Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz vargas0502 #120268 üzenetére

Az AMD-s P14s és T14 egyébként ugyanaz (kb. a VGA drivert leszámítva), én használtam rajta egy ideig 23.04-es Ubuntu-t, tökéletesen működött, a T14 Gen1-esen 22.10-et is.
    Az akksi idővel kapcsolatban nekem az hiányzott kicsit, hogy win10 alatt az AMD-s gépeken az energia-csúszka szabályozza a CPU-TDP keretét, 10, 15 és 25W limitekkel, ami nagyon jól jön szabályozni, mennyire legyen a fókusz az erő vagy a takarékos (nagyon halk) üzem. Valószínűleg bele lehetne Ubuntu alatt is piszkálni, de nem ilyen P&P a dolog.

A monitoros kérdésed nem teljesen értem, mit értesz monitor "jól" kezelés alatt. Van itthon 1440P 144Hz monitor, meg néhány kisebb felbontású, meg dokkoló is, AMD-s P14s-el, de ha nem egyértelmű, mi a megfelelőségi kritérium nem tudom neked megnézni. :D

P14s-nél egyébként fontos megkülönböztetni az AMD-s és Intel-est, ugyanis utóbbi dedikált VGA-val fut, míg az előbbi az IGP-t kamatoztatja "Pro" driverekkel. Ez érintheti a monitorkezelést, illetve akkuidőt, valamint a dokkoló kompatibilitást is, AMD-n pl. csak sima USB-C kompatibilitás van, TB nincs.

Új hozzászólás Aktív témák