- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Feketével ritkán kezdődik egy tisztességes ellenállás, mivel az egy 0.
Feketével vagy fehérrel szokott végződni inkább, amikor a hőmérsékleti együtthatóra utal és ettől eltekintve úgy kell nézni, mintha 4 gyűrűs lenne (a feketén átnézünk, mintha nem is lenne).
Akkor viszont, egy lehetőség: 1,8 ohm
barna
szürke
arany
aranyEzüst arannyal lenne 0,18 ohm.
1,8 ohm nem túl szerencsés, mint biztosíték, illetve csúcsáramkorlátozó, mert képezhet némi folyamatos hőtermelést, amire vannak ott ráutaló nyomok is, hogy ez nem feltétlenül egy hirtelen elpukkanás volt zárlat hatására, hanem lehetett tartós előzménye is. Nem csak a környék feketedésére gondolok, hanem maga az ellenállás is tartós hőre utaló beégést mutat, nem hirtelen csattanást.
De lehet attól még zárlat is, nem kizárható. Erre szoktam mondani, hogy ilyet én nem nagyon merem cserélni és dugni, mert hátha megint az agyamba villan, ami nem kellemes élmény, illetve további károk is keletkezhetnek.
Izzólámpa a megoldás ilyenkor, a nyugalom érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest