- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolthee
senior tag
Hangosan gondolkoztam, mert valamelyik típushoz van.
(#36166) hool
eBay-en 3000Ft körül kapsz HDD caddy-t, amit az optikai meghajtó helyére szerelhetsz.(#36168) Victoryus94
Ez azért nem egy alternatív megoldás az alvás helyett, hogy csak a képernyőt kapcsolja ki.
Bár nem említette a kolléga, hogy milyen szituációkban van szüksége erre a funkcióra.
Ha mondjuk használat után összecsukja, beteszi egy táskában és megy vele valahova, akkor ezt a beállítást jobb ha elfelejti...hacsak nem a noti megfőzése a cél.
Első körben BIOS-t és VGA drivert frissítenék -
-
iNOE
újonc
nem, pontosan ugyanazok a tünetek mint nálad
se legacy boot, se semminetwork boot-tal lehetne még próbálkozni, de ha sikerülne úgy bebootolni, akkor sem t'om hogy előrébb lennék-e, mert akkor még mindig vissza kellene állítani a recovery partíciót vmilyen szoftverrel
a hp-től elvileg rendelhető recovery disk ami visszaállítja az eredeti tartalmát a merevlemeznek (recoverystől) - khmm....mivel nem bootol ezért asszem ez nem fog működni...
találtam programot amivel lehet csinálni HP_TOOLS partíciót, kipróbáltam, csinált egy 2gigás fat32-t amin van 13mb-nyi adat, ez kb az ami hiányzik a winyóról szerintem...
most hogy ez u.a. a HP_TOOLS partíció-e mint amit töröltünk, azt nem tudom...
itt találtam némi infot:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Recovery/Accidentally-deleted-HP-TOOLS-partition-HP-Pavilion-g6/td-p/3074431ez volt a program letöltési linkje, ami megcsinálta a partíciót:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?cc=us&lc=en&softwareitem=vc-116854-1nem tudod úgy kiszedni a lemezt, hogy ne sérüljön a gar. ?
mert akkor asztaliba be, partíció rá, heuréka -
iNOE
újonc
Sziasztok !
drr:
Ma reggel sikeresen belefutottam én is ugyanebbe a problémába.. :\
Most úgy tűnik, hogy sikerül elintézni egy 3 napos visszavételi garanciával egy gépcserét...de előtte nagyon agyaltam én is mit tehetnék:
-egy másik ugyanilyen laptopnak átghostolni a winyóját, hogy visszakerüljön a recovery partíció
(nemtom ez működne-e, lehet vmi sorozatszámon/azonosítón elcsúszna, de érzésem szerint segítne)-kivenni a winyót és egy asztali gépbe átrakni, aztán ott vhogy visszavarázsolni rá ezt a partíciót
(ott már lenne ugye működő op.rendszer/cd-boot)
nem próbáltam, itt az a buktató, hogy honnan szerzem meg ennek a típusú recovery partíciónak az image-ét..nagy kalappal (IFA méretűvel)
iNOE -
wwhy
veterán
Nem kizárt, h a BIOS frissítés szúrta el (elment az áram? kikapcsoltad? megszakítottad?), de sztem egyéb baj van, mert a HP ezt a jellegű frissítést több gépre is kiadta (USB 3 yes or no); én minden gond nélkül feltettem az EliteBook 820-ra és a ProBook 430-ra, és mindkettő tökéletes. Mindig hagyom, h csinálja meg a 2GB-os recoveryjét, ha épp nincs.
-
-
Sajnos hazavághat a bios csere egy gépet, ettől komolyabban is. A HDD letörlése a recovery kiírása nélkül is elég nagy felelőtlenség volt, de biost frissíteni (nem is értem miért kellett) köztudottan a legrizikósabb dolog, amit egy számítógéppel csinálni lehet. Ha nem a megfelelőt töltöd fel, vagy közben probléma adódik, akár teljesen le is nullázhatja a gépet. Legközelebb gondolom óvatosabb leszel.
Szerintem szólj a szerviznek, elvileg garanciában javítják majd.
-
zsolthee
senior tag
1. gép kikapcsol
2. tápra dugod a notit
3. kikapcsolt állapotban lenyomva tartod a Win+B kombót
4. Még mindig nyomod, majd egy másodpercig lenyomod a power gombot aztán elengeded mindet egyszerre
Elméletileg 40mp-ig sötét lesz a kép és sípolást hallhatsz. Utána elindul a recovery automatikusan,
Ha nem működik, akkor azt mondja, hogy túl sokáig nyomtad a power gombot (kikapcsolt a gép) vagy hamar engedted el.Látom, hogy csak egyfajta boot order van, nem tudsz váltani.
Boot-pendrive-val is próbálkoztál már?Ja, és akkor is meghiúsulhat a BIOS recovery, ha nem látja a HDD-t a noti. Egy HP TOOLS partíción tárolódik, onnan töltené vissza.
Nem kérdeztem, de a Windows logo gondolom meg sem jelenik indításkor -
zsolthee
senior tag
"Mivel alapból minden USB port 3.0-ás és nem lehet kapcsolni a 2 és a 3 között, bios frissítést javasoltak."
Minek "kapcsolni"? USB3-ban is működnek az USB2-es eszközök, max nem olyan gyorsan."nem jelenik meg egyetlen eszköz sem a boot menüben..."
Ha UEFI és Legacy Boot között váltasz, akkor sem?
(Mondjuk jobb alaplapok a boot menünél feltüntetik mindkettőt, legfeljebb amelyik nincs érvényben azt szürkével jelzi.)
BIOS-ban látszódik a HDD, ODD esetleg pendrive?
Ha a HP oldalról szedted a BIOS-t és a fentiek ellenére sem megy illetve BIOS sem lát semmit, akkor vidd vissza az üzletbe. 3 napon belül csere. Itthoni beszerzés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest