- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stooner
tag
válasz
zsolthee #41871 üzenetére
Én is láttam az oldalon a drivereket,de ahol venném most azt mondták ,hogy letesztelték és nem működtek megfelelően windows 7en,ezért kérdezlek titeket,hátha valaki windows 7el használja
Sajnos jelenleg csak windows 7ben gondolkodhatok,pár év múlva aztán váltanák persze 10re(#41872) adika4444
utánanézek ennek is
Köszönöm mindkettőtöknek!
Ha még van valaki aki windows 7et használ bármilyen 15,17es HP notebookon és még újonann kapható megirhatná melyik az.Nem csak ebben az 1 modellben gondolkodok.
-
-
-
törölt tag
-
-
-
Khelben
nagyúr
-
Victoryus94
őstag
válasz
zsolthee #36172 üzenetére
Én ha elviszem, kikapcsolom, vagy hibernálom. Otthoni használatnál pedig elér a monitor kikapcsolása.
A PC-m se szoktam altatni, win8-nál utána se ki-se be nem tudtam kapcsolni a gépem, csak a táp kikapcs segített. Azóta sosem alszik, csak a monitor. (fél perc alatt meg úgyis bebootol a 8-cas -esre meg ott a hibernálás)
A laptopnál meg nekem mozgásra letilt a hdd, hogy ne sérüljön. (gyorsulásérzékelős, és giroszkóp is van benne - nem 2 perc volt, míg az eszközkezelőből eltűntek a felkiáltójelek, és kérdőjelek)
Elvileg vonat-repülőút alatt ajánlott bekapcsolni, de nekem állandóan fut a kis 2 megás progi, ami a DVD-jén volt. -
Gergosz2
veterán
válasz
zsolthee #36153 üzenetére
Megkérdeztem ezzel kapcsolatban és azt a választ adta:
A szervizben bevizsgálták, azonban nem találtak semmilyen hibát. Ekkor a HP-nál felvett bejelentés alapján úgy döntöttek, hogy kicserélik az alaplapot.
Valóban, kékhalálkor a tcpip.sys fájl okoz hibát. Próbálkoztunk többféle Linux rendszerrel is (Ubuntu, Linux Mint, openSuSe). Az openSuSe-t azért is próbáltuk meg, mert a HP adott ki hozzá hivatalos wifi-, bluetooth- és videokártya drivereket. Mindegyik Linux rendszerrel csak a vezetékes hálózat működött, vezetéknélküli sosem. Hab a tortán, az openSuSe hibásnak találta a hivatalos HP drivert!
Talán ebből is látszik, hogy mennyire előrehaladott a probléma.(#36152) szaporv
Sajnos ilyenem se nekem se neki nincs. Megkérdezem a barátaimat van-e nekik.
-
-
zsolthee
senior tag
válasz
zsolthee #35980 üzenetére
Egy kicsit jobban körvonalazódott a problémám a 2570p-vel kapcsolatban:
Ha lemegy alvó üzemmódban és visszarakom 20 perc után(!) a dokkolóra, akkor a pulzáló mozgás rögtön megáll (még nem nyomtam meg a power gombot!). Mintha kapna egy impulzust a dock-tól és utána már nem indul el rendesen. Egy pillanatra "kirúgta alóla az áramot" a dokkoló. Nincs rá jobb szó, mert nem tudom mitől lehet.Valakinek ötlete?
Ja, és fontos a 20 perc. Ha korábban csinálom ugyan ezt végig, akkor minden pöpec. Már átnéztük az összes üzemmódra vonatkozó beállítást, de sehol sincs 20 perc beállítva...semmire!
Több ugyan ilyen docking station-nel is reprodukálható a hiba, bármelyik 2570p notebookkal!
What kind of magic? -
iNOE
újonc
válasz
zsolthee #35802 üzenetére
Sziasztok !
A nálam összecsuklott HP 250 G2-t visszaadtuk a boltnak, sikerült stornózni a hitelt, majd az anyacég gariztatja a HP szervízzel(gondolom)
Így viszont egyre távolibb a probléma, nincs is nálam a vas h próbálkozzak, ráadásul sose fogom megtudni, hogy most ennek mi volt a baja..
tanulság van, kettő is:
-nem szeretem a HP-t
-ezentúl óvatosabb leszek ezekkel a recovery partíciókkal, minimum save partíció before deleteálláspontom szerint valami fos/elszaródott, nem én baszarintottam el, attól h legyepálom a recovery partíciót nem kéne tönkretennie egy lapost a hivatalos oldalról letöltött 6 hónapos BIOS update-nek..
(tegyük fel nagyobb hdd-t akarok bele, kicserélem, minden ok, aztán amikor frissíteni akarom a BIOS-t belefutok ugyanebbe?) wtfomg ?körbenéztem a neten és elég sok ilyen 3F0-s hdd errort lehet találni :\
elég tipik hiba, viszont drr és az én esetemben másról lehet szó, legacy/secure boot/UEFI környékén van a bibi, ami totál BIOS settings, persze egy másik periféria hw-es hibája is csinálhatja ezt, hogy elszaródik PONT ez a része a biosnak update közbenmondjuk h hová tűntek a biosból ezek a beállítások azt nem t'om..
és az h BOOTOLHATATLAN lett a masina egy vicc..fájdalmasan szar vicc..kivéve ha szar a gép, mert olyan előferdül néhadrr:
rajtunk, vagyis most már csak rajtad leginkább ez segíthet:
[link]nézzétek a végét, ahol pont arról a HP_Tools partícióról van szó amit mi letöröltünk
a program amit korábban linkeltem létre is hozza ezt a bizonyos part.-ot, lehet utánna már hajlandó lenne bootolni cd-ről / felismerné az USB-t, lehetne próbálkozni a megoldással..(re-update bios ha kell, recovery boot, stb..)asszem én itt kiszállok, fejtágítás megvolt, tanultam belőle
Kösz mindenki!nek a HELP-et, megértem h nincs időtök ilyen mélységben beleásni magatokat vki más problémájába, az infomorzsák is nagyon hasznosnak bizonyultak !
csendes módban még figyelek, nagyon érdekelne mi lehetett a baj, hogy oldódik meg drr sztorija, gyanítom sajna nem fog kiderülniofftopic : ki az a marha aki FreeDOS-t akar visszaállítani erre a fostalicskára ?
iNOE
-
válasz
zsolthee #35811 üzenetére
Nem náluk dolgozom
Nagyon régóta árulom már a HP újraértékesített gépeit, és segítek az ügyfeleknek a garis ügyintézésben is. Soha nem volt még ilyen, sőt olyan esetek is voltak, ahol a HDD-t nem kellett leadni, küldték az újat, a régit pedig meg lehetett tartani. Mondjuk ez a prémium Envy gépeknél fordult elő.
Zsír új (nem újraértékesített) elitebookoknál már én is láttam olyat, hogy a gép alján lévő csavarok szét voltak gányolva, mintha valami barom nagyobb csavarhúzóval esett volna neki. A gépek (3db) vadiújak voltak, én bontottam fel a gyári hologramos matricás ragasztószalaggal lezárt dobozokat... csodálkoztam is rendesen, hogy egy itthon 850 ezerérét árult 8740w hogy nézhet így ki...
-
iNOE
újonc
válasz
zsolthee #35792 üzenetére
néztem ezt a linket én is, és ott ezt írja:
3F0 can be caused by 3 things
-1. Bad hard drive or partition structure, erase the entire hard drive then use HP recovery discs to attempt reinstall of the OS and all partitions.
-2. Bad hard drive data cable that connects it to the motherboard, replace the cable
-3. Bad sata controller on the motherboard replaces the motherboard or laptop.ebből nálunk elég egyértelmű az 1.
és a BAD hard drive-ot kizárhatjuk, mert pár perccel előtte még tökéletes volt
boot nuku>>>>ki kell venni a vinyót...nem látok más utatti mit gondoltok ?
-
wwhy
veterán
válasz
zsolthee #35787 üzenetére
Abszolút csak megérzés, de sztem nem BIOS hiba, ez esetben sípolna, nem lehetne BIOS-ba belépni, BIOS failure üzi kellene legyen stb. A HDD csere megold(hat)ja a problémát, beletennék bármelyen működő OS-el felvértezett noti HDD-t, és ha akkor sem OK, mehet gariba. 12+ éve foglalkozom gépekkel, notikkal, eddig 2 esetben Qrtam el BIOS-t, de az még anno floppys update volt ...
-
válasz
zsolthee #35785 üzenetére
Igen ez igaz, plomba pedig soha nem volt HP notikon, most sincs. Csak hát elég macera szétkapni.
De ha ez megoldás valakinek:
- írd ki a recoveryt egy ugyanolyan altípusú géppel, mint a legyalult
- vedd ki a legyalult recoverys gépből a hdd-t
- tedd át a másikba
- recovery (dvd vagy pendrive) be, erről bootolsz és feltelpíted a gyári rendszert
- hdd vissza, esetleg egy windows regisztráció (általában nem kell) és kész vagyEhhez persze kell egy másik gép is
-
-
drr
őstag
válasz
zsolthee #35762 üzenetére
Látom, hogy csak egyfajta boot order van, nem tudsz váltani. - nem
Boot-pendrive-val is próbálkoztál már?- igen, semmi, nem látja
Ja, és akkor is meghiúsulhat a BIOS recovery, ha nem látja a HDD-t a noti. Egy HP TOOLS partíción tárolódik, onnan töltené vissza. - sajnos legyalultam a vinyót, ne kérdezd meg miért...
Nem kérdeztem, de a Windows logo gondolom meg sem jelenik indításkor - a bios frissítés óta nem...Nincs megoldás, vége?
-
drr
őstag
válasz
zsolthee #35758 üzenetére
Ha a frissítéssel rontottam el valamit, ezt találtam még rá, bios visszaállítási lehetőség, de nem értem tisztán sajnos... [link]
Szóval nekem csak villog a Caps Lock led kettőt, aztán szünet, megint 2 villanás, szünet és semmi egyéb...
Ez ugye akkor, ha Windows+B kombóval indítom a laptopot... -
drr
őstag
-
válasz
zsolthee #35723 üzenetére
Ha tudnád, hogy megy egy ilyen gép tervezése, rájönnél, hogy nem a tervezőmérnökök mondják meg, mi legyen. Ők csak a marketingesek ötleteit kell, hogy formába és működő verzióba öntsék. A nagy touchpad most divat, egyszerűen ezért ven rajta ilyen. Valami marha kitalálta mekéknél, és most minden gyártó másolja. Mintha a touchpadot használnák az emberek, nem külső egeret. Semmi, de semmi szükség rá, hogy ekkora legyen és forgatni tudd, stb-stb.
Erre a legjopbb példa a win8 esete, ami akkora baklövés volt, hogy mikrosoftékon röhög azóta is a fél világ. De neked mégis meg kell venned, ha notebookot veszel. Mármint komolyabb notebookot, nem a legolcsóbb sz*rokat.
-
knight1987
csendes tag
válasz
zsolthee #35708 üzenetére
Köszi! Az a baj, hogy Kínából van, így kicsit macerás visszaküldeni...
Érdekes, hogy a gyári akku teljesen nullán van, tehát töltő kihúz, gép lekapcsol. Azért 2-3 évesen nem kellene ilyen szinten tönkremennie...
Volt egy ASUS netbookom korábban, azt úgy adtam el, hogy az akksija 100%-os volt 3 évesen is, pedig mindig a gépben volt!
Szétkaptam a gépet, és találtam egy MOSFET-et, ami úgy van bekötve, hogy akku üzemmódban visszafelé átenged, ha a töltő a gépre van kötve, akkor pedig a Gate-jén lévő vezérlésnek megfelelően adja a kakaót az akkunak. Na ez az akkunak nem ad semmit! Hiába kapcsol át a visszajelző LED pirosra, nem tölti...
Nem feltétlenül a FET a hibás, inkább az a chip, ami vezérli, de elég birizgálós meló a többrétegű nyákon visszakövetni, hogy mi, mihez, hogy van kötve -
válasz
zsolthee #35716 üzenetére
Igen tudom, az audi A6 és Lexus-okban is van szerelési hiba, amit nem engedhet meg a gyár. Sőt tervezett avulás is van bennük. Gondolod, hogy egy termék hibátlan, csak mert felsőbb kategóriás? Sajnos nem, pedig jó lenne
A hasonlat arra célzott - hogy érthetőbben fogalmazzak - hogy miért vennél egy alacsonyabb kategóriájú készüléket (vagy használnál, kérnél, stb), ha egy magasabb kategóriást is választhatsz. Remélem most már megértitek
-
Khelben
nagyúr
válasz
zsolthee #35709 üzenetére
Kicsit félreérthetően írtam, a 8560p-t használtam eddig (kb. 1,5 éve). És most kaptam a 6570b-t ideiglenesen egy feladatra. Kb. 2 hét múlva valószínűleg az egyiket vissza kell adnom. Szóval a 8560p-t ismerem én is, csak a 6570b-t nem. Főleg azt nem, hogy mennyire bírja a megpróbáltatásokat (billentyűzet mennyire használódik, táskában a külső része mennyire kopik, stb).
-
bnorci71
addikt
válasz
zsolthee #35488 üzenetére
köszi
Nx6310 volt már atomjaira szedve
a lényeg
hűtőt kiszedtem -google > service manual- és szinte nulla a porcica benne, kapott új pasztát összeraktam most nejem teszteli eddig simán megy
húgom azt mondja hol 5, hol fél óra múlva volt kék halál vagy valami blue screen feliratos képernyő -szerencsére nem láttam már olyat vagy 6-7 éve-Dell XPS
ha az akkor gondolom kuka
ha jól gondolom a hűtő alatti másik 2 pasztás chip az alaplapi és a VGA
megrendülne a bizalmam a HP-be
Nx6310 7éve megy most van egy kis prüci a kijelzővel, van 1 csík benne de mozgatásra eltűnik így nem foglalkozom vele
igaz én most elpártoltam a Lenovohoz
ja VGA-t mivel zavarjam meg, hogy kibukjon?
-
Chaser
legenda
válasz
zsolthee #35480 üzenetére
Megoldottam. Mondjuk érdekes, volt egy másik annál default uefi-n ment gond nélkül az usb dvd. Az még érdekesebb, egyiknél talált pár drivert a hp-s system update, másiknál semmit. De az elsőnél is max 50%-ban..azt hittem azért elitebookoknál nem ilyen tré a support.
-
holdeng
csendes tag
válasz
zsolthee #28498 üzenetére
Hello!
Szétszedtem, kipucoltam, termalpasta+párna...összeraktam. Gyönyörűen működik minden.(egy nagy porcsomó+kutyaszőr keringett a ventibe, meg a réz, ahol a hűtőbordához csatlakozik full fekete volt)
Terhelés tesztnél 60° a legmagasabb érték. (80-90 helyett). A pdf nagy segítség volt, köszönöm.
Üdv. Holdeng -
-
papa019
senior tag
-
kenand
veterán
válasz
zsolthee #28731 üzenetére
Nem feltétlenül lesz lassab a Cddybe helyezett SSD/HDD csak akkor ha pl. a a gép SATA 3-as, de a CAddy felület csak SATA 2-es.
Ha SATA 2-es a gép nem lesz lassabb semmivel szerintem
HP 2530p pl 2 kiszerelésben kapható gyárilag
1. 1.8 " HDD/ssd + DVD writer
vagy2. 2.5" HDD-vel, mely gyári caddyben kerül a DVD író helyére
Ha bármi limitáció lenne, nem árulnák a 2. kiépítésben.
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
zsolthee #28255 üzenetére
Hát ez is szép....
Amúgy gondolom, az ilyen esetek ritkák, az enyém meg főleg, de ilyen esetben tényleg preferálni kéne a dolgot, és ez maximum úgy fordulhatna elő ha én cselekszem, de erre is nagyon minimális esélyt látok...
Nem baj holnap HP-t felhívom, jegyzőkönyveztetem, és mindent megpróbálok az ügy érdekében megtenni, de előre látom hogy szerintem semmit se fogok tudni elérni...
spyduck kolléga is elküldte már azt amit ide beírtam, mert van kapcsolata a HP-val, hátha valamire jutunk...
-
Z86
őstag
válasz
zsolthee #28078 üzenetére
Nem tudom mi dönti el a dolgot, de ezek alapján szerintem ez egy átlag felhasználónak nem különösebben fontos. Bár vállalati környezetben biztosan nagyon hasznos dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest