- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
Ice&Lime #47622 üzenetére
És ha a bolt 1,5 múlva nem létezik már mit csinálsz? Hova mész akkor? A HP köteles 8 évig alkatrészt biztosítani, de ha 1 év van rá a bolt meg ígérget hülyeségeket (Magyarországon ez nemzeti sport) akkor mit csinál a user szerinted?
A Medimarkt-nak elhiszem, hogy bevállalja, a balalajka józsinak a király utcából meg nem. Ha bezár a bolt akkor be van zárva ennyi, az nem meredek vagy nem meredek, hanem no garancia van, de ez már balalajka józsit nem fogja érdekelni... A User meg ott áll egy szál ..... egy rossz notebookkal.
A Magyar fogyasztó kergető meg annyit ér ilyen helyzetben mint Pelikán József gátőr a Katrina hurrikán idején.
Mi van akkor, ha vitás helyzetbe kerül a dolog, a kereskedő dalolva megy saját zsebére szervizeltetni a notebookot? (Otthon már csak így szokás? )
Nem hiszek ebben.Ha nem hivatalos valami, olyan mintha nem is lenne.
-
válasz
Ice&Lime #47607 üzenetére
Na neki is estem reggel,mert nem volt otthon a gép,és sikerült azokat nem ette meg amit linkeltél de a gyárit ami az oldalán fent van igen,amit elbasztam hogy várni kellet volna mert 2-3 perc múlva indult újra frissítés után én marha meg kikapcsoltam,így megszakítottam a folyamatot!!
A lelkes segítségért pedig a restanciámat priviben megbeszéljük!!
Még egyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a segítséget!!....
-
-
-
válasz
Ice&Lime #47539 üzenetére
Ne haragudj, de amit írsz, az totál nem igaz. Mitől lenne műanyag pohár? Mitől lenne használhatatlan? Ez egy low-end gép, ne várd már, hogy elitebook szintje legyen.
1000-en használják elégedetten, közületek, magánszemélyek is. Rengeteget eladtam már, és évek óta nincs gond a burkolattal ,zsanérokkal, műanyag házzal.
Ha neked fémház kell, akkor ne az olcsó árkategóriában keresgélj, hanem vegyél 2x - 3x ennyibe kerülő gépet, és legyél elégedett vele
-
313313
addikt
válasz
Ice&Lime #47522 üzenetére
Nekem 250 G5 van, annak a tapipadjától nem vagyok elájulva, sőt... Az egér gombjai hangosak/kopogósak. Billentyűzetével nincs nagy bajom, bár nincs nagy igényem e téren. Hűtésével nincs gondom (I3-as proci van benne, nincs mellette VGA, elég sokat megy letöltök vele), bár ez még mindig G5. Hangkártyáról: van egy régi SB Live! USB kártyám, azt használom, mikor éppen nem a HDMI-n viszi a hangot TV-be...
Egyedül amivel megviccelt, az a dvd író helyén az 1TB-s vinyó, azzal csak a baj volt, de kiraktam külső házba azóta nincs vele bajom. -
válasz
Ice&Lime #41946 üzenetére
Detto itt is ez megy. Nem hiszem, hogy driver pl az a fele, hogy csak 32gigat kezel le. Van két kingston msd-usb átalakítóm. Ugyan úgy néznek ki, de az egyik csak 32gigaig kezel. Ez hardveres dolog lesz. Változtak a dolgok, ma már nem mindenre jó. A 128 megás msd-r látja pl.
-
Krix
őstag
válasz
Ice&Lime #41934 üzenetére
Neked ezek szerint semmi. Én 14" használom (Elitebook 840). Előtte 15" volt ugyanekkora felbontásom és bizony jó, hogy több minden elfér rajta. A high DPI skálázást meg kikapcsoltam ahol lehet mert nem szeretem ha ló nagy betűk vannak az ablakban. Szerintem az 1366x768-as felbontást nemhogy elfelejteni kéne, hanem ki sem kellett volna találni. Az 1280x800 után visszalépés volt sajna.
OK, elfogadom, hogy van akinek mindegy, de azért vannak páran akik kihasználják.
-
válasz
Ice&Lime #41934 üzenetére
Semmi...
Ha dolgozol egy gépen, és nem csak a callofduty megy megy a fa*book, akkor bizony meg kell gondolni a felbontást. Fényképet nézni lehet még jó a fullhd, meg talán filmeket. De hát 15"-on nem nagy élmény.
Én a 20"-os Sárkányt szerettem a legjobban (igen, ismét elmondom
), mert 20"-os méretben 1920x1200 felbontása volt. A 17-es IPS-es Y70-nek fullhd, már mostanára megszoktam, de megmondom őszintén, sokkal jobban fárasztja a szemet, mint a 20"-os. Muszály a fullhd, mert akkorák az excel táblák, hogy még így is nehéz sokszor átlátni egyben.
És itt vannak pl. a Lenovo Yoga 2-esek fullhd kijelzővel, 13"-on. Az eddig látott legszebb képpel ekkora méretben, sőt, jobb a képük, mint az Y70-nek. De ilyen kis méretben nem tudnék úgy dolgozni, hogy 2 óra munka után ne folyjon ki a szemem
Egyébként minden fel van nagyítva, a tableteken és telefonokon is, gyakorlatilag ugyanannyi információt látsz, mint egy sima hd kijelzőn. Talán az ikonok szebbek...
-
-
válasz
Ice&Lime #41767 üzenetére
Így van.
Érdemes lementeni a gyári recovery-t, mert később gond lehet az aktiválással. Mostanában nekem is van pár visszajelzésem a win8 pro licenszekkel kapcsolatban, az online aktiválás nem fogadja el, a telefonos ügyfélszolgálaton viszont elfogadják. Bár attól is függ, hogy ébredt fel a kedves helpdesk-es emberke, mert van hogy nyűgösek...
-
csbalint
csendes tag
válasz
Ice&Lime #41761 üzenetére
hajlamos vagyok rengeteg lapot megnyitni a böngészőben meg egyszerre több dolgot csinálni, ilyenkor van, hogy már nem bírja a lépést, egyébként most néztem meg és 75% alá nem megy, de ha felesleges illetve nem lenne szignifikáns javulás akkor hagyom csak gondoltam kicsit könnyítek a dolgán.
-
-
-
-
válasz
Ice&Lime #41372 üzenetére
Demoval még nem találkoztam. Win10 mindent kiírt róla, 7 alatt ennyit látni:
Mező Érték
Képernyő tulajdonságai
Képernyő neve Általános PnP képernyő [NoDB]
Képernyő azonosítója AUO206C
Gyártás ideje 2010
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 277 mm x 156 mm (12.5")
Képarány 16:9
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás NincsTámogatott megjelenítési módok
1366 x 768 Pixel órajel: 47.00 MHz
1366 x 768 Pixel órajel: 70.50 MHz -
Zewa
senior tag
válasz
Ice&Lime #40672 üzenetére
SSD az mindenképpen lesz, a kérdés arra irányult hogy átlagos felhasználásra mennyire elég manapság egy 4 éves mobil i3-as CPU. Úgy döntöttem összerakom az eddigi procival és ha kevesebb lesz már úgy is benne lesz a rutin a kezemben.
HP hivatalos doksija szerint fogadja az i5-2540m és rákeresve valóban találok működő példányokat .Köszönöm a tippeket. : )
-
Zewa
senior tag
válasz
Ice&Lime #40669 üzenetére
Hoops. de igen! Az öreg windows, a kicsit beteges HDD miatt nehéz a rendszer teljesítményét megítélni de nem éreztem valami fickósnak akkor amikor néha-néha a kezem alá került.. Most cserélem mind a kettőt, utóbbit SSD-re. Vajon ennyi elég lesz hogy évekig szolgáljon még vagy érdemes rápróbálni arra az I5-re?
Ameddig várok a hűtésre és szétszedve itt hever az asztalomon gondoltam utána nézek egy kis modernizációnak, mert ha egyszer összerakom akkor jó csomó évig nem szeretném újra szétszedni.
-
-
Romanow
csendes tag
válasz
Ice&Lime #40582 üzenetére
használtan vettem,de eddig ott jól ment,mikor hozzám került újra telepítettem,és azóta van ez.
win 7nél pl. amikor felteszem az amd drivert,utánna újraindul,és a windows logonál lefagy,és utánna csinálok egy rendszer visszaállítást,akkor megy ...
nem tudom mi lehet vele -
Ren Hoek
veterán
válasz
Ice&Lime #40507 üzenetére
Szerintem nagyon minimálisan fűt egy noti vinyó... szinte kizártnak tartom, hogy a kereten keresztül annyi hőt adjon a háznak, hogy emiatt pörgesse a ventit állandóan. Itt valami más probléma van szerintem...
...de ez nagyon könnyen ellenőrizhető AIDA64-el. Fel kell rakni, monitorozni a hőmérsékleteket kivett és betett kerettel, utána pedig lehet más hibákra asszociálni. Ezt végig kell sakkozni...
Szerk: Eleve valahol a procinak kéne átpasszolnia a hőt, vagy netán a GPU-nak, ha van külön - hogy állandóan pörgesse a ventit.
Szerk2: Viszont másik kérdés, hogy alapjáraton megy-e a venti? Mert ha csak alapon, akkor tényleg meglehet, hogy pont átlépett egy minimális hőfokhatárt. BIOS-ban van ilyen Always fan on AC. Én azt pl kilőttem, akkor kilövi HDD-vel is tablet módba.
-
adika4444
addikt
válasz
Ice&Lime #40477 üzenetére
Ok, de penből én legalább is inkább a teljesítményt nézem, nekem megér 1500 Huf-ot hogy utána ne a pendrive befér vagy éppen nem fér be határozza meg a döntésemet...
Oké, mondjuk azt is hozzáteszem a korrektség kedvéért, hogy egy ezer éves USB 2.0-ás Kingstonom van amit már néha nem is tölt be a gép, DT101G2 asszem legalább is a kihajthatós, de azt is ritkán használom. Nekem pendrive csak Win telepítésnél meg driverezésnél játszik, amúgy én mindent hálózatban vagy online osztok meg... -
adika4444
addikt
válasz
Ice&Lime #40357 üzenetére
Igen-igen, látom te is ott akadtál el ahol én.
A táblázatban akár ebben az angolban akár Google-n keresett HP oldalán lévő magyarban nézem, csak 6 darab van. De nekem 11... Szóval tanácstalan vagyok. JA nem csak én néztem meg, anyukám is. 2x is mutattam neki...
Szóval tanácstalan vagyok. Megpróbálom majd felvenni iPhone-nal, és bedobni a filmecskét. -
-
lumosnina
tag
válasz
Ice&Lime #40348 üzenetére
250-500GB kozott, garit nem tudom, mert en UK-ban elek, a gepet anyumnak hoztam rendbe aki magyarban el, de nem adok neki olyat, ami nekem nem megfelelo, igy azt akarom, hogy gyors legyen.
Igy a garirol fogalmam sincs, hogy hova legyen ervenyes. Arra max Ł100. Az kb 42-43 ezer jelenlegi arfolyamon.
(#40349): nem akarok annyit kolteni ra. Egy kozep kategorias, gyors SSD eleg. Igy is nagy lenne a kulonbseg az 5400rpm-hez kepest.
-
lumosnina
tag
válasz
Ice&Lime #40317 üzenetére
Kikapcsoltam a WUpdate-et, most tesztelem, hogy mi fog tortenni. Egyenlore jol viselkedik.
Van meg egy masik kerdesem is. Van egy HP Compaq CQ60 212 EA notim, ezer eves. (de szeretem)
Hirtelen nem veszi fol a toltest, ha akku benne van es be akarom kapcsolni akkor csak 3* villannak a ledjei. Ha az akku ki van veve es halozaton van, meg ezt az "eletjelet" sem adja. Van valami tipp, hogy mi lehet a baja? Tudom, hogy regi, meg minden, de jo lenne, ha azert mukodne. Hozzam nott a kicsike... -
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- 3D nyomtatás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- HTPC (házimozi PC) topik
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest