- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
topi66 #87579 üzenetére
Nem tudom, a vájtfülűek ehhez mit szólnának, a hangsugárzó meghajtásához lényeges a feszültséggenerátoros meghajtás, minél kisebb forrásimpedanciával. Ez segít csillapítani a hangszóró saját rezgéseit, illetve a hangváltó tervezett fázis- és frekvenciamenetét betartani. Meg még ki tudja, milyen misztikus dolgokat.
Bár az is lehet, ha nem mondjuk meg egy vérbeli hifisnek, hogy mit műveltünk, az életben nem jön rá, vagy bemeséli magának, hogy milyen jó a drága csodakábel. Elég sok ebben a pszichológia is. Mindamellett a fentiek legalább fizikailag mérhető, alátámasztható jelenségek.
#87577 mezis
Múltkor kaptam egy jobbfajta kompakt fénycsövet, ami hibás lett. Már csak hobbiból is megvizsgálom, szakadt az egyik fűtőszál. Rövidre zártam, azóta is működik. Indul még hidegben is, mintha mi sem történt volna. Ezek szerint az elektronika képes annyi feszültséget ráküldeni, ami elegendő a gáz átütéséhez, izzítás nélkül is.
-
ViZion
félisten
válasz
topi66 #87016 üzenetére
Wemos D1 mini, mondjuk nincs ennyi láb, de lehet nem is kell minden szint. Vagy ESP32 drágábban kicsit, ott több a bemenet. Ledről kis optocsatolóval 0/1 lesz a bemenet, a ked állapotától függően, azt meg wifi + MQTT tudja küldeni, ahova akarod (pl. Thingspeak). Szerintem. De biztos jönnek majd okosabbak, job megoldással. Nekem most mindenre IS Wemos a megoldás
-
Tomika86
senior tag
válasz
topi66 #82833 üzenetére
Az egész panelemet.
A 12V-ból 5V és 3,3V van előállítva MP1584 ic-kkel, van 7" nextion érintőkijelző, ESP32-WROOM-32D, AD átalakító az egyik ágon.
A másik biztosíték pedig FET-es kimenetekhez kellene, 12V-os reléket kapcsolnak a FET-ek.
Tehát 2db biztosíték lenne(most van is üvegbiztosíték.Az a baj, hogy a ptc biztosíték se kicsi. Kellene mindkét ágra 1A-es körülbelül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged