- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
dewill79 #52225 üzenetére
Bocsi, hogy későn válaszolok:
három legfontosabb tulajdonsága egy laptop töltőnek a kimeneti feszültség mértéke (pl. 19V), a legnagyobb kimeneti áram mennyisége (pl. 3.42A), amire képes az áramkör, valamint a tápcsatlakozó dugó típusa.
Nyilván laptop töltő áramköre rendelkezik egy kb. 5-10%-os toleranciával, de ahogy írták is ez hosszú távon azért nem jó, ha folymataosan kiaknázod. Jobb esetben, (nálad van dokkoló is ezt most ne keverjük bele, mert az picit más, dokkoló nélküli esetről beszélünk) nem biztos, hogy lesz probléma, de mint szervizzel foglalkozó láttam már ügyfelet pislogni, amiatt, hogy dehát gyári volt a töltő.... meg csak 1V volt a különbség....
Lényeg, és akkor úgy írom, hogy szvsz (is):
Az eszközhöz megfelelő értéket általában magán a készüléken vagy az akkumulátor alatt találjuk, de ha minden kötél szakad, a gyártó honlapján ott lesz. A cél az, hogy a töltő és az eszköz feszültségi értékei egyezzenek.
Manapság meg szerintem főleg, mikor már az alkatrészek minősége is romlott, de ez megint más lapra tartozik. -
válasz
dewill79 #52221 üzenetére
18,5v helyett 19,5v nem lehet. Járj utána, hogy miért nem. De a lényeg, ami a laptop alján van azt lehet rá dugni Volt esetén. Nem véletlen írják rá. Pl mikrotiken is ott van 8-20V, véletlen lenne, dell notik alján is ott van, sőt mindegyik noti alján, vagy akksi alatt. Gondolom csak szórakozásból írják rá.
részemről lezártam. -
I02S3F
addikt
válasz
dewill79 #52122 üzenetére
Szia! Köszi a segítséget! Csak agyalok! Ha lett volna benne potenciál lehet beruháztam volna ebbe, mert most van benne 8 gb ram és úgy informálódtam, hogy nem éri meg 16-ra bővíteni. (vm-hez akartam több ramot dedikálni, hogy gyorsabb legyen, de az én felhasználásomhoz - cli only tanulás - nem indokolt. Azt írták az i/o jobban beleszól a sebességbe, innen a fenti gondolatkísérlet)
-
Dhampir
félisten
válasz
dewill79 #51601 üzenetére
Ezekkel sem működött, ezért le is szedtem őket.
Azonban most már működik a legutóbbi driverrel, amelynek telepítése után installáltam az időközben eltávolított HP Hotkeys Support-öt is:
Intel® Graphics Driver for Windows* [15.33], Version: 15.33.51.5146 (Latest) Date: 8/18/2020
-
ruzsass
tag
válasz
dewill79 #51507 üzenetére
Az eredeti 3168-as Intelt már cseréltem Intel 7265ngw-re az már eleve 2x2 antennás, ezzel a részével nem lesz gond, engem az a része érdekelne, hogy vajon van egy külön változata az Intel AX200-nak ami HP specifikus és valami egyedi mikrokódja van -e amit tartalmaz a whitelist vagy egyáltalán még van -e HP-s whitelist, mert külföldi fórumokon már olyat is olvastam hogy van egy NO VPRO változat és az megy HP-s gépekbe, de már találtam olyan HP laptopot ahol a specifikációkban VPRO változat is szerepel. Itt a hardveraprón is volt novemberben hirdetve egy AX200-as ami direkt HP gépekbe való.
-
-
ddmb
aktív tag
válasz
dewill79 #50566 üzenetére
Uraim,
nem fűlött hozzá a fogam, hogy szétszedjem a lapost, mert tegnap minimum fél órát kínlódtam vele, mire szétpattintottam (szerencsére ma már megvolt 2-3 perc alatt, egy használaton kívüli bankkártya csodákra képes
), és nincs benne ventilátor!
Az a műanyagnak tűnő lap annak a nagy alumíniumlapnak a folytatása, ami a proci fölött van és csak az a része van feketére festve, amelyik látszódik kívülről
Elég gyenge proci van benne, Intel Pentium N3710, szóval ez annyira tré, hogy még melegedni se tud rendesen? -
-
csubuka
addikt
válasz
dewill79 #50181 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Okés, tehát az teljesen normális, hogy ha az egyik nem L-es akkor kiabál. Csak kiabált, tájékoztatott, hogy nem jó ez így. Kerítek L-eset, van is. Kb. ugyanaz a modul, csak L-es 2x4-es kivitel, 1333 MHz. Nem a freki miatt vagy időzítések miatt kiabált* tán vagy a chip kiosztás miatt (2 oldalas oldalanként 4 chip)... szóval ez általános gond, hogy nem lehet kombinálni L-est nem L-essel? Egy gépben már sikerült így használnom a memóriát és látszólag nem volt baj.
*De persze írni nem írta, hogy mi a baja, csak, hogy baja van.
MÁS: Azt jól érzem, hogy ebben a gépben ventit pucolni és pasztázni csak úgy lehet, ha leszedem a csavarokkal együtt az alsó deklit (nem a gombbal oldható fedélkére, hanem az összes többire gondolok)? Nekem nem sikerült kiszednem a ventit komoly szétszedést pedig nem akarok...
-
válasz
dewill79 #49679 üzenetére
Manapság már Intel Optan-nek hívják. De ettől függetlenül szerintem lehet bootolni egy rendes ssd-ről, pl. 128-asról. Csináltam ilyen bővítést régen, ahol a 32-es ssd helyére tettünk 128-ast ,és arra ment fel a rendszer, boot, minden.
Most is van itt 2db 32-es liteon ssd, ami megmaradt. 2 sörért eladók
-
nzozz
aktív tag
válasz
dewill79 #49584 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én az Arctic Cooling féle hővezető lapra gondoltam, amire 6W/mK hővezetési tényezőt ígérnek (nem tudom mennyire valós, azért az Arctic ha nem is egy csúcskategória, de nem is a legalja). Kb. 1650Ft az 50x50x1,5 mm -es lap. A CPU -ra illetve a VGA -ra pedig Arctic Cooling MX2 paszta, az elméletileg tényleg nem rossz (és van is belőle itthon). -
-
szmolcsi
aktív tag
-
Klara_
őstag
válasz
dewill79 #46601 üzenetére
Elitebooknal ha bent van a gyari rendszerben nem kernek semmit, kulfoldi kollega gepet javittattuk es semmit nem kertek, a serial alapjan lattak, hogy garancias.
Ugyanazt tapasztlatam en is mint Duliee, szoval nem tudom honnan veszed az informacioidat, de nem helytallok.@(#46615) Darth_Revan
Lasd a fentit. Es ezt nem innen-onnan hallottam, hanem tapasztaltam. -
válasz
dewill79 #46422 üzenetére
Az ASUS alaplap nekem is furcsa volt, de mivel 100% laikus volt, nem ezen múlt a dolog. Szegényt így is rendesen megsz*vatták. Most meg beadja nekünk, hogy a cégtől kaptak licenszt....
szóval így már jogtiszta ugye? Jófej Kft. licensze T.né Kiss Máriának is teljesen legális.
-
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
dewill79 #45067 üzenetére
tudtam, de nem sejtettem ( :
ha jól sejtem, amennyiben kiveszem az nem járható út, az igp le van tiltva bios szinten
melyik a legnagyobb vga ami jó bele? k4000m talán?
fhd ips lg kijelzőre tudsz/tudtok lelőhelyet? fhd van benne és lg, de sajnos csak tnaz intel extreme utility másnál sem megy? ivy-t elvileg támogatja, alulfeszelném a cpu-t, de nem jelenik meg semmi a sw ezen részén
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest