- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
korpicschess #53479 üzenetére
Hűű sajnálom, nekünk eddig ne volt panasz, de igen mindig érdemes körbefotózni, én a MM-el jártam így egy telóval, az volt a röhej, hogy ők fotózták le (mivel kötöttem az ebet a karóhoz), és megpróbálták megmagyarázni, de mikor mutattam nekik, hogy de én nem így hoztam ide, még 1x bepróbálkoztak, hogy hát csak köztes pont, na erre kihívattam a akármilyen vezetőt .
picit beszélgettünk.... Csak én nyertem megint
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #53354 üzenetére
Aloha Kft. részemről senkinek sem ajánlott. Az ügyet a Békéltető Testületen keresztül rendeztük, a pénzt visszakaptam, elnézést nem kértek, szerintük nem hibáztak.
Bárki aki visz oda gépet, érdemes körbefotóznia, mert a panaszkönyvben és a maps értékeléseken is sokan panaszkodtak megkarcolt gépekre, amiért nem vállaltak felelősséget.
-
Dhampir
félisten
válasz
korpicschess #53354 üzenetére
Jó dolog, hogy végre rendben van.
Szomorú, hogy mégsem jó az a szerviz.
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #53314 üzenetére
Kijelző cserével megjavult a dolog. Sajna nem tudták épségben kiszedni a kijelzőt, így abban nem lehetek biztos, hogy kijelző, vagy esetleg szalagkábel gond lehetett, mert abból is új került be. Azóta megszűnt a hiba.
Aloha szervizzel próbáltam intézni, hogy fizessék vissza a téves diagnózisra kiszabott pénzt, de maguknak ellentmondóan írtak a témával kapcsolatban, de a lényeg, hogy nem voltak hajlandóak rá, szerintük ez egy független esemény, még ha azonos ügyszámon is van, ők helyesen jártak el, stb.. Én szkeptikus vagyok, hogy egyáltalán értelmes módon megnézték volna, ráadásul még ők mondták, hogy hagyjam ott, megnézik mégegyszer (mert mikor bevittem, nem engedték, hogy szervizesnek elmondjam mi a gond, csak az első vizsgálat után tudtam vele beszélni), persze azt nem mondták, hogy úgyis marad az első eredmény, csak majd fizetni is kell érte…
Majd a békéltető testületnél is megvitatjuk, mert ez a fajta lehúzás és hozzánemértés ütközik az elveimmel.Köszi a tippeket és észrevételeket a hosszú ügy kapcsán.
Kellemes ünnepeket! -
Dhampir
félisten
válasz
korpicschess #53314 üzenetére
-
Dhampir
félisten
válasz
korpicschess #53307 üzenetére
"Írtam, hogy feltettem itt a kérdést, akkor nem ilyen ajánlás jött, hanem, hogy csomagoljam és vigyem a szervizbe."
Ennek a hozzászólásnak a kérdésrészletére ("Melyik szerviz ajánlott, ahol "jó arcok", mondjuk csak seriallal? ...") reagáltam azzal a hozzászólással: "Volt olyan, aki például az Aloha Informatika Kft. szervizt ajánlotta."
Olyat nem írtam, hogy csomagold és vidd a szervizbe.
-
válasz
korpicschess #53303 üzenetére
Nézd, nem írom le 2x, ha nem olvasod, nem értelmezed, akkor felesleges. HP garit nem így intézünk. Ha így csináltad, magadra vess.
-
Kbali
nagyúr
válasz
korpicschess #53297 üzenetére
Ne haragudj, ezt még mindig nem értem: ..."kényszerből használom pár hétig Win10-el" - a Win10 2025-ig MS által támogatott operációs rendszer. A win11 kb 2 hónapja érhető el hivatalosan. A HP szerint a konkrét gép nem támogatott (ha jól értem az egyre zagyvább leírásaid).
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #53303 üzenetére
Ennyit a szervizről!
Még BIOSban is látszik nagyon halványan a hiba, HW test fekete-fehér DOSt idéző képernyőn random pixelek az érintett sávban fehérrel.
Friss Windows 10 feltelepítve, első intéző nyitásnál az adott pixelsávon látszik a probléma. Biztos nagyon keresték. -
válasz
korpicschess #53301 üzenetére
Mi az, hogy ajánlott szerviz?
Ez a HP ügyfélszolgálata, itt kell bejelenteni a hibát, nem kell szervizbe menni vele!
Contact HP - Phone Assist | HP® Magyarország
Te nem néztél félre valamit?
-
válasz
korpicschess #53297 üzenetére
Milyen szerviz volt ez? A HP márkaszervize nem így dolgozik, ott nincs bevizsgálási díj, és az első lépés ilyenkor, hogy kap egy clean installt...
-
válasz
korpicschess #53295 üzenetére
Ezt inkább szervizesektől kérdezd meg, vagy akik használt bontott gépekkel foglalkoznak (én nem)
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #53294 üzenetére
Na, vége az esetnek. Még a HP-tól nem kaptam választ arra, hogy hivatalosan támogatott-e a Windows 11, de ha azt írják, hogy nem, akkor a honlapjukon hazudnak, mert még külön tooljuk is van rá, ami vizsgálja, hogy lehet-e frissíteni, és több helyen reklámozzák, hogy a gépek W11 frissíthetők.
A szerviz futott mégegy kört, és nekik jelentkezett a probléma elvileg megkettőzött nézetben külső monitoron is, így elfogadtam, hogy szoftveres a gond. Bár megjegyzem, hogy néztem én is úgy, és nekem úgy nem látszott, de mivel arról nincs videóm, csak a kiterjesztettről, a nagyesküt nem tenném le...
Egy szó, mint száz, Aloha szerviznek jár a pirospont, nagyon korrektül álltak a problémázásomhoz.Megjegyezték, hogy mivel nem gyári a RAM modul, ez veszélyes üzem, és próbáljam ki gyári modullal, hátha. Bár ők is, meg én is azt tapasztaltam, hogy a hiba mindkét modullal, és a modulokkal külön-külön is fennáll. Azért lehet megpróbálom azonosakra cserélni.
Még ami eszembe jutott, a gépben nálam nem volt a M08556-001 számú alkatrész, ami a RAM és az SSD köré épül, feltételezem zavarvédelem szempontból. Nem hiszem, hogy ez lenne a gond, lehet, hogy ez csak azokba épül, amiben van 4G modul (mert a csomag része pl. SIM tálca, ami nálam nem eltávolítható, fix, és nincs 4G), de SeniorTillára néznék, hogy ilyen alkatrész "ócón" szerezhető-e, mert a neten 10k+ ár két aludarabért kicsit zúzós.
-
válasz
korpicschess #53289 üzenetére
Akkor ha van egy jó pendrive-od, ami gyors, tegyél rá wintogo rendszert produkáld a hibát, ha jelentkezik, akkor telepítsd nekik. Vagy alapból tegyél rá win 10-et, de ha nincs rajta licensz, a tiedet ne írd be, ha kódod van
-
válasz
korpicschess #53289 üzenetére
Első dolgom volt a win11 telepítés után, hogy azt a förtelmes felületet visszaállítsam a win10-ére. Plusz a néhány baromság, pl. nincsenek a tálcán rendes fülek, hát ha ez a fejlődés, akkor nagyon gáz. A Mac nem biztos, hogy előrelépés a windows felhasználóknak
SN alapján nézted, hogy van-e a gépedhez SW támogatás? Ha használtan vetted, akkor nem biztos.
-
Kbali
nagyúr
válasz
korpicschess #53287 üzenetére
Ne haragudj, de annyit kérdezhetek, hogy miért volt annyira sürgős a win11-re átállás? Kb, az összes hasonló segítős topikban próbálunk mindenkit lebeszélni erről, hiszen a wi10 25-ig supportált lesz még. Ha nincs valós indok, csak kíváncsiság, akkor még nem érdemes lépni, főleg ha ez munkagép és még te is adsz neki 10% esélyt, hogy mégis valami inkompatibilitás lehet a háttérben.
-
válasz
korpicschess #53284 üzenetére
Lehet, hogy igazuk van a win10-zel kapcsolatban. De azért kérdezd meg tőlük, hogy a gép hivatalosan win11 kompatibilis-e. Mert ha igen, akkor ez nem lehet kifogás.
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #53283 üzenetére
Jó kis tapasztalatok lesznek ebből. Leadtam a gépet, de szervizest nem voltak hajlandóak kihívni, hogy beszélhessek vele.
Másnap 20 perc telefonálás és kötelező körök után eljutottunk oda, hogy oké, értik mi a gond, tudták ők is reprodukálni, de nekik a HP által kell bevizsgáltatni még, mert nem gyakori.Ma írtak emailt, hogy hát a HP azt mondta, hogy mivel a gépet Windows 10-el adták el, nézzék meg ott, amire a szervizes (vagy egy másik?) azt mondta, hogy azzal jó (kétlem), és emiatt a konklúzió, hogy a gépet W10-el adták el, W11 okozza a gondot, nem javítják.
Azért is kétlem, hogy Windows gond, mert arról is csináltam videót, hogy úgy jelentkezik a hiba, hogy a gép kijelzőjén igen, a duplikált külső monitoron pedig nem.Holnap folyt. köv...
-
válasz
korpicschess #53280 üzenetére
Esetleg ha tudod, megnézhetnéd live linux alatt pl. Ha ott is jelentkezik, akkor esélyes a hw hiba.
-
válasz
korpicschess #53280 üzenetére
Én sem hiszem, de láttam már érdekes problémákat driver hiba miatt. Pl. HP Probookokon volt, hogy az intel vga drivere totál lefagyasztotta a gép, még gépcserém is volt miatta. Aztán rájöttem, hogy a régebbi drivert felrakva tökéletesen megy a gép, a legújabbal fagyott le. 2-3 ilyen gép volt.
-
válasz
korpicschess #53260 üzenetére
Ezek a legrosszabb hibák. Addig ne vidd vissza, amíg nem tudod nekik a hibát produkálni, mert nem fogják kicserélni, hiszen miért is...
-
válasz
korpicschess #53241 üzenetére
1,5 hét az sok? Örülj neki, ha annyi idő alatt kész lesz. 2-3-4 hetek simán lehetnek ilyen alkatrészhiányos időkben.
-
Kbali
nagyúr
válasz
korpicschess #53241 üzenetére
Ha már beszéltél velük, ezt is megkérdezhetted volna
nem mi ülünk a pult másik oldalán.
-
válasz
korpicschess #53238 üzenetére
csomagold és vidd
-
válasz
korpicschess #53238 üzenetére
Ez kijelzőhiba lesz, vidd vissza és csere
-
válasz
korpicschess #53235 üzenetére
Win reinstall? A szerviz is ezzel kezdi, ha nem egyértelműen hardverhiba
-
válasz
korpicschess #53235 üzenetére
Esetleg dobsz egy képet a hibáról, hogy lássuk? Köszi.
-
Dhampir
félisten
válasz
korpicschess #53232 üzenetére
Volt olyan, aki például az Aloha Informatika Kft. szervizt ajánlotta.
-
Kbali
nagyúr
válasz
korpicschess #53216 üzenetére
Ezért n(s)em kell (még) win11-et felrakni/erőltetni.
-
válasz
korpicschess #53216 üzenetére
Szuper.
-
válasz
korpicschess #53214 üzenetére
A legutóbbi win10 driver-t tedd fel.
-
válasz
korpicschess #53212 üzenetére
billentyűzetnél/gyorsbillentyű támogatás (hotkey support)
[link]
És ugye a vga, de gondolom az fent van. -
Pano
addikt
válasz
korpicschess #53190 üzenetére
Visszafejlődésnek nem mondanám, inkább csak megragadt és próbálja a maxot kihozni és tartani a lépést a gyártástechnológiából amivel dolgozik, aminek sajna itt-ott jönnek hátrányai. Annyira azért nem vészes.
Szerintem egy jó és új paszta csodát fog tenni. A HP amúgy is inkább az alacsony hőfokra és tartósságra törekszik a teljesítménnyel szemben. Ezt valaki szereti, valaki nem. -
Pano
addikt
válasz
korpicschess #53188 üzenetére
Hali!
Sajna megesik, hogy a gyári pasztázás gatya, szinte mindegyik gyártónál. Érdemes első körben egy rendes pasztázást szakszerűen elvégezni és azután megnézni.
Amúgy a 10. genes intelek sajnos hajlamosak melegedni, ha dolgozik az intel dynamic tuning. -
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #48532 üzenetére
Erre senki? Van egy ugyanilyen dokkom, az megy mindkét adapterrel. Teljesen ugyanolyanok. Lehet bármi sansz arra, hogy ez SW és nem HW?
-
válasz
korpicschess #48130 üzenetére
igazad van, ezért nem érdemes szétszedni az egészet
-
válasz
korpicschess #48128 üzenetére
Itt nézegesd:
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04560057
-
Chaser
legenda
válasz
korpicschess #45264 üzenetére
hát az sok minden szerencsétlen, csak nem ips ami nálam volt
840-nél volt fhd-nál talán g2-ig, g3 meg már tnszerk: több darab is volt nálam, eddig a legjobb a g3 fhd touch sva tn, vakartam a fejemet, 600e-s gépnél komoly ( :
-
spyduck
nagyúr
válasz
korpicschess #45240 üzenetére
Van számla, garijegy vagy adásvételi? Ha igen, akkor tudok segíteni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
korpicschess #45240 üzenetére
Táp ki, akksi ki es bios elem ki, ekkor reseteli magát a bios es vissza áll alapra.
Persze ha szét tudod szedni a laptopot. -
adika4444
addikt
válasz
korpicschess #44740 üzenetére
próbáld live linux-xal vagy régebbi win-nel és az ismeretlen eszköz hw azonosítóját másold be ide vagy gúglizz rá hogy egyáltalán touchpad-e...
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #44739 üzenetére
ui.: Eszközkezelőben egy ismeretlen eszköz van, de ha kézzel beadtam neki a tapipad drivert, akkor sem indult el.
-
adika4444
addikt
válasz
korpicschess #44736 üzenetére
Hali!
Synaptics progiban nézd meg, vagy a vezérlőpult egér részén hogy nincs-e letiltva a touchpad.
A balfelső sarka világít? Ha duplán ráböksz a balfelső sarokra akkor változik az állapota? -
válasz
korpicschess #44217 üzenetére
Te meg a mentalista? Hello!
-
válasz
korpicschess #42059 üzenetére
Azért megy így, mert tudja, hogy tápról megy: nem kell spórolni az akkuval.
Elvileg be lehet állítani, hogy mindig az integrált vga-t használja, valahol az AMD vezérlőjében. Az nvidia vezérlőpultban egyértelműen be lehet, és úgy emlékszem, az AMD-nek is van hasonló funkciója. Ehhez mindkét VGA-nak a gyári driverekkel kell fent lennie.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
korpicschess #42059 üzenetére
Ha eltávolítod az amdsdrivert akkor esetleg az nem oldja meg a problémát?, már ha nincs rá szükséged.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
korpicschess #38380 üzenetére
1000 ciklus után már általában töredékét tudják csak a régi erejüknek. napi 1 vagy 2 töltéssel számolva (1,5) ez is majdnem két év, szóval még fölé is lőttem.
-
Nincs név
tag
válasz
korpicschess #38361 üzenetére
Köszi a gyors választ, most angol billentyűzet van benne ezt kéne cserélni, méretre szerinted ez egyezik a magyarral? Nem tudom reklámozni ér-e ha nem akkor esetleg privátba elküldenéd az árus nevét?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
korpicschess #38353 üzenetére
nagyon rápörögtem a 800-as szériára, februárban, ha lesz alkalmas darab, akkor ráugrok.
ez már úgy mindenkinek:
ehhez kapcsolódóan merült fel bennem kérdés. tudom, hogy ez ritka kivétel, de... anno rengeteget szívtam egy Sony Vaio géppel, míg megtanultam a rejtett partíciójának a használatát. utána kikerült a kezemből, el is baszták azonnal, mivel formázták. nem lehetett utána rendesen telepíteni, valami sose működött, a telepítési sorrendekkel bárhogy is trükközött az ember. máshol ez ennyire nem drasztikus, de amit eddig én láttam, ott mindig szűk és fontos keresztmetszet volt a driverek telepítésének módja és sorrendje.
kérdésem:
ha én a gyári hdd-t formázom, és belepattintom az ssd-t mellé rendszernek, akkor arra nulláról fel lehet konfigurálni a gépet probléma nélkül? minden funkcióba és driverbe lehet életet lehelni? Elitebook 850 kapcsán érdekel a dolog, de gondolom a 840 se üt el tőle annyira.
köszi előre is
-
hoffman_
nagyúr
válasz
korpicschess #38335 üzenetére
igen? ez jó hír, köszi a pontosítást. én az angol oldalon kerestem, de ott a világért se találtam.
nézegettem a hozzá való akksit, elvileg van iponban is gyári, 17k-ért. ha tényleg eredeti (gondolom az), akkor az nem tétel. m.2-vel csakis, azokat is válogatom már. köszi a linkeket és a tapasztalatot
nagyon tépelődöm, de ha a még lesz nála február végén, akkor azt jelnek veszem, és elhozom
-
válasz
korpicschess #38329 üzenetére
így van: hardverapor, olx, jofogas, esetleg vatera, de az nem ingyenes
de sajnos arra is van esély hogy offline kerül gazdához és akkor b..szhatja az ember
-
Ren Hoek
veterán
válasz
korpicschess #38283 üzenetére
Egyszer csak meghülyül. Néha akkor jött elő, érdekes módon, mikor a Váltható graf rendszerre kattintottam, de máskor teljesen random.
Igazából eddig nem is foglalkoztam vele, mert rühellem a TP-t, mindig egérrel használom. Csak azért néha kell
Szóval sleepből visszajőve mindig meggyógyul. Rákerestem, HP fórumon is írtak róla... Lehet win 7-el nem lenne, csak a 8-as driver rossz.
-
flash-
veterán
válasz
korpicschess #38254 üzenetére
esetleg itt nézd meg
[link] -
sirály69
őstag
válasz
korpicschess #38254 üzenetére
Ez engem is érdekelne...
-
válasz
korpicschess #38251 üzenetére
Normálisak a hőfokok. Ami nem normális, az a nagy ventilátor fordulatszám.
A hűtőcsövet cserélni kell, a komplett hűtőtönkkel együtt.
-
lajtika
aktív tag
válasz
korpicschess #38249 üzenetére
Aida 64 tesztel 82 fokig ment. Csak fura hogy alapból 50 fokos a proci. De igaz hogy régebbi darab.
Azt nem tudtam hogy gáz van a hőcsőbe.Ha nincs benne az javítható valahogy vagy csere?
-
válasz
korpicschess #38164 üzenetére
Ez nem gari téma: mikor volt garanciális dolog a biztonsági jelszó megsemmisítése???? Ez más ügy, olvasd el az előző hszeket és látni fogod, miről van szól.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
korpicschess #38164 üzenetére
Majd ha cserélni kell a legújabb notidban az alaplapot+cpu-t, akkor rájössz milyen értékes dolog is a garancia.
-
wwhy
veterán
válasz
korpicschess #38138 üzenetére
A felhasználó hibája, tehát nem. Hacsak be nem bizonyítod, hogy anyaghiba miatt történt.
-
válasz
korpicschess #38138 üzenetére
NEm, a törés nem garanciális. Pénzért kell bele másik billt venned.
-
válasz
korpicschess #38135 üzenetére
Igazad van. Én még 7-est használok, feleségem 8.1-et. Ő szereti, de én nem igazán
Jobb a régi hetes.
-
válasz
korpicschess #38127 üzenetére
Sokszor előfordul, az alvás funkciók nem működnek tökéletesen. Használd inkább a hibernálást, sokkal jobb a gépnek is.
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #38122 üzenetére
Na... Az mitől lehet, hogyha néha alvásból felkeltve a gépet a touch pad vagy most először a billentyűzet nem működik? Újraindítás után nincs gond.
-
válasz
korpicschess #38084 üzenetére
Nekem nincs, de szerintem könnyen vehetsz neten ezer helyről. Filléres dolog.
A CPU-nak mindenképp változtatnia kell a frekvenciáját. Ha nem teszi, akkor driver probléma lehet, vagy bios frissítés kell. A hűtést mindenestre érdemes lenne újrapasztázni, és úgy is megnézni ,mit mutat. Csak hasznára válik a gépnek.
-
válasz
korpicschess #38080 üzenetére
Általában kérnek számlamásolatot is. Próbáld meg, aztán majd kiderül
Papírok nélkül gépet venni olyan, mint neppertől autót: nehéz lesz a hivatalos ügyintézés...
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #38080 üzenetére
utóírat itt is: ha nincs semmi papírom a géphez, akkor van valami lehetőségem még utólagos ügyintézésre, esetleg valami garancia csomagot vásárolni, amivel lesz, vagy hasonló?
Ha ez számít, akkor Elitebook 840.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch 2
- Honda topik
- Apple MacBook
- PlayStation 4
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Stellar Blade
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Update 06.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest