- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
samphone
tag
válasz
kecsetif #46900 üzenetére
Ahhoz nem nyúltam, de nemrég jelentkezett a probléma és a virusírtó illetve a böngésző törlése és újratelepítése után a hiba megjavult, azóta nem jött elő a hiba.
Viszont a random újraindítások zavarnak, 2 napon belül 2x random újraindult a gép, miközben csak youtube videót néztem, meg a facebook és a google volt megnyitva. Ebből szervíz lesz úgyérzem.
Ha jobb gombbal kattntok a start menüre, ott eseménynapló--->felügyeleti eseményeknél ha megnéztem mi történt, sok "hiba" jelentés van, hardverproblémát jelez, illetve energiaellátási gondokat ír, ami miatt a windows újraindult, ezt szűrtem le a sok szövegből. -
Forestjo
senior tag
válasz
kecsetif #46835 üzenetére
Igen, az a modell, most 10 éves, maga a gép 8.
A wiin8 is ment rajta a maga korában, de mind közül a 10 fut rajta a legkönnyebben, sőt, messze a legkönnyebben!
Persze, eddig jó volt és legális is a 10-es. Már újratelepítettem a menüből (ez a gyári visszaállítás-szerű, mint az androidnál), de ugyanolyan lett. Akkor ha letöltöm egy pendrive-ra, és úgy telepítem frissítések nélkül, jó lehet?Ubuntut használtam, de most maradnék a winnél.
-
Karcsi1001
tag
válasz
kecsetif #46137 üzenetére
Biztos én magyarázom rosszul, de az a baj, hogy bekacsoláskor nem csinál semmit. Nincs kurzor-nincs semmi! Csak sötét képernyő. Nincs mit nyomogatni, sem F10-et, sem Esc-et (amit a HP szerint egyébkét kéne).
Csak a főkapcsoló reagál, ha folyamatosan nyomom, néhány mp után kikapcsol a gép. És ez így ismétlődik, amíg egyszer végre bekapcsol (és onnantól üzemképes). De akkor már nyomkodhatok bármit a bootoláshoz.
Ennyi, de szakember nyilván szakszerűen tudná leírni, nekem ennyire telik.
Ja, és amikor működött, frissítettem a Gépházból, de nem változott semmi, kikapcsolás után ugyanúgy nem akar egyből indulni. És az az érzésem, előbb-utóbb egyáltalán nem fog. Ezért viszem szervizbe, csak jó lenne ha volna valami támpontom, hogy mi lehet a hiba oka.
-
-
Lallerboy85
tag
válasz
kecsetif #45804 üzenetére
Hali!
Még korábban volt hozzászolásod az akkumlátorral kapcsban..szval van egy szinte még uj 430g4 probookom.
Ajánlották h ritkán de merítsem le 5 százalékra és feltölteni 100 ra(utolag tudom h hiba volt). Legalább is hallottam már mindefélét, de tuti nem merítem le eddig mégegyszer!
Szval 6 százaléknál tettem rá töltőre de abban a pillanatban ki is kapcsolt a gép(lehet akkor váltott volna 5 re).Utána vártam kb 10 percet és be is kapcsoltam! Hibernált, ugyanis minden onnan folytatodott ahol abbahagytam! Kérdésm az lenne h ez az 5 százalékos kikapcsolás károsithatja az akkumlátort, vagy nem? Nem vagyok nagy laptopszaki ezért is kérdezek..De az biztos h 25 százalék alatt ezutan nem engedem lentebb!
Köszi ha elolvastad!
Üdv
Lali -
-
-
DrDobos
őstag
válasz
kecsetif #45707 üzenetére
Köszi ! Most lesz véve a gép, így ott elintézik. A gari ügyet meg valahogy elintézem. Igazából már intéztem is, rákérdeztem mi van, ha tönkremenne az ssd miatt a gép is, azt mondták mindent megoldanak..
legyen így. vagyis ne is kelljen majd midnent megoldani. Amúgy a Samsung 850 evo-t néztem most újabban. csábít az 5 év gari is.
-
MasterMark
titán
-
Chaser
legenda
válasz
kecsetif #45273 üzenetére
igen, és felbontásonként is legalább 3 panel volt a 8560/70-eknél, pár raklappal szervizeltem belőlük ( :
ami a poén, egy részük pwm free volt, másik részük pedig nem
17-es gép eleve nem hordozásra van, nem véletlen dtr a nevük, én részemről már egy 8570 is kimeríti a hordozhatatlanság fogalmát, sűrű cipelésre subgép való, nem ekkora dögök, de itthonra meg nem vennék kisebbet
17-es ws gép ha throttlingolna az már tényleg nagyon csúnya lenne, 15-ösnél is csúnya
egyébként érdekes, nem is valami extra hűtő van a 8570w-ben, de k2000 mellett sincs semmi gond, max nem a leghidegebb a gép full loadonszerk: eddie17 gugliba bepötyögöd hp warranty check, azonosítót megadod és kiírja milyen gar van rá
-
-
Chaser
legenda
válasz
kecsetif #45268 üzenetére
a probléma ott van, hogy azokat is többféle panellel szerelték
munkaállomást nem is akkus használatra találták ki, régebbi hw-ek meg zabáltak is rendesen
az én 8570-emben pl srgb 97%-os panel van, gyárilag, hd+, ez jutott w-be is, ugyanakkor volt ott rosszabb is, de jobb is -
Dhampir
félisten
válasz
kecsetif #45268 üzenetére
A kollégák fellázadtak, a hp ki lett rakva
Hú, de jó lett volna ott lenni, amikor kirakták azokat a HP masinákat.
Lehetséges, hogy olcsón lehetett venni belőlük, mi lett a további sorsuk?
A TN paneles Fujitsu E7xx-eknek milyen a kijelzője, például egy HP ProBook 6570b HD-felbontású TN-paneljéhez képest?
-
Chaser
legenda
válasz
kecsetif #45232 üzenetére
húha tudom ( :
z-be is raknak ilyen panelt, hidd el
8540-ben lg van, szóval nézd meg jobban
mindkét gépnél maximum a fényerő
ha azt mondod, hogy millás gépnél elfogadható az a mocsok ami a 850-ben van, én azt mondom ha úgy adódik használd egészséggel és ajánld bátran az ismerőseidnek - ne lepődj meg ha utána a fejeden törik szét:d -, 100e ft-os konzumer lenovoban még talán elmegyszerk: a teóriád ott dől meg, hogy 8540/60/70-be még értelmes panelt raktak
teljesen mindegy mire használja az ember, undorító, excelre is, netre, bármire
jó marketinges lennél, de nem mindenki eszi a bullshitetha uk fórumokon is köpködik ezeket ahol azért 5-700e kicsit gyorsabban összedolgozható mint itthon, az már azért elég gáz
-
Chaser
legenda
válasz
kecsetif #45230 üzenetére
onnantól borul az egész, hogy a sok éves előd gépekbe korrekt tn került
8540p hd+ vs 850 géegy' fhd, de a többi g-ben is ez a mocsok van
600e sehol sem olcsó, de mondom nézz kinti fórumokat, drágábba is van képük belerakniszerk: én nem azért veszek hw-t hogy ne tudjam kihasználni, elmondásodból látszik, mivel rákényszerültél 4+4 cpu-ra megvetted
-
Chaser
legenda
válasz
kecsetif #45227 üzenetére
majd nézz meg egy új genes eb vagy z tn panelt, és utána nyilatkozz hova való
megmondom szerintem mire való, kettétörni annak a fején akinek volt poféája leokézni hogy azt a sz@rt - már elnézést - gépbe rakják, 100e-s tescos gépbe még talán elmegy, fél milla+ premium gépbe nagyon nem, netre sem jó, undorító
nem belépő modellekbe rakják, járt nálam listaáras 600e-s gép ilyen panellel, még touch verziós 850 is g3-as, érted, tn panellel, abból is a legocsmányabból
külföldi fórumokra nézz rá, ott is köpködik a hp-t, teljes joggal40/60/70 szériában teljesen vállalható panelek voltak, 40-esben ráadásul konstans ahogy tapasztaltam, csak lg, egyik legszebb tn panel
továbbra is azt mondom, vagy olyan ws-t adjanak ki ami jól működik - nem megfelelő hűtés nem az -, vagy ne adjanak ki, szánalom, ws, a csúcs, nem fordulhat elő ilyen hiba
lehet nem kellett volna azt a fél kg-t levágni és lett volna normális hűtés, a 8570w brutális, itt pihen egy nálam most, nem is tudom mit csináljak vele, eladni sajnálom használni meg nem fogom -
Chaser
legenda
válasz
kecsetif #45219 üzenetére
ez csak bullshit, senki nem azért vesz fél milla+ ws gépet, hogy ne tudja kihasználni a benne levő hw-t, elcseszték, nem kicsit hanem nagyon
két vari:
1. ebbe a házba azt rakni amit lehűt
2. másik házat tervezni
8570w-t lehetett hordozni 3,3kg-val töltő nélkül?
tudom mit neveztek át és mire, ezért mondtam a w széria még ws volt, a zen meg bohóckodásszerk: arról nem beszélve, mennyire nyomorult tn fhd panelt képesek beletenni a 70-es széria óta a g és zen modellekbe, elhányom magam gyenge kifejezés, 40/60/70 szériába még a p modellekbe is sikerült értelmeset tenni, köröket vernek az utód panelekre még a hd+ verziók is, mindenben
szerk2: OgreImre ami működik nem b@szogatjuk, it első tétele
ha el kezdett hangosodni, biztos nem a bios miatt, semmi köze hozzá ha előtte jó volt
másik keretet próbálhatsz, hátha segít
bios frissnél meg előtte kell megnézni, régi verziót vissza lehet-e rakni, de most már megtanultad -
Chaser
legenda
válasz
kecsetif #45217 üzenetére
ez a nevetséges, mert nem lehetne semmilyen throttling, szóval nem tökéletes, divat gép mint a többi, csak valamivel jobb
ha már nem tudja lehűteni mért tesznek bele olyan hw-t, vásárló - tudatos - félrevezetése
újan ilyet vennék úgy vágnám a support fejéhez megéreznék ( :
8570w-hez hasonló cucc az ws, a zen az bohóckodás -
-
jegenye77
addikt
válasz
kecsetif #44996 üzenetére
Ezen már túl vagyok.
Windows is újra raktam és úgy a megfelelő drivert de még mindig ugyan az a hiba.
Ezért gondoltam, hogy azt a csatit megnézném amit korábban írtak, hogy lehet fordítva van rákötve.
Kicsit félek szétkapni a gépet ezért nem lenne jó megoldás ha egy USB s wifi adaptert használnék? -
-
válasz
kecsetif #44938 üzenetére
Ilyen kis collban egy QM CPU-t nem csak simán berakunk, ki kell egészíteni a hűtést, azaz növelni kell a borda felületét amennyire csak lehet és ilyenkor sem mehet a CPU maxon load alatt, 2-3 percet bír ki turbón aztán eléri a kritikus 100 fok feletti hőfokot. A kiegészített hűtő adja a 3 percet. Ezért én pl 99%-ra tettem win10 alatt a max hálózati kraftot. Így nincs turbo de akármeddig mehet maxon beáll ilyen 85-8 fok körül és kb fele annyi wattot vesz fel (tesztekben pedig alig lassúbb, nem éri mag a dupla watt, mert nem dupla kraft jön ki). Akkuról meg alapból turbo nélül megy csak. Egy QM-es CPU idle fogyasztása is kedvezőbb. Azaz mondjuk 3520M-el elment idle a gép mondjuk 1 órát, QM-el ha nem mozgatom 45 percet megy el, jobban gazálkodik egy hajszállal, legalábbis a 3520M és a 3720QM. Megeszi a 2570P a 3820QM-et is, de már azt is horror hűteni, vannak eszement ötletek erre, de én meg akartam tartani a hordozható mivoltot és a fedelet sem akartam kilyuggatni, a hűtő sem mpörög maxon, ezért nálam csak a hűtő mérete nőtt meg, két igen nagy részlap formájában. Adaptert 90W-ra illik cserélni, mert nagyon befűt a 65W-nak (akár 130W-ot is felvesz 100%-os CPU-val a hálózatból). Akkutöltést így is csak akkor érdemes elkezdeni ha közben nem sony vegassal kódolunk, mert leáll az akkutöltés még turno nélküli CPU-val is. Eleinte lassul majd végül 0W-al tölt, stagnál, még tart a CPU terhelés. Kb ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Raider GE68HX 13V
- Dell Latitude 5580 Core i5-6300 8 Gb 256 Gb ssd 15,6" FHD 6 hónap garancia áfása számla
- Eladó Gamer Laptop Asus TUF A15!
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest