- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én még olyan visszajelzést nem hallottam, hogy a frissítés után minden ugyanúgy működött, mint addig. Valami illesztőprogram, valami segédprogram nem ment, stb-stb.
De nem is ez a fő gond. A fő gond az, hogy ez az oprendszer az adatgyűjtésről és kontrollról szól, mint annyi minden más manapság. Ezért ingyenes, semmi másért
-
Nem ezt mondtam, ne forgasd ki a szavaimat.
Az állandó ész nélkül frissítés a butaság, módszerek ide vagy oda, ez így van. Sok problémával találkoztam és találkoztunk szakmabeli társaimmal együtt, ami ebből adódott. Egy meggondolatlan bios firssítés simán hazavághatja a gépet, aztán meg csak a
-ás jön nagy, kerek, tág mangaszemekkel. Mint kandúr a shrekben. És a fejlesztőmérnököket k*rvára nem fogja érdekelni, hogy megmakkant a géped. Sőt azokat se, akik azt a tanácsot adták, hogy frissíts biost: bár semmi probléma nem volt a gépeddel, de a frissítésfetisiszták szerint mindig mindenből a legújabbnak kell fente lennie.
A vélemények nem egyezése természetes dolog, ezzel nincs is baj.
A baj azzal van, hogy a szakmai fórumon akkor bújnak elő a fórumtársak az odújukból, amikor a másikat kell kritizálni. Inkább adnátok tanácsokat, osztanátok meg a tapasztalataitokat, mint én is próbálom. Hasznosabb lenne
De ha nincs igazam, kövezzetek meg.
És még egy: rossz tanácsot adni rosszabb, mint ha egyáltalán nem tanácsolsz semmit. EZÉRT írtam azt, amit fentebb. Akinek ez nem jött le, annak itt most elmagyaráztam.
-
Ha már a mobiloknál tartunk... kérdezd csak meg a forgalmazókat, szervizeket, hány száz/ezer/tízezer ügyfél panaszkodik az 5-ös androidra, amit nem lehet a 4-esre visszaállítani. Mert sokkal rosszabb lett a telefon a frissítés után, mint előtte volt. Sebességben ,stabilitásban, funkcionalitásban. És mit kaptak cserébe? Semmi olyat, ami hasznos lenne.
Nem véletlenül jönnek ki a frissítések... bakker, ez jó lenne, ha igaz lenne, de nem az. Sok frissítés el van baszva rendesen, de mindenki letölti vagy hagyja, hogy letöltődjön. Ez van, a nép megeszi azt, amit ezüsttálcán felkínálnak neki, és még jól is érzi magát tőle. Akkor is, ha egy darab szar van azon a tálcán.
-
Ice&Lime
veterán
Az op.rendszer azért kicsit más, mint a bios.
A bios frissítéseknél mindig leírják, hogy mit javítottak benne, ha az téged nem érint, akkor felesleges kockáztatni vele. Sőt, olyan is van, hogy bios frissítés közben valami nem jól sül el és az elég érdekes szokott lenni. A másik még, hogy a bios frissítés után lehet, hogy valami más fog nem jól működni utána.
Szóval azért írtam, hogy ha csak az nem feltétlenül indokolt. Egy bios frissítés nem olyan, mint egy win. sp. vagy update, vagy egy driver frissítés. -
Magany
tag
Üdv, a pancsolt gépet tegnap úgy néz ki mi is pancsoltuk. Win 7 ultimatera kellnének drajverok. A videó kártyát még fel ismerte de a hang kártyát azt hiszem nem. Sőt biztos mert nem gyárit kapott. Gond az vele hogy be meg ki kapcsoláskor pattan egyet és ha pl valamit állítani akarok meg szünik a hang és a videó is le áll pl. a youtubeon. Aztán játékba akartam el tenni képet és feket fehér csíkos lett a kijelző és csak zúgott a hang. Szóval valami nagyon ossze van kutyulva benne az biztos!
-
-
Az elitebookokkal semmi bajom, gondom azzal van, hogy sokan lenézik a konzumer gépeket, és az elitebook az isten. Pedig ez nem igaz. Én személy szerint konzumer gépet használok profi célra, és hidd el, sok elitebook megfordult már a kezeim között, köztük a legjobbak is, 800-900 ezres kategória. Most is van a raktáramban néhány darab. Bármelyiket megtarthattam volna, de mivel nem tudták azt, amit ez a konzumer gép, ezért maradtam ennél. És itt elsősorban a képminőség és a kényelmes egész napos használat a lényeg, mert nem fárad el a szemem 8-10 óra alatt sem. Ezt nem tudja egyik elitebook sem. Akkor meg miért olyan jó?
-
-
-
Pont ezt mondom, hogy le lehet töletni. NEm kell egyből a HP-t szidni, meg a szoftvertámogatást, amikor szoftvert nem is vett, és támogatást sem. Nem tudom mit gondolnak emberek, hogy jó lesz az freedossal is, aztán meg ha nem megy az install önerőből, akkor szar az egész probook szériáa, meg szar az egész HP???
Bakker az ilyen amatőrök véleményeivel van tele az internet, és a vásárlók tőlem kérdezik: ugye ez nem igaz, vagy tényleg nem lehet a probookra windowst telepíteni???? Vááááááááááááá
-
-
Dhampir
félisten
Ilyen történetek a legdrágább üzleti gépekkel is megesnek.
EliteBookban a kijelző felett kipattintható világítás nem sokat ér és van olyan korábbi széria, ahol a kijelző zárja megadja magát.
Egyébként nyilván komolyabb minőségű gép, de egy használt gép esetében sok esetben máris azzal kezdhet az ember, hogy szét kell kapni és kipucolni, persze attól függ, hogy ki és mennyit használta és az is lehet, hogy többször javított gép volt.
-
-
-
Ren Hoek
veterán
Nem hinnem, mert fel-le mozgatva a laptopot gyorsulasra erosodik a halk villanyborotva hang, es egy bizonyos szogben majdnem eltunik. Fokozatvaltaskor valtozik kisse. Ezt szerintem biztosan a mozgo alkatresz hibaja.
Ilyen volt az asztalimban a haz venti. Megolajoztam a csapagynal es azota semmi hangja.
Csak nem tudom, hogy ilyennel foglalkozik-e a szerviz... mert ott biztosan nem fogjak hallani, na meg egy ideig elo sem jon... na meg nem tudom nelkulozni a gepet szoval 1 honapra ottfogjak egy ilyen aprosag miatt az szivas... -
LacBp
tag
Szia!
ilyen cellák vannak benne.
http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/szerszam_szerszamgep/akku_cella_li_ion_3_7v_3ah_akkupakkba_ipari_1548764684.htmlhmm én ebbe még nem mertem belevágni, bár már noti akkut javítottam, lehet őket cserélgetni.
csak enm tudom hogy a fent említett mennyire jó minőség.
6db kellene. az majd 5000 ft + posta az már közel 6e. dolgzol vele, és ha nem lesz jó.... 11e ft ért pedig kapsz garis komplett akkut.
-
-
SzaboZE
addikt
A méret egy dolog, de a hagyományos 1.2-1.5V igényű cuccokba nem tehető bele, mivel a cellafeszültség 3.6V. Nekem van is ilyen méretű cellám (pont akkora mint a ceruzaakku), de mint mondtam a feszültség más! A notebook akkukban inkább a normál méretű Li-ion cellák szoktak kerülni, amik nagyobbak az AA méretnél.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lithium-Ion_Cell_cylindric.JPG
-
-
pumukli23
senior tag
Most a gugliban találtam egy olyan esetet, amikor ultrabayben nem működött a 3d drive guard (fel volt korábban telepítve, de szólt h gáz van). Neki bios / firmware / chipset frissítést ajánlottak, de nem derült ki, hogy ez segített-e. Akinek van ilyesmivel tapasztalata, kérem írjon, hogy okosabbak legyünk
-
Etzel
aktív tag
-
rizso
addikt
Azoknál megy, ahol van ilyen lehetőség. Pl. volt olyan acer gépem, amiben hiába volt egy Intel HD meg egy 5650 vga, csak az 5650-et lehetett használni, a másik le volt tiltva...
ImI87: Everesten belül Hálózat fül, és ott megtalálod. De pl. Eszközkezelő - Hálózati kártyák alatt is megtalálod!
-
zsolthee
senior tag
Nálunk is 1-2 kolléga laptopjánál repültek ezek a fülek. Lehet, hogy túl erős volt a rugó és amikor hirtelen visszatette az akksit a gépbe egy kivétel után, megadta magát a műanyag. Gondolom én...
Mert Ők ugye azt se tudják mi történt a géppel... Magától eltört
A burkolat alján lévő matricákat próbáld meg átragasztani az újra. Mondjuk ha van Windowsos, azt valószínűleg le nem szeded egyben. A legbiztosabb, ha megtartod a régit a matricákkal együtt. Ha szerviznél szükség lenne bármilyen azonosítóra, akkor vidd magaddal.
Ha van megfelelő rutinod és szakszerűen el tudod végezni a burkolat cseréjét, nem lesz gond a későbbi garanciával.
Egyszerűen csak fel kell venni a kapcsolatot a szervizzel, megadni a pontos típust és megrendelik a kért alkatrész. Nem muszáj velük elvégeztetni a javítást.
Ha nem akarod minden áron kicserélni, teljesen jó a ragasztószalagos megoldás is... -
zsolthee
senior tag
Mivel törés, a szerviz (sem a gyártó) nem fogja sajnos garanciális hibaként elfogadni.
Nem lehet külön csak azt a műanyag fület rendelni, a komplett alsó burkolattal együtt szállítják csak. HP 8510p esetében ez tizen egynéhány ezer forint volt. Persze munkadíj nélkül, mert én magam cseréltem ki. De arra is számolhatsz egyébként kb 8-9eFt-ot. -
adm
őstag
vagy garanciában cserélik egy szervizben, vagy megrendeled alkatrészként és kifizeted a teljes árát, ami nagyon nem éri meg. ráadásul nem biztos hogy minden apró alkatrészt lehet külön rendelni. sokszor csak csomagban vagy nagyobb egységben elérhető.
1. keresd meg a laptopod szerviz leírását a hp.com-on.
2. keresd meg az alkatrészt.
3. a gyári kódja alapján kérj ajánlatot/infót bármelyik hp szervizben.
4. a szerviz megmondja hogy garanciális vagy használatból eredő fáradás-e.a csere időtartama az alkatrész elérhetőségétől függ. onnantól hogy készleten lévő alkatrészt "pár" óra alatt beszerelik, odáig hogy 1-2 hétig tart amíg megérkezik..
-
-
szekto
aktív tag
Nekem kiadott egy plusz Inteles kis tálcán lévő ikont, sztem abban tudod, és/vagy a Catalyst-ban váltogatni.
Bluetooth-t hogyan tudom életre kelteni a masinában? a Win7 kijelzi, amikor be van kapcsolva, de teló meg nem találja meg. Programot meg nem találtam hozzá a HP oldalán.
-
-
HaKo
aktív tag
Vedd fel a Ramiris-el a kapcsolatot, ők fogják a beregisztrálni a kibővített garanciát. Nekem is ugyanígy volt. A gép alján és a neten is egy évet írt. Miután beregisztrálták a Care Pack-ot akkortól lett 3 év a gari, és ez neten is megjelent. És állítólag a gari véletlen sérülésekre is kiterjed.
Legalábbis nekem ezt írták.
Az a sajnálatos, hogy ezek nincsenek leírva sehol.A Care Pack adatai: UK712E HP 3y ADP PickupReturn Notebook Only SVC
Aki tud erről a gari kiterjesztésről részleteket írja meg legyen szíves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest