- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Igen, ezért is vettem anno én is ezt, mert ez tiszta-szinuszos, teljesértékű UPS-ből pedig a tiszta-szinuszos sokszor drágább.
pjen:
Sajnos ez a széria valóban nagyon finnyás. Az ionáram mérését szolgáló elektronika minden incifinci problémára megadja magát - ezt orvosolja a szervíz panelcserével új, vagy felújított alkatrésszel.
Alapul véve, hogy a lángon keresztül folyatott áram adja a láng minőségét, biztos van egy nagyfesz rész - legalábbis úgy sejtem, hogy nem 10-20V kell, hogy a lángban mérhető elektromos áram legyen - biztosan kell neki egy bizonyos feszültség. -
ViZion
félisten
tyúktojcsival nem is próbáltuk... de valószínűleg megpucolja.
Mondjuk a működését tekintve ez a törött héj alatti hártyát húzza le, a héj meg jön vele. Tyúktojásnál ez a hártya gyenge, szal macerásabb lehet.
Sajnos nem tudom, h ipari tojáspucolók vannak-e egyáltalán tyúktojásra. Törő/fehérjeelválasztó gépek vannak, az biztos.
ápdét: asszony szerint azt nem pucolná meg... -
-
pocokxx
Közösségépítő
-
Dr. Szilikát
őstag
Nekem nincs itt Avast, a Firefox írja ki az alábbit. Előbb azt hittem, a .bin fájl nem tetszik neki valamiért, de kiderült, hogy ugyanazt feltöltöm másik oldalra:
Erre nem jelez. A román oldalra jelez, pedig a két fájl binárisan összehasonlítva 1:1 ugyanaz:
Most már csak az érdekesség kedvéért (komolyan én sem gondolnám):
-
Pötyi
őstag
Van róla jutúb videó.
-
-
Aaaaaaaaaaa odarak egy ilyen cumót, rendesen megtervezve, és beletesz egy ilyen baromságot, hogy a készenlét csak 3 cellát merít
De ha full csere után is rossz, akkor ott nem az a 3 cella volt rossz. Vajon a BMS minden része rendben van?@tordaitibi : Okos porszívó lehet, mert az én buta példányomon nincs standby.
Esetleg egy külön áramforrást bepakolni standby-nak, és átkapcsolás.
-
A kialakítása így a képről saccolva ngyon hasonló némely szerszámgép akkupakkjához.
Sok ilyet celláztam újra.
Ha nem is egyszerűen de bontható.Ki kell venni az akkukat és 3 voltra merítés után egy teljes töltés-kisütés ciklussal kell nmérni egy cellánkénti kapacitást. Ha üzemszerúen nagy a terhelőáram akkor ajánlott 5-10C között egy teszt mert kehet hogy a cella még kis áramfelvételű alkalmazásban hozza a kapacitása 80-90%-át de bagy igénybevétel mellett leesik a feszültség. Vagyis megnőtt már a belső ellenállása.
Ha kívül mind a 6 cella tökéles és pár %-on belül egyforma akkor ott a panelon lesz valami, ezt sokkalta nehezebb vagy lehetetlen megjavítani.
Vagy amit hcl írt bár ez nagyon idióta megoldás lenne a gyártó részéről.
Szerk,
most olvasom az utolsó hsz-odat, akkor meg folyamatosan a töltőn kell tartani. Más megoldást nem látok.
Vagy beszerelsz egy áramtalanító kapcsolót
Ez önjáró robotporszívó, vagy mezei? Mert ez utóbbinál egyáltalán mi értelme van a standby-nak? -
-
-
peter889
őstag
#80672 Pötyi, #80673 mezis,
Köszönöm az érdeklődésetek.
A trafó kimente: 9V 600mA.
Ezt vezetném ki az ablakpárkányon lévő készülékhez, amit néha bevennék.
A vékony vezetéket ablakfúrás nélkül vezetem ki (rázárom az ablakot - hiszen ideiglenes megoldás), ezért a vezetéket valahogy odarögzítem az ablakkerethez.
Ezért ha néha beveszem a készüléket, lecsatlakoztatnám, tehát néha széthúznám.
Esztétikai követelmény nincs, lehet csúnya is, madárszar alakú is.
Nagy szél elleni védelem sem kell. -
Vagyis valamekkora feszültség jelen lehet a kék dróton. Ezt a feszültséget a FI relét MEGKERÜLVE eljuttatod a villanyórához.
Ez gyakorlatilag természetesen lehetséges, bár elvileg nem így kellene lennie, mert mint azt itt is írták, a nulla (a kék drót) a villanyóra előtt össze van kötve a védőfölddel (a zöldsárgával). Ezért jelzett a korábbi kérdező műszere zárlatot, amikor a kék és a zöldsárga közötti ellenállást mérte.
Ha tényleg van valami kóbor feszültség a kék vezetékben a zöldsárgához képest, akkor hogyan tudom kimérni, hogy hol keletkezik ez a feszültség és a villanyóra előtti összekötés miért nem húzza le nulla potenciálra ezt a feszültséget
Bár a teljes ház fullra újra van vezetékezve, de lehet, hogy valahol egy kötés meg van lazulva, ezt kellene valahogy megkeresnem (bár a villannyal egyébként totálisan minden rendben van a házban).
-
Nincs ebben semmi kivetnivaló, elfogadott a kváziszínusz.
Lehet a jelelak trapézforma és több lépcsőből összerakott is, amolyan homokvár forma.
A négyszögnél sokkalta kellemesebb, kisebb igényű aszinkron motorok is elmennek róla, míg a négyszöget nem tolerálják.
A tiszta színuszt eléggé nehéz összerakni.
A régi, elektromos kályha helyett is használható valódi színuszinverterek mondhatók valódi szinuszosnak.
A mostaniak a szekunder körben alkalmazott nagyfeszültségű, gyors kapcsoló félvezetőkkel több 100 lépcsőből rakják össze, megnézhető szkóppal. Ergo, ha hasogatjuk a szőrszálat, egy 200ezres "tiszta színuszos" inverter sem tiszta színuszos mert az csakis forgógéppel előállítva lehetséges. -
-
Ezt elméletileg nem bonyolult kiszámolni.
Ha 500 watt a teljesítménye és 230 V-ról működik, akkor könnyű kiszámolni, hogy 2,17 amper kell ehhez a teljesítményhez.
230 V-os feszültség pedig 106 ohmos ellenálláson csinál 2.17 A áramot. Csakhogy ez az az ellenállás, ami akkor jelentkezik, ha a fűtőbetét sötétvörösen izzik, és sajnos ennek semmi köze a betét hideg ellenállásához.
Vagyis hiába méri meg az ép betét hideg ellenállását, ha nem ugyanolyan anyagból lesz a másik betét, akkor hideg/meleg ellenállások aránya egészen más lehet, tehát a hidegen mért ellenállás nem sokat mutat nekünk.
-
Beni2360
félisten
Mindenképp szét kell húzni, a menetek nem érhetnek össze. De kétszeresére? Ezt olvasom: This Heating Wire should be stretched up to at least twice as original length while using. Mert a táblázat szerint egy 500W-s 20 cm és nekem 27 cm kell. Ebbe a csőbe meg egy hosszabb volt szerintem beletuszkolva, alig bírtam kihúzni és van vagy 10 éves a grill. nem is találom a neten és a kikönyvet sem találom pedig már fél éve meglett. Ha 2x500W-st teszek bele amit 200-ról 270-re kihúzok gondolom jó lesz, mivel van hőfokszabályzója 230 c-fokig és így is ki be kapcsolgatott állandóan. Nézve a hasonló állítható időzítéssel a grilleket 800-1200 W-ig terjednek.
Köszi a törődést de a saját gyártmányt kihagyom mivel az ellenálokkal nem vagyok jóban.
A mostani 10mm belsőben volt a 6mm-s spirál, amit meg találtam az 4mm-s külsővel 0.4 dróttal készült.
Ebből a linket szálból mennyi kellene erre a 27 m-s csőbe? Na az eladót is megkérdeztem. -
Beni2360
félisten
És ilyen menetes M4x20mm véget honnan lehet szerezni
-
Beni2360
félisten
Persze, hogy szeretném megjavítani. Olvasgatok keresgetek de itthon még nem találtam csak Kínából.
Ott azt írják, hogy szét kell húzni egy picit ez természetes de nem ajánlott rövidebre vágni mert akkor nő a teljesítménye.A kérdés mennyi szokott lenni egy ilyen alsó felsős wat? Na hasonlóról van szó. Ha 2 db kell akkor 2x500W? vagy mindegyik 1000W-nak kell lennie?
Itt egy táblázat abból a 600-s vagy a 800 de abból le kellene vágnom 27 cm hosszra.
Ha már benne vagyok akkor van egy kenyér pirítóm amit a Panny sátorban vettem de a belső szálak nem fűtenek azt is szétkapom ha már rendelek valamit. Várom a folyt. -
törölt tag
Sajnos az eredetit megmérni nem lehetett totál kuka.
Ez csak mint érdeklődő ember került előtérbe, hiszen akarok egy hőleoldót is beépíteni. Ekkor megmértem a 35uFos kondival az áramot, utánna találtam meg a 45uF-ost, akkor mondom próbáljuk meg azt is.
Rendeltem MF65 szériás üzemi kondenzátort 50uF 450V.
Csak ugye ha lehet akkor a kisebb áram meghosszabbíthatja az életet, csak azt nem tudom, az indításra milyen hatása lesz.Köszönöm Mindenkinek.
-
Az állandó azaz az üzemi kondenzátor (ez van ausztrál kollégánk szivattyújába) lényege hogy az állandóan megengedhető maximális segédfázis áramot hajtja át a segédfázis tekercsen.
Ez a maximális áram biztosítja a maximális indítónyomatékot. Valamint szerepe van a határeset, a szlip közelében is, a maximális nyomaték fenntartásában.
Példa, ha a motor felpörgött, leválasztható az üzemi kondenzátor. Hát nem minden esetben mert ha a megkívánt nyomaték közelít a maximálishoz, a forgórész egyre hátrébb kerül a lüktető mágneses mezőhöz és jóval, kb. a 65-70% nyomaték elérése előtt simán kiesik és megáll.
Ilyenkor visszalép, belép az üzemi kondenzátor által generált forgó mágneses mező és benntartja a forgórészt.
Ez ragyogóan megfigyelhető kapacitásvesztett fűnyírónál.
Szépen felpörög, vágja is a kicsike füvet de ha beletolod a nagy gazba, azonnal megáll.
Kondicsere után vígan vágja a nagy gazt is, itt lép be a kondenzátor, üzem közben is rásegít ha kell.Kollégánál ha a gyári kondi pl. 50uFés a a motor soha életébe nem lesz csak a maximális nyomatékának az 50-60%-áig leterhelve mert nem a pl. maximálisan megadott 80 méterről csak 40 méterről kell nyomnia a vizet vagy csak szállít, nem kell nyomást is előállítania akkor elegendő 30uF is.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Ha jól látom akkor a kit lesz a befutó, mivel az 3V DC-vel üzemel, én pedig a ledek miatt 5V DC-t tervezek. Így egy stab kocka, vagy ellenállás is elég lehet.
Esetleg hasonlót itthon is árulhatnak? Lehet nem várnék vele 1 hónapot.
Bár nem tűnik túl bonyolúltnak, 2 tranyó, 2 ellenállás, meg egy érzékelő ha jól látom. -
Dr. Szilikát
őstag
Google képkeresőben lítium elemeket látok "pontozott" felülettel, kapacitást simát láttam most, ha ez jelent valamit. Színre keresve még konkrétan sárga elem is akad.
Elem szokása inkább átvezetőbe menni, amitől leterheli a feszültséget, míg a szuperkapacitás inkább kiszárad, szigetel. Régen ilyenkor a videómagnó gyorsan felejtett, de zárlatot nem okozott általában a tárolókapacitás. IR LED szokott lenni a képen látható kék is, vagy sötétebb is lehet, ritkán színtelen is.
-
Hogy a fenébe ne lenne értelme 1 lakásnál is.
Írtam hogy nem 25 éves cirkónál.
Mostani kondenzációsok a külső szonda jelére támaszkodva tologatják automatikusan a fűtési görbét.
azaz pl. kinnt +15 fok-->max. előremenő 35 fok.
Kinnt -15 fok--> előremenő 65 fok.
Ilyemkor természetesen már kiesik a kondenzációs tartományból de az átmeneti, kb. +4 foktól felfelé eső napokon tetemes mennyiségű gázt fog spórolni a cirko.
Padlófűtésnél még pregnánsabb, valamint 100x komfortosabb a szbályozott előremenő vízhőmérséklet.Az egy teljesen más, a kereskedelem és a gusztustalan profit témakörébe eső tény hogy egy termisztorért elkérnek 30 ezret.
De ennek magához a technikai előnyökhöz semmi köze nincs, ez az üzletpolitika szemétsége, a kereskedelmi etika hiánya és nem műszaki kérdés.Szerinted az releváns hogy egy 80ezres mosogatógéphez egy szivattyú 67ezer FT...?
Vagy hogy energetikai szempontból mindenképp kell Paks2.
Az hogy eközben hány milliárd fog eltűnni ez színtiszta politika meg korrupció de ehhez a áramigénynek vajmi kevés köze van. -
Pedig annak idején, mikor egyedi fűtésű házban laktam, bizony jól jött volna egy külső érzékelő, mert a fűtővíz hőmérsékletét bizony néha állítani kellett a kinti hőmérséklet függvényében, különben hidegebb időben képtelen volt felfűteni a házat, melegebb időben pedig felforrt a víz a rendszerben.
-
vizimento
senior tag
Mostani legolcsóbb kínai 12V akkus fúró kiváltására keresek alternatívát. Ennek a nyomatéka elegendőnek bizonyult, és fordulatszáma is pont jó (300-500rpm). A leváltás oka egyedül az, hogy sokáig-folyamatosan használom tápról, és a hangja zavaró egy idő után.
Tudtok valamit ajánlan merre induljak? Mert akkor ezekszerint az, hogy simán lecserélem egy kefementes verzióra, nem hozna hangerőben javulást... -
vizimento
senior tag
Bocsánat, valóban nem fogalmaztam elég körültekintően.
Neten én is rákerestem tipus alapján, de a talált infó nekem nem volt elég ahhoz hogy megtudjam:
1) otthoni körülmények között hogy tesztelhetném hogy egyáltalán jó-e
2) valami egyszerű és olcsó módon meg tudom-e hajtani állandó fordulattal. -
Skillet
addikt
Nem tudom a kis szirszar adatait.
ERRŐL van szó. A jobb oldali nagy, négyzet alakú.
A hangszórót meg tudom esetleg nézni, milyen paraméterek vannak ráírva. Mindenképpen potmétert szeretnék, ha össze tud jönni...
Hangerőt lehet amúgy állítani, egy gombot nyomva kell tartani, de a kölyök minden bekapcsolásnál ezzel kell kezdjen. Nem akarom, hogy ilyenekkel kelljen foglalkozzon. -
t72killer
titán
Köszi! A világítós mellett ultrahangos cuccokat is néztem a hívatlan 4lábúak elzavarására, de olvasgatok még ezekről
-
DDA40X
aktív tag
Igen. A legkisebb is nagyon hangos, a reklámszöveg ellenére. Szóval ha van egy feszültség szabályzós potméterem, akkor is tönkre fogja tenni ha aszinkron? És akkor kuka? Őszintén szólva nem tudom, annak idején hogyan készítette el az ismerős. Azt tudom, hogy egy akku töltőhöz készült. Akkor viszont lehet hogy az ampert is állítja.. :| Meg kellene mérni a kimenetet multiméterrel.
-
-
DDA40X
aktív tag
Húha!
Na most ebből nem sokmindent értettem. Talán az izzót meg a szénkefét! Ez egy padlóventilátor (Hausmeister HM 8605). Ennyit tudok róla.
Egyébként azért gondoltam erre, mert van a műhelyünkben egy akkumulátor töltő. Ahhoz a készített nekünk anno egy ismerősünk külön egy potméteres szabályzót. És az én egyszerű agyam azt gondolta, hogyha egy akku töltővel is elboldogul, akkor ezzel is. De mivel nem értek hozzá, így marad az utánajárás.
Jól gondolom egyébként, hogy ennek a szimpla ventinek csak simán elég lehet a feszültség csökkentés? Nem egy baromi drága, igényes jószág.
-
Teasüti
nagyúr
Köszi!
Egész pofásnak tűnik.
Közben rájöttem én is, h Google a barátom és leszedtem én is egyet.
Elkezdtem 1 kHz színuszt küldeni egy fejhallgató erősítőbe, ami kényelmesen túl tud vezérelni egy mikrofon bemenetet. Az egyetlen eszközöm, aminek ismerem a specifikációját (Rode Wireless Go2) kimutatta, hogy a bemenet valóban RMS jelre van specifikálva.
-20 dBV elvileg, ami 100 mV RMS és 282 mV p-p. Ezt precízen hozza is az eszköz. A jelszintet egy usb szkóppal ellenőriztem; hangkártya szkóppal meg néztem mikor kezd el vágni, illetve hallgatóztam.
Lényegében nem kell bonyolítani elvileg a szintillesztést line-mic között, amit ki tudtam deríteni az azt mutatja, hogy a vonalszintű kimenetet RMS-ben adják meg és talán a mikrofon bemenetek is RMS-ben vannak megadva (abból az egy mintából leszűrve, amim van).Egy hangász még felelhetne arra a kérdésre, hogy vonalkimeneten mikor hangot kevernek akkor ott is tartják a -12 dBFS-t mint ideális jelszint, vagy mit küldenek ki? Érdekelne bele kell-e számolnom egy extra 12 dB csillapítást, hogy jól érezze magát a hangrögzítő vagy nincs rá szükség, mert a hangász úgyse 0 dBFS-t küld ki?
Gyári kanócból találtam kétfélét is, szóval ez kérdéses még.
Ez a -35 dB-s kábel +4dBu RMS-ből csinál cirka -22 mV-ot, ami durván -12-15 dBFS közti tartományba esik, ami éppen ideális mondjuk a Go2-höz.
Viszont ha a hangász is tartja kb a -12 dBFS-t a keverőpulton, akkor megtenné egy kisebb csillapítás is, mondjuk egy ilyen -25 dB-vel.
Hol találok egy DJ-t a fórumon? -
A két képen nem azonos típusú diódák vannak.
Fölé van írva a típusa mindkettőnek.
De értem, a műszer kis áramerősséggel mér, nagy árammal magasabb értékek jönnének ki, de én ahová Schottky-t használok, ott mA-ek szaladgálnak általában (mint a múltkor pl. a serial bus szintillesztőnél). -
-
Azokkal megvagyok. Amúgy valószínű, hogy nem az áramszünet okozta, hanem amúgy is meghalt volna, ha kihúzom, mivel ez a táp hajlamos meghalni, ha jól tudom.
5V és standby megvan, 12 és 24V nincs.
Ezek külön trafón is jönnek a nagyfesz részről, egy az 5V-nak, egy a 12+24.
Ezt találtam, de nekem nem tűnnek zárlatosnak a szekunder köri 12 és 24V egyenirányító diódák. Egy boltos annyit mondott, hogy PWM IC meg CCFL trafót szokott cserélni, de nem értem, hogy pont erre a típusra gondolt-e. -
-
-
-
-
darvinya
titán
Kibelezni, utána újrakábelezni.
Mint írtam van minden amit nem így kellene.
Ha már eljutnék idáig, akkor vakolattal együtt repülne minden, s nyers téglát lekezelném/zárnám.
Utána jöhet a szigeteléses gipsz kartonozot ál fal, stb.
Ebbe jobb lenne a csövezés, lenne valódi lakás szigetelés, mert külső 15cm-s nem ér semmi, mikor 60cm-es tégla van.
Max. annyit értek el, hogy jobban.penészedik, mert kifelé nem tud szellőzni. -
HoTaZo
addikt
Erről el is hiszem, hogy tud szívni!
Az ára is szép!
Az enyém valahogy 6-7k Ft volt, + most a motor.
Bátorkodtam hosszabb próbának is most kitenni, ¼ órás terhelést jól bírt. Többre nemigen lesz szükségem. Nem tapasztaltam túlmelegedést, simán tudtam a motoron tartani az ujjam.
Jobb egy ilyennel összeszedni a port, morzsát, hajat (ipari mennyiség hagyja el a fejemet) mint fújkálgatni levegővel ide-oda.
Ezekkel a fordulatszámokkal nem voltam tisztában, hogy mennyi is kell vagy elég nekem.
Majd megpróbálok utánanézni, hogy amiről koppintották ezt a porszívót az milyen paraméterekkel rendelkezik. -
terapeuta007
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Microsoft Excel topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Változatos hardverbokréta
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Path of Exile 2
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Szólánc.
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest