Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
vargas0502 #120268 üzenetére
Az AMD-s P14s és T14 egyébként ugyanaz (kb. a VGA drivert leszámítva), én használtam rajta egy ideig 23.04-es Ubuntu-t, tökéletesen működött, a T14 Gen1-esen 22.10-et is.
Az akksi idővel kapcsolatban nekem az hiányzott kicsit, hogy win10 alatt az AMD-s gépeken az energia-csúszka szabályozza a CPU-TDP keretét, 10, 15 és 25W limitekkel, ami nagyon jól jön szabályozni, mennyire legyen a fókusz az erő vagy a takarékos (nagyon halk) üzem. Valószínűleg bele lehetne Ubuntu alatt is piszkálni, de nem ilyen P&P a dolog.A monitoros kérdésed nem teljesen értem, mit értesz monitor "jól" kezelés alatt. Van itthon 1440P 144Hz monitor, meg néhány kisebb felbontású, meg dokkoló is, AMD-s P14s-el, de ha nem egyértelmű, mi a megfelelőségi kritérium nem tudom neked megnézni.
P14s-nél egyébként fontos megkülönböztetni az AMD-s és Intel-est, ugyanis utóbbi dedikált VGA-val fut, míg az előbbi az IGP-t kamatoztatja "Pro" driverekkel. Ez érintheti a monitorkezelést, illetve akkuidőt, valamint a dokkoló kompatibilitást is, AMD-n pl. csak sima USB-C kompatibilitás van, TB nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest