- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
Üdv,
Egy HP Elitebook 8470p-t szeretném upgradelni. Most egy I5 3210m van benne. I7 QM-es procit szeretnék bele rakni.A HP doksija szerint támogatja pl az I7 3610QM, 3720QM stb procikat, de nincsenek benne az I7 3612QM és 3632QM procik. Ezek azért szimpatikusabbak nekem mert 35 Wattos TDP-jük.
Találtam egy ilyet:[link] Ezek szerint létezik működő 8470 ezekkel (3612QM, 3632QM) a procikkal is?
Azért szeretnék 35 Wattosat, mert állítólag a 45 Wattosak laggolnak a nagyobb disszipáció miatt? -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy HP Elitebook 8470 működik Dell töltővel, ha mechanikailag jó és feszültség/áram is azonos? -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Ice&Lime #31954 üzenetére
Először nézd meg milyen a chipkészleted. Pl bootoláskor megállítod, lehet kiírja, vagy ha fut valami oprendszer valami progival pl AIDA megnézed. Ha 945-ös akkor nyerő vagy és ajánlom egy T7200-as beszerzését (csak nyugodtan, a 8-10 ezres ajánlatokat tedd félre, előbb-utóbb találsz 5-ért is). Ez a proci messze jobb mint a sima CoreDuo-k. Ha nem 945-ös akkor egy Celeron M450-t érdemes keresni, órajelben valamit rádob a sebességre, és 2Gb rammal mint mondtam...
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Ice&Lime #31947 üzenetére
ÉN is néztem már ezt típust, pont ezzel a problémával szembesültem. A leírás pontosan leírja melyik chipkészlet mire képes. Gyakorlati tapasztalatokról nem tudok, mert én is kérdeztem, de konkrét választ nem kaptam. A legbiztosabb az, ha találsz olyan eladót, aki a városodban van, hogy ne kelljen sokat utazni, és hajlandó arra, hogy kipróbáljátok működik-e. Előbb-utóbb lehet találni ilyet. De ha apukád csak netezni szeretne a géppel érdemes 2GB ram bővítésen gondolkodni, elég sokat dob a használhatóságon. Nekem egy Toshibámon 2Gb ram és Celeron M430 társaságában futott el vidáman a Windows7! Szóval egy ilyen konfiggal egy Windows XP is röhögve elmegy. Ha a gép nem céges, vagy valami hivatalos helyre kell, akkor ne szenvedj az XP home-mal! Az egy nagy rakat ****. Dobj fel rá egy pro.-t. Ahhoz hogy az eredeti win xp home-t visszatelepítsd be kéne szerezni egy ilyen hp féle telepítő lemezt. Én Fuji-Siemens-el vagyok hasonlóan, igaz ott találtam egy lehetőséget, hogy a szervizükben az eredeti címke bemutatásával valahány száz pénz ellenében hozzájuthatok egy írott telepítőlemezhez. De persze ez most itt egy OFF-s márka, meg itt egy hasonló rakat Vista home-ról van szó. Szóval ha nagyon ragaszkodsz az eredeti oprendszerhez, kutakodj a szervízeknél.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Ice&Lime #31893 üzenetére
Attól még hogy WInXP prof, még nincs benne sata-s driver. Bele lehet rakni az ISOba. Gyárilag nincs olyan WinXP ISO vagy lemez amiben benne lenne, én úgy tudom mindbe úgy rakták bele (én is
). Viszont ha van benne 2GB ram és nem céges gép akkor nyugodtan maradhat rajta egy Win7.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Tikakukac #31855 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
A vadászatnak nálam vannak alapszabályai most már, inkább csak BP-i, napi max 20-30 perc a hirdetések átnézésére. Mindig olyan dolgot veszek, amit rögtön tudok használni, hogy ne maradjon "rossz szájíz" a beszerzéssel kapcsolatban.
Ja, és mindig legyen valami "készenléti összeg" mert amikor direkt keresed akkor nincs, amikor meg csak úgy nézelődés közben találsz, akkor kell lecsapni -
Taoharcos
aktív tag
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Tikakukac #31844 üzenetére
Az a helyzet hogy valami olyasmit keresek amiben 4GB ramból nem csak 3GB-ot lát, hanem az egészet. A proci Core2Duo legyen mondjuk kb T7200 (de az ideális az lenne, ha P8600-t is ismerné). Felbontás kb. 1600x1050. Az alaplapi chipkészletes videókarikkal az a bajom, hogy a nagyobb felbontású videókat kicsit kockázzák. 8510p-t láttam már 43000-tól, és egy 8430-t 30000 felett. Persze néztem 17 colosakat, csak ott kisebb a választék. Illetve néztem még Toshibát, Lenovot, Asust. Csak HP alaplapokat egy ideig javítottam, és így ezért szimpibbek, mert nagyjából ismerem őket (mármint csak az alaplapokat). Csak BGA problémás ne legyen, és akkor nagy baj nem lehet.
8430-ról mi a vélemény?
Most épp egy Toshiba Sat. A110-334-et használok, ami az eredeti spechez képest sokkal jobban megpakoltam, eredetileg Celeron M410 volt benne, most egy Core2Duo T7200, ami nem ment volna simán mert elindult szépen, csak a ventilátort nem vezérli a T7200-al a chipset, valószinű bios probléma. Az adatlap alapján nem mehetne 2x2GB rammal és 667Mhz-essel csak max 2x1GB 533Mhz-el. Csak ez a gép kell az asszonynak. Most a venti direktbe kapja a fesz, csak így hangosabb. -
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
A HP 8510p és 8510w között alaplapban van valami különbség?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Chaser #31830 üzenetére
Még nincs ilyen laposom, csak vennék. De mivel ezt olvastam a specifikációban olyan érzésem van, mintha az első indításkor választani kell, ezt eltárolja valahol, és aztán nem változtatható (egyszerűen?). Pl. hirdetnek egy nx6310-t, de celeron m410 van benne. Nekem van egy core2duo, amit elvileg fogad, de hogyha az van beállítva hogy 32bit, akkor már csak 32bites procikat fogad? Nekem ez jön le. Volt már a kezemben javításra ilyen lapos, de akkor nem volt nálam core2duo-m kipróbálni.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
Sziasztok!
Egy HP nx6310 laptopal kapcsolatban érdeklődnék. A specifikációnál ez van leírva:
† At initial boot, either 32- or 64-bit can be selected. This is a one time selection and the other version will be deleted. The 64-bit version is for Intel Core 2 Duo models only..
Szerintetek ez a biosban tárolódik el és egy bios upgraddel megoldható, vagy valahol máshol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest