- iPhone topik
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Pötyi #100685 üzenetére
Nem az volt a lényeg, általános alapelv, nagyobb feszültségen kisebb áramot igényel ugyanannyi teljesítmény átvitele, ami megtakarítást jelenthet a hálózaton. Kevesebb megy el hő formájában, illetve kevesebb feszültség esik stb.
220 helyett 230 V nem tűnik nagy különbségnek, de nagyobb léptékben gondolkodva nem mindegy. Sőt, vannak elképzelések, miszerint a jövőben kívánatos lenne tovább is növelni, csak ennek gátat szab az átívelési feszültség. A szinusz csúcsa számít ilyen szempontból.
USA-ban ez probléma is a 2 x 120 V-os hálózaton, baromi vastag kábelezés, sínezés, ami anyapazarlás is.
Ezt úgy kell elképzelni, az utcai trafó szekundere 240 V, földelt középcsapolással. így 2 fázis (ellenfázis / 180°) megy be a házakba, ahol a nagyfogyasztók (fűtő, főző stb.) 2 fázisra csatlakoznak, míg a konnektorok, világítás 120 V.
Hogy érdekesebb legyen, 240 V-os szekunder lehet egy 3-fázisú trafón 3x is (de klasszikusan használnak 3 külön trafót is), amelyekre szétosztató a lakossági terhelés, de a 3 fázist együtt ipari fogyasztók kapják főleg.
-
-
Felajánlottam ingyen, még a boríték árát se kértem volna, de észérvekkel elutasította és teljesen igaza van.
Az más kérdés hogy az alis 3tucatot 5 forintért megoldásokkal majd a nem is olyan távoli jövőben a kuka tartalma fog csak növekedni.
Te mit választottál volna az ő helyében, elküldöm neked postán az 1 potit, amit csak kedden tudok feladni lévén 4 napos ünnep van, nálunk a faluba csütörtökön 13 órakor bezárt a posta kedd reggelig.
Vagy megrendelsz 600 forintért tizet?
Mégegy.
Fennt vagyok több elektronikai és más adok-veszek fórumon.
Pl. valaki 3 hónapja árul valami szemetet 500 forintért, a kutyának se kell.
Majd jön valaki akinek pont ez kéne, da mivel jajjj pén-pééénz-pééénz...!! a láthatáron, indul a cigánykodás, máris 2000Ft lett a portéka.
Érdekes a magyar. -
PROTRON
addikt
Nem a 2000-es éveket éljük hogy az internet és az emberek az aktív segítőkészségről lenne híres...
De engem is meglepett hogy a neki 20 km-re lévő tatabányán a gugli szerint nincs egyetlen elektronikai alkatrész bolt sem, gondolom aliexpress korában felesleges ugyanazokat boltban árulni, ma már kevesen akarják megadni a tiszteletet a boltosoknak és kifizetni a kényelmet hogy csak átugrik megvenni és kap számlát is.
Amikor mindennap a boltosoktól megkérdezik a magukat zseninek tartó emberek hogy az aliexpressen 67ft/db kerülő potméter miért 250 huf a boltban, megértem hogy elszakad a cérna...
-
MoP_FX 57
őstag
E32. Alapvetően nem a cikkszámokat keresem, azok megvannak mind a javítókészletre (61131378984), mind a komplett kábelkötegre (61121388357). Azokat nem lehet kapni.
A kérdés arra irányult inkább, hogy vajon egy standard fejről beszélhetünk vagy valami speckóról. Tehát van-e értelme ilyen irányban gondolkodni a pótlásán...
-
ViZion
félisten
de igen, az elektronoknak is van tömege...
PROTRON: ha megnézed, a nem ajánlott bolt (és a klónjai) angol, csak a szla magyar. De az angol engedély ezer éve nem él, a cím fake. Alis cuccokat húz be szkriptel és még alis ár alá árazza. Utalsz előre -csak azt lehet- és kész. Rendőrség nem nyomoz, mert kis összeg, bankot nem érdekli, ha nincs hivatalos eljárás és kb. ennyi a történet. Nem tudom, h mennyit hoz neki(k) havonta ez a bolt és miért nem lépnek a rendőrök... Vannak rá jó hosszú oldalak, ahol a károsultak mesélnek. Szerencsére én megtaláltam ezt a rendelés előtt...
Ami megbízható bolt szerintem, az pl. Hestore (picit átlag feletti ár), Conrad (drága), RS online (csak céges, drága), iotcentrum, modulshop (innen sokat vásároltam), microcontroller.hu (itt is sokat vásároltam, hibás rendelést javították), wireless-bolt, do-it-smart, elektrobot (kis választék).
Esetleg RPi vezérlő? Nem csináltam, mert ennyire még nem volt szükségem. De sokkal több kraft, mint az ESP-ben és van hozzá GPIO is. De a programozását skippelem, ilyesmire nem használtam még
-
Éértem, de te meg azt értsd meg hogy egy normál RF adó, pl. az autód, kertkapud távirányítója mikor megnyomod a gombot, 5-10mA körül vesz fel.
A kolléga rf távadója se vehet fel ennél sokkal többet.
0,07W marad veszteség az analóg stabon. Egytized watt se.
Ezt ha bármilyen dc-dc step down modullal alulübereled fogysztásba és fizika helyszükségletbe akkor kezet csókolok neked. Már az üresjárásija is nagyságrenddel több.
Nem 10 amperekról van szó ott én is kapcsolóüzemet használok hanem 0,005 amperről. -
ViZion
félisten
OK, de a kollégának ajánljatok állomást meg szippantót, az a prio 1.
Nekem a "szempillacsipesz" bevált, írtam róla valahol. Alin is van ugyan az a csipesz, műszerész csipeszként... Vannak ilyenek, h egyben gyártják, egyik ilyen, másik olyan zacskót kap.. Pl. standard irodai egéralátét... nagyobb, talán kevésbé gumis az alja: hangcsillapítóként vehető. Még nagyobb: fürdőszoba szőnyeg... Kínaiak nem ismerik a tréfát, ha költséghatékonyságról van szó
-
-
-
.-..-.
tag
Na, nem tudtam, hogy szétszedhető. Természetesen a kivezetések közé akarom a diódákat tenni. Ezért is tetszett az a kép amit először mutattál.
De így, hogy szétszedhető, sima ügy.Aryes:
Már ha forrasztható az érintkező. Éppen a napokban futottam bele egy olyan kínai zseblámpába, aminek az érintkezői egyáltalán nem voltak forraszthatóak.
Próbáltam forrasztóvizzel, pasztával, kapargatással ... gyakorlatilag a végén már kiolvadt a műanyagból a fém elem érintkező, de lepergett róla minden. -
.-..-.
tag
Azt a vezetékes megoldást én is megtaláltam, de nem férne el olyan eszközben a kivezetés legtöbbször, ami 2db AA elemet vár.
Az első, ami a képen van, viszont tetszik.A célom az volna, hogy olyan helyen használjam ezt a cellát, ahol 2db AA elem helyett eddig 2db NiMh cellát használtam, de az önkisülése miatt + amiatt, hogy 2.4V körül az eszköz nem igen szeret már működni, használhassam majd ezt.
Kis hazánkban lehet ilyen dummy cellát beszerezni?
-
Nálunk a kamrába marad mindig felkapcsolva a villany.Régen az ajtó mellett volt akkora rés,hogy kilátszott a fény de pár éve kicseréltük az ajtókat és ez a "kontroll" megszűnt.
Időzítőn is gondolkodtam már(mint a lépcsőházakban) sőt van is olyan automatám de az valamiért nem működött (1980-as termék).Majd megkapta a legkisebb fogyasztású ledes égőt...
-
zeee
senior tag
Úgy csináltam! Kicsit hangosabb mindkét hangfalban az új magas! Ez ugyebár az eredeti állapot, most a jobb oldalán egy új magas figyel. Valami ellenállás kellene, ami kicsit csökkentené az új magas teljesítményét. Nem tudom hogy a polaritás jó-e, piros a plusz az új hangszórón.
-
ViZion
félisten
igen, de ettől még nem adnak rajzokat.
Szárítógép vezérlő panel volt drágán és olcsón is. az olcsóbb nem volt programozva... több típus kapja a panelt. sw nélkül javíthatod, ha akarod, jogod van
Gondolom mindenhol találnánk ilyen kiskapukat, hogy csak kelljen újat venni. -
Dr. Szilikát
őstag
Az elemteszterek tartalmaznak valamilyen értékű terhelőellenállást, illetve a benne lévő DC-konverter is terhel valamennyire (ha olyan) és úgy ellenőrzi a forrást.
Némelyik multiméteren is van battery test mód (általában a forgókapcsoló egyik állása), ennek is lényege, hogy ráterhel egyúttal. Nyilván ezt magunk is megoldhatjuk egy ellenállásos adapterrel, de az esetleg körülményesebb, lusták vagyunk barkácsolni stb. indoka lehet.
Egyébként egy ANENG elemteszter esetében a név is garantál bizonyos minőséget szerintem, ezért bizonyára vállalható.
-
törölt tag
Ismételném magam:
"Sajnos a szellőzést nem igazán tudom feljavítani. Sem nagyobb borda, sem nagyobb légáramlat nem lehetséges a jelenleginél."Nem pálya sajnos csak a step-down. Nem tudok ennyi hőt elvezetni.
Ez így semmiben nem jobb a jelenlegi verziónál.
Egyetlen megoldás a kevesebb hő. -
Dr. Szilikát
őstag
Mindegy, energiát / teljesítményt az sem nyel vagy takarít meg:
1,7 V x 2,8 A = 4,76 teljesítményt el kell fűteni, ha ilyen disszipatív elven működik. A tokozásnak legalább ugyanolyan, vagy "nagyobb fajtának" kell lenni, ha azt szeretnénk, hogy jobban bírja, ebben persze további szereplők a hűtőborda és a környezeti feltételek.
DC-konverterből viszont olyan kellene, ami 5 V bemenővel is működik, meg a táplált áramkör se legyen érzékeny a PWM zajra.
-
Pötyi ez kb. olyan mint a demokrácia.
Hangzatos, elvileg és jogilag létezik, gyakolatban egészen más mint az elképzelés.
Egyelőre amúgy is csak Directive azaz irányelv, nem tűzzel-vassal betartandó jogszbály.És szerinted ki tudja majd betartani...?
Aliexpressen áruló kiskínaiak százazrei, az általuk forgalmazott millió feletti egyedi bizbaszok gyártói? Kettes dzsunkán 1szeri megrendelésre készült elektronikus almahámozó wireless és bluetooth vezérléssel, készült belől 5ezer darab és snitt, finito, a következő szériában már más a szoftver, a bt modul, a kmeneti teljesítménymodul stb. stb.
Fizikaiag képtelenség.vagy egy márkás 3-400ezres okostelefon.
A legnagyobb gyártók is 2 évig támogatják vagyis hiába jó még hardveresen, meg majd te otthon akkut cserélsz benne mert Repair,
5 éves korában eldobhatod mert megállt Android 10-en, nem mennek fel rá az új appok, emiatt az api változások miatt gyakorlatilag kuka.Ebbe bár eléggé utálom őket, harapott almáék a legkorrektebbek, egy 6-7 éves Ájfon még naprakész.
Vagy nézd meg a W11-et. Ha valaki 1R user és nem veszi a fáradtságot hogy hogy utánanézzen, hogyan lehet egy még bikaerős de nem támogatott 5-6 éves hardverre felpakolni, az kihajítja a még hibátlan laptopját és vesz egy újat.
Pl. ezzel Right-to-Repairral Redmondba foglalkozik bárki is? Szerinted...? Nagy ívben lesz@rják.Vagy egy mezei autó. Főnököm lánya nekiment a kerítésnek, egy 4 hónapos fullextrás autó.
Eddig a legolcsóbb árajánlat 1,87millió FT mert igaz hogy maga a lökhárító csak 370 ezer (egy darab fröccsöntött műanyag, szép ára van) de a lökhárítóba van a radar a lidar meg az anyámtyúkja és a gyártó előírja hogy koccanás után ezeket kötelező cserélni. Hiába nics semmi bajuk. És ez még nem is aranyár DE ezeket utána fel kell tanítani a komputerre és be kell hitelesíteni ami bőven 1milla feletti összeg.
Ez a fogyasztó közönséges lehúzása de ez van. Eljutottunk oda hogy egy kisebb ütközés után, amit 40 éve otthon kiütöttem meg fényszórót cseréltem meg homlokfalat fillérekből, ma gazdasági TK lesz egy autó.
Erről is tudnak a Repair megalkotói?Tudnám folytatni a végtelenségig de így is TLDR szerű lett.
-
-
-
Barret001
addikt
Semmi! Fiókból van,ingyen. Két tenyérnyi napelem tábla van a panelek felett. Keleti,nyugati irányban.Össze vannak kötve ellenkező polaritással,és a képen csak sejthető picike szolármotorra vannak kötve. Az elv,mindig az erősebb kutya csillagoz
Aki éppen több napot kap,leuralja az árnyékban levő társát.És a villanymotor elmozdul,a bejövő polaritásnak megfelelően. A tengelyén a karban mágnes van,ami a látható reed csövet zárja.A hídkapcsolású relék közül a ráeső egységet kapcsolja,ami áramot ad a forgató motornak. Ha a kívánt pozícióba fordult az egység,kiegyenlítődik a bejövő áram. A mágnes lefordul a súlya miatt,elenged a reed cső,és az általa vezérelt relé. Faék. És van még két végálláskapcsoló is,ami már bónusz,mert nem tud körbe fordulni a fényviszonyok miatt. Eredetileg órával akartam vezérelni,mégis ez lett.Az is működött,Deszkamodellen
Csak kifelejtettem egy apró tényezőt. 12 óra alatt megy körbe a nagymutató. Kellett volna még egy 1:2 áttétel,ez vette el a kedvemet.
-
ecaddsell
aktív tag
Ki fogja ezeket a bejelentéseket, minőségi kifogásokat ellenőrizni hitelesség szempontjából? Hogy tényleg igaz-e?
Gyári szám esetleg segít.
A cég meg másnapra nevet vált és árulja ugyanazt a szart negatív komment nélkül, csak most már Kanton néven.
Ismeretlen értékelésű eladótól/ismeretlen terméket kevesen vesznek ha van ismert. Nálam Alis vétel is így működik. -
Nem én intéztem ezt a részét, hanem az Arduino library
A látszattal ellentétben nem vagyok amúgy teljesen fogalmatlan az ügyben
, néhány éve kísérleteztem vele, hogy a vivőfrekvencia és a PWM kitöltési tényező változtatása segítségével hogyan lehet csökkenteni a sugárzás hatósugarát úgy, hogy a vevő oldalon az adó irányát és a távolságát is meg lehessen becsülni (egy játékot terveztem ezzel), és elég jó eredményeket lehetett vele elérni, ráadásul kiderült, hogy 31kHz és 45kHz közt gyakorlatilag mindegy a frekvencia. Csak ezek a kísérletek pont az ellentétes irányban (hatósugár csökkentés) tettek lépéseket, ezért most nem sok hasznát veszem.
-
-
A kapcsolási rajzon látok egy egyenirányító hidat de megmondom őszintén nekem kínai kissé.
A +200v (ezt még most sem tudom hogy váltó vagy egyen)
L +12v (ez gondolom egyen, ezt meg tudom oldani)
B -30v (na ezt meg nem is tudom hogyan kell előállítani vagy egyáltalán szükséges-e neki)Megkerestem a bp-i rádióamatőröket, remélem válaszolnak hátha van utángyártott táp vagy valami egyszerű megoldás.
-
Reggie0
félisten
-
PROTRON
addikt
Ezért írtam hogy tűzoltóság részéről szorgalmazott létesítési szabály:
kívülre tűzoltósági kulcsos kapcsoló/zár/kulcsszéf, akár az ajtó, akár a főkapcsoló számára tűzeseti impulzus tiltó le-kapcsoláshoz.
Mivel tűzoltósági "zár", ezért drágább, de elvileg a tűzoltók nem adhatják ki az egyen kulcsot, tehát nem kell tartani betörésektől.
Így kéne csinálni az összes társasház felújításakor, de erre persze nem áldoznak...pl egy sima főkapcsolóhoz képest 400A kategóriában már 3-4x-es árkülönbség van táv le-kapcsolható berendezés esetén. -
lanszelot
addikt
Nagyon szépen köszönöm, ez nagyon kedves
A gond az, hogy a posta költség 10e HUF.
4 hegy 12e HUF, az kicsit húzós.Dr. Szilikát:
Ez jó lenne , de ezzel is az a baj mint a fentivel. 10GBP csak a posta. Emiatt a 4 hegy 16GBP , az azért sok.£15 volt a kínai forrasztó páka. Tegnap meg is jött. Ahhoz 10db hegy 4 GBP, réz hegy 10db 6-8 GBP.
£30 pedig ami most eltört, azzal meg voltam elégedve.Ha majd megyek haza szerintem bevásárolok pár hegyet.
-
eldoble
aktív tag
Köszi.
Fi relét leoldását lehet valahogy nyomozni?Egyébként még van egy ilyen gondom is, de ez már a vihar előtt is meg volt:
Van egy PARADOX SPECTRA SP7000 riasztó rendszerem.
Azt csinálja, hogy normálisan beélesítem, látszólag minden rendben, majd kb. 2perc múlva elkezd riasztani. Visszamegyek, beütöm a kódot, abba hagyja a riasztást és kiír 3 zónát, hogy ezek miatt riasztott, egy nyitás érzékelő és két PIR infra miatt ír riasztást.
Milyen gond lehet? -
eldoble
aktív tag
A fali aljzatból (ahova nem ért el a víz) egy 5m-es hosszabbító volt kihúzva a terasz külső része felé, ebbe volt bedugva a töltőfej, a hosszabbító is kapott és a töltöfej is az esőből.
Akkor le is nyomta azt a fázist, de a hosszabbítót, kiiktattam, azt nem használom azóta, csak a töltőfejet próbáltam meg használni 1,5 hét után, de 5 perc múlva leoldott a Fi relé, és ütögetésre víz jött a töltőfejből. -
Félreértesz, valószínűleg az én hibám, nem tudtam megfogalmazni rendesen.
Ott vagyunk ugye hogy a kolléga leverdesi az AVK-t távirányítással.
Egy ilyen után pl. nem idul el a szomszéd tévéje.
Én meg azt próbáltam kifejteni hogy egy ilyen nemindulás lehetséges egy random vagy előre bejelentett szolgáltatói áramszünet után is.
Nem a kikapcsolgatások miatt nem fog bekapcsolni a tv hanem mert egyébként is dögrováson van a tápegysége.
Csak ezt nehéz bizonyítani egy összeveszésnél hogy nem csináltam én semmi rosszat hogy kikapcsolgattam a tévédet, amúgy is megdöglött volna 2 hét múlva. -
-
Biztosan van reális alapja hogy ettől tönkremennek a berendezések.
Én műszakira lefordítanám ezt a "Bekapcsoltam de nem indul el!" szindrómát.
Transzformátoros, ohmikus, motorikus fogyasztókat érdekes módon nem érint, csak az SMPS tápos cuccokat.
Kiszáradt elkó, amikor egy táp indul, a legkritikusabb mert az utána lévő egységek is indulnának, ami pillanatnyis drasztikus áramfelvétellel jár.
Ezt a kapacitásvesztett primer és szekunder elkók a táp legnagyobb kitöltésű módjában sem tudnak elegendő szuflát szolgáltatni a mögé kötött egységek indulási áramfelvételéhez.
Ezért letilt, majd megpróbál újraindulni, sikertelenül.
Én nem egy vagyonvédelemben évek óta nonstop működő monitoroknál tapasztaltam ezt. A 2-3 éve működő monitorokat bármi miatt áramtalanítani kellett, majd a bekapcsoláskor nem indult.
Ha nem lett volna áramtalanítva, még 1 évet tuti elment volna.
Ezzel csak arra céloznák ha ez bekövetkezik akkor az a táp már amúgy is félhalott.
Valamint, én az otthoni összes cuccomat áramtalanítom használat után.
Ezt a PC-t amiről írok, a nyomtatómat, hifi cuccaimat, mindenemet.
Ezt kb. 40 éve így teszem és semmi hátrányát nem láttam eddig.
Csak a tv megy standbyba, a hűtőszekrény és a modem megy nonstop. Még a mikrót is kihúzigálom, ritkán használjuk, készenlétben 18 wattot vesz, egy 25 éves őskövület.
Nálam az egész ház éjjeli alap fogyasztása ha nem megy épp a hűtő, 15-16W. Ebből a digi modem 11W, a tv standby 0,5, a hűtő 1,8W és van egy kivetítős órám, az 2,5W. -
-
törölt tag
Nekem eletem elso laptopja egy Toshiba A80 volt.
Abban pontosan az emlitett Harman/Kardon volt es nagyon klasszul szolt. Ujabban az MSI bizonyos laptopjaiban es az Apple laptopokban vannak kellemesebb hangszorok.Masreszt dolgoztam szinhazban vilagositokent es kesobb hangositokent. Kisvarosi televizional vagokent. Szoval kicsit konyitok a hangtechnikahoz es nagyjabol tudom mit varhatok el egy ilyen hangszorotol.
De ezert is kerdeztem, hogy ez milyen minoseget kepvisel.
Csak csipogo es annyit tud, hogy valami hang eppen szoljon vagy esetleg a lehetosegekhez kepest zenei tudasa is van?Valaszt nem kaptam ezert feltetelezem nem ismered a tulajdonsagait.
Mivel leertekelt cuccok kozott van, atgondolva annak a valoszinusege, hogy megfelelo legyen nekem igen csekely, igy el is engedtem. -
törölt tag
Nem a meretere gondoltam, mert ha esetleg nagyobb 2-3mm-t akkor siman belefaragom.
Hanem arra gondoltam, hogy ez csipogonak jo csak vagy esetleg zenei kishangszorokent is hasznalhato-e?
Azaz egy normalisabb laptop hangszoronak megfelelo?(Az elobb nem fogalmaztam pontosan)
-
törölt tag
Mi a véleményed? Az említett kis hangszóró jó lehet laptopba? Van egy régi laposom, amiben 2db pici műanyag "dobozka" van, amiben kör alakú hangszórók vannak. Sajnos mindegyik pereme körbe van már repedve és az egyik egyáltalán nem szól, a másik csak recseg. Elöregedett vagy elázott a papír perem.
Budapesti vagyok és bár nem járok arra, de ha filléres tétel és jó lehet nekem, akkor tennék a Lomex felé kitérőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest