- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
razorbenke92 #100245 üzenetére
Feszültségeket mértél a TV áramkörein?
Nekem egy Samsung TV azért esett bootloopba, mert kevés volt delej, rángatta a feszültséget, folyton újraindította magát
-
ViZion
félisten
válasz
razorbenke92 #100245 üzenetére
milyen praktikus, h autó a föld körül, szondák a marson, de a tv nem tud vhova egy hibakódot kiírni? valami beep, led, esetleg egy szegmenses kijelző az alaplapra?
-
válasz
razorbenke92 #100069 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz
razorbenke92 #99071 üzenetére
ez a szomorú, h a termék ár arányában ez filléres dolog. Valaki írta korábban, h menő kávéfőzőkben ssr+kontaktor van, ami örök élet... ide nem jutott ezekből. -
PHM
addikt
válasz
razorbenke92 #97894 üzenetére
Én próbaképpen kicserélném a tűzhelynél az L2-L3-at.
-
ViZion
félisten
válasz
Relék, de már írtam...
-
válasz
A tűzhelyhez menő nullád végig rendben van?
-
mezis
félisten
válasz
razorbenke92 #97844 üzenetére
Üdv.!
"A problémás fázis árama ilyenkor megugrik kb. 1A-aL": Mennyi a Cos φ ?
"kétfázisú dugalj" Az milyen?
-
demars
addikt
válasz
razorbenke92 #97860 üzenetére
Jól gondolod, AVK is lehet hibás, hiába old le. Ugyan így egy kismegszakító is.
Ha ezek rendben vannak, a főzőlap reléjét nézd meg!
Ha az nem tud behúzni, ahogy írtad az is okozhat nagyobb áramfelvételt. -
demars
addikt
válasz
Szia.
1A az szinte semmi.
Ezt a relés főzőlapot nem ismerem készenlétben ha néhány ampert is kapcsol az nem lehetne gond.
AVR lekapcsolás inkább feszültség esés miatt lehet.
Hogy hergeled a relét??Főzőlapot ki be kapcsolgatod? Ez kicsit megrántja a rendszert, azt a kört.
A kapcsolószekrény az elosztót jelenti? Abban semmi sem "morogahat". Kismegszakító és AVK is "csendben" teszik a dolgukat.
Nézesd át a hálózatot! (Elosztóban a bekötéseket, fözőlapnak illene külön kört húzni, AVR nek én szintén külön vinnék egy kört, ha nincs így szelektálva egy visszalazult kötés is okozhat ilyet. )
Ha az elosztóban morog valami az gond! Szóval hívj egy szakit! -
ViZion
félisten
válasz
razorbenke92 #97852 üzenetére
Nálunk relé égett be, kikapcsolt állapotban is fűtött, ameddig a hőkorlátozó cucc engedte... Lehet itt is kezdődik. Nagyon necces reléket használnak, ezeket cseréltem jobb minőségűre és annyi. Meg kicsit körbe hőszigeteltem az elektronikát, de sokat nem ér, mert a tervezése sz@r. És igen, szándékosan, mert nem kell mérnöknek lenni, h szétbontod és sz@r. Elrendezésben, elgondolásban és kivitelezésben végképp.
-
Tamy
senior tag
-
Postas99
senior tag
válasz
Először is mekkora teljesítményű az a főzőlap? W? vagy A?
Simán lehet hogy a villanyszekrényben lévő kismegszakitó "nem megfelelő minőségű"
Az AVK-ra nem tudom a választ, de bővel lehet hogy a főzőlap nagyobb telejsítményű mint amit névlegesen ráírtak, az anomáliát ez okozza.A relékkel ne foglalkozz. Valószímű hogy nem egy modern cuccot vettél hanem valami őskövületet amiben még relék vannak modern elektronika hiányában.
-
mindenes24
junior tag
válasz
razorbenke92 #97416 üzenetére
Nagyon koszonom.
Nem nagyon ertettem, ahogy dunnyog, ugy saccoltam, azt akarta kihozni, hogy van egy jo technologia, a tobbi rosszabb eredmenyt ad, de kozben tanakodik, hogy mindegyiknel voltak jo es rossz eredmenyek, igy azt mondta, hogy mindegyik hasznalhato.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
razorbenke92 #97546 üzenetére
Nagyon sokáig vas-kloriddal marattam én is, később aztán kevertem hozzá egy kis sósavat is: picit gyorsabb lesz, hosszabb élettartamú, és talán kevesebb trutyis rozsda gyűlik össze az alján. Aztán kipróbáltam a sósav hidrogénperoxid koktélt, és soha töbá mással. Gyors (1...5 perc), átlátszó (jól látszik benne a panel ahogy fogy a réz). Negatívum: kell szellőzés, mert klór szabadul fel, de ha kicsit hígabb oldatot csinálsz ami nem 1 perc alatt végez (hanem 5...8 perc alatt), akkor a klór nagy része oldott állapotban marad a folyadékban, azaz közel sem lesz olyan büdös. Anno vagy kivittem erkélyre a tálat, vagy a tűzhelyre tettem és beindítottam az elszívót (nem szagelnyelős, hanem ki van vezetve a cső a szabadba). Igazából egyik sem nagy macera, mert kárpótol az, hogy percek alatt kész. Az elhasznált (oldott rezet tartalmazó) vas-kloriddal nem tudom mit szoktatok kezdeni, de pl. a használt sósav-peroxid keverékkel (szép átlátszó, kékes-zöldes színű) még szépen le lehet maratni a wc-ben a vízkövet is.
Manapság már én is úgy látom, hogy nem éri meg a sok időt + vegyszerekkel vacakolni, mert nagyon olcsón és kiváló minőségben gyártják a távolkeleten. Nekünk meg szinte a nyersanyag ára nem jön ki annyiból, nem beszélve a rászánt időről. Ezt az időt inkább tervezésre, vagy más hasznos dologra fordítom. -
tknof1871
őstag
válasz
razorbenke92 #97474 üzenetére
Szóval a video vázlatosan jó csak én a folyamat végén sokkal kisebb TWR hangfalakat kapok, amik elférnek a fültokban.
Ha van kérdés, jöjjön
Vágom, kell egy TWR fülhallgató. ✅Aliexpressen keresgéltem. Az jó hely összeszedni az alkatrészeket?
Milyen driver legyen? Vissza lehetne kérdezni "Milyen értelemben?", ami jó kérdés. Mondjuk a méret az egy fontos tényező, a fültokba bele kell férni. A fültok se veszíthet sokat az eredeti funkciójából. Piszok nagy zajban kell használni.
Két példa:
MX500 32ohm 15,4mm, Model: mx500 speaker, Impedance: 32 ohm, Listening voltage: 0.18v, Rated input power: 4mW, Sensitivity: 100±3DB, Frequency range: 20-20khz
GHXAMP 27mm, Product name:27mm headphone speaker, Material:Plastic, Magnetic circuit form: internal magnetic, Rated impedance: 32ohm, Sensitivity: 98-125db, Frequency response range: 20Hz-20KHZ, Frequency characteristics: full range, Rated power: 10m(w), Thickness: 5.5mm, Net weight: 12g/pc
Ezek olyan paraméterek amik nekem jók?
Van 40mm-es és 50mm-es is. Az hogy "graphene" driver vagy "titanium" driver az mekkora jelentőséggel bír?Erősítő is kell? Az a Headphone Amplifier Board. Ezekhez tényleg nem értek. Ezeknek a paramétereit nem értem.
Akkumulátorból a NiMH szimpatikusabb mint a Li-ion. Azt olvasom a NiMH nem tud hirtelen felrobbanni vagy kigyulladni.
+1 BT jeladó is kell aminek ha megszakad a kapcsolata a telefonnal akkor a telefon leválasztja a fejhallgatót. Amivel gyorsan lekapcsolom és nem feltűnően. Egy kis kabalának álcázott BT nyomógomb mondjuk a derékszíjon. Ez már valami logikai kapcsolat. Hú, bonyolódik.
#97472 laed
#97471 tsu
#97470 aujjobba
Ahol dolgozom ott mindegyiket tiltják. Igen, a gyári BT fültokost is. Fülhallgatóval már lebuktam. Nem, ezzel egyáltalán nem növelik a biztonságot. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
razorbenke92 #96853 üzenetére
Köszönöm, ránézek ezekre is.
-
batyuska100
senior tag
válasz
razorbenke92 #95970 üzenetére
Köszi, ezeknél csak a frekvencia a fontos, vagy van valami más érték is amit érdemes figyelembe venni?
-
agyaska1
csendes tag
válasz
razorbenke92 #95319 üzenetére
Koszonom a részletes leirást,Ezt párhuzamosan kell az áramkörbe kötni vagy sorba?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
razorbenke92 #95266 üzenetére
Köszi mindenkinek, az a helyzet már ki van szedve, mert a sérülés szemmel is látható, addig ezekkel nem tudok próbálkozni.
Ezért keresnék olyan embert aki ezeket cserélni tudja. -
válasz
razorbenke92 #94994 üzenetére
Csak detektálni, on-off.
100mA alatt semmi, felette legyen egy bármilyen használható jelem.
Van itthon pár ferrit gyűrűmag, nekiállok kísérletezni. -
Krissz80
senior tag
válasz
razorbenke92 #94949 üzenetére
Ok
-
Krissz80
senior tag
válasz
razorbenke92 #94947 üzenetére
Köszi!
Akkor be kellene állítanom egy potival és utána azt betenni a kapcsoló elé.
Milyen poti a jó ehhez vajon, lineáris vagy logaritmikus? -
Krissz80
senior tag
válasz
razorbenke92 #94945 üzenetére
Találtam egy lehetséges zárlatot, a föld és az egyik fázis összeért.
Azt javítottam, így most nem melegszik sz LM317, és valami kattogás jön a motor felől, olyan mint a kapcsoló hangjy, de ha lehúzom, egyértelműen halkabb.
Átraktam a ZF-et 5V-ra is és ugyanaz, próbáltam kézzel is rásegíteni, de nem ment. -
Krissz80
senior tag
válasz
razorbenke92 #94942 üzenetére
A kapcsoló sztem passzív, két vezeték, a +5 és a vr (ábrán sárga) -re kötöttem.
Elsőre a Z/f lebegett, akkor indításkor próbált indulni egy pillanatra.
Utána z/f -et lehúztam a földre, de már semmi nem történt látszólag.
Próbáljam még estleg a +5-re?
-
Krissz80
senior tag
válasz
razorbenke92 #94891 üzenetére
Háát végül vettem egy ilyet.
A bemenetekre csak bekötöttem a fűnyíró vezérlőjét, lehet hiba volt, mert egy pillanatra volt egy induló hangja, de el is csuklott.
Azóta semmi, a panelon az LM317M viszont forrósodik nagyon amint feszt kap.Mit ronthattam el?
Gyenge lenne a motorhoz?
Vagy túl gyorsan akarta megpörgetni és ezért szállt el?
Elvileg van benne túláram védelem, és nem volt semmilyen szaga. -
Krissz80
senior tag
válasz
razorbenke92 #94893 üzenetére
-
Krissz80
senior tag
válasz
razorbenke92 #94891 üzenetére
Köszi, a PPM-et mivel tudom adni?
-
Krissz80
senior tag
válasz
razorbenke92 #94888 üzenetére
Ez 18V-os, ebayen láttam 6-36V-os 20A-es vezérlőt pl. Az jó lehet. Gyárit nem biztos hogy akarok 20+ ezerért úgy, hogy 1,5 év után ment tönkre, és az alja tele volt fűvel.
-
válasz
razorbenke92 #94679 üzenetére
, a nagy dögöt (Peltier hűtés) külön veszem.
-
Barret001
addikt
válasz
razorbenke92 #94632 üzenetére
Kaptam valakitől,akinek még mindig van több száz darab
Tablet erről megy,nem a saját akkuját gyilkolja.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
razorbenke92 #94615 üzenetére
Szentül hittem, hogy a ráírt LiIon-al ellentétben tasakos LiPo van benne a vastagsága miatt.
Bármikor ráírják, telefonok esetében is, mert minden Li-po akku Li-ion elven működik.
Csak nem minden Li-ion akku szilárd elektrolitos (Li-Po).Igaz, hogy utóbbi is ki tud folyni, de alapesetben valamilyen zsírszerű vagy zselés anyag, ha jól tudom, ami fizikailag szilárd halmazállapotnak számít, így kapta a nevét.
-
Barret001
addikt
válasz
-
válasz
Az akksi tényleg 7.6mm "vastag" lapos szerkezet, ebből gondoltam
.
Van új akksi hozzá, de ránézek ki csinálja - nem óccó, 150 font.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
razorbenke92 #94548 üzenetére
Amivel nem tudok együtt élni, hogy a gép lekapcsol, mert "alacsony az akku töltöttsége", majd visszakapcsolva elmegy még egy órát 0%-on.
Ilyenkor már nehéz is élni vele, de ilyen a kémia, kicsit melegszik a cella, valami megváltozik benne, váratlanul "életre kel" stb. Nem beszámítható. Töltés leállogat, mert valamelyik tagon túlszalad a feszültség és lekapcsol a BMS, de többszöri próbálkozásra ez is szeszélyesen viselkedik.
Utána cserélem a cellákat, elkezd normálisan működni, kalibrációval beméri az új kapacitást is, ez mit bizonyít? Tisztán akkuhiba, semmi gond nem volt az elektronikával (esetemben).
-
Barret001
addikt
válasz
razorbenke92 #94548 üzenetére
"Amivel nem tudok együtt élni, hogy a gép lekapcsol, mert "alacsony az akku töltöttsége", majd visszakapcsolva elmegy még egy órát 0%-on." Igen,így működik. Két hétig játszottam egy laptop akkuval. Akármit csináltam,az akku elektronikáját nem érdekelte. A laptopot meg nem érdekli az akku...Amit az elektronika mond,az van! 4,1V-nál simán behazudja,hogy nullára merült! 6 cellát 18-ra bővítettem,az elektronika nem vett róla tudomást.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
razorbenke92 #94541 üzenetére
Ez most alig volt használva, sokszor 1-2 hónapig töltőn volt, max egyik asztaltól a másikig volt kihúzva. Egyszer bekapcsolásnál azt mondta a POST, hogy kritikus az akku, cseréljem.
Ismerős, pont így nyíródik ki az akku, amelyik laptopnál nem lehet részleges töltést, csökkentett feszültséget beállítani. Állandón 4,2 V-ra tölti, merül mondjuk 4,1-re, töltés újraindul és így tovább. Emiatt egy idő után a cella belső ellenállása megnő, terhelést nem fogja már bírni.
HP javaslata szerint, asztali használatnál ne használd asztalon, hanem a szekrénybe tedd el az akkut, félig töltött állapotban. Így persze lőttek a szünetmentes táplálásnak.
Nekem a HP akkukezelő programja is kimutatta a soros tagok feszültségét, így követhető volt, hogy terhelés alatt egyik tag túl hamar beesik 2,5 V alá, ezen a ponton az akkuban lévő BMS lekapcsol. Műszeresen is lekövettem, amikor nyitott tokkal méregettem a cellákat.
Terheletlen feszültség nem mérvadó, azt sokáig tartja.
De amelyik tagnak megnőtt a belső ellenállása, a töltést is akadályozta, ugyanis túl hamar 4,2 V fölé szaladt rajta a feszültség, akkor meg emiatt kapcsolt le az akku és hibát jelzett a laptop.
Raktam bele más cellákat, egy ideig pihent a laptop, később beüzemeltem egy helyen, de szintén folyamatos tápot kapott. Pár hónap után megint kezdődtek problémák, úgyhogy már nem is foglalkozom vele, csak hálózatról megy a gép.
Cellacsere után megcsináltam a kalibrációt, szépen be is mérte magának, hogy most már emelkedett a kapacitás. Ciklusok száma példának okáért 300 / 600, ilyenkor elvileg van még hátra 300, míg letilt örökre. Hacsak valaki nem tud belenyúlni a szoftverébe.
Csak azért, mert jót akar(?) nehogy bajunk legyen az elhasználódott akku miatt.
-
válasz
razorbenke92 #94541 üzenetére
, Ez valami biosba kódolt dolog lehet, hogy mikor kukáz egy akksit a rendszer... Ne csak feszkót mérj, belső ellenállást is.
Amúgy polcon tartva is rohad a LiPo, de azért nem ennyire. Ráküldtem egy powercfg-t a saját Latitude e7450-esem eredeti, 9éves akksijára, ami az idő 99%-ában kb félig merítve a polcon várja az évi 2-3 akciót: 43Wh-t tud az eredeti 53ból.
, ezügyben még kiismerjük egymást az új lapossal. Toughpad CF-20, dupla akksis kb 5éves gép lehet, powercfg szerint akksiállapot 60%, ami a kapacitásbukta mellett szvsz elég vészjósló... Annyira nem volt óccó a gépezet, hogy <2éven belül új akksikat vegyek bele, első körben az eladónál prüntyögök, hogy heló, beleírtad a hirdetésbe, hogy "erős akksik"
-
válasz
razorbenke92 #94532 üzenetére
<<
-
válasz
razorbenke92 #94532 üzenetére
-
Gyakornok
csendes tag
válasz
razorbenke92 #94449 üzenetére
Wao! Nagyon szépen köszönöm! Akkor nem dobok ki feleslegesen több ezer forintot az 1300 mAh-s cellákra. marad az 500 mAh-ás. azzal is fut kb 10-11 percet :-) Tényleg hálás vagyok a sok segítségért!
-
válasz
razorbenke92 #94434 üzenetére
Ez a tulajdonsága 1 napos munkát adott nekem a melóhelyen.
Mire rájöttem hogy volt egy kiépített de nem használt udvari világítás vezeték ami a föld fölött 40 centire ki volt hozva egy védőcsövön és a kábel karikába volt tekerve hogy majd egyszer ki lesz építve a a világítótest. Fázis nem volt benne érthetően, ki volt kötve még a lekapcsolt kismegszakítójából is az elmenő.
Na ezt a kábelt úgy rágta meg a kutya hogy összerágta a nullát a földdel.
1 napig kerestük -
p2pp
őstag
válasz
razorbenke92 #94416 üzenetére
Köszi az infót!
Megrendeltem. -
demars
addikt
válasz
razorbenke92 #93670 üzenetére
Ez a modell. (Adatlap RF modellt hoz, de ez sima mezei. Pont így néz ki.
Levettem az előlapot, a sorkapocsnál a műszer sípolt,
Megütögettem a kis relét, láttam, ahogy a kis érintkezők mozdulnak. Utána jo lett.
Most működik, holnap cserélem (már zárva volt a bolt). -
válasz
razorbenke92 #93657 üzenetére
Centerpin nélkül a Lenovo 45W-nak veszi, még úgy is tölt egy T430 (pl.), hogy 12V-t kap a táp külső-belső érintkezőjére. (Ezt onnan tudom, hogy egyszer nem vittem haza tápot...
) (Csak ilyenkor ne legyen bekapcsolva.)
-
rednifegnar
senior tag
válasz
razorbenke92 #93392 üzenetére
ja hat nyilvan az a lenyeg hogy mennyire birja az ampert, meg azt gondoltam megprobalok megmerni egy elemi szalat mekkora atmero es beszorozni a darabszamml, bar eleg keves a hely.
-
4D4M
senior tag
válasz
razorbenke92 #93318 üzenetére
Köszönöm! A földkitöltésnek árnyékolás lenne a funkciója? Mindkét oldali kell?
#93319 Audience:
Hidegítsd a tápokat kerámia kondikkal - 100nF - minél közelebb a táplábakhoz!
~
Ennek szükségessége nem függ a tápok minőségétől? Mert nem gagyi van benne.#93320 Reggie0:
Azert egy 1A-es lassu biztit raknek a meanwell tap ele a 230-as oldalon, kulonben eleg nagyot tud csattanni.
~
Elvileg a tápban megvan minden védelem, amivel korlátozza az áramát.230V-ot pedig legalabb RM3.5 sorkapocs kell
~
Igen, ezt benéztem (rosszul olvastam le az asztalomon heverő példány azonosítóját)ezert az emitter-bazis feszultseget csokkenti.
~
Ez volt a célom, csak még nem tudtam, hogy helyes-e az elképzelésem (: Tehát alapból aktivált tranzisztort lekapcsolásra szeretném csak az esp-vel vezérelni. Az ellenállások értékét kellene módosítani vagy mindent? Illetve a PNP aktiválva lekapcsol, de talán érthető, hogy mit akarok kinyögni.szerk.: úgy kerülhettek be az ellenállások, tranzisztorok az ESP alá, hogy dupla, tüskesor+anya kombóval rakom fel, hogy cserélhető legyen.
-
Gézengúz
addikt
válasz
razorbenke92 #92797 üzenetére
-
zsolti_20
senior tag
válasz
razorbenke92 #93005 üzenetére
Használat közben a szemüveg nem jelzi az akkupakk töltöttségét, csupán annyit jelez, hogy jelenleg töltőn van az eszköz, mintha simán power bankról, vagy hálózati adapterről tölteném.
Az akkupakk elektronikáján XB8886A chip található. A 6-os lábhoz a piros, fehér, fekete és az akkumulátor negatív van kötve. Szakadás vizsgálóval nézve, az 5-ös láb (GND) és a fehér vezetéket, akkumulátor pakk bekapcsol. Van rajta egy ellenörző gomb, amit megnyomva láthatom mennyi töltés maradt még az akksipakkban.
Létezik ehhez dokkoló is, ami az alsó pinek segítségével tölti az akkumulátor pakkot:
Ez egy két férőhelyes dokkoló látszanak rajta a pinek is, szóval az akkupakkok töltése nem csak type C-n keresztül történhet és az akkupakk alján lévő pinek használhatók az akkupakk töltésére és a szemüveg töltésére is, tehát IN és OUT:
Dr. Szilikát: Ha leszigetelem a CC-t akkor nem indul be a töltés, olyan mintha nem is csatlakoztattam volna az akkupakkot.
Hozzá szeretnék még tenni valamit, a szemüveg hátulján található egy csatlakozási pont, amiben valószínűleg van valamiféle elektronika. Nem tudtam szétszedni, mert annyira össze van pattintva hogy csak roncsolással tudnám felnyitni, de van egy olyan érzésem, hogy CC-nek ehhez van köze, mert a power bankomról tudom tölteni a szemüveget mindenféle gond nélkül, és ott nem kellene hogy legyen ez a CC dolog.
KÉP -
Gézengúz
addikt
válasz
razorbenke92 #92799 üzenetére
-
Gézengúz
addikt
válasz
razorbenke92 #92799 üzenetére
Köszi!!!
Csak lehet?
-
Gézengúz
addikt
válasz
razorbenke92 #92797 üzenetére
Ez egy nagyon jó és érthető leírás volt.
Köszönöm.
[link]Ennek az ára jobban tetszik, ez is így működik?
-
Janos250
őstag
válasz
razorbenke92 #92669 üzenetére
Elvileg holnap nagy leértékelés Alin.
Gondolom megint az lesz, hogy amit ma még úgy írnak ki, hogy 2000 helyett 500, az holnap úgy lesz kiírva, hogy 3000 helyett 600 -
válasz
razorbenke92 #92669 üzenetére
+ hogy mostantól nem 1 hónap a szállítás, hanem 2
Januárig.
És minden januárban olcsóbb -
daninet
veterán
válasz
razorbenke92 #92638 üzenetére
Nem világít az egyik dióda, hibásan nagyon olcsón vettem a lézert, sztm meg is tudnám javítani, de nem akarok 50k-ért akkut (és töltőt) venni hozzá, elég meredek ár 3db 18650 akkuért.
Legtöbb aprón árult akku elég kétséges állapotban van többnyire töltő nélkül
Így jártam
-
vizimento
senior tag
válasz
razorbenke92 #92064 üzenetére
Nem, nem tudom mit kéne ellenőriznem, és hogy...
-
cof
veterán
válasz
razorbenke92 #92001 üzenetére
Ez ugye egy lemezt nyom lefele ha csavarom, és két lemez záródik össze. Nem a csavarral érintkezik a vezeték közvetlen. Még ilyesmit néztem ki ami jó lehet spéci szerszám nélkül: [link]
Igen, én telibe forrasztottam a blankolás, sodrás után. De akkor megpróbálom csak simán a vezeték hegyét forrasztani.
-
ViZion
félisten
válasz
razorbenke92 #91847 üzenetére
Köszönöm!
Nem járok arra sajnos, de majd Hestore segít... [link]
Mondjuk magasabb Amperral boldogabb lennék, bár ez a szárítógép fűtőszálat kapcsolja, elméletben a 10 A is sok. 2 éve volt cserélve, akkor lett Omron. De gyanúsan a végét járja így 12-14 évesen
Iparban a "retrofit" meg a kártyák javítása nagy bót, mindent kifizetnek, hogy a gép ne álljon. -
válasz
razorbenke92 #91796 üzenetére
Köszi! És dr. Szilikát is. (Pont a "bármi"re lennék kíváncsi, hogy mi gyakori
-
Rivaul
addikt
válasz
razorbenke92 #91677 üzenetére
Igen, annak kellene lennie. A távirányítót a készlet elvileg programozva tartalmazta. Mivel gyakorlatilag semmi leírás nincs hozzá, ami van az is csak lengyel, így többet nem tudok. De annyit említ hogy a távirányító használatra készen van. Legalábbis szerintük.
-
MasterMark
titán
válasz
razorbenke92 #91618 üzenetére
Köszi, azt hiszem így már értem.
-
MasterMark
titán
válasz
razorbenke92 #91612 üzenetére
Igen, én is ezen gondolkodtam hogy valószínűleg nem volt meg a 10 amper még, de maga a biztosíték háza elkezdett megolvadni, az nem sok akkor már?
Csak a vége kapott lángra, egyébként bírta a kábel, de már legalább 50 fokos volt.
-
válasz
razorbenke92 #91342 üzenetére
Tudom Te mikrokontrollerbe nagyon otthon vagy.
Én ezt egy 4093 c-mos schmitt triggerrel csinálnám.
Pár mikroamper a készenléti fogyasztása ami sokat számít az elemes üzembe.
Nemtudom az Attiny-nek mennyi. -
Tamy
senior tag
válasz
razorbenke92 #91333 üzenetére
Először úgy küldtem be, de akkor is ezzel a hibaüzenettel dobták vissza. Akkor tettem bele a fájlt, de megint visszadobták. Még azon gondolkodok, hogy valahová, ahol nincs útba teszek rá egy furatot, ha ennyire fúrni akarnak. Vagy nem tudom mit kellene tennem.
-
fuze
őstag
válasz
razorbenke92 #91241 üzenetére
Ezesetben tartalmazza a PD trigger/emulator-t amit korábban említettél?
-
fuze
őstag
válasz
razorbenke92 #91227 üzenetére
Vajon ez a kis ketyere emulál? Szerintem a fentebb említett megoldást fogom választani, most már csak kíváncsi vagyok
-
fuze
őstag
válasz
razorbenke92 #91227 üzenetére
Ebben az esetben keressek olyan szivargyujtos toltot ami 3.5 mm-és dc?
-
törölt tag
válasz
razorbenke92 #91125 üzenetére
-
Erwinke
aktív tag
válasz
razorbenke92 #91108 üzenetére
Ez a butykolos tetszik.
Koszi104es kerdesem is meglesned?
Kerlek. -
mezis
félisten
válasz
razorbenke92 #91103 üzenetére
45 évvel ezelőtt gyártottak a nagy CCCP-ben 220V-al működő Bim-Bam csengőt.
Az enyémet tesó tekercselte át 24V-ra. -
Erwinke
aktív tag
válasz
Vegyek egy relés megszakitót 12V DC-re, hozzá egy trafót és a trafó 0-át küldjem ki a csengőkapcsolóhoz?
És akkor igy ott 12V DC volna amit lehetne megszakitgatni egy ellenállás meg kondival(mondjuk ez valószinű nem ilyen egyszerű v igen?)?
Illetve ez a relés megszakitót nem tenné tönkre, h ha csengetve van akkor impulzokban kapja a jelet és kapcsolgat?Köszönöm!
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Ki, neutrált vittem ki. És direkt olyan csengő kapcsolót vettem aminek massziv az érintkezése, nem csak hajszálnyi vezetékek érnek össze v ilyesmi.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
razorbenke92 #91101 üzenetére
Sima 230as tekercs mozgatja a fem csovecsket.
-
chrome11
csendes tag
válasz
razorbenke92 #90503 üzenetére
Logikam van es lattam par megoldast.
"Csak" annyi a feladat, hogy adott idokozonkent kell kiengedni a kovetkezo elemet, de az idot szabalyozni kell, tehat adott a megoldas, hogy vagy egy torpefeszultsegu motor kell, aminek a feszultseget, es igy a fordulatszamat potival lehet szabalyozni, vagy egy leptetomotor, amihez tartoznia kell egy szabalyozo elektronikanak.A mechanika kialakitasa lesz meg kerdeses, vagy retesz jellegu kell, vagy talan egy forgolapat jellegu, ami biztositja, hogy mindig csak egy elem legyen kivalasztva, egyszerre szeparalja az elemeket es biztositja az adott idokozonkenti kiengedest.
-
r6man123
senior tag
válasz
razorbenke92 #90473 üzenetére
Köszi!
Itt jön ki az, hogy nem értek hozzá és ez tűnt a legolcsóbb dolognak, meehogy' világítást szabályoz.Nekem annyi bőven elég ha bekapcsolom a PC-t és fix fényerőn világít.
-
válasz
razorbenke92 #90294 üzenetére
Igen, flux core a cucc persze. Ezekszerint ha nagyon megöregszik, max kenegetni kell
-
sgery
őstag
válasz
razorbenke92 #90193 üzenetére
Ahogy látom boltban azért jóval olcsóbb mint a hivatalos oldalon, annyiért pedig bőven belefér a rendszerbe.
Köszönöm a segítséget, az életben meg nem találtam volna
-
válasz
razorbenke92 #89897 üzenetére
Áhá, köszi
. DC igen, este rámérek.
Még 1: úgy menne ólomakksiról, hogy az közben töltőn van, azaz nem 12, hanem kb 14V-ot kapna. Ezzel vajon szintet lépne merülőforralóvá és ne erőltessem, vagy elviseli?
-
válasz
razorbenke92 #89880 üzenetére
Engem is megszivatott, külső usb hub-bal sikerül végül szóra bírni.
-
lanszelot
addikt
válasz
Megpróbáltam másik gépen ott is ugyanez van.
Nem tudok drivert rakni neki. -
lanszelot
addikt
válasz
Van Digispark -om, az jól működik.
Ez rendes PC , és az alaplapi usb-be dugom.
Driver-t nem sikerül felrakni hozzá. -
[Prolixus]
addikt
válasz
razorbenke92 #89725 üzenetére
Na most egy másik tescoba mentem és valóban volt!!! 0.8mm-es is meg 1mm-es is, igaz előbbiből csak egy tekercs, és 20g vagy 2600Ft, szóval elég borsos áron, de önkiszolgáló pénztárnál simán becsipogtattam a vonalkodót és bevette, nem kért semmit, jóváhagyást, megerősítést alkalmazottól vagy ilyesmi.
Szerencsére ritkán kell forrasztani, úgyhogy még behalászok 2-3 tekercset aztán elleszek vele egy darabig. Nagyon köszi a tippet!
-
[Prolixus]
addikt
válasz
razorbenke92 #89725 üzenetére
Koszi! 0.7-0.8mm-est keresnek amugy. Neztem egy Tescoban par napja (igaz kicsi Tesco), de sajna nem volt. Majd nezelodom meg
Akugy vagy 100g kellene csak, ugyhogy ha valakinek lenne elado, kerem dobjon egy privatot.
-
aujjobba
addikt
válasz
razorbenke92 #89608 üzenetére
A transzfert (a kepen az eredmenye) laminalo geppel vegeztem, vasaloval nem lett tul jo, pedig elotte melegitettem kicsit a vasalo talpan a nyakot.
A laminalo mindket oldalt melegiti egyszerre, tudom allitani a vastagsagot, annyira hogy epp szorosan atengedje magan a nyakot, tehat legyen nyomas rajta.
A festekmentes foltok aggasztoak kicsit, szerintem nem hagytam elegge kihulni a nyakot, mielott megfurdettem a papirt leoldani rola.
Ezt meg gyakorolni kell.Acetont azert kerestem, mert talaltam melegitesmentes modszert is, ott csak atitatjak a papirt aceton+isopropyl keverekkel, igy kis nyomkodas utan a festek atoldodik a nyakra.
Festekhigito is jo tonereltavolitasra? Marmint leszedi az oke, de nem tudom okoz-e barmi problemat.A kesz nyakot mivel onozod at, ha egyaltalan?
A hestore-ban nem talaltam kemiai onozot, de mintha a HQ-ban lenne, az megoldhato tavolsagban van tolem.Az UV-nak van egyertelmu elonye a toner-transzferrel szemben?
Latom macerasabb az elohivas, erdemes lenne hozza valami kivenhedt szkenner doboza, plusz UV ledek, P20 spray, stb.
Nem tudom mennyire eri meg. -
Sliderxy
senior tag
válasz
razorbenke92 #89058 üzenetére
Igen, az lehet amit írsz.
Némelyik videóban cserélik, gondolom akkor oda raktak 5A-t.
A videó alatti szöveget bedobtam a fordítóba:
"A porszívó alkatrészeinek elhasználódása miatt a belső kimeneti szűrő eltömődik, a motor terhelése megnő és az áramerősség nő, és a biztosíték működni kezd. Ezenkívül maga a biztosíték idővel elveszíti névleges jellemzőit, és alacsonyabb terhelési árammal kezd működni. Azt tanácsolom, hogy ne 2,5 amperre állítsa, ahogy én állítottam, hanem 5 amperes üzemi áramra, a névleges feszültség több mint 30 volt."Itt viszont úgy látom, hogy rátettek egy másikat:
[link]
A videó alatti leírásban pedig a szükséges alaktrészek listájánál ezt írja: 20mm. 275V VaristorTudnál küldeni egy közvetlen linket a szükséges alkatrészhez?
-
Sliderxy
senior tag
válasz
razorbenke92 #89041 üzenetére
Azért linkeltem ezt az alkatrészt, mert a megtalált javítós videókban több esetben ilyen típust építettek be és végül a problémát sikerült megoldaniuk. A korábban linkelt videóban látható, hogy leszedik az alkatrészt, viszont vannak olyan felvételek, ahol meg úgy látom mintha rajta hagynák és a tetejére forrasztanák az újat.
Pl. itt: [link]
Ez pedig megint egy másik, ahol ugyan megvágták a videót, de láthatólag kiszedték.
[link] -
válasz
razorbenke92 #89019 üzenetére
Uram Ön teljesen jól írta le.
Nem kis hátránya a fix ledszalagoknak hogy tényleg 12 voltot vár, pl. autóba, vagy nem 12V stabil (smps féle) táppal 14-15V környékén napok-hetek alatt elhaláloznak a ledek a szalagon. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
razorbenke92 #88811 üzenetére
Volt azért védőkesztyű is, de arra mindig ügyelni kell, hogy ne magunk felé, hanem ellentétes irányban húzgálni. Ez a fafaragó és hasonló szakmák alapszabálya is.
Hiába mondja az ember, hogy majd nagyon vigyáz, de esélyes, hogy úgyis meg fog szaladni.
Egyébként a szikének az a bevágott része jól használható bútorlap élfóliájának felvasalása után, az élek lekerekítésére, illetve valószínűleg ilyen és hasonló célból képezik ki.
-
ViZion
félisten
válasz
razorbenke92 #88811 üzenetére
nekem volt ilyen szikés baleset... azért is írtam, h Dremel kell.
Szerencsémre a megfelelő vastag irha réteg megóvta az ereket, de lett egy nagy V bemetszés az alkaromon, ömlő vér, miegymás... -
törölt tag
válasz
razorbenke92 #88605 üzenetére
Jó kérdés, én nem találtam semmit erről, hogy mi határozza meg a kivehető teljesítményt. Ha csak a pineket nézzük akkor ugye elvileg egy x1 csati is tudhatná a 75 wattot.
-
Sanki
addikt
válasz
razorbenke92 #88579 üzenetére
Ez lesz akkor, ahogy láttam átpörgetve vannak ismertebb márkák is (osram pl.), azokból valamit összeválogatok.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
razorbenke92 #88576 üzenetére
Világítási célú, túlhajtott / túlfűtött LED-ekkel szokott inkább gond lenni, illetve a gyanúsan olcsó, noname darabokkal.
-
PROTRON
addikt
válasz
razorbenke92 #88279 üzenetére
Nem ijesztgetni akarok, de sok APC hosszabbító esetén volt panasz, hogy maga az alap energiaelosztás terén sajna már alább adtak a minőségből.
Túlfeszültség levezető része továbbra is magas minőségű, de hosszabbítóként sokaknál idővel elromlott. Vagy a bekapcsoló gomb lett bizonytalan, vagy csak simán a dugaljak egyike-mindegyike nem kontaktált belül a belső forrasztási pontnál és emiatt ingadozott a feszültség, villogott a bedugott lámpa. Tehát nem a külső eszköz dugvillájával volt gond, hanem az apc hosszabbító belső összeszerelési minőségével. Ismerősnél is 2 év után villódznak a bele dugott lámpák, de nincs meg a blokkja szal nem tudja garanciában cseréltetni. Van akinél a csere darab is problémás.
Ezt főként újabb évjáratúaknál olvasni több forumon.Amúgy én inkább javasolnék 2 db 6-os hosszabbítót, így ha egyik elromlik még mindig át lehet dugni a fontosabb készülékeket. Meg el lehet osztani hogy melyek azok az eszközök amiket amikor nem használsz le lehetne áramtalanítani egyben.
-
Horvi
őstag
válasz
razorbenke92 #88279 üzenetére
Köszi a tippet megnézem az APC kínálatát. Ha esetleg leadok a 10-es ből és elég a 8-as?
-
PHM
addikt
válasz
razorbenke92 #88104 üzenetére
Ki is mérted?
Mert szerintem ez egy csúszókapcsoló, és akkor egyben váltókapcsolónak is léne lennie.
Ez a fizikai kialakításából következik. -
törölt tag
válasz
razorbenke92 #88104 üzenetére
Ejha, ilyet még nem láttam, tudsz dobni egy linket egy ilyen kapcsolóról, ami ilyen kiosztással operál? Nagyon kíváncsi lettem.
-
törölt tag
válasz
razorbenke92 #88090 üzenetére
Ha mégjobban megnézed akkor láthatod, hogy az bizony három láb amiből a két szélső megtévesztően beleolvadni látszik a kapcsoló fémházába. Ha egybe van ahogy te mondod akkor mit kapcsol hova? Mindkét állása ugyanoda?
Nekem valahogy nem jön ki a matek.
-
mzso
veterán
válasz
razorbenke92 #88056 üzenetére
Ha már aranyár. Nem találtak még ki valami jobbat a forrasztó ónnál?
Kb olyasmit tudok elképzelni mint a ragasztópisztolyba való olvadós ragasztó, csak ami vezeti az áramot. (Mondjuk mert tele van nyomva fémrészecskékkel) -
ViZion
félisten
válasz
razorbenke92 #88056 üzenetére
uhh... ehh... fain.
Szal. ennyiért már nem szennyezi a környezetet, sztem ez az üzenet... -
darvinya
titán
válasz
razorbenke92 #87902 üzenetére
És Donki Hóte
Nem írunk le pontos infót, mert kivédhetővé teszik az eszközt.'
Ezért, addig egyirányú, ameddig nem oldod fel.
Már maga csak kiolvasás sem egyirányú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest