- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
vargas0502 #118804 üzenetére
Ize, teljesen jogos, gondolhattam volna, hogy minden szamit. P51 pl tetszik a bovithetosege, szerelhetoseg miatt, csak 15" kicsit nagy (meloban E5480 van, 6gen i5el)
Amire az altalanos zongezes, tartalomfogyasztas, kis network management (Nas, router) mellett foleg hasznalnam az Lightroom es PS, fotofeldolgozas szoval egy elfogadhato szinteru IPS nem lenne hatrany (bar ugyis tervben van 6-9 honapon belul egy jo szinteru 27"-es ez nem annyira szamit,ugyis privat fotok, nem ebbol elek) nameg hogy 16GB ram legyen es lehetoleg legyen ram slot, meg nvme ssd. DVD,touch scren, meg ilyen uri huncutsagok nem erdekelnek abszolute
T480s volt amit korabban nezegettem
udv
B -
válasz
vargas0502 #118804 üzenetére
A P14s / T14 amd-vel szerintem jó alternatíva de szerintem a kérdező olcsóbb kategóriában keres.
Járt nálam egy inteles T14 g3 a múlt héten, panaszkodott a gazdi, hogy merül kikapcsolt állapotban, na majd én megcsinálom, mondtam. Hát nem tudtam. Semmit. Az energia management egy katasztrófa (szerintem), vagy S0 vagy kék halál. Szóval vagy én vagyok hülye, vagy ez ilyen mondtam és visszaadtam. Workstation vonalon hál istennek ilyen nincs.
-
Celithrandi
addikt
válasz
vargas0502 #118623 üzenetére
nem értettél meg, nem azt mondtam hogy ddr3 nem alkalmas munkára, hanem hogy ennyi idős gépre nem érdemes egy forintot se áldozni mivel bármikor bármi beszarhat benne aminek nem lesz rentábilis a javítása, ennyi idős gépektől szabadulni kell.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
vargas0502 #118623 üzenetére
A Wordnek vagy az Excelnek kevés a DDR3? Netán a Chromeot nem bírja el, vagy a Notepad++-t? Az egyetlen probléma vele az lehet, ha drágább sokkal mint a DDR4.
-
Celithrandi
addikt
válasz
vargas0502 #118621 üzenetére
az ilyen régi gépeket eladni szokás nem bővíteni erre gondoltam, mivel minden ráköltött forint az enyészeté. Mióta nem gyártanak már ddr3as üzleti gépeket? 7éve? Egy 7éves laptop olyan mint egy 25 éves kocsi.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #118564 üzenetére
Ezt ismerem és vicze1 is ezt linkelte. Ezen a részen már túl vagyok, de köszönöm a segítő szándékot.
-
válasz
vargas0502 #118120 üzenetére
Hát igen, szerezned kell egyet.
-
donjohnson
addikt
válasz
vargas0502 #118112 üzenetére
lehet, hogy silány beszállító adta az akkukat abban az évben. 6 éves gépek. lejárt a garancia, igazából ne várj csodát. arra ösztönöznek, hogy vegyél új gépet.
-
válasz
vargas0502 #118084 üzenetére
Milyen OS-t kapott végül?
-
válasz
vargas0502 #117266 üzenetére
DE, ha mégis találnál valami furmányos utángyártott típust, aminek nem zuhan úgy a kondíciója, mint egy kő, linkeld be, mert vennék.
-
válasz
vargas0502 #117264 üzenetére
Kerülném a helyedben az ultrabay akkukat, kivéve, ha újra tudod cellázni magadnak.
Sokkal rosszabbul öregednek, mint a sima 18650 alapú akkuk.
Tavaly vettem néhány darabot T4x, T6x-hez is német ebayről, teljesen új, genuine, bontatlan példányokat, 0 ciklussal, egy hónap alatt álltak a földbe, mind beállt ilyen 90% elhasználódás környékéreNagyon kotvány akkuk voltak, pedig király opció lenne ha megcsinálják normálisan.
Illetve az is elég tróger, hogy sose volt állítható, hogy az ultrabay, vagy a nornál akku merüljön elsőnek. Én pl mindig azt szerettem volna, hogy a fő akku merüljön elsőnek, mert abból gyakorta volt 2-3 jó kondíciójú darab a gépeimhez, és az ultrabay akkunak csak az lett volna a szerepe, hogy kikapcsolás nélkül ki tudjam cserélni a nagy akkut, ezt se az ibm, se lenovo nem bírta abszolválni... -
vargas0502
tag
válasz
vargas0502 #117262 üzenetére
Javítva.
[link] -
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #117262 üzenetére
Rossz a link.
-
válasz
vargas0502 #117208 üzenetére
Ez R51 tapasztalat.
[link] -
Tubi2
senior tag
válasz
A T43-ba lehetőséged van natívan használni SATA merevlemezt: [link]
-
válasz
vargas0502 #117210 üzenetére
Ta húztad be azt a T42p-t Fb Marketplace-en?
-
válasz
Miért ne lenne. Bármelyik csóri pata-msata adapter jó lesz, nekem is olyan van a T42-ben.
-
vargas0502
tag
válasz
vargas0502 #117196 üzenetére
Közben meg láma üzemmódban voltam már este..na meg XP-vel sem mostanában szórakoztam.
Nem rendszergazdaként telepítettem..no comment.
A probléma megoldva. -
RAiN91
őstag
válasz
vargas0502 #111880 üzenetére
Újra fogom pásztázni, mert nemtudom mikor volt, nemrég vettem a gépet. Bár gondolom nem ez okozza, a ventilátor fordulatszám csak amiatt van, mert 100-on pörög a proci néha netezés közben.
-
válasz
vargas0502 #111851 üzenetére
Nagy probléma nincs vele, én T520-ról váltottam T560-ra, sebességben én őszintén lassabbnak érzem az i5-6300U-t, előbbiben pedig i5-2520M volt. Ráadásul T560-ba 16GB RAM van, nem tudom, valahogy lomhábbnak tűnik, de lehet csak placebo.
T400 meg azért volt nagy élmény mert az volt az első Thinkpad-em és ott jöttek szembe először a Thinkpad feature-ök.
-
válasz
vargas0502 #111827 üzenetére
Nagy tapasztalatom nincs, volt T400, T520 és jelenleg T560.
Nagyjából a sorrendet is így állítanám fel, T400 volt a legjobb, T560 a leggyengébb.Nálam olyan T400 volt, komolyan mondom azon egy hajszálkarc nem volt, tökéletes akku-val került hozzám, majdnem 6 órát bírt, brutál volt. 1440x900-as panel volt benne, olyan jó kijelző volt az, a T560-ba nincs olyan jó. Én imádtam azt a T400-at, egyik ismerősömnek eladtam, ő sajnos nem vigyázta meg, de a mai napig gond nélkül használja, pedig már mikori a T400 és elképesztő hogy még mindig jól működik és elfutnak rajta a dolgok, T9400-as processzor volt benne. Emlékszem mindig nagy álmom volt hogy legyen egy P9700-as CPU-m, de sose lett.
-
válasz
1. T420, P51 (holtverseny
2. W530
3. T61Ami így utólag kevésbé jött be: X260. Visított mint a vágós malac.
-
válasz
vargas0502 #111837 üzenetére
Nekem 1400x1050-es van, de van éppenséggel 1600-as kijelzőm is, csak szerintem a kisebbnek szebbek a színei, úgyhogy azt az LGP panelt szoktam tenni mindenbe.
-
válasz
P51, P53, P50
-
válasz
- T43p - IPS kínálat, az egész IBM éra legjobb billzete, jó kijelzők, milliárd kiegészítő, sokkal szebb vonalvezetésű ház, mint az utána következők.
Szintén itt voltak az utolsó igazán jópofa és állati szépen designolt mechanikus dokkok.
- T60 - nem kell ecsetelnem miért, a Thinkpad moddolás ősi királynője, ráadásul a létező legjobb 4:3 retro gaming vassá érett be.
- W520 - az utolsó igazi worsktation amit megvettél és kva jó volt out of the box.
Az ez utániakat már mind moddolni kellett, a legújabbak pedig.. hát.. ehh.+1: X60s: az egyik, ha nem a legjobb szubnotijuk. Igazából úgy tökéletes ahogy van, kéne bele egy korszerű alaplap és csókolom.
-
válasz
vargas0502 #111606 üzenetére
ez ha jól számolom 600e
-
vicze
félisten
válasz
vargas0502 #111606 üzenetére
Welcome to Brexit.
Csak sima Áfa+vám és vámkezelés...
-
Picco
addikt
válasz
vargas0502 #111596 üzenetére
nem hinnem hogy letezik olcsobb ennel eruopaban pedig
-
Picco
addikt
válasz
vargas0502 #111593 üzenetére
roiden: siman megvennem ujra
hosszabban:
a laptoppal meg vagyok elegedve, legnagyobb hibaja hogy nem T14s, de nem tudtam magamnak megindokolni a ketszeres arat, pedig probaltam
amikor akksirol hasznalom akkor altalaban csak netflix megy, ugy marhajol birja, szerintem atlag 8 ora kijon vele az altalad irt felhasznalassal.A gyari 250 nites kijelzo lehetne jobb, de kozel sem annyira rossz mint a regi thinkpad kijelzok. en lecsereltem egy "low power" 400 nitesre es szignifikans a kulonbseg kepminosegben. (£65 korul be lehet szerezni a "szent gralnak" minosulo Innolux N140HCG-GQ2 kijelzot alirol)
ha parod erzekeny a szinekre vagy sokat lesz nagyon fenyes helyen hasznalva, akkor megfontolando a csere.igazabol a laptoprol magarol rosszat nem tudok mondani pedig most elmerengtem rajta par percet.
egy negativumot tudok emliteni, az is valoszinuleg a dokkolo hibaja, nem a laptope.
dokkoloval neha vannak bajok (40AS) es nem tudok rajonni mi okozza. neha eltunk a kep fel masodpercre, egy masodpercre valamelyik monitoromon. Csak akkor jott meg elo amikor 2 kulso monitort hasznaltam.TL;DR: P14s/T14 rulz, lenovo 40AS dock suckz ass(sometimes)
Ha sikerul nektek is relative "olcson" beszerezni (£699 laptopsdirect.ie/.co.uk) akkor szerintem kiemelkedoen jo vetel, 3 ev garival. Igaz ez W10H-al jon, de egy olcso £5 ebay license es egy ujratelepites megoldja ezt a problemat egy fel ora alatt. -
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #111164 üzenetére
Nincsen rá, de írtam korábban is, hogy Reddit-es ötlet volt hasonló problémára, hogy ki kell venni a gyári BT-t.
-
vicze
félisten
válasz
vargas0502 #110856 üzenetére
??? Van pár darab belőle.
A tesztben az EMEA-ban nem forgalmazott 10.-es CPU-val szerelt példány található.Az Avant memória és a Sabrent SSD különösen humoros... Ilyeneket a Lenovo soha nem rakna a készülékekbe, elég gáz így kirakni főleg Notebookcheck-től.
Gyakorlatban ez egy T14(kb. egy csavart nem módosítottak), amiből szintén van pár, bár Inteles már csak kényszerből.
-
totron
addikt
válasz
vargas0502 #110633 üzenetére
R31 - szívet-szemet melengető állapotban sikerült kifogni, eladó lelkére köti totron, hogy de jól csomagolja ám be, tényleg jól. Rendben, úgy lesz. Csomag megérkezik, kinyit. Indokolatlan magasságú, telipakolva minden jóval: újságpapír-galacsinok, pukifóliák rétegei, légpárnákból is került több pár, mondom profi. A laptop persze a doboz alján közvetlenül, zéró csillapítás vagy védelem. A maga módján eleget tett.
Bájos. Rendben megérkezett, sokáig használtam, végül alaplaphibával sötétült el.
T500 - szintén jó állapot, a billentyűket, tácsipádit én koptattam ki, fényesítettem be begyeimmel. Több volt eladósorban, LG panel, nagyszerű. Az ipsének meggyőződése volt, hogy mindegyik LG, ide persze Samsung jutott. Gesztusértékű jóvátétel megbeszélve, kieszközölve, visszaküldéssel már nem bajlódtam. Mai napig megy. Netezésnél passzívan, TPFanControl legjobb barátja az usernek. Blank screennél némi inverter cirr hallik, de csak éjjel, közelről. Ennél halkabbat hova? -
válasz
T40. Jó volt.
-
Uniross2
csendes tag
válasz
T42p,
T60,
T61, T61p,
T400, T410, T420, W520,
T430, W530. -
Tim82
félisten
válasz
T40, még 2007-ben.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Egy GPU hibás, 14,1-es T61 még 2010-ben. Egy ismerősömtől kaptam, hogy kezdjek vele amit gondolok, ő nem foglalkozik vele. Valahogy sikerült egy időre feléleszteni, aztán végleg beadta a kulcsot. Rá egy-két évre vettem meg egy másik, 15,6-os T61-et, amit később eladtam. Tavaly ennek emlékére akartam venni egyet, és ez olyan jól sikerült, hogy az általam eladott gépet vettem meg újra.
-
válasz
Egy LCD hibás T400-at vettem először, azt sokáig monitorról használtam, aztán cseréltem benne LCD-t (illetve egy bontandó gép komplett felső része ment át rá), kapott SSD-t, erősebb procit (azt kétszer is P8400->T9400 ->T9600), 3g modemet, 9 cellás akkut, még Intel Turbo Memory-t is rendeltem hozzá
Máig a leghalkabb TP amivel találkoztam, még a külső HDD is hangosabb volt a ventilátornál (értelemszerűen üresjáratban), most is megvan a gép. Egyedül azt sajnálom, hogy nem a nagyobb felbontású kijelzővel szerelt - de a szekrényben pihen, tök mindegy végül is.
-
donjohnson
addikt
válasz
t400 volt az első thinkpad-em. itt olvastam, hogy jó a hűtése és amiatt vettem egyet használtam még jó pár éve.
-
Rossi
addikt
válasz
vargas0502 #110572 üzenetére
14" méretben gondolkodunk (bocsánat, ezt nem írtam le), mivel irodában monitor(ok) van(nak) rákötve a gépekre, otthon pedig vagy szintén monitor, vagy a saját kijelző, ez a méret a tapasztalatok alapján elég több órás otthoni melókra is.
Viszont sokat cipeljük, így a kis méret és súly komoly előny. -
vicze
félisten
válasz
vargas0502 #110587 üzenetére
Visszaveszi a teljesítményt.
-
válasz
vargas0502 #110583 üzenetére
A tavaly júniusi bios frissítéssel rendbe rakták a P52/53 venti szabályzását. A fan controll ezen csak ront, nem javaslom használni. Ha azt szeretnéd, hogy kevesebbet menjen a venti, akkor az energia gazdálkodási módot vedd le energia takarékosra!
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #110583 üzenetére
Nem ezt keresed? [link]
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #110084 üzenetére
Ilyen tapasztalatom nem volt velük. Ezek a Green Cell akkuk egyébként hazai kisker beszerzések, mindegyikre járt/jár egy év garancia.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #110071 üzenetére
Az utóbbi egy évben egészen sok Green Cell akkut szereztem be:
- egy 6 cellásat L450-be,
- egy 9 cellásat X230i-be,
- egy 9 cellásat T430-ba,
- egy 9 cellásat X200s-be,
- egyet X301-be (ezt most fejből nem tudom, hány cellás, 3 vagy 4)
- két darab 6 cellásat T60-ba és R61-be.Ezek közül én aktívan az L450-et, az X230i-t és az X200s-et használom, ezek bírják is, de amúgy nem hozzák a gyári hasonló vadonatúj akkuk tudását (szerintem kb. 75%-át tudják annak az üzemidőnek - X230i esetén ez kb. 5 órát jelent Linux alatt, L450 esetén kb. 4 órát Win 10 alatt). Elviekben Sanyo cellás cuccok, gyárinak ismeri fel a W10-es gépen a Lenovo Vantage.
Szerintem ár-érték arányban megfelelnek, én elégedett vagyok velük.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #110056 üzenetére
Részemről egy óvatos, de saját jó tapasztalatokon alapuló javaslat arra, hogy érdemes lenne beszerezned egy Green Cell akkut a T61p-be.
-
HSM
félisten
válasz
vargas0502 #110052 üzenetére
Én éppen a régin (T410, T420) nem szerettem a nehéz, hosszú utas lenyomását, határozatlan nyomáspontját, kicsit kellemetlenül erősen kellett nyomni egy T430 vagy T460s-hez képest. Nyilván, így a szándékos lenyomási kísérletek mellett véletlenül is nehezebb sokkal lenyomni.
Mondom ezt úgy, hogy mellette van egy Cherry Brown kapcsolós mechanikus billentyűzetem, azt is szeretem.
A 7 soros elrendezése amúgy nálam is a régin volt telitalálat, de ezzel már megtanultam együttélni.
Szóval szerintem ez nagyon egyéni preferencia kérdése. -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #110041 üzenetére
Ez kuka.
-
válasz
vargas0502 #110041 üzenetére
Én tennék fel egy Lenovo Power Manager -t, és azzal néznék rá az akkura.
De ha a Windows nem tölti, akkor lehet teljesen kuka az akku. -
vargas0502
tag
válasz
vargas0502 #110038 üzenetére
Javítván az előzőt egy ilyet találtam, hogy lehet optimálisan beállítani tp fancontrollal.
" T61 (fan levels RPM: 0 = off, 1-2 = ~2980, 3-5 = ~3330, 6-7 = ~3760; disengaged mode works at ~4500) W500 (fan levels RPM: 0=off, 1-2 = 1900, 3-5 = ~3000, 6-7 = ~3500; disengaged mode works at ~5100)"Ezek valid értékek lehetnek?
-
carr
őstag
válasz
vargas0502 #110027 üzenetére
korábban kérdeztem énis. ha jól emlékszem azt a választ kaptam, hogy nem valószínű a siker. a bms figyel, s inkább az a para, hogy a bms nem engedi a cellacserét. vagy ha rájön, letiltja magát. vagy hasonló rémlik.
-
válasz
vargas0502 #109892 üzenetére
Sajnos a C2D éra Thinkpadjeinek a zsanérja elég tré, idővel mindnek lesz holtjátéka, és nem nagyon lehet mit csinálni ellene. Nagyon befürödtek azzal a kialakítással, utána el is felejtették szerencsére.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #109892 üzenetére
Használt, gyárit vegyél. Ez sem lesz kispálya, met ezek a gépek bezony 10 év felett lesznek lassan, sőt.
Zsanérra meg csere.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #108685 üzenetére
Baromi drága volt-->keveset vettek belőle-->használtan meg még annál is kevesebb van belőle.
-
válasz
vargas0502 #108288 üzenetére
Annyira azért nem érdekes.
Ha még friss az élmény, beírom ide, és kész.
-
válasz
vargas0502 #107485 üzenetére
Hali!
MX4 van rajta egyelőre, elégségesnek tűnik.
Ha T61p-be az nVidia kazán mellé tényleg be akarod tenni ezt a procit, és esetleg még tuningolnál is rajta, akkor ez a minimum, de csak óvatosan, mert egy rossz kenés, zárlatos lesz a gép.(CPU esetében mondjuk nem olyan veszélyes, mert nagy üres felület van a mag körül, de a GPU necces).
Nem kell figyelni semmire ezen kívül. Megveszed, beteszed, használod.
Aztán hogy tényleg élhető legyen a vas, a TPFC-t én áthangolnám, hogy jobban hűtsön, de T61p-nél ez amúgy is ajánlott, amúgy lefőzi az agyát.
Ja meg beletennék egy W500 hűtést. Már ha belemegy T61p házba, szerintem bele, de nézz utána, ha megcsinálnád. -
válasz
vargas0502 #107470 üzenetére
Ez a legnagyobb, még hardveres mod nélkül betehető CPU. A négymagosakhoz már kell pár átkötést forrasztani az alaplapra, és néhány lábat letörni a CPU-ról.
Ha már bent van, csak felteszed a ThrottleStop nevű programot, és a szorzót tudod emelni (az Extreme sorozatú procik nem szorzózárasak).
És igen, eBayes vásárlás volt.vicze1: amúgy sanszos. Szerintem 4 gigán 10 mp után levágná a hővédelem, hacsak nem talált egy olyan procit, ami nagyon kevés fesszel beéri ahhoz az órajelhez. És még akkor is, W500 hűtés (ami nekem is van), és folyékony fém paszta a minimum maxra állított ventivel. De én nem kísérteném a sorsát a lapnak.
A négymagosokat amúgy be lehet lőni használhatóra, sokan használnak ilyen módosított gépeket.
Ha nVidiás, akkor undervoltolják biosból az nvidia chpet, a vrm pedig bírja a négymagos procikat, ha nem a legnagyobbat vágod bele. Persze undervolt ott is kell.
De majd pár hónapon belül arról is beszámolok, mert az egyik Frankit meg akarom csinálni négymagosnak. -
válasz
vargas0502 #107145 üzenetére
Ha a Mr. Y által hirdetett modulokra gondolsz, én is tőle vettem, működik T61-ben.
Ezek szerint van neki még. -
Tikakukac
titán
válasz
Ha találsz működő példát akkor igen. Ha nem, akkor kipróbálod.
Az a baj, hogy olyan dolgot csinálsz, ami finoman szólva sem széleskörbe elterjedt. Igen visszafogottan fogalmaztam. Ha neked ez hobbi, mert nyilván sok más nem lehet egy 10+ éves gép 8 gigásítása, akkor ez ezzel jár.
-
arcsin
senior tag
válasz
Szia!
Nem piszkálásból, de elolvasod azt, amit küldenek neked? -
válasz
vargas0502 #107140 üzenetére
Igen én csak a gyártói adatokra támaszkodtam, bocsánat.
-
válasz
vargas0502 #107131 üzenetére
Hónapokig (lehet, hogy fél évnél több is megvolt) a nézegettem az aprókat, ebayt, DDR2 SODIMM 4GB modulok után.
Múlt héten végre találtam két bontatlan darabot HA-n, darabja 9k volt.
Azon árak alapján, amikért ezeket elviszik ha épp felbukkannak ebayen, szerintem ilyet nem fogok többé látni
Úgyhogy annyit tudok javasolni, hogy ezt a projektet engedd el, hacsak nem projektgép, amire hobbiként tekintesz, és szeretnéd kimaxolni.
Ebben az esetben viszont napi szinten eBay, HA, Vatera, stb, és készülj fel mókás árakra. -
Tikakukac
titán
válasz
Rakhatsz bele 8-at, de gyanúsan itt is a gép árát fogjuk feszegetni, mert heroin árban vannak a DDR2-es 4 gigás modulok. Itt meríthetsz tippeket, hogy mik mennek.
-
válasz
Szia.
Nem támogat 4GB-nál több memóriát. Azaz a 2x2GB DDR2, amit beletehetsz, többet nem, ez a MAX.
És igen "ritka" a 4gb ddr2-ből, de van igen, csak más márka -
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #107072 üzenetére
1400*1050-es panelt tudtam bele szerezni.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #107062 üzenetére
15", 4:3 kijelzős változat, lecseréltem a gyári TN kijelzőt egy T60-ból bontott IPS-re.
fungi fórumtárs szintén meglépte ezt.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #107055 üzenetére
Ja, amúgy nem bánom, nem használnám ki. 2504-es dokk tudása elegendő lenne, ha most használnék T60-T61-T500 generációjába tartozó gépet, de az IPS-es R61 is megérdemelt nyugdíjazását tölti már (nincs baja, de jó pár hónapja nem kapcsoltam be).
Mondjuk nemrég összeraktam egy X200-at az itthoni alkatrészekből (illetve X200s alaplap X200 házban), az a tervek szerint azért lesz gyűrve időnként, ha sajnálok X220-at, X230i-t vinni magammal.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #107045 üzenetére
T500 is van olyan kijelzővel, de abból se sok van. Azért ilyen pénzekből basszus E6540 is van IPS-el, 5 gennel újabban.
-
TarekElAli
csendes tag
válasz
vargas0502 #106986 üzenetére
Vettem én is, vagy akksi vagy elektronika , új akksira még nem ruháztam be , dock-ban van , nem hurcolászós gép már a súlya miatt sem.
Ha hirtelen kell neki 80 W és az akksi fogyóban akkor kezdi.Olyan 20-30% között. -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #107025 üzenetére
Venni akarnék/akartam volna. 2 éve vettem egyet, az jó is volt, meg is kapta muter kolleginája. Most kéne megint. Minimum fél éve, de lassan 1 éve konkrétan keresem és kutatom. Mind sz@r, de legalább drága is.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #106988 üzenetére
Jah, hát rám nem kell hallgatni, mert úgyis lesz aki megmondja, hogy MX518-at dobott ki az ablakon, mert annyira szuper egy T440 alatt is a touchpad, de azért elég látványos volt az a korszak mindhárom gyártónál. Ne kérdezd meg pontosan mi volt az oka, nekem is sejtéseim vannak, de olyan nincs, hogy egyszerre mindenki ekkora hulladékokat toljon ki.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #106986 üzenetére
Van pár ilyen, konzumer Lenovok is tudják ezt a feature-t. Írtak már ide mindent, hogy mit kell vele tenni. Szerény véleményem szerint az új gyári akku vásárlása 6 havonta nem megoldás.
Ez van, egymilliárdszor leírtam, írom megint: 40-es gépet Lenovoból és Dellből sem veszünk. Biztos vannak amik jók vagy kevésbé hulladékok, de annyi hibát tudok mind a két márknál, hogy ez így egyszerűbb.
Mondjuk nekem az is kérdés miért W541 a fentiekre.
-
válasz
vargas0502 #106896 üzenetére
Ráadásul a tiéden kívül egy másik túlélő is van aprón
-
rgeorge
addikt
válasz
vargas0502 #105711 üzenetére
DVI csak dokkolón lesz. A 2. monitort úgy érted, hogy csak a két külső monitort használnád? Mert ha két külső monitort használsz, a laptop saját kijelzője nem fog menni.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #105711 üzenetére
Inkább DisplayPort to DVI vagy HDMI kábellel/adapterrel. Javítson ki W520 tulaj, ha tévedek, de szerintem legfeljebb dokkolóval van DVI csatlakozó, magán a notin DP port van.
Szvsz Ubuntu simán le fogja kezelni, bár neked kell majd belőnöd, hogy felismerje a második monitort (ez mondjuk a Vezérlőközpont Kijelzők menüpontjából megtehető - Ubuntu Mate-n legalábbis igy hívják).
Azt nem tudom, hogy eltérő felbontású monitorok esetén kell-e valami extra dolgot állítani.
-
Vegha
senior tag
válasz
vargas0502 #104621 üzenetére
Szerintem ne várj csodát !
Én kb. 5 éve vettem T61-hez új, utángyártott 9 cellást. Oltári nagy lutri volt, hogy Pana vagy Sanyo cellást kapok-e. Szerencsém volt: Panást kaptam és még most is egész jól muzsikál.
Ugyanekkor egy még régebbi készülékhez (Nokia 6310i) kerestem új akkut. Ott már nem volt ilyen szerencsém. Akkor felvilágosítottak, hogy ezeknél a régi gépeknél a legnagyobb gond az, hogy egy idő után már annyira öregnek számítanak, hogy már az utángyártott akkukat sem gyártják hozzá. Persze, ringathatja magát mindenki abban az álomban, hogy kitúr a eBay-ről egy 0 perces, garantáltan eredetit Svájcból vagy Németországból, de jó eséllyel az is 2008 előtti gyártású lesz. Vagyis olyan öreg mint az országút; innentől kezdve a legnagyobb jóindulattal sem fogja tudni produkálni a gyári értékeit.Mivel témába vág, de a HP topicban nem válaszol senki, felteszem itt is a kérdést, hogy van-e mostanában valami bejáratott, megbízható akkubeszerzési-forrás. HP 850 G2-höz keresgélek, lehetőleg EU-s disztributortól.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #104621 üzenetére
Ezzel kellett volna kezdened
Mindegyikről van több teszt is, megnézed mennyit mentek el az adott tesztkörnyezet mellett és kész is vagyok. W520-nál talán nem, többinél a GTK egy új gyári akkuval simán meglesz.
További gond, hogy erősen lobogott a konfig a fenti gépeken is, max azt tudod csinálni, hogy arányosan visszaszámolsz a fogyasztással, de teljesen érdektelen így a dolog amúgy, neked akkor gyári akku kell, hogy mennyit mennek el, well, annyit, amennyit elmentek akkor is.
-
donjohnson
addikt
válasz
vargas0502 #104610 üzenetére
a műszaki adatok résznél oda van írva például a t580 adatlapján, hogy mennyit bírhat, de ez erősen felhasználásfüggő: Akár 27 óra működés* dupla akkumulátorral (32 Wh + 72 Wh)
"* MobileMark 2014 alkalmazással végzett tesztelés alapján. Az akkumulátor üzemideje a beállításoktól, felhasználástól és más tényezőktől függően jelentősen váltakozó lehet."
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #104610 üzenetére
Szerintem érzed te is, hogy ez miért bajos.
Ha adott egy tesztkörnyezet, ami brutálisan durván szabályozva van és kontrollálva, na abból lehet táblázatot csinálni, ezt csináltam én is évekig. De. És itt jön a de. Ilyen hivatalosan, legalábbis pór népeknek szánt verzióban nincs. Időt megadnak így-úgy, de ennek a valósághoz sok köze nincs. Főleg nem, amikor mixeled a dolgokat, máshogy más fényerővel használod a géped stb stb stb.
Jó közelítéssel: te most azt szeretnéd, hogy legyen egy táblázat, ahol minden 400 változós egyenletnek a végeredménye ott legyen. A fizikai lehetetlent keresed.
Notebookcheck sokat tesztel battery eaterrel, gondolom nem 30 típust keresel, hanem 2-3-at, nézd össze őket ott és úgy. De jól vésd be, hogy a te felhasználásod totálisan eltér(het) azoktól a mérésektől, tehát ezek arra jók, hogy a gépek közötti diffit megtaláld.
-
válasz
vargas0502 #103630 üzenetére
Milyen folyamatokra? Hát újratelepítettem, neteztem vele pár órát, meg futtattam néhány tesztet
. Nekem másra nem jó. Az asszony használta néhány hónapig (net Office fényképek). Panaszkodott hogy meleg a combjánál, sajnos pont oda esik a ventilátor nyílása, és ölben használatkor letakarja az ember.
A hűtés gyenge mint a harmat. Elvileg 2@4Ghz-es i7 ULV proci volt benne, a 4-et talán néha 1-1 pillanatra elérte, aztán gyorsan csökkent az órajel 3 alá, jellemzően 2,7-2,8 körül volt tesztek alatt.
Több fajta méretű külső akksival lehet kapni, az enyémben a legnagyobb volt (vmi 32+72Wh) ezzel 16-18órát elfutott.
Előttem is írták, hogy megegyezik a T580-al.
A 52S 2kg a nagy akksival szerintem picit felette. A P50 2,5kg. Ha ez számít. -
vicze
félisten
válasz
vargas0502 #103627 üzenetére
P52s = T580 némileg más opciókkal(Quadro Geforce helyett), a belső szinte azonos.
-
válasz
vargas0502 #103627 üzenetére
Nekem volt. Nem rossz gép, vékony könnyű, hosszú üzemidő, megfelelő cpu teljesítmény. Hátránya a gyenge hűtés és gpu valamint, ugyanezen az áron már P50 P51-est lehet venni, ami egy teljesen másik kategória minden szempontból.
-
donjohnson
addikt
válasz
vargas0502 #103405 üzenetére
Szia,
A Westnotebook boltban meg tudod nézni.
Használt üzleti gépeket árulnak.Budapest, 1062, Aradi utca 38.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101708 üzenetére
Strapabíró nagyon
Az lehet, csak ne lenne benne egy olyan GPU, ami gyártási hibás -
válasz
vargas0502 #101705 üzenetére
Elképesztő, hogy azok közül a gépek közül még, van, ami működik
-
Frawly
veterán
válasz
vargas0502 #101665 üzenetére
Szedd le azt a drivert, amit telepítettél. Mikor nem jut el a bejelentkező képernyőig, akkor nyomsz egy Ctrl+Alt+F2-őt (vagy F3-at, F4-et, stb.), amíg elő nem jön a konzol. Ott bejelentkezel karakteres felületen, és az apt remove csomagnév alapján leszeded a csomagot, amit feltettél.
Egyébként el nem tudom képzelni, hogy milyen drivert tehettél fel, abban a gépben Intel GPU van, ahhoz nincs felrakható külön driver, a kernelben lévővel megy.
A fejjel felfelé fordított képnél elég lett volna valami billkombót megnyomni, a billentyűzet beállításainál megtalálok a kompozitoros hotkey-k között, most fejből nem vágom, hogy Ubuntu Gnome-on mik ezek.
(#101685) Apollyon: így van. Mindegy milyen Linuxról van szó, mindig MINDENT az adott disztró tárolójából kell feltenni. Weboldalakról telepítést el kell felejteni, az windowsos berögződés. Amit ilyen weboldalakra kiraknak, az vagy elavult, vagy túl új csomag az adott disztróhoz, és csak a szopás lesz vele, eltöri a rendszert.
-
Penguin95
senior tag
válasz
vargas0502 #101670 üzenetére
Ez nem hardverhiba, hanem szoftver. Volt szerencsém hozzá nekem is párszor, míg rá nem jöttem, hogy két dolgot nem telepítünk Linuxra a gyártó weboldaláról letöltve. Az egyik a Steam, a másik pedig az Nvidia driver. Előbbi a fél világot hiányolni fogja neked, míg utóbbi elfelejt létrehozni/módosítani egy konfigurációs fájlt. Ennek következménye az, hogy teljesen összesz@rja magát a grafikus felület. Nem véletlen, hogy Linus Torvalds anno kicsit mérges volt rájuk.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #101665 üzenetére
Amit írsz, egyelőre inkább szoftveres problémának tűnik. Az említett videókártya drivert pontosan hogyan telepítetted? Parancssor? Ha igen, milyen paranccsal?
Apollyon: feltéve, hogy jól méri a hőfokokat, szerintem az rendben van, hogy csak bizonyos hőfok (valószínűleg 50 C) fölött indul be a venti.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101465 üzenetére
Végtelen pénzek. Ezzel mind az a baj, hogy nincs semmi hozzájuk. Anyám gépéhez akartam nem repedt palmrestet szerezni. 10 komplett gépet vettem meg, mire lett olyan, ami az is jó volt és voltak rajta még szebb cuccok így lett gépcsere. Ehhez csak 5 év kellett
Na, hát ennyire ezy téma és ehhez mérte olcsó hobbi. -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101462 üzenetére
Végy egy ritka gépet. Szorozd meg 10 év feletti korral. Tégy hozzá makulátlan állapotot. Bumm, érték. Ez kb. mindenre igaz. Nem minden gép lesz értékes. De az, amiből 5 éve is évi 1 darab volt aprón eladó, na az gyanúsan nem egy kurrens cula.
-
bb.bocs
őstag
válasz
vargas0502 #101424 üzenetére
szerintem elírta egy nullával
15 lehetett
20-25000 körül rossz fogáson már kapni .
-
sqpp
őstag
válasz
vargas0502 #101424 üzenetére
150 dodót írtam.. azaz 43k HUF.
Nem tudom milyen ritkaságban mennek a gépek, ezért is kérdezlek titeket, én fél éve csatlakoztam a Thinkpad családhoz, fogalmam sincs, hogy mennyit ér egy régebbi darab.
-
azbest
félisten
válasz
vargas0502 #101418 üzenetére
a linkeden azt írja, hogy nem elérhető már a termék. Múltkor foxi rendelt t60-ba [link]
Mivel régi típus már, így nehéz olcsón kifogni a megfelelőt. Múltkor nézegettük, hogy rika madár a thinkpades pata csatolós fiók.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #101396 üzenetére
Igen.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #101394 üzenetére
A 14" widescreen T61/T61p akkuja a többi mérethez nem jó, de egyébként igen.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101321 üzenetére
Aliról rendelsz egy random darabot, tökéletes lesz funkciójában a legolcsóbb is.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #100456 üzenetére
Minden driver és egyéb katrancot gyilkolj le aztán mehet fel a gyárija.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #100444 üzenetére
Na akkor arról szokj is le, ha valami meg tud gyilkolni hardvert az a win10 frissítés. Volt amikor egy havi lakbéremet ilyenekből ki tudtam fizetni
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
vargas0502 #100342 üzenetére
T42,T43,T60,X61s,R51,R52
Butcher82 a T42 és a T60 az IPS-es... Majd lecsukva rakom ki az asztalra a gépeket, és majd mindenki választ, a szerencse majd eldönti, kihez jut -
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #100216 üzenetére
Nincs mit.
A W510, W520, T410, T420, T400s, T410s, T420s, T510, T520, X220, X220 tablet modellek billentyűzetei 100%-ig csereszabatosak, semmilyen mókolás nem kell hozzájuk.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502 #100214 üzenetére
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest