-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #97890 üzenetére
Tuz a melegedesbol lesz, ergo ha csokkented a melegedest, akkor a tuzveszelyt is. A panelen levo alkatreszek olyan kis tomeguek, hogy onmagukban nem is tudnanak sokaig egest taplalni. A haz tuzgatlosaga inkabb onmagara vonatkozik, azaz amikor a muanyag olyan homersekletet eler, hogy langra kapna akkor az egest gatlo-lassito vegyuletek oldodnak ki belole. Amikor ezek elfogynak ugyis langra fog kapni.
-
johniee
senior tag
válasz
E.Kaufmann #97820 üzenetére
5V 2A-t tud neki adni az áramkör, működés közben már nincs bajuk
Egy ilyenről van szó: [link]
High-precision 5V 2A Charge-discharge Integrated Module Type-C Input Compatible With 4.2V lithium Battery
-
válasz
E.Kaufmann #97797 üzenetére
Én csinálom, szidjam le magam? Megoldást keresek, nem bűnbakot
-
válasz
E.Kaufmann #97794 üzenetére
44% a páratartalom, az kevés lenne?
-
válasz
E.Kaufmann #97785 üzenetére
Mindet egyesével lehetetlen földeni.
Vinyl padló alatt vannak 0.5mm vastag finomlemezek, az alatt pedig az XPS. Az XPS feltöltődik, ezt átadja a lemezeknek, és ráznak.
Ha erre ráteszem majd az 5mm vastag vinyl padlót, akkor az ugyan le fogja szigetelni a lábunktól teljesen, de vajon fog-e ekkor is sztatikus töltés keletkezni az XPS-ben?
Illetve ha az összeset (a finomlemezeket) összekötöm a sarkaiknál aluszalaggal, és egy ponton hozzákötöm a radiátorcsőhöz, az jó megoldás lehet? Kell ez egyáltalán hosszútávon?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
E.Kaufmann #97740 üzenetére
"Tudom, nem illik, de fogtam, és rákötöttem a védőföldre a TV-t"
Ez ilyen beidegződés, hogy nem illik, mert szerepel valamelyik szabványban, hogy a kettős szigetelésű készülék földelése tilos. Ott az is meg lett indokolva, hogy a kettős szigetelés magasabb szintű védelmet jelent, amit a védővezető leronthat, amennyiben arra máshonnan feszültség kerül és azt átviszi egy másik gépre is.
De ilyen alapon félni kellene több dologtól, ami van a lakásban is és földelt. Gyakorlatban nagyobb gond, hogy a szerviztapasztalatok szerint is nyíródtak ki néha HDMI-bemenetek, mert nem földelt volt a TV vagy más eszköz és a kettő között feszültségkülönbség állt ellő. Peches dolog, mivel a HDMI eleve úgy lett tervezve, hogy ezt kivédjék, először a GND fémrészek érnek össze, ami egy kis szikrát is kiolt elvileg. Csak a gyakorlat ezt néha meghazudtolta.
Úgyhogy én is inkább azonos potenciálra hozok ilyeneket, azaz a védővezető szintjére, így megnyugtatóbb. Szerencsére a földhurok az analóg átvitelt kínozta, SCART, RCA, stb., míg a digitális kapcsolatokra nem hat.
-
.-..-.
tag
válasz
E.Kaufmann #97674 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket.
A probléma az, hogy a külső burkolata is sérült a kábelnak és egy benne futó vezetéknek is kezd szétnyilni a szigetelése.
Mindez közvetlenül a burkolat nyilásánál, mert ott tört el a kábelmerevítő és valahogy folyamatosan ott hajlik meg minden alkalommal, mert ott a leggyengébb.Hogy hozzáférjek eleve szét kell szedni a burkolatot, akkor már inkább visszavágnám. Remélem még lesz annyi hely, hogy megtehessem, mert pár centire már ott van rajta egy "gumó" a kábelen. Gondolom valami vasmag lehet talán.
-
ribarszki
őstag
válasz
E.Kaufmann #97683 üzenetére
Köszönöm, ez egy jó ötlet! A kimeneti feszültséget megmérni. A gyári kábelét használom, persze attól még lehet elégtelen, vagy ehhez a fűtőszálhoz szűk keresztmetszetű.
Az SSR egy 25DA (24-380v, 25amperes) modell, azt hiszem bőven elegendő.
Viszont a feszültség méréshez keresnem kell valakit, multiméterem sincs, és szakember sem vagyok.
-
Ribi
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #97627 üzenetére
Audinak van pl, de ez inkább csak a pillanatokra hajt amíg nincs megfelelő motor fordulat.
Bár ahogy emlékszem ez inkább 7-10kW-ot tud. Szóval porszívó kevés lesz oda.ui: Bármelyik "I Used A Leaf Blower To Make My Car Fast!" videó jó alap ehhez
-
laed
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #97623 üzenetére
Az se lenne semmi.
1 kWh letárolásához kb. 100 Ah-s akksi kéne. + az inverter.
És ha kimerül az akksi, akkor megáll az autó??(Olyan lenne, mint a mai elektromos kocsik: "csak városi használatra.")
-
válasz
E.Kaufmann #97597 üzenetére
Az se akadály
egyébként, bár az már hacket kíván mert a 3,5" hdd-k 12 voltról mennek.
Ez lesz a te szerkentyűd. Step up-down, nemrég vettem ilyet és tényleg tudja.
10A az viszont határeset. Ha 1 perc alatt tojást lehet sütni a bordákon, vagy ventillátor vagy borda nagyobbítás.
6 ampert tutira tud így is, egy peltier elemet visz hetek óta, 11-15V bemenő, 12V kimenő.
[link] -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #97597 üzenetére
Lejárt a szerk idő. Már most ki van építve egy stabil 12V hálózat központi táppal, csak az FSP nano túl sok helyet foglal és nem is hatékony mert matek szerint lekapcsolt NAS mellett röhögve vinnie kellene egy órát (vagy inkább többet) akksiról, de ez a DC-AC-DC konverzió nem valami hatékony, jó ha van fél óra.
-
válasz
E.Kaufmann #97591 üzenetére
Sorold fel nekem az eszközeidt amiket erről táplálnál.
Csak azért mert nálam is kb. hasonló a helyzet és nem kell konverter.Elöl a névleges, utána a tesztfeszültségek
9V accesspoint 7-15V (ez necces ha 10V a bementi elkó lásd lentebb)
12V router 8-15V
Digis ONT 19V 11,5-24V
mini számítógépem 12V 8,5V-15V
LG 19" monitor 19V 11,2-24V
A 15 és 24V azért a csúcs mert 16 és 25 V elkók vannak a bemeneteken, maga az elektronika többet bírna.Régebbi kamerák nem szeretik a 11,5-13,8V kööttit, az újabbak nem törődnek vele, max. az infra rész lesz picit túlhajtva, ez kísérlet tárgya.
Csak azért írtam le mert megspórolhatod a step up-down modult. Egy hibával kevesebb.
Amúgy 100W az 10A körüli, ha megengedünk 12,5 voltot, simán, akkor egy fetes analóg stabon eljes terhelésnél 12-13W fog esni, ha megy a töltés az 13,8V akkor megengedhető, ha meg áramszünet van az akku pár perc alatt beesik a névleges max. 12,6 voltra, ott meg nulla veszteség. -
Barret001
addikt
válasz
E.Kaufmann #97591 üzenetére
Valami [ilyesmit] keress. Ez csak step down.
-
válasz
E.Kaufmann #97284 üzenetére
Az lehet de egy mezei laptop adapternek ugyanekkora kb. a bekapcsolási áramlökése.
Azt meg elviselik az ups-ek simán.
Ha bármi ohmos áramkorlátot elétesz, azon meg ha nem is nagy de folyamatos veszteség keletkezik.
Izzólámpa meg a karakteriszikájából fakadóan pont a bekapcsoláskor mintha ott se lenne, szinte egy darab drótként viselkedik. -
Atis45
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #97281 üzenetére
Arra gondolok, hogy nézegetem az online áruházakba a led fényerő szabályzókat, és van amelyikhez oda van írva, hogy PWM, és van amelyikhez nincs. Van hogy kép alapján ugyan az a kettő, két külön boltba, külön cikkszámmal, de az egyikhez oda van írva hogy PWM, a másikhoz nincs.
-
válasz
E.Kaufmann #97209 üzenetére
Valamikor belefutottam egy ilyen nagyáramú dugó problémába, az még ráadásul valami spec. méret is volt, beszerezhetetlen. És már mutatta rendesen a melegedés nyomait.
Szó nélkül szétkaptam az eszközt és közvetlenül beforrasztottam a tápvezetéket.
Szerintem a mai napig működik.
Favágó módszer az biztos -
mezis
félisten
válasz
Üdv.! Régen, amikor rájöttem, hogy az USB hosszabbító kábel végén lógó telefon adapter (stick?) áramigényét nem bírja kielégíteni a vékony erecske, akkor azt "megpatkoltam": A + - vezetékekhez vastagabb vezetéket forrasztottam a csatlakozókhoz közel. Nem volt szép, de működött.
Előtte próbáltam egy szám. tech. boltban vásárolni jobb USB hosszabbítót, rákérdeztem a kábel paramétereire, az eladó fapofával közölte, hogy ők a szabványnak megfelelő vezetéket árulnak. Búcsúzás nélkül távoztam. -
atesss
addikt
válasz
Olyan nem lenne jó, ami kábeles ?
Van mondjuk egy méter kábel rajta, aztán az az utáni részre azt forrasztasz amit szeretnél.
A kábel belső réz erének vastagsága mondjuk kérdés ezeknél.
Egyenes biztosan van Hestore-on, de nézd meg hátha van 90-fokos is.Ami rémlik, hogy TME-ről rendeltem pár éve toldókábelt 90-fokos dugóval, asszem 1,5m-es vezetékkel (de szerintem volt többféle hosszban), és az nagyon masszív volt.
A kábel (külsőre) is vastag volt, meg a dugója és aljzata is abszolút minőséginek nézett ki.
A réz-vastagság belül még ott is kérdés lehetne, de azért annyira minőséginek kinézőből csak nem spórolták ki nagyon a rezet sem. -
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #96912 üzenetére
Hát persze, mert ezt is jobban tudod zseni!
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #96908 üzenetére
Ez igy kompletten <1500Ft. Mennyi is a shelly 1/2?
Ez most egy egyszerű relét vezérel. De ugyanez a kód része egy másiknak ami egy Mini-n fut és kijelző, nyomógomb, szenzorok és sd-card adapter is tartozik hozzá.
És így tovább...
De te biztosan jobban tudod mire van szükségem, mint én.
Biztosan jobban tudod, hogy a kód karbantartáshoz/újrafelhasználáshoz (OOP alapelvek) hogyan kell a saját rendszeremet kiépíteni.Én vagyok a hülye és hagyom is inkább a fenébe az egészet és elmegyek pásztornak.
Neked pedig gratulálok, hogy jól megmondod mit és hogyan csináljak.Részemről a témát lezártam. És inkább ismét törlöm magam az oldalról. Nem kell ez nekem.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #96906 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy en esp8266/esp32/stm32 vonalon maradok. Nem reszleteznem az okokat.
Igazabol nem is ertem miert akarsz rabeszelni masra, mikor fentebb irtam, hogy sajat rendszer keszul es ahhoz ez kell.
A kod megvan hozza es nem is beginer szint.
A vezerles is rendben, valami pillanatnyi gond volt egy izzocsere utan, ami nem megismetelheto, sejthetoleg kontakt problema volt. -
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #96904 üzenetére
Szerintem valami kontakt gond lehetett, nem sw.
Viszont azzal, hogy izzot csereltem es kiszedtem az egeszet a helyerol majd visszatettem talan helyre is jott.
Csak tippelem, hogy az 5VDC csatlakozas lehetett a problema.
Kicsit vacaknak tunik a beepitett aljzat.
Amugy nekem mindenkeppen sajat sw kell, mert sajat fejlesztesu rendszerbe integralom.
(sw developer vagyok, bar nem c/c++ a teruletem, de hobbinak ez igy pont megfelelo) -
baly81
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #96851 üzenetére
Én a hasonló cipőben jártam csak más tápfesszel, ezért vásároltam pár ilyen UPS modult. Ez a táp és a fogyasztó közé van építve; a kapcsoló pedig a modul és a fogyasztó közé. Egy próbát megérhet neked is. Nálam működik, nincs zavar/fesz ingadozás. + valamennyi áramkimaradást is át tudsz hidalni vele...
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #96850 üzenetére
Meg lehet, de azt is hozza kell meretezni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #96850 üzenetére
Ilyesmit néztem ki elsőre: [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #96843 üzenetére
Ilyesmi lenne a celszeru atszamolt ertekekkel es mas tranyoval:
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #96841 üzenetére
Sokfelet tudnek linkelni, tudni kene, hogy pontosan mihez kene neked? ICL-t lehet soros ellenallas+rele/szilardtestrele, termisztor, tranyo+RC, tranyo+vezerloIC, hotswap controller, stb. megoldassal is megvalositani, attol fuggoen, hogy mire van szukseg. Esetleg azt meg tudod mondani, hogy milyen 12V-os eszkozokrol van szo nagyjabol?
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #96839 üzenetére
Kothetsz minden agra plusz kondit, csak kelle ele egy inrush current limiter es a vegere egy terheleskapcsolo. Ezt praktikusan egy soros ellenallassal es az azt kisontolo tranzisztorral/relevel meg lehet oldani.
Az ag lekapcsolasaval ugyanott leszel. A hirtelen nagy terheles (bemeneti pufferkondi) rakapcsolasa okozza a rantast. -
válasz
E.Kaufmann #94001 üzenetére
Elnéztem, tényleg 940nm. Boltban vettem egy marékkal, csak annyit tudtak mondani, hogy 940nm, kérdeztem mekkora árammal lehet hajtani, mondta az eladó, hogy 10-20mA
Gondolom ez csak tipp volt, mert a típusát se tudta megmondani. Néztem pár vishay infra LED adatlapot, peak current-re 200-300mA van mindegyiknél megadva. Persze ettől még lehet, hogy ez tényleg csak 20mA-t bír, de őszintén, nem nagyon hiszem...
-
válasz
E.Kaufmann #93999 üzenetére
Azon ne múljon, próbálok venni jobbat.
Vivő frekvencia 78kHz, a hullámhossz 970nm.
-
válasz
E.Kaufmann #93997 üzenetére
Azt sajnos nem tudom bemérni, de ugyanolyan kékes színű a burkolata, mint ami a gyári távban is van.
Még arra gondolok, hogy a vivőfrekvencia esetleg nem stimmel, azt majd megpróbálom digitális analizátorral kimérni (oszcilloszkópom nincs sajnos).
Az is eszembe jutott, hogy valami miatt csorbul a jelalak, pl nem nyit ki a tranyó vagy nem zár rendesen és négyszögjel helyett vmi más jön ki. De ezt oszcilloszkóp nélkül nehéz ellenőrizni. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
E.Kaufmann #93991 üzenetére
Amikkel én találkoztam, autóakku tetején egy matrica. Alatta egy műanyag tető. Laikus megtévesztésére alkalmas, hogy egybe simul a felület.
De ha felfeszegetjük, alatta a szokásos műanyag dugókat találjuk, labirintjáratokkal, ami a nyomást elengedi egy apró lyukon, de a párát visszacsapatja, ezáltal a vízvesztést minimalizálja.
Hogy régen valamikor menetes dugók voltak, ezt meg csak kihúzgálni lehet, csavarhúzóval, kétoldalt feszegetve, műszaki ember ezen csak mosolyog, nem kihívás. Más kérdés, hogy a mai akkuk kalciumos adalékolása segít a ritkább gondozásban is, meg a mai töltőkkel sem főzzük a vizet, hanem csak meghatározott végfeszültségig töltünk.
Az lehet, hogy ideális esetben, az akku élete alatt nem sok víz fő el, de azért egy idő után megnyugtatóbb érzés lehet ellenőrizni és pótolni a vizet.
Mert lehet, hogy csak kifogtunk egy melegebb nyarat, esetleg kicsit határértékre tölt a generátor is, az akku pedig nem tehet róla, hogy természetes vízfogyás áldozata lett. Ezt még lehet korrigálni.
Amikor gyanúsabb módon, főleg egy cellából fogy gyorsabban a víz, ott már lehetnek gondok, már csak azért is, mert indítási nehézséget tapasztaltunk és utána néztünk bele az akkuba. Tehát már csak egy tünetet tapasztalunk és kész tény elé vagyunk állítva. Tapasztalatom szerint, ezután már hiába töltögetjük vízzel és árammal is, végig fogjuk nézni egy akku halálát, ahogy egyre gyorsabban romlik az állapota.
Az első vészjelek gyakran épp a nyári igénybevételt követően őszre, tél elejére állnak elő, amikor reggeli hidegben már nehezebben indul az autó, a megszokottól eltérően kezd viselkedni.
-
vmk
tag
válasz
E.Kaufmann #93987 üzenetére
Én 2014-ben vettem figyelmetlenségből egy dobbal (úgy rémlik a "méltán híres" nbase 305m volt).
Hát nem voltam boldog amikor rájöttem, hogy rezezett alu, de úgy voltam vele, hogy magamnak szerelem, úgyis csak otthonra kell. Max 1-2 ismerősnek kell belőle 5-10-20 méter... legfeljebb veszek a kritikus szakaszokra normális rezet méterre.
A ház ezzel lett bekábelezve, cat5 végpontok és a kamerák is, amik 12V POE-n mennek.
Közben volt villamos korszerűsítés is a házban, és mivel be lett csövezve minden, ugyan ezek a meglévő kábelek lettek belehúzva (tehát újra szerelvényezve is). Úgy voltam vele, hogy a csőbe behúzni újat hiba esetén még egyszerűbb. (Nem kellett.)
Azóta is hibátlanul teszi a dolgát gigabiten minden végpont, a kamerák (100Mbps) pedig a tápot is ezen viszik.
Amiket ismerősök vittek kisebb-nagyobb darabokat különböző célokra (össz kb 30m), ott sem volt probléma senkinél.Szóval ez költői túlzás, hogy "fixen telepíteni probléma nélkül" meg, hogy "hosszútávon probléma lesz vele". Egyáltalán nem értek egyet vele.
Nagyon fontos kulcsszavak: véletlen vásárlás! otthonra! magam szereltem!
Az biztos, hogy senkinek nem ajánlanám, hogy ilyen típusú kábelt vegyen! Céges környezetben kizárt, hogy ilyen gagyit használjunk.
Attól nem is beszélve, hogy olyan helyen, ahol mérési jegyzőkönyvvel kell átadni (nem csak szakadás, hanem csillapítás, stb mérnek) kizárt, hogy ez bármilyen szinten átmenne... -
válasz
E.Kaufmann #93969 üzenetére
Ért
Akkor az egyértelmű, a zavar átjut valahogyan.
-
válasz
E.Kaufmann #93967 üzenetére
A PoE tápja is UPS-ről megy? Mert nekem a pákám bekapcsolása is úgy berántja a 220-at, hogy elmegy a kép a monitorról, ami ugyanazon az elosztón van
-
mezis
félisten
válasz
E.Kaufmann #93965 üzenetére
Kísérletezni kell. Vagy a levegőben, vagy a 230V-os hálózaton is juthat zavar az elektronikához.
A pára elszívó fém házának földelésével kezdeném, aztán az elektronikának Faraday kalitka. -
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #93951 üzenetére
Nem szünetmentesbe kerülne, hanem a telekre mikrokontroller alapú öntözőhöz.
-
szoke12
őstag
válasz
E.Kaufmann #93921 üzenetére
Köszi!
A 7812C már 14,5V-tól működik 27-ig... szóval az elvileg pont ok. Bár nem tudom mennyire fog melegedni... -
bandi0000
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #93918 üzenetére
Köszi köszi
Hát úgy gondolom elég fos multimétert vettem annak idején, igazából ezt: [link]
Azt se tudom igazából mi a különbség a 2 oldal közt, itt ha jól gondolom csak a 600V-ra tudom tekerni váltakozó/egyen áram ra?
-
szoke12
őstag
válasz
E.Kaufmann #93918 üzenetére
Köszi!
Igen, az van, hogy a legkisebb behúzási és elengedési feszültséget írják mindenhol, de a legmagasabbat még nem leltem meg... -
Panthera
őstag
válasz
E.Kaufmann #93906 üzenetére
Gyakran van a közelben rossz USB-s eszköz (pl. billentyűzet), én már vágom le kábelt. Újabban power bankra alakítom át a tápot (elem helyett bármihez) , sokszor kell.
-
troll81
addikt
válasz
E.Kaufmann #93843 üzenetére
10 cm 4.5V is opció lehet haza érek akkor szét nézek mit lehet rendelni meg mit éri meg lehet 12x12 is például azok csendesek
-
troll81
addikt
válasz
E.Kaufmann #93834 üzenetére
Maximális kiszasznalas 40-50;A lenne .
De szörnyű a hangja tennék próbát mert nem tetszik.
Jó lenne ha elcsendesedne egy pc táp szintjére -
troll81
addikt
válasz
E.Kaufmann #93831 üzenetére
Szerver tápegységet kell moddolni 4 pin pwm a venti csatlakozó.
A gyári venti40x40x28mm. A tápegység fsp1600-29 fm.jelenleg ez az egy .
A héten rendelek 2 db még de azoknak mindegy -
Gyula84
veterán
válasz
E.Kaufmann #93803 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz
E.Kaufmann #93803 üzenetére
Napi bölcsesség: pipa.
Ezért (is) szeretem a PH!-t, itt mindenki mindent IS tud
Én is itt hagyok egy bölcsességet: mi a különbség a bevásárlókocsi és a nők között? A kocsiban van 100-as... -
Barret001
addikt
válasz
E.Kaufmann #93717 üzenetére
Ez kell neked. : [Step Down]
-
válasz
Amiket Razorbenke linkelt , meg pl. ez.
@aujjoba : A HEstore ugyanonnan rendeli
@tordaitibi : OK, akkor képzeld el azt, hogy rendelésenként +2000Ft a HEstore, mert annyiért kapod meg, és máris megéri Alizni -
válasz
E.Kaufmann #93715 üzenetére
Szerintem senki nem oktatott ki és nem nézett le.
Én 10 éve ilyeneket használok, és ennek a kivitelnek a step-up változatait.
[link]
Van amelyik 8 éve egyfolytába megy nálam, fűtés és egyéb vezérlésekben.
Nekem beváltak.
Van az újabb fajta kisujjkörömnyi változat, azt még nem teszteltem hoszú idejű működésre.
[innen lehet mazsolázni]
Ennyiért nem érdemes Alizni, bár én előnybe vagyok mert a Hestore átvételi pont a munkahelyemtől 6 perc kocsival. -
válasz
-
válasz
E.Kaufmann #93715 üzenetére
1-2A-ig akármelyik ebay-es step-down modul jó, azok a körömnyiek
Hivatalosan 3-at tud, de 1-2 között használok párat, és bírja.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
E.Kaufmann #93713 üzenetére
esetleg ez?
-
baly81
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #93704 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a buck converter = step down converter. Csak lefelé tud csökkenteni.
Ha te felfelé transzformáltál, akkor az boost converter. Gondolom, csak elírtad!? -
Ribi
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #93700 üzenetére
Szerintem ez pont olyan mint minden más step down converter, csak lapos kialakításban.
-
PROTRON
addikt
válasz
E.Kaufmann #91835 üzenetére
Mi épületvillamosságis cégként napi szinten vásárolunk náluk, de nem tudom hogy ha magánszemélyként szeretnél vásárolni mi a helyzet.
Azt tudom hogy a telefonokra nehezen válaszolnak, mert mindegyik boltnál az a személy kezeli a telefont is, aki épp a boltban kiadja az árut és tudom neten keresztül nem látni, de nincs 5 percük, mert folyamatosan ott állnak a sorban.
Meg nem vagy regisztrált villanyszerelő partnercég, nem ismerik a telefonszámodat.
De a központi számot lehet felveszik, azt nem tudom.Cégként tudunk náluk a helyszínen készpénzben is fizetni, nem csak átutalással.
Ha nincs messze, bemennék a boltba személyesen érdeklődni.Ha csak cégeket szolgálnak ki, akkor esetleg összehaverkodni az egyik épp vásárló villanyásszal hogy az Ő cége megveszi Te meg kifizeted neki készpénzben, csak akkor ugye nincs garanciád.
De ez csak akkor működik ha épp van a boltban abból a cuccból. -
fatpingvin
addikt
válasz
E.Kaufmann #91788 üzenetére
nem PC házban lesz. a trükk annyi, hogy egy tápról kéne megoldani pár SATA vinyó, két PCIe eszköz, valamint egy 20V-ot igénylő laptop alaplap tápellátását. ezt szeretném valami értelmezhetően kompakt módon megoldani.
-
fatpingvin
addikt
válasz
E.Kaufmann #91786 üzenetére
mondjuk 65W. ennyit soha nem fog felvenni de ekkora a gyári töltő
szóval azt mondod hogy magán a tápon belül ennyit már nem lehet rajta állítani, oldjam meg DC-DC konverterrel? -
leweegee
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #91763 üzenetére
Ertrm amit mondasz, de több réteg takaró alatt ahogy te se úgy egy tűz sem kapna levegőt, ha meg valami egy meghibásodás miatt kigyullad ott rég megette a fene az egészet. Nyilván ha olyan eszközről van szó amin szellőzőnyílás van azt én se takarnám be...
-
User_2
tag
válasz
E.Kaufmann #91761 üzenetére
köszi a választ
garanciális igénynek ebből az okból nincs alapja:
Typical noise emission [dB]: 30és ez megvan, illetve kevesebb.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #91724 üzenetére
Amíg nem történik meg az okosrelék beszerelése, átmenetileg jó a széles szövetszálas "dáktép" jellegű ragasztószalag is estére, csak macera leszedni.
-
Barret001
addikt
válasz
E.Kaufmann #91733 üzenetére
Gondolom tartalmazza a fetet,vagy tranyót. Azt nem látok a képen.
-
aujjobba
addikt
válasz
E.Kaufmann #91733 üzenetére
Csak tudnám miért kérnek egy ilyenért €32-t.
[link] -
kisi
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #91718 üzenetére
Létezik felragasztató takaró sapka, kapcsolókra, illetve van felcsavarozható verziója is.
Hogy a felcsavarozható a magyar szabványú kapcsolócsavartávolságával mennyire kompatibilis, azt nem tudom, de itt (UK)a két csavar lyuktávolsága 60 mm.
Ez pld egyes dugaljakra, kapcsolókra tehető...Szerintem próbálj meg egy childproof light switch google keresés alapján elindulni, elég sok ötlet van.. Youtube videók is, pld Tv, nyomtató, stb "megvédésére"
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #91727 üzenetére
Erre mondtam opciokat: Ha zavar magasabbra rakod a radios kapcsolot, vagy a parositast megszunteted, tehat nyomkodhatja de nem fog kapcsolni semmi
Barmire jo, amire akarod, de ha ram hallgatsz azt csinalsz amit akarsz.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
E.Kaufmann #91727 üzenetére
ercsuk hogy te most tolunk varod a tutit de sztem azert nem lesz mert ilyen nincs.
regen is olyan magassagra tettek hogy ne erje el kisebb gyerek.
nyilvan lehet okoskapcsolozni annak minden nyugevel/koltsegevel egyutt.
nem tudjuk milyen a vilagitasod, de nalunk pl csillarok vannak. ezekhez mind tartozik egy kotodoboz a plafon kozeleben. en oda betennek valami egyszeru dolgot. mondjuk egy madzagos kapcsolot amit csak felnott er el.
vagy hasonlo megoldassal a lampa kozvetlen bekotesehez.
nem szep de mig ki nem novi a dolgot addig mukodhet. -
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #91722 üzenetére
Az valt be, hogy kb. terd magassagaban van sajat kapcsoloja, amit ha sokat nyomkod atrakom magasra, ahol nem eri el. Ez is nagy elonye az ikeas radios kapcsoloknak.
Amugy mi jellemzoen nem kapcsolgatjuk a lampakat. Reggel felkapcsolunk, alvas elott lekapcsolunk, meg a kamraban/garazsban/wc-ben is. A led-es lampak fogyasztasa filleres es nem szeretek barlangban lakni.
-
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #91722 üzenetére
A Shelly-nek nem kell felhő! Én sok helyre tettem Shelly relét a kapcsoló mögé és alapesetben a sima kapcsoló kapcsolja de appból felülbírálható és pl. 1 óra után akkor is lekapcsolja a világítást ha a kapcsoló fent maradt. Simán van beépített webserver amin keresztül tudod konfigurálni.
Nyaraláskor meg fényjátékkal elhiteti, hogy van otthon valaki.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #91712 üzenetére
Szogesdrot?
Szerintem nyomtassatok ra valamilyen kupakot, ugy hatha kevesbe lesz izgalmas.
Mi atepitettunk minden villanyt ikea-s tradfri/dirigera rendszerre, igy tetszoleges helyen lehet a kapcsolo is es a lampahoz rendelest is tudom modositani.
-
mezis
félisten
válasz
Kellő magasságban, elosztó szekrényben a kapcsolókkal, konnektorokkal sorba kötsz pl. egy-egy ilyet. Ilyenekkel az okos telefonodról meg tudod szakítani a kapcsolókhoz, konnektorokhoz menő fázisokat. Vagy be tudod kapcsolni.
-
válasz
Nem tudom, hogy létezik e ilyen gyárilag, de 3D nyomtatással biztosan megoldható fillérekben mérhető filamentből esztétikusan, vagy gányolással is, ha az esztétikum nem kitétel:
- Meg kell fordítani a kapcsolót, hogy lekapcsolt állapotban legyen felül benyomva
- A kapcsolóra kell ragasztani egy reteszt, ami a saját súlyára ejtA kapcsolót így akkor lehet felkapcsolni, ha megemeled a reteszt, lekapcsoláskor automatikusan reteszel.
Persze lehet, hogy ezzel csak még érdekesebb játék lesz a gyereknek
-
mezis
félisten
válasz
E.Kaufmann #91715 üzenetére
Ha a beszédet nem érti, át kell térni a "kézjelekre".
Az áram még a FI relék mellett sem játék!
Ha fázis a Nulla vezetőn folyik vissza, akkor a FI relé nem fog leoldani, bármilyen fényesen is világít a gyerek. Vagy füstöl... -
rednifegnar
senior tag
válasz
E.Kaufmann #91715 üzenetére
de a beszedet azt azert erti nem?
nalunk is volt ilyen, de azert 150cm-en levo kapcsolokat akkora gyerek eri el aki meg is erti a nem-et. persze van amelyik valami ruddal utogeti olyat is lattam mar.
ragaszd le ragszalaggal.
emlexem en kicsiny koromban jatszottam olyanokat hogy felig nyomtam le a kapcsolot es sercegett belul mint allat a lampa meg felig vilagitott. apam orult is neki -
ViZion
félisten
válasz
E.Kaufmann #91712 üzenetére
Gyerekbántalmazást ajánlom. Azt mondják lelki sérülést okoz, nem tudom, nekem nem volt baj...
Komolyan: a kapcsolgatás ellen nem véd, de nálunk okoskapcsolókat raktam a szobákba, amik 20 perc után lekapcsolnak. Mai ledes cuccokkal igazán ez sem jelent nagy megtakarítást, de nah. Reggeli iskolás készülődés után sokszor egész nap világítottak a szobában. Most a klímára kattantak rá, éjjel is megy, pedig nincs rá ok. -
fatpingvin
addikt
válasz
E.Kaufmann #91672 üzenetére
a paraffint viszont ha mégis szerelni kell benne valamit igazából forró vízben vagy hajszárítóval ki lehet szedni, ami nagyon nem baj. ne csinálj szándékosan szerelhetetlen konstrukciót.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #91667 üzenetére
A trimmert beállítás után kivenném, megmérném, és kiváltanám fix ellenállással. Ezutám már bátrabban önteném ki. Akár melegragasztó-rúddal is. Vagy 20 éve, az ETZ -mhez készítettem elektronikus fesszabályzót, savmentes sziloplaszttal öntöttem ki, egy "írógépszalagos" műanyag dobozban. Soha semmilyen problémám nem volt vele, pedig kapott mindenféle időjárást, hideget, meleget...
A sziloplaszt ha nagyon muszáj - pl. mert javítani kell, akkor elég nehezen ugyan, de kikaparható. A ragasztórúd is jó (szerintem), de elég végleges megoldás, az áramkör roncsolása nélkül nem lesz bontható. De ha az van kéznél, én simán kiönteném azzal... -
fatpingvin
addikt
válasz
E.Kaufmann #91670 üzenetére
ha úgyis le fogod zárni, nem jobb már venni pár teamécsest és beleolvasztani az egészet a dobozba?
-
válasz
Szerintem nem lehet túl jó a hővezetése szilárd állapotban, inkább elkezd olvadni, ha melegszik üzem közben, meg lehet kifolyik a tokból. 😅
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Nem tudom, van-e buktatója az olvadékonyságon kívül, csak annyit tennék hozzá, ilyenkor már jobb szerintem hőlégfúvóval eldolgozni az anyagot, kinyomópisztoly nem is szükséges. Ha nem is kiöntésre, de más esetekben alkalmaztam én is.
Természetesen megfelelő hőmérsékleti beállítással, illetve óvatossággal, hogy ne pörkölődjön.
-
Gézengúz
addikt
válasz
E.Kaufmann #70635 üzenetére
Saját véleményem szerint nem a töltő és nem a balancer megy tönkre sose. A gyári akksikban lehet a szórás.
Egyébként most megint nincs egy darab se, majd jönnek.
Egy Li500 egyébként nagyon jó beruházás, kisebb NI-MH akksik is és nagyobb LI-ION akksik is tölthetők vele, powerbankként és tesztelőként is nagyon jól használható. -
törölt tag
válasz
A megoldás egyszerű:
Kosd párhuzamosan a cellákat, és töltsed fel őket a úgy hogy ne halad meg a max töltő áramot töltés közben.
Hagyd pihenni őket töltés nélkül 1 napot, majd egy 10ohm os ellenállással kezd el kisütni ami kb 300mA. Az ellenállás legalább legyen 5W.
Merd meg az áramot és feszültséget a kisütési ciklus elején, 1/4(kb a várható időtartam 1/4) és így tovább, akar lehet használni Regiszteres Multimétert és Lakatfogót is.
A kapott adatokból megvan a kisütési görbe, abból meg meg lehet mondani a kapacitását a celláknak, ha megvan a gyári referenciának
Semmi csoda nincs ebben
-
válasz
Ha 4,2V max. feszultsegu litium cellakat teszel a helyukre akkor semmi problema nem lehet, az esetleges eltereseket a balancer kikorrigalja hisz azert van. A beepitett ho es tultoltesvedelem ugyanugy fog funkcionalni. Pl. a szemelyautodba akkumulatort cserelsz es emiatt cserelsz generatort, fesz.szabalyzot, fedelzeti komputert az izzokat, stb? Dehogyis, mivel ugyanolyan nevleges feszultsegu olomakkut tettel be.
Az en 5 cellambol 4darab 3,64, 1 darab 3,55 voltot mutatott. Toltore teve, majd tobbszori hasznalat es toltes utan barmikor merek, 0.02 volton belul van mind az 5 cella.
Vedelemmel ellatott cellak hasznalata felesleges. Legalabbis az en Parkside gepembe a cellak vedelme es a balanszer benne van az akkupakk tartojaba. -
Gézengúz
addikt
válasz
E.Kaufmann #70615 üzenetére
Nem a feszültség a gond, elfáradhattak és nem bírják a magas áramterhelést. Ezért írtam, hogy vedd ki őket és pl. lámpába tökéletesek lesznek. 2.8V környékéig lehet őket nyugodtan meríteni, addig nem kellene, hogy probléma legyen velük.
Kérdezzük meg tordaitibit, hogy szuperálnak a 18650-es cellák amiket Tőlem vitt.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #70581 üzenetére
Kimértem a három cellát a sarkaiknál, 3,1, 3,4 valamint 4 voltosak. Ezek szerint kettő is beadta az unalmast?
-
Gézengúz
addikt
válasz
E.Kaufmann #70581 üzenetére
Azzal a feszültséggel még mennie kellene, lehet itt már célszerűbb cserélni az összes cellát egyszerre. Cseréld mindet, a kijövő cellák meg zseblámpába még jók lesznek.
Ha nem sürgős akkor majd érkeznek akksijaim 2 héten belül. 3000mAh, 30A terhelhetőség, forrfüles. -
Gézengúz
addikt
válasz
E.Kaufmann #70577 üzenetére
Egyébként hány cellás lehet? 4-5? Kiméred melyik cella, és cseréled.
-
Barret001
addikt
válasz
Laptop cella ide nem lesz jó! Neked nagy terhelhetőségű cellák kellenek,laptopban kis terhelhetőségűek vannak.
-
daninet
veterán
válasz
Laptop akkukat szedtem szét sokat, ha egy cella zárlatos a BMS (battery management system) megakadályozza a töltést. Vannak youtubon videók hogy lehet megtalálni a rossz cellákat ha nem csináltál még ilyet. Töltő nagyon ritkán romlik (bár kínaiaknál nincs csoda), érdemes feltételezni, hogy az egyik cellával van gond az elég gyakori.
-
darvinya
titán
válasz
E.Kaufmann #65370 üzenetére
Net-en IR-es távirányító van hozzá, persze idehaza ez már lemaradt.
-
darvinya
titán
válasz
E.Kaufmann #65367 üzenetére
Távirányító miatt lehet.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #65355 üzenetére
Valami tipp az MCU-ra?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #65360 üzenetére
Elméletileg igen. Ugyanakkor gyakorlatilag egy 8 ohmos hangszóró esetén (szerintem) észlelhetetlen különbséget eredményez. Kb. 5%. Persze ez 1 kHz-en.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #65358 üzenetére
"...a középső tartományban valami pluszt, ha 220-as kondikat 470-re cserélem?"
1 kHz-en a 220u 0,72, a 470u pedig 0,33 ohmos impedanciát jelent sorban a hangszóróval.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #65355 üzenetére
Tetszik ez a tervezés.
Azon filózok ilyen "vezetősávot" EDA-ban hogy lehet összehozni.
Talán kihúzzák a normál sávot invertálva és a a sávok közt rajzolódnak ki ezek a szigetek? -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #65349 üzenetére
-
válasz
E.Kaufmann #64996 üzenetére
Ez lesz, az USB-töltőt (BlitzWolf BW-C10) is így választottam, a "faéknél" is ezt fogom tenni.
-
didyman
őstag
válasz
E.Kaufmann #64938 üzenetére
Hm-hm, lehet és lehet. :-) Zárlatot mérj azért a primer pufferen, valamint a kapcsolóeszköz D-S lába között. Ha itt nincs gond, akkor talán nagy baj nem történt.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
E.Kaufmann #64940 üzenetére
elektromos kerékpáré. 24V 10ah. 35db 22650-es cella
-
didyman
őstag
válasz
E.Kaufmann #64934 üzenetére
Még mindig nem tudjuk, melyik alkatrészek mentek el. Fontos lenne.
-
válasz
E.Kaufmann #64925 üzenetére
Kicsit képeztem magamat
nyugodtan kiépítheted a tekercset és rövidrezárhatod a panelen, vagy kiváltod valamilyen hasonlóval, szerepe a zavarszűrés. Az aktív pfc teljesen máshogyan nézne ki, valamint a pfc rész a graetz után van amúgy is.
A tiéden végigrajzoltam az áramutakat, a kondenzátorok további szűrést és a testrehozást végzik, az ellenállások ezek kisütését.
A pfc-s is így indul, tahát nagyot nem hibázhatsz.
Kivéve, ha a szikrázás nem a szűrótrafó hibája, hanem valami más okozza, a szűrő csak az áldozat.
Vagy leveszed a réz árnyékolást, lehet az képez valami átütés folytán rövidrezárt menetet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged