- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Steady74 #89222 üzenetére
Címezhető LED másképp működik, a benne integrált vezérlés +/- tápfeszültséget igényel, a vezérlőjel pedig csak gyenge jelfeszültség, árammal nem terhelt. Esetedben a CW / WW viszont PWM-kapcsolt áramot kap a negatív ágról.
Javasolták még azt, hogy a másik végére a ledszalagnak is tegyek egy ugyan ilyen kontrollert, és a kettőt működtessem szimultán.
Ha a kettő képes szinkronban működni, vagy erre vannak a jelerősítő stb. trükkök. Ha nem pontosan szinkronban kapcsol, úgy nem áll össze:
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Steady74 #89220 üzenetére
Nem úgy értettem, csak mellékesen jegyeztem meg, hogy például bemegy 24 V a Jack inputon, azt ki is veheted a másik két ponton, miután párhuzamosak, galvanikusan azonosak. Ha nem is látom a belsejét, de ez így szokás, ellenállásmérő kimutatja. Ha éppen olyan valamit akarsz táplálni, amit még elbír pluszban a tápegység.
De nem így, hogy a negatívot átkötöd a vezérelt ágra, ezt nem is értem, honnan jött a gondolat.
Ha a két bemenetre kötsz két betápot, az esetleg a tápegységek szempontjából érdekes, de arra sem lehet kijelenteni, hogy "nem szereti". Ha nem pontosan egyforma a feszültség, nem egyformán oszlik el a terhelés, de az egy tévhit, hogy tönkretenné egyik a másikat.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Steady74 #89211 üzenetére
A másik végén van a tápnak egy + meg egy - vége.
De az a szabályzó bemenete, lehet választani, hogy Jack input vagy két szál vezetéken táplálod. Párhuzamos lévén, éppen el is vezetheted tovább a tápot, ha kell valamire és el is bírja a terhelést.
Mivel közös anódos megoldás (mint általában), a pozitív tényleg közös a kimenettel. Ennek oka, hogy N-csatornás MOSFET-ek használatosak általában, ahogy a rajz is mutatja.
Piros nyíllal jelöltem, lényegében összekötötted a GND (negatív) pontot az egyik kimenettel. Így rövidre zártad az egyik PWM kapcsoló MOSFET-et és akkor már nem kapcsol, csak max. fényen világít az ág.
-
válasz
Ha megosztod a tápot párhuzamosan két különböző típusú LED között, az egyik jobban fog világítani, mert amelyiknek alacsonyabb a nyitó feszültsége, az le fogja húzni a tápot a maga szintjére és a másik lehet, hogy nem tud teljesen kinyitni. Ezt remekül meg lehet figyelni például piros és kék LED esetében.
Bár ez pucér ledekre vonatkozik és nem ledsorokra, úgyhogy valószínűleg tévedek. -
ViZion
félisten
válasz
Nálam valami gyűjtőoldal volt, lehet elkattintottam.
Nem elég a táp, ott is vezérelten kell neki adni a kraftot (repeater, signal booster, amplifier meg akármi neveken fut). Vagy cserélni 24 V ledre. Esetleg még egy kontroller és megfelezni a szalagot. Hány méter amúgy?
A közös + kb annyi, hogy ott vannak közösítve a ledek, nem a negatívnál.
Angolul sok infó hirtelen: [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest