Hirdetés
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
havri1
üzenetére
Nem fog menni. Lenovo settings van helyette.
-
-
válasz
havri1
üzenetére
+ (#87564) Tim82
A hálózati eszközt látja: Gigabit ethernet, és Intel Centrino van az eszközkezelőben, de nem tudom szoftveresen bekapcsolni. Viszont akkora tufa vagyok: a kapcsoló nem is jutott eszembe, valszeg' ez lehetett a gond...
Az Intel HD Graphics-ot, Synaptics drivert kellett telepítenem, de akkor ezek szerint mást nem is kell?
ThinkVantage System Update-et azért felrakom, meg az energiagazdálkodásos segédprogit.Köszi!
-
csubuka
addikt
válasz
havri1
üzenetére
-Gyakorlatilag úgy csináltam igen. A [Lenovo System Interface Foundation] csak a Lenovo Settingsnek kell, amit úgyse használok, szóval azt nem raktam fel. Mindegy, a registry-okosítással szeirntem jó lesz, változtatni úgy sem akarom a szinteket.
Én 135W-os adapterrel használom, lehet az zavarja, elvileg csak a 170W, ami igazán kóser, akksimentesen pl. csak azzal hajlandó nem throttlingolva menni. Az összefüggés lehet nem vlaós, de az is lehet, hogy igen. *Neked is lehet az van mondjuk.
Még az akksi lehet más mondjuk, ez az alábbi LGC... meg a sima BIOS meg minden, mindegy

-Azt a caddyt elfelejtem akkor, első látásra is rossz volt, ez csak bizonyítja, hogy valóban az...

-
Tim82
félisten
válasz
havri1
üzenetére
amúgy elég vérszegény ez a Lenovo settings, nem lehet kézzel beállítani értéket, csak annyit, hogy ne töltse 100%-ra, viszont 88-nal már tölt...
Nekem ez eléggé kézzel beállítható értéknek tűnik (igaz, a csúszkán csak 5%-os fokozatokkal lehet állítani, de nálam működik X220-on). Valami nálad nem volt kerek.
Van még ezen kívül a korábban írt registry-turkálós megoldás is, az szerintem viszont 100%, hogy menne.
-
all6atos
tag
-
all6atos
tag
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
havri1
üzenetére
The reduced clock rates when on battery power seem to a be a necessary safety precaution. The upside is the very long maximum battery life, the downside is the up-to-70%-slower performance.
Nekem egyébként csak a normál teljesítmény visszaesés van. Nem is várok el többet. Sőt én 800Mhz-re húzom+amit csak lehet energiatakarékosra állítok és beállítok egy fényerőt, ami nem égeti ki a szemem.
Így szoktam Hearthstone-ozni ágyból wifiről. Szóval nekem elég a kraft bőven akkuról is. Ugyan ez a procedúrám filmeknél is. Néha még a quadrot is letiltom eszközkezelőben.
-
Francia91
veterán
válasz
havri1
üzenetére
Nekem a HP-ban Core i5 2520M van, az elvileges turbó órajele maximum 3,3 GHz, de általában 3 GHz-ig szoktam látni felmenni, 3,3-ra ritkán megy
Nézd meg akkuról a CPU-Z-t, ott látod, hogy visszaveszi-e a CPU órajelét akkuról vagy sem. Ha fent van a Power Manager, az elég csúnyán bele tud szólni a dolgokba, vagy ha egyszer állítottál benne sémát. Esetleg állítsd át a Win-ben Teljesítménycentrikusra az energiasémát, és nézd meg úgy. Valamint meg kéne nézni, hogy az energiasémák speciális beállításánál mi van Neked beállítva maximum CPU teljesítménynek akkuról, és hálózatról, %-ban kifejezve. Na szerintem ott kéne körülnézned, lehet, hogy akkuról 50% max CPU teljesítményed van beállítva... -
csubuka
addikt
válasz
havri1
üzenetére
Szerintem CPU-Z-ben a frekit figyelni kell. Meg, hogy engedi-e a turbót akár. Akksiról csak akkor engedi, ha a dedikált VGA nem megy
ha az megy, akkor nem engedi, tök nyolc, hogy milyen proci van benne, ilyen (Kicsit olyan ez, mintha valami kocsi motorválasztékában lenne batár motor, csak a hajtáslánc lenne alulméretezve meg a hűtés, de azért mégis van benne nagy motor
). Hálózatról elvileg mehetne telibe mindkettő.De CPU-Z ben látszani kéne, ha lekorlátozza magát 800 MHz-re, amire szokta, ha valami nagyon nem adja.
Az Intel Speedstep beállításaiban is lehet turkálni elvileg a BIOS-ban.
Egyesek írják, hogy a négymagosokhoz kellene csak a 170W, de hivatalosan azzal jött mind. És szerintem ilyen megkülönböztetés nincs. Annyi, hogy a 135W-ossal, ha nincs akksi a gépedben akkor hasznavehetetlen gyakorlatilag. Akksival, hálózatba dugva, meg király és mindegy milyen CPU van benne.
-
Francia91
veterán
válasz
havri1
üzenetére
Ha a Turbo Boost engedélyezve van, akkor tudsz max teljesítményt tesztelni
Nekem Quadro 2000M van (igaz, egy HP 8560W-ben), a hivatalos legfrissebb driver van fent hozzá, teljesítményben így is bőven megfelel, de itt találtam infókat, hogy mi a különbség a Quadro driverek között, ha tudsz angolul -
csubuka
addikt
válasz
havri1
üzenetére
Szia!
Nekem a kisebb i5 2540 van. Amde pasztazni lehet hogy kene mar, de nem olyan veszes meg. 420 teljes napot ment a gep, gondolom par fokot nyernek.
Amde az uj BIOS-al nekem is hasonlo a homerseklet, nem 42 fok, folyamatosan 3000 rpm ventivel, mint gyarilag volt. Lehet hogy a homerseklet cel ugyanaz a ket proci eseten, olyan 2100-2500at porog az 50 fok koruli bongeszgetos ertekhez.
-
csubuka
addikt
válasz
havri1
üzenetére
Ez[link], az 1.42-es a gyári oldalról. Valami "Bad CRC of Security Settings in EFI variable" okosságot dobott a frissítés után, megállt bennem az ütő,de BIOS-ba belépve, factory defaults után nem volt több gond.
(#86729) donjohnson:
Egyedi venti-szintekkel gondolom meg lehetett volna oldani, de jobb szeretem a gyári megoldást. Én csak a venti kiakasztására használom a tpfc-t gyakorlatilag, ha valami nagyon erőforrásigényes dolgot csinálok. *A ventit olcsóbb cserélni mint a lapot elven.
-
azbest
félisten
válasz
havri1
üzenetére
mondjuk ha nem a névjegyet nézed, az segíthet
Bal oldalt van menüpont az akkuhoz is. Persze ha a power management driver és settings intregration tool is fenn van (ha jól emlékszem). Pár hete volt itt is szó róla, egy power management driver frissítéssel jött elő pár menüpont. -
Chaser
legenda
válasz
havri1
üzenetére
12,7-est keress aminek csapott az előlapja, és a hátán ott a rögzítő pöcök, az alis az mind uni. keret volt, de azok is jók éppen, csak egyszerűbb a másik verzió
szerk: azbest igen ez kell bele
amire érdemes figyelni, nagy előszeretettel szeretnek más verziót küldeni mint ami a képen van, érdemes rákérdezni
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
havri1
üzenetére
És akkor még meg sem volt igazán izzasztva. W520 Prime95+Orthos
Ja és ezt úgy, hogy MX-4-el újra lett pasztázva!
-
-
-
vikcsi
senior tag
-
válasz
havri1
üzenetére
De én azt nem értem, hogyha van kint Win10-es System Update, az miért nem megy egy Win10-en?
Mint tudjátok, én itt kb mindenkinél jobban elismerem itt, hogy a régi szarjainkra ne várjunk támogatást, de itt egy csomó olyan dolog sem megy, aminek mennie kéne.
Pl ha a System Update egy darab drivert nem találna a gépemhez, egy szavam sem lenne, hiszen legalább lefutott, de nem..
-
válasz
havri1
üzenetére
Én sem vagyok sokkal előrébb.. gyakorlatilag semmi sem megy, amit használok.

VGA driverről meg ennyit amúgy:
Azért kicsit bíztam az AMD-ben, hogy kapunk egy darab legacy drivert CCC-vel legalább a DX10-es vasakhoz, amivel még túlélhetünk, de nem.
Igaz, a driver maga működik (Win fel is teszi a legújabbat), de így gázos, hogy nem lehet konfigurálni.Chaser: nálam műkszik a fényerő a Win OSD-vel.
-
-
fungi
aktív tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus GL703VM i7-7700HQ 2.8Ghz up 3.8Ghz GTX 1060 (6GB) Gaming Laptop
- DELL LATITUDE E5310 10GEN CORE I5 10310U HUN LAPTOP 8GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

), azon van Display port, és probléma megoldva.