- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
ViZion #90394 üzenetére
Oké, de mi az a "bármi" ami jobb?
Még arra gondoltam, hogy 3x 3m ledszalag lenne egymás mellett és azt kapcsolgatnám, de a gyenge fényerő is azt jelentené, hogy az egyik szalag teljesen világít.leweegee:
Nem tudom, ez nem zavarná meg egy hideg-fehér ledszalag szín-hőfokát?
Mert technikailag maradhatna akár a poti is. -
rednifegnar
senior tag
válasz
ViZion #90375 üzenetére
akkor az mar a modernebb centri volt mert a mienken nem volt vedelem (olyan volt a teteje mint egy labos fedo amit levehettel rola). tarcsas mosogepunk is volt, de abba nem nyulkaltunk mindig tele volt vizzel. asszem razott is, aztan arrol le voltunk tiltva, de a centri(+teregetes) a mi dolgunk volt.
sztem pont ugyanez a kombo volt nekunk is. eleg nyomorusagos volt ez anno, venni se nagyon lehetett mast. -
leweegee
aktív tag
válasz
ViZion #90276 üzenetére
Valóban nem legalja relék, amit láttam azok kb akkorák voltak mint egy 45Ah inditóakku, de a kicsik is akkorák mint egy 1,5 literes gyümölcslé doboz. Ha jól emlékszem valami Svájci cég gyártja őket, és egy fél autó ára per darab.
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy miért nem váltják ki az egészet egy plc-vel, de aztán felhomályosítottak a miértekről.
-
-
válasz
ViZion #90019 üzenetére
A wifis klímában két okból sem értek egyet.
1. Mióta anyámnak wifis klímája van, két kezemen nem tudom megszámolni, hányszor diagnosztizáltam a távolból, hogy mit nyomkodott el rajta.
2. Emiatt nálunk is ragaszkodtam a wifis klímához, szeretem, hogy ha házon kívül vagyok, tudom vezérelni, látom, hány fok van a lakásban (sőt egy darabig az volt az egyetlen kültéri hőmérőnk is). Például reggel elutazunk, esik az eső, lekapcsolom, mert minek menjen. Hazafelé kitör a kánikula, nem szeretnék 50 fokra hazaérni. Vagy látom, ha elnyomkodta a feleségem, amíg munkában voltam (true story).
Ja és +1: a fogyasztást elég jól nyomon lehet vele követni, ami azért elég nagy fegyvertény.
A legtöbb okos eszközben amúgy teljesen egyetértek, dacára az irányítás- és számítógép/mikrokontroller mániámnak, az okosotthon koncepcióban sem hiszek.
-
válasz
ViZion #89771 üzenetére
. Az uv zseblámpa amúgy nem haszontalan a kertben, a házon belüli penészkezdemények azonosításán kívül arra is vettem
.
-
válasz
ViZion #89714 üzenetére
Nulladik kérdés: a szenzorfej, amit belógatnál a levesbe, bírja a 3bar-t? Ahhoz már kell némi falvastagság neki. A leves nyomásán kívül azért, hogy a tömítésnél keletkező, némileg nagyobb erőt kibírja. Én előző életemben ilyeneket+hasonlókat használtam kb 10bar-ig (swagelok-gyártmány):
-
petyus_
senior tag
válasz
ViZion #89561 üzenetére
köszi, sikerült végül megoldani, szoftveresen valami nem volt jól beállítva.
Viszont közben találtam egy cikket az ilyen típusú relékről ahol azt írják, hogy maga a relé elbírna 250V/10A-t, az áramköz max 2-3A-t bír el. Én egy 3D nyomtatót kapcsolnék róla, aminek van egy 200W-os tápja, meg egy 500W-os fűtött asztala, tehát az elméleti max fogyasztás az 3A fölött van. (nyilván nem nagyon fordul elő, hogy minden maxon megy, a fűtött asztal is csak felfűtéskor megy 100%-on, szintentartáshoz általában 10-20% között szokott menni)
Van esetleg valakinek tapasztalata hasonló relé modulokkal kapcsolatban? Mennyire biztonságos ilyen használatra? Kerestem másik fajtát, de az összes amit találtam ugyanez a design.
-
petyus_
senior tag
válasz
ViZion #89528 üzenetére
ViZion, demars, köszi a tippeket. Végül sikerült megoldani, kicsit benyúltam csavarhúzóval, megfeszegettem a leszorítót, meg finoman meglapítottam az érvéghüvelyt, így már ráment.
ViZion: Írtad, hogy volt ilyened, mi volt vele a probléma? Nekem konkrétan nem működik
. Az NC (normally-closed) foglalaton soha nem jön áram, a NO (normally-open) meg folyamatosan
.
Eleve fordítva kellene működnie, de közben meg hiába változtatom a state-t, nem történik semmi. A LEDek alapján jónal kellene lennie (piros LED (power) mindig világít, a zöld (status) akkor világít, amikor kell), váltáskor hallom a kis kattanást is a reléből, de egyébként nem történik semmi.
Így van most bekötve:
Alul NO/COM/NC, NC az input, COM az output.
Felül IN/DC-/DC+, az IN rpi GPIO-ra van kötve, DC-t egy 5V-os tápról kapja (ugyanarról mint a pi). -
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #89322 üzenetére
Köszi, igazából az adott webshoppal kapcsolatos tapasztalatok miatt írtam ide, nem kifejezett elektronikai cuccot keresek.
Maga az alkatrész konkrétan: M.2 NVME to PCI-E x1 adapter [link].
Erről a helyről rendeltem korábban is másfajta adaptert így velük szemben van némi bizodalmam, ez most jelenleg VAT-al és szállítással 4210 huf-ra jön ki.
Még legjobb hazai esélyesnek(most találta csak meg a gugli 3 nap alatt) ezt a Dellaprint webshopot találtam ami hasonló adaptert kínál és Budapesti üzlet és legalább rendelésre ismeri a webshopjuk (míg a PCX webshopnál rendelésre sincs): [link]
Mondjuk ez a fajta adapter furcsán ki fog állni a háziserverből. -
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #89317 üzenetére
Köszi hogy felhívtad a figyelmem.
No igen a nem túlságosan kitöltött ÁSZF már eleve gyanús, meg hogy semmilyen magyar cím az email címen kívül, sem telefonszám.
Pedig már már azon is gondolkoztam hogy a 433 forintos alkatrészt kipótlom pár 2,5-5,5 DC dugó+aljzattal hogy legyen 1-2 ezer hogy nekik is megérje a minimális érték nélküli ingyenes szállítás. -
Steady74
addikt
válasz
ViZion #89212 üzenetére
24V os a ledszalagom, 9m. Sokkal-sokkal több fényt ad a másik végével megtáplált rendszer mint az egyik végén táplált. Nem referenciamérés, de egy Xiaomi light sensorral mérve és szemmel is látszik, hogy a szalag végén kevesebb a fényerő.
Akkor marad a dupla kontroller megoldás. Köszi a fáradtságot, hogy írtál!
-
Steady74
addikt
válasz
ViZion #89209 üzenetére
Igazából egyféle szalag van a linken, az IP67-es egy szilikon csőben van, a szalag ugyan az. Egy Gledopto vezérlővel vezérlem. Ez nem címezhető led szalag, itt nincs olyan adat kábel mint a WS2812-esnél és társainál, van egy +, egy CW meg egy WW.
A problémám az, hogy hosszú a ledszalag, a másik végén betápot akarok adni. A másik végén van a tápnak egy + meg egy - vége. A + nyilván a +-hoz megy, viszont ha a - ot a CW-re kötöm, akkor csak az és a normál fehér színt adja a szalag, a WW eltűnik. Ha a WW-re-re kötöm a betáp --ot, akkor a WW és a normál fehér van, a CW tűnik el. Kipróbáltam, megosztottam a - ágat a CW és a WW között, az eredmény az lett, hogy csak egyféle fehér van, éppen az, ami a vezérlő legutóbbi beállítása volt volt.
Azért akarom a plusz betápot, mert amikor a fenti leírt módon adok plusz tápot, sokkal-sokkal egyenletesebb lesz a ledszalag fénye, és élénkebb is. De mivel kell mindhárom fehér szín, így bajban vagyok.bagarol: így is próbáltam, de ahogy írtam ha megosztom a - -t, akkor gyakorlatilag egyféle fehérem van csak, nem tudom a vezérlővel állítani azt, csak a fényerőt, de az meg kevés.
szerk: ezt a + közös-t hogyan értsem? Lehet már fáradt vagyok de nem esik le.
-
demars
addikt
válasz
ViZion #88812 üzenetére
A baj hamar megvan.
Én sokat használok szikét, kést (szerelvény dobozok kivágása, csövek vágása, stb) párszor én is belefutottam
Egy alkalommal a tulaj elkérte a szikémet, mert egy nem élő, lógó koax kábelt akart elvágni. Lecsúszott a penge, de az a Marha maga felé vágott. Úgy megszaladt a keze, hogy a saját orrát vágta meg (orr cimpát). Dőlt belőle a vér, én meg a létráról röhögtem rajta! Balfék... -
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #88254 üzenetére
Igen, eddig még a wifi relé volt a legjobb tipp, mivel pont az hogy túl akarom bonyolítani...ugyanakkor gyerekek, ez nem a barkácsolós topic, itt azért alapelvárás hogy ha valaki elektronikával akar megoldani valamit, akkor az legyen az elsődleges.
Meg hát fene se akarja kinyitni az ajtót és bejönni kapcsolni a kapcsolót. Ott vagyok a gangon, ott a doboz benne dugalj, feltekerve a töltőkábel. Ez a feladat.
A wifi-hez már csak valami appos megoldás kéne hogy más ne tudja kapcsolni, pl ha szomszédon megesne az én jó szívem és megadnám neki az általános wifi jelszót.A mágneses relé egyébként nem rossz, csak azt is ki tudják figyelni.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ViZion #88223 üzenetére
A triac kapcsolóüzemben működik, csak ez a szinuszt hasítja. Sajátossága, egy ponton "gyújtjuk", utána már nem tudna kikapcsolni, ha nem következne egy nullátmenet, ami ezt megoldja. Ezért nem is tud DC-t megszakítani.
Problémája, hogy egy kis feszültség bekapcsolt állapotban is esik rajta, emiatt főleg nagy áramon eléggé melegszik.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ViZion #88214 üzenetére
Triac fázishasító, ami késleltetve fut fel 100 %-ra. Az a kis fémlemez (hűtés) nem túl bizalomgerjesztő, noha a kommentek szerint 2200 W-os gépet elbír.
Ennél módszeresen igyekeznek titkolni a működési elvét a villanyszerelők elől, de azért csak elszólja magát véletlenül a PDF:
Integriertes Bypass-Relais, kein einfacher NTC
Tehát NTC lágyindító, amit késleltetve átköt egy relé. Így üzem közben mintha ott sem lenne. Ilyeneket láttam egyébként Aliexpressen is, olcsó panelok / modulok képében.
-
fatpingvin
addikt
válasz
ViZion #88211 üzenetére
ez rossz ötlet, a relé diszkrét kapcsolóelem, a NTC meg pont arra van kitalálva hogy ahogy felmelegszik lassan emelje az áramot. nem a vezérlő hanem a tényleges teljesítménykörben van a helye.
viszont most hogy mondod, ez a NTC dolog lehet hogy nem is hülyeség. meg tudod valahogy nézni hogy mekkora a fűtőszál névleges teljesítménye?
Kérdezem azért mert ugyebár a PC tápokban is az indítókörben ilyen NTC-ket szoktak használni hogy ne rántsa ki a falból a konnektort bekapcsoláskor hanem legyen egy kis felfutása. nem tudom pontosan milyen típus az ami jó lenne erre, de most az jutott eszembe hogy a nagy teljesítményű NTC-kből mondjuk 2-3 párhuzamosan kötve és egymással összepasztázva akár még jó is lehetne a célra, simán a teljesítményfogyasztókkal sorba kötve
-
fatpingvin
addikt
válasz
ViZion #88207 üzenetére
a relé tekercse mekkora feszültségről/áramról megy?
ha a kapcsolt körbe kézenfekvően bele lehet nyúlni én valszeg simán csak építenék három darab lágyindítót (relé-dióda-kondi-teljesítményellenállás szintű cucc, több helyet foglal mint amennyire bonyolult) három különböző kapacitású kondenzátorral.
ebben viszont lehet hogy nagyot segítene ha meg tudnád mutatni a kapcsolási rajzot, vagy legalábbis képet a kérdéses panelről, a relés résszel a fókuszban. -
bigobert
tag
-
-
-
-
válasz
ViZion #88030 üzenetére
Az ipari fogyasztóknak van kiskapu.
Példa, nagyfiam nemzetközi elektronikai és járműelektronikai cégnél szervizes. Tőle szoktam 10-20 dekákat kunyerálni mert a cégnek megvan az engedélye a hagyományos ólmos mázsaszámra vásárlására.
Indok, egyébként jogos, kinnt terepen vagy bárhol, forrasztásos gyorsjavításnál a lehetetlenség határát súrolja az ólommentessel normálisan dolgozni. Ami igaz is. -
daninet
veterán
válasz
ViZion #87987 üzenetére
Egyébként nem 100% hülyeség. Most megnéztem, abban a formában nem jó mert beleejtenék mindent, de lehetne egy mart vágás az asztalban egy 90 fokos kis fedővel.
A dolog apropója az, hogy bontottam két 100mm csőventillátort és ideális lenne erre csak az elszívás mikéntjét kellene kitalálnom.Aryes: Ez sem rossz ötlet, gondolom azok valahogy súlyra vannak balanszolva.
További tervezést és gondolkodást igényel
-
Tankblock
aktív tag
válasz
ViZion #87684 üzenetére
Szia
alapvetően semmi.
Nálam már mondott a terhelés olyant, hogy akkor köszöni szépen rövidzár leszek és FET megemelte a kapalját majd füstel kommunikált mindezt egy 3D nyomtatóban.2x is megcsinálta :-) az elsőnél a kínai lapban ATMEGA 1280P egy teljes IO elfüstölt a FETel együtt. A másodiknál volt védelem, és csak FET kellett cserélni, azért nem mindegy....
Per pill 3W LM02 LEDet hajtok vele, majd meglátjuk hova jutok vele. 12V akkumulátorról szeretném majd hajtani a végén, de attól még messze vagyok.
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ViZion #87652 üzenetére
Igen, ez klasszikus, viszont nekünk az iskolában a "váltóáram" üldözött volt. Váltóáram a váltóban van (vonat vagy villamos, esetleg metró is).
A mi szakmánkban váltakozóáram van. Mellesleg a "biztosítékot" is üldözték. Biztosító.
Azután a Gelkában a raktáros néni csak nézett, hogy mi baja van ennek? 2 amperos biztosító? Állami Biztosító esetleg. Annak van értelme is.
-
aujjobba
addikt
válasz
ViZion #87529 üzenetére
Én is látom, a harmadikos lányom mindenből ötös, angolból is, de képes angol szavakat totál rosszul kiejteni, nem tud alapvető dolgokat, ráadásul ha én nem tudnék angolul fel se tűnne.
Kérdezem tőle nem gyakoroltok kiejtést, nem beszéltek angolul órán legalább egy kicsit? Azt mondja nem…
Mondjuk én is nulla angol tudást szedtem fel általános és középiskola alatt, ergo mar akkor se volt ez jó (39 vagyok).
Fizetős tanfolyamon szedtem fel egy középfokot a diploma miatt, aztán évekkel később zsírosabb állás megszerzése reményében szinten fizetős tanfolyamon feljebb húztam magam (ez bejött egyébként).
Nem tudom mi a baj, a tanár, a rendszer, a tanterv, passz, de a színvonal gyenge és egyre gyengébb.
Számomra nagyon fontos ez, a gyerekek miatt, nem akarok belőlük szalagmunkásokat nevelni, ahogy lehet fejlesztem őket, de már az alap iskola is rengeteg terhet ró rájuk, talán kicsit tényleg feleslegesen. -
-
mezis
félisten
válasz
ViZion #87484 üzenetére
Üdv.!
Én USB-ről 3V-os relével kapcsolom a hangfalat.
(+ védő dióda, két ellenállás, elkó, csatéakozó dugó, kábel, doboz.)Ne lepődj meg, ha készenléti állapotból időnként "felébred" a TV elektronikája. Képernyő marad sötét. ? Csak egy kicsit hallgatózik, nézelődik olyankor?
-
Pötyi
őstag
válasz
ViZion #87443 üzenetére
Kaptam egy rios ímélt, hogy valaki hajnali 7:24-kor hibás jelszóval be akart lépni a fiókomba a Hardverapróra, ezért nem engedték be. Ha nem én voltam, akkor cseréljek jelszót. Mondjuk nem értem, miért kéne jelszót cseréljek, hiszen pont az a jelszó értelme, hogy ha valaki nem tudja a jelszavam, az ne tudjon belépni a fiókomba - és ez tökéletesen sikerült. Akkor meg minek változtassam meg?
-
válasz
ViZion #87337 üzenetére
1méter bőven jó, kézi gps-koordináta üzengető megoldásnak lesz
. A kijelzőkről annyit tudok, hogy mobiltelóknál-tableteknél igen komolyat kell virítani a gyártónak, hogy ne gúvadjon az ember szeme a nyári napsütésben, az samu telóim 600nit felett okésak - a Tab A 500 nittel viszont nagyon gáz.
-
válasz
ViZion #87333 üzenetére
2.5V felett, de ha jól értelmeztem, 3.7 alatt (a pdf-ben, amit linkeltél 2.1.1-ben 1.ábra). Most alkuszom a kínainál a 16340-es töltős tápocskára, ha másért nem is, arra jó lesz, hogy USB-n könnyen utántöltöm a lemerült kütyüket.
-
válasz
ViZion #87331 üzenetére
18-19. oldal: ~3Volt, 30mA-t eszik nagyjából, ha jól értelmezem
.
-
mezis
félisten
-
válasz
ViZion #87293 üzenetére
Elvileg örök élet+1 nap, nincs benne nagyfrekis kapcsolgatás,
Cimbimnél kb. 15 éve megy nem ilyennel de belül hasonló 7812-vel egy kis tápegység, azóta nem volt kikapcsolva.
Ugyanezt tudja egy jóminőségő smps is, viszont abba a kondenzátorok a magas kapcsolófreki miatt jobban öregszenek. -
válasz
ViZion #87162 üzenetére
Így van, olyan LED-et kell keresni, ami CAN-BUS jelölésű.
Ez működik olyan autóknál is, amelyek figyelik az izzó kiégését. Kicsit drágább, mint egy sima LED, de még mindig olcsóbb, mint egy sima LED plusz egy 10 W-os ellenállás
-
And
veterán
válasz
ViZion #87170 üzenetére
Évtizedek óta kattogós Weller TCP-t használok, szinte mindenhez 7-es számú heggyel. SMD 0603-tól a 0805-ön, QFN-en, MSSOP-n, TQFP-n és SO-n keresztül a TH (lábas) alkatrészekig kábé mindenre jó, 0.3-astól az 1mm-es ónig. Megmértem a DMM-hez kapott K-típusú hőelemmel, 340..365 °C között ingadozott a pákahegy hőmérséklete. Talán nyáklapokból és / vagy vékony ónozott lemezből készült pici dobozokhoz kellett a 8-as hegy, másra nem.
-
jippa
aktív tag
válasz
ViZion #87038 üzenetére
Köszi...azt nem vágom, hogy mit jelent h. "Gnd-re húzva fog kapcsolni". Alapból ez alapján a földelést kapcsolnám rá triggerként. De ott két bemenet van. Melyikre? Hogyan?
Szerk: oké, de oda, a description fotóhoz az van írva két bementhez, hogy external key, trigger pöcök nincs
-
topi66
aktív tag
válasz
ViZion #87010 üzenetére
Egy egyszerű ULN 2003-as kapcsolás, 8 leddel, vagyis 8 szinttel. A szonda legalján a 12volt+ amikor a víz eléri a szondán levő saválló tüskét akkor az Uln bemenete testet kapcsol . Egyszerű mint a faék. A szürke víz tárolómba építettem, csak szeretném tudni, mikor milyen szinten áll,ne a ledsort kelljen sasolni
-
lanszelot
addikt
válasz
ViZion #86994 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ
A pálka hegyén legyen, ne legyen cin mikor kikapcsolom ez olyan mint a droid vagy alma telefon. Mindenhol mást írnak.
Egyik helyen rajta ne hagyjam, másik mindig tegyek rá mielőtt elrakom. Próbáltam mind a kettőt.
Ez az utolsó link mond pár ötletet amit még nem próbáltam. :)Dr. Szilikát:
2 forrasztó állomásom van /somogyi , meg nem emlékszem márka, utóbbit vettem kb 2 éve somogyi helyett, mert abba nem tudok hegyet venni, meg nem tud csak 320 fokot/, az egyetemen a weller a 3ik. Nem hiszem hogy azzal lenne gond. Csak balfék vagyok ennyi
Sajnos ahol élek ide nem szállít aliexpress.
De próbálok olyan hegyet felkutatni. Bár úgy érzem meg kell tanulnom a normál heggyel forrasztani. -
lanszelot
addikt
válasz
ViZion #86856 üzenetére
Hello,
Itt nincs szervíz. Itt kuka, és új.Az egész neten nem találtam semmit.
Azt tudom, hogy mindegy hogy forrasztom be.
És ha szalvétára kaparsz egy egy bútor méreteit ott is mindegy jobb vagy bal oldalra írod a számot, és ferde is lehet.
De műszaki rajznál már nem.
Ugyanígy biztos van valami hogy kell beforrasztani a komponenseket. De sehol se találom
Készülj elő, írd össze, tervezd meg...stb ez van. De szabvanyt sehol se találok . Az ok hogy egy felé álljon, de merre fele?Ha valaki tervezett már nyákot, az csak tudja mi a szabvány.
Számítógép alaplapon is egyfele állnak az 1es lábak. Plusz jelölve is vannak. Régen a jumpereknek is arra volt az 1es lába.
Tehát tuti van szabvány.
Én a műszaki rajz szerint raknám be. De el tudom képzelni hogy már csak azért se úgy van. -
törölt tag
válasz
ViZion #86845 üzenetére
"több variáció is volt, ezt melyikre írtad?"
Az egyeb megoldásra irtam, a képen lévő kapcsolás tulajdonképpen egy ssr belső kapcsolása, de ha készen veszed meg nyilván egyszerűbb dolgod van.
Nem kell sorosan ellenállás az ssr és a gpio közé, de én tennék egy 10K ellenállást párhuzamosan az ssr bemenetre, hogy az esetleges lebegés ne okozzon gondot. (Boot alatt bemenetként viselkednek a gpio tüskék és megjeleneik egy 1.6V rajtuk amiről már képes meghúzni az ssr)
-
kuntics
aktív tag
-
fatpingvin
addikt
válasz
ViZion #86371 üzenetére
azért a router antennája környékén óvatosan a pákával, egy vacakul illesztett vagy túl nagy hatásfokú antenna tökig kihajtott rádióval könnyen meg tudja idézni a sárga csekket a médiahatóságtól.
ha mutatsz képet mondok neked rá dolgokat, hogy milyen átalakításokat kéne rajta eszközölni. simán az antenna végére rábökni a plusz drótot a legrosszabb ötlet -
-
Tamy
őstag
válasz
ViZion #86371 üzenetére
Inkább AC állásba, és inkább valami magasabb méréshatárra, mert üresjáratban hamar felszalad a feszültsége akár 40-50 V-ra is, bár ha kézzel van megpörgetve a kerék, akkor azért az a fordulatszám kevés ekkora feszültséghez. Ugyanakkor mindig magasabb méréshatárról indítjuk a mérést, ha nem vagyunk biztosak az eredményben.
-
-
kuntics
aktív tag
válasz
ViZion #86369 üzenetére
Multiméter van, csak használni nem tudom
a kábel folytonosságot ismerem, a többi mordori jelölés számomra. Viszont az izzó jó gondolat, magánál a dinamó (6V3W) csatlakozásánál szépen világít a műszerfal világításnak való rizsszem izzó. A lámpát sajna még nem tudtam szétszedni annyira, hogy normálisan hozzáférjek a dolgokhoz, jövő heti projektnek felírom.
-
válasz
ViZion #86311 üzenetére
Nemnagyon van olyan fűtésszerelő, aki kivárja a rendszer légtelenítését. Egy padlófűtés esetén (ahol nincs légtelenítő szelep a fűtőtesten) akár 24 óra is lehet, ameddig a legnagyobb fokozatra állított keringetőszivattyú kitolja a levegő túlnyomó részét a rendszerből.
Ez sajna manapság a tulajra hárul
-
válasz
ViZion #86143 üzenetére
Autóknál is jó lenne bevezetni azt, amit a repülésben, mindennek az élettartamát megkötni, nyilvántartani. Amúgy pl. az 1981-es Escortomhoz volt karbantartási terv, az elég részletes volt, de nem láttam sok más gyártónál ilyet.
A porszívóhoz tuti nincs utángyártott szűrő?
@jolti05 : Ebay-ről nincs akku?
Ha egycellás lítium, akkor valami magasabb C értékű bármi, ami belefér. -
-
PHM
addikt
válasz
ViZion #85959 üzenetére
Hát, a Fahrenheithez hasonló, Parkside van nekem, nem vagyok elégedett vele.
Durung a pákahegy, vastag, merev a páka kábele.
Egy, a Yihua-hoz hasonló pákát használok évek óta, az bevált. (Aoyue int 937)
Valamivel drágábbak hozzá a hegyek, de elég nagy a választék belőlük. -
hibavissza
veterán
válasz
ViZion #85938 üzenetére
Nem keringető. Búvár. Értem, hogy nem fűtőszál, de miért nyírná ki a motort egy fázis hiánya? Leégni nem fog a tekercs ahogy én gondolom.
Lehet amúgy nem a megfelelő szó a fázishasítás. Ez a dióda csak az egyik fázist engedi tudtommal. Így feleződik a teljesítmény.
Mi lenne a javaslatod?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +RTX 3080 +32-64GB DDR4 +1-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest