- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
leweegee #100240 üzenetére
Újonnan biztos nem szerelem át ezeket a paneleket (Bluetti PV60F, akciósan fájt 80 fontba), majd ha leharcolódnak eléggé, megbontom a csatidobozkájukat.
-
daninet
veterán
-
válasz
leweegee #99906 üzenetére
Köszönöm szépen, na ez a bajnok kereső, sokkal jobb mint a Hestore keresője
Ez az adott paraméterek megadása után hozta a BD250-et és a TIP36-ot is
Ez tudja azt, amit más keresőkben kifogásoltam, vagyis ha beírom, hogy a feszültség 100 volt, akkor ez úgy értelmezi, hogy olyan tranzisztort keresek, ami minimum 100 voltot bír
Be is lehetne rakni az Összefoglalóba, ez mindenkinek hasznos
-
zotyo11
csendes tag
válasz
leweegee #99843 üzenetére
Erre az alkatrészre gondoltam a kondenzátor alatt
Itt az utolsó képen látszik, hogy kilyukadt a kommutátor feletti műanyag burkolat (sárgával karikázva).
Úgy gondolom ehhez már kellett kellő mértékű nem odafigyelés is, tuti volt égett szag.. Vagy a tulaj épp elvesztette a szaglását a kovid miatt. -
-
-
turho
addikt
válasz
leweegee #99803 üzenetére
Én is vettem egy Vention hubot, de csak FHD képes, a Good Lock progival viszont csak 4k24fps mód nyílt ki. (Cserébe gyorsabb ortok vannak elvileg rajta, és 3). A gyári Station meg simán 4k60. Ezért a Stationt tartom még, emezt eladom.
Utána jött a probléma, hogy a Stadionba tokostól mèg véletlenül sem lehet beletenni az s13u-t. Én pedig nem akarok kiszedegetni tokból, amúgy is kényes vagyok a karcmentességre. Hát emiatt jött az ötlet, hogy egy rövid kihosszabbítás kellene az usb C-re.... -
-
-
-
-
-
aujjobba
addikt
válasz
leweegee #98713 üzenetére
Nem az L2-re gondolok, hanem a nagy zöld a betáp csatlakozó mellett, R valami van odaírva es 4.7 Ohm, gondolom inrush limiter vagy ilyesmi.
Megprobalok LNK-t cserélni, annyit megér hatha nem kell lecserélni a mosógépet.
Van ugy 15 eves a cucc, rozsdás mar mindenütt de eddig elment.
Fene megeszi van is itthon ilyen LNK de furatszerelt, ebbe meg smd kell. -
válasz
leweegee #98561 üzenetére
Köszi!
@tordaitibi : Nem lehet.Amúgy igen, meg se mukkan. Akkor kezdtem el nézni, hogy a hangfal manualja mit mond
(Évek óta megvan mind a 2 cucc, csak most akarták összedugdozni.)
Elővakartam otthon egy HE-s mikrofonerőlködőt, megnézem azzal, ha jó, akkor veszünk boltit
Thx@jarod1 : Úgyúgy, az ólommentes magasabb hőfokon olvad.
És amúgy a BGA magában is mindenre is érzékeny -
.-..-.
tag
-
.-..-.
tag
válasz
leweegee #97767 üzenetére
Vegul azt a megoldast valasztottam, hogy a laptopban az akku erintkezo lemezeire tixo/cellux darabokat tettem, elszigetelve az akku erintkezoitol. Igy behelyezve az akkut, a laptop akku erintkezo lemezek benyomodnak az akku reseibe, de nincs femes kapcsolat.
Nem tolt es nem is latja a gep az akkut.(Gyozott a lustasag. Ez igy kevesbe volt maceras, mint szetbontani.)
-
.-..-.
tag
válasz
leweegee #97747 üzenetére
Nem kifogást keresek a csavarás ellen, csak az van, hogy ennek 2mm vastag műanyag a bukolati eleme.
Amúgy ilyen az egész laptop burkolat, mert ez egy ~4kg-os (a 8cellás akku nélkül), 17"es, Pentium 4-es laptop, amiben asztali proszesszor van és raid-ben 2db hdd-nek van hely. Ez irreleváns, csupán azért írtam, hogy érzékeltessem a masszív ház "milyenségét".A lényeg, hogy ezt nem lehet csak úgy megcsavarni.
Amúgy mi van, ha benne hagyom? Tűzveszélyes?
-
válasz
leweegee #97552 üzenetére
Igen, hasonló szilárdtestrelé a második verzió. Egyedül a tartáshoz szükséges minimális terhelés meglétét kell még lemérnem, ha a bojlernek épp nincsen kedve fűteni.
ViZion: Nincsen okosotthon központ, teljesen felesleges a Zigbee protokoll is. És pontosan egy ESP32-es Arduino Nano fogja vezérelni az egészet. Vagy NodeMCU-ból vagy ESP Easyből kiindulva.
-
válasz
leweegee #97536 üzenetére
+1 a vas-kloridnak, amikor házilag NYÁK-oztam, én is mindig azzal dolgoztam. Sosem volt vele gondom. Nagy felületű edénybe kell tenni, lehetőleg átlátszóba amit alulról meg lehet világítani. A folyadék tetejére kell úsztatni a lemezt a maráshoz, így a salak nem áll meg a felületen, hanem lesüllyed és nem gátolja a marást. Ha ez nem megy, akkor rázogatni kell a szép eredményhez. A világítás átlátszik a mart részeken, azonnal lehet látni, ha kész a marás, nem kell kiemelgetni a PCB-t folyton.
Szerk.: Ahogy nézem, nem használtok réz kiöntést (copper pour angolul, nem tudom ez e a magyar neve).
Javaslom, hogy ahol lehet, kapcsoljátok be, akár még az "árvákhoz" is (ezek szigetek). Ilyenkor nem kell házilag minden rezet lemarni, csak az elválasztó sávokat. Kevésbé telítődik a vegyszer, gyorsabban és szebben lehet dolgozni így. -
chubii
senior tag
válasz
leweegee #97427 üzenetére
Na erre ránézek, köszönöm
#97428 ViZion:
Én a Weidmüller Stripaxra esküszök. A sima lapos pofás verzióra , nem a V alakú késesre. Nem olcsó, de évek alatt se tudtam tönkretenni munkában. Végül itthon is ilyenem lett. Vékony vezeték, többeres kábel (a belső erek megsertése nélkül).... Mindent vitt a csúszka megfelelő állításával.
Egyszer vettem egy hasonló formájú Tracont pár ezerért, nyiklett-nyeklett, szörnyű volt. Véletlenül leesett és ott tört ketté, ahol a legmasszívabb volt, értetlenül állok előtte a mai napig
Párszor használtam villanyszereléshez knipex 13 96 200 fogót, az is bejött igazából, csak szintén nem az olcsó kategória. -
válasz
leweegee #96948 üzenetére
Pedig valami le- vagy felmágneseződés lehet a háttérben, mert mióta áthúzogattam fölötte párszor a hűtőmágnest, azóta egész flottul működik.
A "legyengül a mágnes" verzió szerintem nem lehetséges, annyira erős, hogy alig lehet letépni a tokot a tablet oldaláról
Hő hatására persze el tud gyengülni, de akkora hőmérséklettől gyanítom nem sok maradt volna a készülékből.
Gondolom kb. ugyanolyan hall szenzorok gondoskodnak arról is, hogy érzékelje a tablet a tok nyitását-csukását, márpedig azok (valószínűleg) egyidősek a tokkal és hibátlanul működnek. -
válasz
leweegee #96942 üzenetére
Ezt linkeltem az előbb én is, csak ezt találtam. De kimértem a billentyűzet pineket dióda módban, és mindegyik adott magáról életjelet, de a cucc sem annyira elhasználódott, mint amit a videóban szétszed.
De találtam azóta egy másik videót is, amiben egy mágnessel keltette életre a cuccost, kipróbáltam egy hűtőmágnessel és működött.
Létezik az, hogy fizikai reed relé van abban a vékony tokban és átmágneseződött az idők során?De ettől még érdekelne a működése, ha valaki tud valami közelebbit róla.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
leweegee #96900 üzenetére
ha jol ertem neki 5v meghuzo feszultsegu a releje, szoval ezt a 230-ast nem tudja a helyire tenni, hanem csak azzal vezerelni.
sztem az egesznek semmi ertelme, jo az az 5v-os is, ugyse tudni mi a baja, foleg hogy csak egyszer allt elo, ami barmi lehetett.nekem is tobb 5v meghuzofeszes rele modulom van (omron relek) es microchip proci (sajat sw), mind jol mukodik most mar 10 eves tavlatban. amivel neha gond van az inkabb a tapellatas bizonytalankodasa, pillanatnyi szunetek meg tuskek okan.
-
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
leweegee #96501 üzenetére
+1
betáp van-e, meddig jut el...
Nálunk a képen bal oldaliba (sütés mód választó) potyogott morzsa, nem volt semmi zárlat, de nem működött. Szal ha van levegő spré vagy ki tudsz szedni mindent és kirázogatni, megkocogtatni... lehet segít. Esetleg máshova is jutott a lötyiből, ha az megszáradva nem vezet, akkor lehet csak nincs kontakt valahol.Anno a PC-m egyik reggel nem indult. Táp "kuka". Fura volt, mert jó tápokat veszek. Szétszedtem, a poron kívül egy nagy légy volt benne, úgy halt meg, h a táp nem indult...
-
csongi
veterán
válasz
leweegee #96267 üzenetére
Igen. Ez meg az az arsav, hogy komplett szettet vesz az ember.
Lehet venni hasznaltan ilyen geniust, de kitudja abba mennyi a km.
Bar sejtem, hogy az enyemet a halozati oldal vagta agyon. Sokaig volt egy hibas szivattyu kapcsolo rele , es mar csak akkor vettem eszre, mikor a hangzorok is zugtak a rele miatt.
Legalabbis erre gondolok, mert agyon hajtva nem volt. Hangero kb 50% tartomanyba ment.A 2.1 is jo, vegulis igazi terhangzashoz nem tudom elhelyezni a sugarzokat. Nincs jo helyen.
A kerdes, mit lehetne csinalni a centerrel?
A legnagyobb hang teljesitmenye annak van.
A hatter sugarzokat 2-2 db-ot tudom hasznalni szteroba, csak azokak meg keves a tartomanya. A erdemi kozep az inkabb a center tudja.Vagy kicserelem a kicsikbe a hangszorokatket utas hangszorokra. Hmm...
Barkacsolastol nem felek. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
leweegee #96263 üzenetére
Vietnámi linkre állt be a böngésződ, ami átállítja másokét is, akik rákattintanak. Mivel Vietnám felé másféle ajánlatokat / találatokat küldhet az Aliexpress, érdemes visszacsinálni, először erre kattintva:
Utána németről angolra lehet állítani a nyelvet és visszadob a globál linkre:
Hogy miért ez a jó sorrend, ez ilyen általában, így írja meg a jó cookie-t, persze lehet más módszer is.
-
törölt tag
válasz
leweegee #96069 üzenetére
Sajnos nem, mert ez a felső részén vékonyabb tranyót fogad. (gondolom a hűtőzászló részt) Van ilyenem és nem bírtam alápréselni, csak félig lehetett rárakni.
A lamellák olyan hosszúak, hogy nem lehet feljebb hajtani sem, hogy alá préseljem, mert összeérnek és nem megy tovább.
De az egyik kapott egy csiptetős darabot, igaz TO220-ra való méretűt, de rendben szorítja.
A másik kettőt pedig felszereltem a hátlapra egy pc-s hűtőbordával a készülék hátlaphoz szorítva. -
-Solt-
veterán
válasz
leweegee #95789 üzenetére
Egy XLR -> USB-C kábelt kinéztem már: [link]
Az infód alapján meg is rendelem, mert eszerint elvben működnie kéne... kérdés, hogy a fejegység operációs rendszere mit kezd vele, mert minden csatlakoztatott eszköznek kiírja a nevét, de egy analóg forrással nem tudom mit kezd. Mindenesetre egy próbát megér, köszi az infót!
-
baly81
aktív tag
válasz
leweegee #95689 üzenetére
Szerintem Ő inkább valami hasonlóra gondolt.
hódmaci:
arra figyelj, hogy fixed self locking-os, legyen, ez úgy működik mint egy kapcsoló, nem mint egy nyomógomb. Illetve, a hangszóród trafója előtt szakítsd meg a 230V-ot a kapcsolóval, hogy a trafó/tápegység ne vegyen fel áramot, amikor nem használod a készüléket.
-
ViZion
félisten
válasz
leweegee #95522 üzenetére
OK, köszönöm!
Másik, asszony napelemes lámpája elhunyt. Akkut cseréltem, napelem és a LED-ek jók, de van vmi kis tranyó, ami kapcsolja a LED-et, ha a napelemen nincs delej.
Ez a 4 lábas tranzisztor szétrohadt a párától... a bal oldalon a 2 láb össze van kötve. Mi a bánat ez?
-
válasz
leweegee #95522 üzenetére
Okoskodás de ez egy teljesen mezei N power fet, annyi hogy integrálva van egy szerintem 16-18 voltos szupresszor a G-S közé, a gate védelem miatt. Meg 4V G-S feszültségre kinyit már de ezt egy mezei BUZ11 is tudja, egyszer mértem, 4,2 voltra 99%-ba kialakult a névleges DSon ellenállás ha jól emlékszek.
-
ViZion
félisten
-
válasz
leweegee #95489 üzenetére
Csak gyanítom meg tippelem hogy egy aktív PFC-nél kisebb lehet a primer puffer mival nem 50, bocsánat 100Hz a töltési freki hanem másodpercenként sokkal több lehet a bepumpált impulzus vagyis sűrűbb az utánpótlás. Valamint nem csak a szinusz teteje tölti az elkót hanem bármely pontjáról , akár 20-30V értékéről idítható a töltőimpulzus.
-
Catman
aktív tag
válasz
leweegee #95479 üzenetére
és razorbenke92:
Köszönöm szépen!rednifegnar:
Nagyon koszos volt a fűtőbetét, remélhetőleg csak annyi volt a baja. (A fűtőszálak gyakorlatilag sűrű rácsba vannak rendezve, porfogó az egész)
2kW a teljesítménye. Hogyan tudom ezt biztonságosan cserélni? Lehet ilyen préselős cuccot kapni? Gondolom a forrasztás itt nem megfelelő... -
-
ViZion
félisten
válasz
leweegee #95364 üzenetére
CPU az max 84 W, ennyire nem lesz hajtva, meg cserélem is majd takarékosabbra.
Alaplap az elvileg 7 W, meg a ramok, Zigbee stick....kb. 15 W, 2 HDD az 15 W, 2 SSD az 10 W, lesz még biztos bármi +15 W.
140 W csúccsal lehet kalkulálni, ebben van már tartalék is bőven, főleg ha 45-65 W-os procit veszek.
kb. ugyan ez a konfig, de SFF házban és annak megfelelő táppal (240 W-os) 30 W körül volt idle, most ez 46 W (350 W-os Hipro 80+ bronze) és 1 SSD-vel van több. Körülnézek paneltáp témában az aprón.
-
válasz
leweegee #95337 üzenetére
Igen csakhogy a hatásfokkal kb. egyenes arányban csökkennek a berendezések fizikai méretei.
Vagyis majdnem ugyanott leszünk hőfokba egy 85%-os hatásfokú x mérető táppal mint egy bár sokkal jobb hatásfokú de x/2 méretű azaz ennyivel kisebb felületű dobozolással.
Ez a tendencia egyébként tényleg jól lekövethető pont az adaptereken. -
-
lanszelot
addikt
válasz
leweegee #95127 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Jó lenne, de csak 2m fekete és 2m piros van benne
A többivel nem tudok mit csinálni.
Mindenhez fekete és piros kell.
Csak az adat kábelekhez kell más, az meg nagyon kevés.
Most pl led világítást raknék a vitrinembe, nincs adat kábel.
Viszont el kell dugni a vezetéket. Tehát nagyon vékony kábel kell.Amit linkeltem az nem olyan ami nekem kell?
-
[w]
őstag
válasz
leweegee #95045 üzenetére
imént még alaposabban megpolíroztam a doktor úr által is kiszúrt beégés okán és most mintha jobb lenne, de büdös amperszagot áraszt
egyébként nem tudom mennyire kell melegednie egy ilyen motornak, ez 56-60 fokra szalad fel a program folyamatos keverés részében, úgyhogy eldöntetett, további gyengülés (vagy kimúlás) esetén berendelem a 12ezres új motort, ezzel nincs értelme tovább szenvedni
minden beleszólónak köszönöm a segítséget, együttgondolkodást!
-
[w]
őstag
válasz
leweegee #95037 üzenetére
köszönöm! végső esetben legalább alkatrészem lesz
meg fogom próbálni a motort ellenőrizni direktben, de a "legviccesebb", hogy egy átlag háztartás egyenirányító diódával, főleg meg felesleges hálózati kanóccal nincs felszerelve
, majd igyekszem beszerezni és úgy egyértelműbb lesz a dolog
@Dr. Szilikát: igen, szerintem is két helyen be van égve néhány érintkező, szóval szerintem ez lehet a probléma okozata, de hogy mi az oka, mitől égett be azt nem tudom, mindenesetre még kicsit finomítok rajta, hátha!
srácok, érzem az explicit aggodalmat (és meg is hatódtam), hogy program szerint nem is kellene tekerni, de mindenki megnyugtatására 3. éve használom a gépet, tudom mikor kever és mikor nem
-
baly81
aktív tag
válasz
leweegee #95027 üzenetére
Általában a motor bordásszíjjal hajtja meg a keverőlapátot a keverőtálban. Ott nincs mit olajozni, kenni. Az egyetlen dolog ami szorulni szokott az a keverőtál hajtásának tömszelencéje / szimeringje. Én még semelyik márka, semelyik típusát sem tudtam szétszedni roncsolásmentesen. Sajnos, az így bejuttatható olajmennyiség nem elég...
-
[w]
őstag
válasz
leweegee #95027 üzenetére
na közkívánatra itt a panel képe:
még annyit csináltam, hogy 1200-as papírral megcsiszoltam a kommutátort, most faszán szikrázik mint egy csillagszóró, hát nem tudom mennyit ártottam ezzel...
a mechanikája tiszta, azzal nincs mit tenni, nem szorul, a szíj is tökéletes állapotú
a kefék elé viszont irtó idióta módon egy kondenzátor van forrasztva, szóval a kefét visszatartó sarut sem tudom kihúzni, mert a kondi rövid lábai nem engedik
vannak további kérdések, javaslatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest