem, hogy fix IP-re lett téve a wifikàrtyàd, bàr làttam màr ilyent)
-
mutyuru
aktív tag
válasz
cellpeti #43031 üzenetére
Probaltad a notebookot direktbe - UTP kabellel - a modemhez csatlakoztatni?
- Esetleg masik laptoppal is erdemes lenne megprobalni.
- Mint irtad a modemet ujrainditottad... (bocs a kerdesert), de kihuztad tapot es vartal legalabb 15mp-t?
- Modemen kell legyen reset gomb, amit erdemes lenne kiprobalni...
- Probalj ki masik netkabelt, mert ez lehet serult...
- Modemen vilagit a LED, ami a bejovo (szolgaltato) oldali kapcsolatot jelzi?Ha mindez nem segit, akkor hivd fel a szolgaltatot szerintem.
-
xcds
őstag
válasz
cellpeti #43031 üzenetére
Pont ezzel szívtam én is. Amelyikkel működik, annak a MAC címét kell klónozni. tehát pl a routert rádugod a modemre, a routerre a TJ65-öt(akármi is legyen az
) és a router beállításaiban biztos van vhol, hogy mac klónozás. Azt megcsinálod, onanntól jónak kell lenni. Persze újraindítgatás lehet kell majd.
-
Chaser
legenda
válasz
cellpeti #42606 üzenetére
Nekem ne lenne?
még ultrabay tartó gyári lenovo szütyőm is van de azt sose nem fogom eladni
Napokban jutott eszembe hogy még egy lenovo desktop billzetem is van.
szerk: FRU-t kapásból nem tudom. Első körben nézd meg a kijelzősort, ha van rajta 3G jel akkor kezdetnek jó - antenna szerű led - , utána nézd meg az üres slot mellett vannak-e antennák is. Ha mindkét dolog stimmel akkor 3G ready a géped, ha nem, akkor sajnos bele kell hackelni legalább a kábeleket.
-
Chaser
legenda
válasz
cellpeti #42603 üzenetére
Csati alapján jó, meg még másik 20-25 TP-hez. De valszeg ugy, én olyat nem vennék. Van gyári 90W-os kombi töltő vagy akár ultraslim multi is, igaz drágábbak, de ez pont olyan alkatrész amin nem érdemes spórolni.
szerk: Ilyen az ultraslim multi verzió. A másik meg mint a standard 90W-os csak annál nagyobb és led-es.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
cellpeti #41241 üzenetére
...csak gondolkodom rajta, mert 25W-ot enne csak a P8600...
Miért, most mennyit eszik?! Közepes fényerővel, alacsony terhelésnél a T9600-at is lehet úgy használni, hogy az egész gép beférjen 8W alá, ebből kb. 2-3W lenne csak a CPU, a két proci fő külömbsége a meghajtott állapot. Valaki nagyon jól fog járni ezzel a te prociddal, ha eladod vagy elcseréled egy P8600-ra... (szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged