- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
balazs1956 #90552 üzenetére
Csak infó, 230 V triac dimmelhető LED tápegység: [link]
Saját projecthez kerestem tápot, ezt is listázta, megosztom, ha mégis kellene. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
balazs1956 #90551 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz
balazs1956 #90552 üzenetére
Ezt beprogramozod (a 2. kapcsoló is kapcsolja a lámpát), annyi. Onnantól mezei fali kapcsoló/dimmer. De ha a dimmerre nincs szükség, akkor ez egy síma váltókapcsolós világítás, gondolom ehhez is van kábelezve.
-
ViZion
félisten
válasz
balazs1956 #90547 üzenetére
Sajnos a kapcsolót el kell engedni. Én is Prodax párti vagyok, anno minden IS az volt a házban. Árban sztem azzal jössz ki a legjobban, ha dimmelhető smart led izzókat két okoskapcsolóval vezéreled (azaz a led folyamatosan áram alatt lenne). Ha wifis, akkor elég a router/AP nekik, nem kell külön központ/gateway és lokálban is üzemelnek.
A hagyományos kapcsoló mögé wifi okosrelé is mehet akár, akkor csak 1 dimmert veszel.
pl.: LED izzó
Kapcsolók pl.: [link] [link]
De rengeteg lehetőség van, asszem Xiaomi-nak is van valami, komplett dolog, rgb vezérlővel, több zónás, stb. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
balazs1956 #90547 üzenetére
Dimmelhető LED-lámpák vannak, de nem lehet tudni próba nêlkül, hogy melyik kompatibilis a régi triac-dimmerrel, ami felfutó éllel tud csak kapcsolni és az izzószál ellenállását is igényli a rendes működéshez.
Ami lefutó éllel is tud kapcsolni, az MOSFET-tel oldható meg, mert a triac a már folyó áramot nem képes megszakítani, csak a nullátmenet szakítja meg.
Itt már jobb az esély a kompatibilitásra, de próba nélkül az sem garanràlható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Quadro FX 570 eladó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest