-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
lakkusjj #63443 üzenetére
ok, szerintem túlbonyolítjuk... végső soron az újraindítás is lehet opció...
klonklúzió:
kikapcsolom az energiagazdálkodásban, hogy a monitor lehajtásával ne csináljon semmit (ami nálam nem nagy veszteség, mert úgysem tudom így hordozni, sleep-ben mindig magához tér és lemerül, lásd eredeti kérdés)a laptop saját LCD monitorját kikapcsolni nem lehet szoftveresen
-
Wolfskin
őstag
válasz
lakkusjj #63441 üzenetére
ez igaz. egyébként működik így is a lehajtás , csak előbb elsötétül aztán vibrál, gondolkodik, aztán kiadja a képet a kivetítőre, de az esetek nagy részében rossz felbontásban, illetve a monitor csak egy részén jelenik meg info
@Gondwana: macerás. gondoltam van egyszerűbb, pl. egy bill kombó, ami ki/be kapcsolgatja a monitort. mert mi van, ha behal a tv (pl. áramszünet) akkor vakon kell visszakapcsolnod a monitort...
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
lakkusjj #59435 üzenetére
Most az a gáz,hogy hiába lépek be a biosba, szinte semmi opciót nem hoz fel mint a hagyományos változatnál, hanem 3 dolog közül lehet választani és adios
És fogalmam sincs mik azok. Miért kellett ezt ilyen brutális módon elbaszni? Régen sokkal egyszerűbben mentek vele a dolgok.:
-
soldi3r
veterán
válasz
lakkusjj #58153 üzenetére
Igazad van, visszaszamolva az eveket 2009-ben kellett valasztanom a T400 es az E6400 kozott.
(#58155) qnadam, Ott lehet, nekem 8 eve nincs asztali gepem. Az ujabb gepeknel mar a 3D CAD is szepen fut integralt VGA-val i5-on, ha az ember dolgozik vele, megeri befektetni.
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57811 üzenetére
Na várj! Most jövök csak rá (miután elolvastam a T400s-sel kapcsolatos hsz-eket a topicban), hogy ez a hiba nem csak az érintőképernyős készülékeket súlytotta. Mivel arról beszélgettünk, így azt hittem, hogy csak a TS-nek ellátott darabok szériahibája. Így most elbizonytalanodtam. Mondjuk az is igaz, hogy az év 365 napjából kb. 300-on itt lenne az asztalon fedélnyitogatás és csukogatás nélkül.
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57804 üzenetére
T400s vs. T410s témában szívesen veszem a véleményeket még. Ha valakinek van magvas gondolata ebben a témában, ne tartsa magában
Eddig odáig jutottam, hogy a T410s drágább és gyengébb az akksija. A többlet kraft nem kell. Esetleg van valami nyomós érv T410s mellett?
lakkusjj: mondom, én is letettem róla. Annyival nem nyújt többet, amennyivel nehezebb a beszerzése és drágább.
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57797 üzenetére
Ez nagyon nem szeretem, amikor valaki megpróbálja ráeröltetni a véleményét és a felhasználási szokásait másra. De ha ragaszkodsz hozzá:
- win8.1-et használok, volt már vagy 6-8 windows-os tabletem, baromi kényelmes a win8.1 érintőképernyővel megtámogatva
- rengeteget használom a gépet képnézegetésre, semmihez nem fogható a kétujjas nagyítás
- böngészőben való scrollozás szintén baromi élvezetes ha nincs egér a közelben, de még ha van is, akkor is jobb a TS
- rajzolgatni is lehet vele, vannak már egész jó kapacitív tollak
Szóval atól mert esetleg Te nem érted, még lehet másnak nagyon jó és hasznos
Tikakukac: már nem gerjedek annyira rá. Problémás a beszerzése, nem éri meg a vesződség. T400s vs T410s téma van most terítéken nálam
-
Borote
addikt
válasz
lakkusjj #57794 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés... főleg attól függ, hogy mire használja az ember, meg mekkora méretű a gép.
Nálam 17"-os érintőkijelzős gép volt egy hónapot... (meg van egy X61 tabletem
de az csak ceruzás).
Windows 8 esetében a beállítások között való navigálásra hasznos, arra tényleg alkalmas. Netezni, tartalmat fogyasztani is közepesen jó, IE-ben pl gyönyörűen ment a zoomolás, az nagyon szép voltDe hogy konkrétan mennyi értelme van, mennyi haszna? Az első néhány nap, hét során az újdonság erejével hat, utána meg... nálam leginkább az 'ilyet is tud' kategóriába esik
A fentiek folyamán (beállítások, programindítások) viszont kétség kívül kényelmes. Meg 'laikusok' szemében menő
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy utána a következő gépnél meg mindig bennem volt a késztetés, hogy birizgáljam a kijelzőt 1-1 okézásnálNa ez az én tapasztalatom.
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57794 üzenetére
Egyelőre nem keresek érintőképernyőset, mindenesetre merészségnek tartom megkérdőjelezni a létjogosultságát, értelmét
Hidd el, nagyon sokszor nagyon jól jön.
Most inkább T400s és T410s között vergődök. Nem sokminden szól a T410s mellett, hacsak nem az, hogy drágább és kevesebbet bírja 220 nélkül
-
yanna
addikt
válasz
lakkusjj #57230 üzenetére
Hmm...
Volt már jó pár csavar az asztalon amit kiszedtem anno, de még vagy kb. kettőhöz nem fértem hozzá emlékeim szerint. Így nem folytattam tovább a manővert, inkább visszaraktam mindent.
(#57231) btudos: nem adtam volna fel, de valami nem stimmelt, talán egy csavart nem tudtam meglazítani.
(#57232) Dhampir
-
q13579
senior tag
válasz
lakkusjj #54899 üzenetére
Most nézegettem benchmarkokat.
Egy T7500, vagy T8100 dupla akkora értéket kap, mint a mostani T5450-em. Illetve előbbiek mindössze 30-40%-kal lassabbak, mint a mostani, 130.000 Ft körüli notikban lévő CPU. Ezek alapján a leggazdaságosabb megoldásnak tényleg az tűnik, ha 7-8.000 Ft-ból megejtek egy cserét. (Illetve pár ezerért gondolom eladható a T5450-es CPU is...)
-
Tikakukac
titán
válasz
lakkusjj #52402 üzenetére
Ilyen ocsmány betűtípusnál ez talán megbocsátható, mentségemre szóljon továbbá a HP ultranagy felbontású panele is, ami finoman szólva nem böngészéshez ajánlott
Én amúgy subnoti fronton is megnézném mit tud a Dell, vagy tudott 1-2-3 éve. E6430 van most nálam, nem merném csak úgy egyértelműen kijelenteni, de az biztos, hogy a T530 és T430 amit eddig láttam az inkább játékszer emellett, mintsem komoly üzleti gép. Régieknél talán még nem volt ekkora a difi, de elgondolkodtató.
-
Chaser
legenda
válasz
lakkusjj #52393 üzenetére
Ez olyan mint a T60-ak billzetei
Tubi2: Azt neked kell tudni, hogy elég-e akkora méret. Nekem elég volt, IPS panellel. Anélkül nem nagyon, nagyon kicsik a betekintési szögek. Járt nálam már 1-2 x200, 5-10 fokos tartományban életképes a megjelnítés. Kb ue. a panel van x201-ekben is. Minőségével biztos nincs semmi gond, x200 201 egyik legjobb TP szerintem. Ha olcsó csak akkor vedd, x200-ak már annyira olcsók inkább azt érdemes venni. 8GB ramnál x201 sem tud többet, max cpu-ban és vga-ban erősebb. x200-akban levő c2d-ket meg szépen lehet managelni feszültség terén is.
-
Tim82
félisten
válasz
lakkusjj #51148 üzenetére
Vagy még úgy is, hogy "so-dimm".
Shatterstar: azt hiszem, kóborol itthon 2x1 GB RAM, de nem egyformák (talán Buffalo és Hynix). Amúgy hibátlanok, csak az idők folyamán történt bővítések során kerültek ki notiból. De lehet, hogy lesz egy másik páros is, majd megnézem.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
lakkusjj #50397 üzenetére
Kösz, egy másik helyről akartam leszedni, de nem ment a telepítés.
Ez most megy, viszont jól látom hogy max. olyan 3400-as fordulaton megy hűtő?
Olyat nem lehet, hogy X foknál pörögjön fel, és adott hőtartományokban dolgozzon?Ami még érdekes, hogy tök más értékeket mutat a TPFancontrol, és a SpeedFan valamint az AIDA(utóbbi kettő ha jól néztem, akkor nagyjából együtt mozog, ezeknek magasabb a mért értékük).
-
-
Tim82
félisten
válasz
lakkusjj #48897 üzenetére
Egyébként tippre vagy érintkezési probléma van, vagy megsérült a szalagkábel (most, hogy így kizártuk a kompatibilitási problémát), látatlanban ennél nehéz többet mondani.
Én szétszedném és újra megpróbálnám a HMM alapján (de gondolom, az alapján dolgozott persze a tulaj). Az a baj, hogy nincs elég információnk, hogy pontosan milyen gépen mit, hogyan csinált, ezért nehézkes a távsegítség.
-
Tim82
félisten
válasz
lakkusjj #48895 üzenetére
Közben kicsit kutakodtam, elvileg mégis kompatibilisek a szalagkábelek (csak abban az esetben, ha T60-ról van szó, mert pl. T4x-ből származó kijelzővel nem működnek).
Eleve nem működik az átszerelés után, vagy egy idő után jött elő a hiba? (Ja és gondolom, 14" T60-ban lett cserélve SXGA+-ról XGA-ra a kijelző. Milyen VGA-val van szerelve a T60?)
-
Tim82
félisten
válasz
lakkusjj #48893 üzenetére
Annyi a lényeg, hogy az XGA (1024*768-as) felbontású kijelzőhöz való szalagkábel (és azt hiszem, az inverter is) nem kompatibilis az SXGA+ (1400*1050-es) felbontású kijelzőhöz valóval.
Ha csak kijelzőt cseréltek, akkor 99%, hogy ez a gond, kellene egy kompatibilis szalagkábel mindenképpen.
-
-
Chaser
legenda
válasz
lakkusjj #47518 üzenetére
IPS T500-at
De az sajnos kivitelezhetetlen. IPS T61 nem. De most tényleg nem tudom ez a lap jó-e vagy nem, szét ugyan nem szedtem hogy bele lessek, de a csatlakozók elhelyezéséből elsőre arra gondoltam talán jó lenne a lap T60-ba. Ha már egyszer van rev2 2008.09 gyártású T61 lapom. Nézegetve egymás mellett a T60-T61-et nem olyan vészes a TN kijelző, de azért mégse IPS. 1680-as 15.4 lenne a tuti, de olyan sajnos nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged