- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Taoharcos #31958 üzenetére
Szia!
Most nem tudom megnézni, hogy milyen a chipset benne, mert itt vagy a másik laptopos fórumban leírtam, hogy mi a helyzet az xp-vel jelenleg.Most nem enged belépni sem ameddig nem aktiválom és azt nem tudom, mivel nem volt időm rátenni a wifi és lan driveket, ezért nem tudja aktiválni és nem enged be, úgy hogy újrahúzás lesz belőle, dejó...
Már 90%-ban biztos vagyok benne, hogy 940-es és hogy csak egy magos procikat támogat, ezért 2 magosat nem vennék bele, mert nem akarok 2 magos procit viccből 1 maggal használni. Olyan egy magos kellene, ami legalább 2x gyorsabb, mint a celeron M 410 vagy 3x, de gondolom ilyen meg nincs, úgyhogy lehet ezért nincs is értelme.
Sajnos van tapasztalatom a gép "gyorsaságát" illetően. Még régebben használtam. 1,5GB ram van benne. A win xp netezésnél, amikor betöltök 2 ablakot a procit 100%-ra döngeti és van hogy beakad egy ideig, jó tudom a flash tartalom eléggé megterhel minden processzort, de hát akkor is. Aztán van hogy antivirus pl. avast vagy microsoft security vagy éppen eset teljesen leterheli indulásnál és sokáig kerreg a winyó és a proci is van hogy sokszor 100%-on.
Kipróbáltam egyszer kb 2 éve win7-tel, ami jó rövid ideig volt rajta, mert szinte élvezhetetlen volt vele dolgozni, pontosabban nem tudtam vele, lehet mert megszoktam az én gépemet, de azért van egy határ, de apukámnak még megfelel.
Neki jó, akkor nekem is, win xp lett kifizetve, ő még nem akar ráfizetni win7-re külön, pláne hogy nehezebben ment vele, mint az xp, egyébként a rendszerkövetelményei az xp-nek és a win7-nek azért elég különbözőek, erősebb gép kell a win7-nek, mint xp-nek.
Az xp így marad, gondolkodtam egy ssd-n, az nagyon megdobná, egyébként nekem is az van, de sajnos az xp nem támogatja a trimet, idő előtt nem akarjuk hazavágni az ssd-t, úgyhogy marad így.
Berendeltem egy lemezt a hp-tól, majd meglátjuk tudta -e küldeni egy értelmes lemezt hozzá, ja és még az is ki fog derülni, hogy pénzbe fog -e kerülni, mert nem mondtak összeget sem erre utalást.A t7200-as tutira két magos, azt a gép meg nem támogatja, csak az egy magosat.
Ha egy magosban a celeron m 450 a leg-leg csúcsa, akkor az nem hozna nagy áttörést, szerintem 2x nem gyorsabb, mondjuk durván 1,5x csak. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Taoharcos #31906 üzenetére
celeron d 450 vagy mi, ilyen procija van, azért nem teszem rá a win 7-et, mert az már sok neki, tehát marad az xp. nem az én gépem, apukámé.
az én gépem egy p8 i3-as win8-cal, ezen csináltam meg a win xp home iso-t beletéve a laptop sata ahci driverét, majd kiírtam cd-re, kipróbáltam a gépemen cd-ről bebootolva szépen elindul és elkezdi tölteni.
az a gond, hogy amikor beteszem a laptopba ezt az én gépemen jól működő cd-t, azt a win xp intéző már audio cd-nek látja. bebootolok vele cd-rom-ról és felpörgeti a lemezt, de átugorja, nem írja ki, hogy nyomjon meg egy gombot a telepítő elindításához, semmit sem ír ki, hanem elindítja a wint ami rajta van csak úgy mintha nem is lenne benne cd.
kipróbáltam egy xp pro-val és azzal elindul rendesen a telepítő, csak amit csináltam azzal nem.mit csináltam rosszul?
nlite-tal beletettem az xp home iso-ba a hp honlapjáról letöltött intel sata ahci driverét, majd kimentettem és kiírtam cd-re.
kicsomagoltam a drivert teljesen, nlite-ben kiválasztottam a driver hozzáadásánál az "iaahci" .inf file-t, mód: textmódú driver és kiválasztottam mindet amit kiadott listában, amit ebben a hozzászólásomban leírtam.
nem értem, mi a baj és azt sem hogy az én gépem miért kezeli, de a laptop meg miért nem? -
Tikakukac
titán
válasz
Taoharcos #31862 üzenetére
Én 5-öt láttam. Egyik 1 nappal mielőtt mentem halt be
Akkor egy másik már eleve halott volt és túrtam volna hozzá karit, de az állapota hát gázos volt. És még 3 volt alfánál, amiből az egyik nagyon strapás volt, a másiknak hiányzott a nyitókája és hát igen, a harmadik az szép volt kívülről meg az élei is, és 1 napi takarítás után azért kiderült, hogy belül is tényleg nagyon szép. Utóbbit sok tesztelés után tehát elhoztam. Meg nagydokk, nagytöltő, spéci multibay keret (köszi HP, bekaphatjátok) és egyéb dolgok de az már ebay. Meg ugye asztallap is úgy lesz csinálva, hogy rácsozva lesz alatta és megy egy 24-es venti keringetni a levegőt.
Ha belevágsz hajrá, de eléggé sziklás az idevezető út
-
jorden06
senior tag
válasz
Taoharcos #31851 üzenetére
Nem értek hozzá, nem szeretnék buherálni, köszönöm, csak érdeklődtem, hogy mi lelhette a gépem, de nagyságrendileg ilyen választ vártam, hogy elektronikai hiba, alaplapcsere, alkatrészcsere, vagy egyéb beavatkozást igényel.
Mennyire számít ez a hiba speciális esetnek, aki ért hozzá szaki megoldhatja maszekban is, vagy ez nagyobb volumenű hibát feltételez a rendszer egészében?
-
Tikakukac
titán
válasz
Taoharcos #31852 üzenetére
Ne. A vadászatot, ne. Iszonyat mennyiségű időd fog rámenni. Aztán már majdnem belebolondulsz. Én konkrétan 1 darab billentyűzet pöcköt nem tudok szerezni a másik gépemhez. És az messze nem egy ultranagy felbontású panel, aminek az ára 20k körül szokott menni, ha van és jó egyáltalán. Mert ez nincs és ha van akkor nem jó. Meg add hozzá a nagyobb procit. Nagy tápot. Meg mindent. Én eljátszottam a másik gépemmel, 2 év után most tűnik úgy, hogy igen, kész. És ezért lejártam a lábam és a fél világot kitúrtam.
Számolj utána: én megvettem a majdnem létező legdurvább konfigos 8510W-t 60k-ért. Érdemes akkor szórakozni ezekkel? Egyértelmű: nem.
Rev2-es VGA-s gépeket kell nézni, azon belül is 2009 utániakat, azok a tutik. Vagy ATI megoldást. De maga a lap az így is lehalhat. Én ha nem tudtam volna nagyon, hogy ez atom vétel, akkor tuti T400-at veszek 65k-ért maxos konfiggal szintén. Olcsó DDR3, csendes, nem romlik el, és csoda állapotúak vannak, nagypanellel, webcamos meg minden.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Taoharcos #31841 üzenetére
T9500-al és FX570M-el alapjáraton egy nagyon jó hűtőpadon, SSD-vel, koppig letekert feszültségekkel az SSD olyan 37 fok, a proci 52 a GPU62. Közepes terhelés mellett mindegyik kap plusz 5 fokot. Csúcsra verve meg még nem néztem, de elöl a déli hídnál ordas meleg.
Netezésre filmnézésre ne ilyet vegyél, mert minek. Nagy, erős, melegszik, minden sok rajta. Azokhoz bőven elég egy sima P változat vagy inkább egy totál más gép.
-
Chaser
legenda
válasz
Taoharcos #31831 üzenetére
Én még ilyenről nem hallottam, hogy egy lap csak 32 v 64 bites cpu-t fogadna ha alkalmas mindkettőhöz.
Taoharcos: Bios upgradet meg lehet próbálni, legfeljebb többet nem kell
Én nemrég lenovora raktam BIOS-t és eléggé ledöbbentem hogy az a BIOS elég sok géphez jó. De ha nem tudom biztosan hogy jó, akkor nem próbálkozok vele
-
Tikakukac
titán
válasz
Taoharcos #31837 üzenetére
Csak bios jókérdés, azért szvsz 1:1 az nem megy át, mert pöppet más a belső felépítés.
Kijelző dugó meg elviekben ugyanaz, szerintem az átmenthető. Más kérdés, hogy én most tolom a gyári kijelzőn és a legbikább felbontás az sok. Nagyon. Baromi jó a szemem, de 10 perc után fájt. Plusz ha már egyszer 50k-ért van komplett fullos 8510W akkor felesleges legózni.
Ja és melegszik, nagyon. Főzi az SSD-t a barom, hűtőpadon normális, szóval külön asztallap lesz neki gyártva hűtővel. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest