-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
válasz
Audience #96047 üzenetére
De ez nem egy kapcsoló, hanem egy led vezérlő/dimmer (amit lehet reléként is beállítani). Azt nem tudom, hogy az áramkör ismerete nélkül meg lehet-e állapítani, hogy működik-e valamilyen bekötéssel.
(A cél a led vezérlő kimenetének befogása shelly által – ráadásul detached switch mode-ban) -
4D4M
senior tag
válasz
Audience #96045 üzenetére
Azt értem, hogy a GND-re kell húzni, csak az a kérdés, hogyha a mikrokapcsoló kimeneti GND-jét rákötöm a shelly SW-jére, akkor a mikrokapcsoló kapcsolásánál változik-e az állapot vagy tévúton járok? Vagy ezt csak a kapcsoló pontos felépítésének ismeretében lehetne megválaszolni.
-
4D4M
senior tag
válasz
Audience #95968 üzenetére
Megnéztem, de ez lenne a kapcsoló bemenet, amit fogadna a Shelly:
(led profil érintés érzékelő és kapcsoló)
Így, hogy nincs bekötve, szakadásvizsgálattal a pozitív ág van összeköttetésben. Ha csak a negatív ágat kötöm rá a shelly-re a kimeneti oldalról, akkor ezt fogja tudni kapcsolásként értelmezni ha egyazon tápról kapja a shelly és az érzékelő is a 24V-ot? -
válasz
Audience #95888 üzenetére
Sajnos nem, csak lassítja. Kísérleteztem ezzel én is, 10mV alatt van a 431 hiszterézise és ezért nem jó így csak ha megnöveled egy külső tranzisztorral a hiszterézist.
Pont akku figyelésnél nem lehet ezt mert beállítod 11,5 voltra, megy lefelé, 11,5-nél lekapcsolja a terhelést, erre az akkufesz. felugrik pár 10-100 millivoltot, erre ugye visszakapcsol, megint leesik a fesz. és elkezd kapcsolgatni a végtelenségig.
Semmilyen kapacitással nem tudod 0,3-0,4 voltra beállítani csak lassítod a prell frekvenciát. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Audience #95702 üzenetére
Akkor ez így nem teljesen jó. Hanem vegyem le a kismegszakítót a fázisinről és közvetlenül a nullához hasonlóan a bejövő fázisra kössem rá ha jól gondolom. Mert eredetileg így gondoltam (bocs a képért, a gyerekszobában skicceltem gyorsan.
) :
A célom most az, hogy kiderítsem, hogy a klíma okozza-e vagy más. Gyanúsan azóta van ez, amióta a klíma van. Illetve ha már másik fi relé, akkor az is cél, hogy más ne menjen le. Már egyszer kuka lett a fagyasztó.
-
válasz
Audience #95642 üzenetére
Nem vagyok elborult-elvakult, bár 30 éve csináltunk pár tesztet az akkori hifitornyokkal haveri körben.
10-ből 10en pl. az Orion végfokra szavaztunk a Videoton ellenébe, ehhez nem kellett aranyozott vájtfül.
És ma is még meghallom ha a közepes minőségű DAC ami van itthon, az usb helyett normális 5V analóg külső táppal tápolom meg, és usb helyett spdif a bemenet.
1 ami megmaradt a hifi korszakból, 2 csodálatos hangú Technics hangoboz. Azokon átjön igaz nagyon kell fülelni.
Vagy csak én is bebeszélem -
válasz
Audience #95638 üzenetére
"Ezen a szinten" jó ez a stab IC.Majd kap egy bordát és átfordítom a NYÁK másik oldalára de még az sem biztos mert ez a DAC is vagy 5 évet pihent a polcon ebből könnyen ki lehet következtetni,hogy mikorra is bírja kiszárítani azt az elkót a 7915
kb. 3 üzemóra van benne.
-
ViZion
félisten
-
aujjobba
addikt
válasz
Audience #93349 üzenetére
Az alkatresz temetot en vazoltam itt, de teljesen igazad van a PNP resz teljesen felesleges.
-
Audience
aktív tag
válasz
Audience #93325 üzenetére
Pár apróság még!
Ha maradsz a PNP-nél akkor az emitter 5V-on lóg, a WEMOS kimenet vagy 3,3V vagy GND-n van. Ha 3,3V-n, akkor a 10K-ra 5V-3,3V-0,6V=1,1V jut. Ekkor az árama 0,11mA vagyis nem lesz lezárva soha! Ha a WEMOS kimenete GND-n van, akkor a 10K-n 5V-0,6V=4,4V esik ami 0,44mA bázisáramot jelent, itt azt nézd meg ez kinyitja-e rendesen mert ha nem akkor egyrészt nem jut elég táp a kapcsolt cuccra másrészt elmelegszik a tranzisztor!
Az NPN kapcsoló tranzisztor esetében hasonló a matek csak ott az emitter van GND-n.
Én paranoiás vagyok ezért a tápra mindig teszek egy bidirekcionális supressor diódát és egy olvadó biztosítékot! SUPRESSOR
Ez 6,5V körül rövidre zárja a tápot és a berakott üvegcsöves gyors biztosító kiolvad a cuccod meg túléli a táphibát! -
daninet
veterán
válasz
Audience #92376 üzenetére
A tápon a negatív nem földelt, azt a középső zölddel összekötve lehet elérni de azt a szkóp nem is szeretné. A szkóp egy elosztóba van dugva a táppal, az pedig egy földelt dugaljba. Új építésű ház, tanusítványom is van a földelésről
Az 1khz szögletes kalibrációs jel jól néz ki rajta. Egy 24v ac trafóra kötöttem az is ok. Ez most teljesen szét van esve.
De egyébként elég csak a pozitívat rákötnöm a földelés nélkül már ezt a jelet mutatja, úgyhogy a földhurok dologban lehet valami.
Mennyire unorthodox földeletlen aljzatba dugni a szkópot? -
mexel
veterán
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Audience #91705 üzenetére
az az érdekes, hogy most is rámértem és most meg semmi.
Na valamelyik nap nekiesek, egyesével csatlakoztatom a fogyasztókat aztán meglátjuk.
Amúgy én is olyasmire tippeltem, hogy hálózati zavarszűrő szivat a LED lámpában, hiába van lekapcsolva.Még egy kérdés: 50-60 közt épült tégla emeletes ház/társasház. Lépcsőházi kialakított közös szekrény, falapokra/lécekre szerelt mérőórák.
16A-em van mindenkori és 10 vezérelt.
Kaphatok én itt 32A-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest