- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanek úr
csendes tag
Üdv,
Ha majd küzdök vele, de sehogy sem látja rendesen usb-n keresztül, akkor azt hiszem nem marad más hátra, szét kell bontanom a gépet, és megnézni, hogy mit mutat sata kábellel. ( bár úgy gondolom onnan feltehetőleg működne rendesen, tekintve, hogy teljesen új, sérülésmentes hdd-k )
Neked is köszönöm ! -
junior11
veterán
Igen, már képben vagyok. Csak SATA kábelt kell vennem, rádugni a HDD-re + a tápegységtől a kábelt és a SATA másik végét az alaplapra. Aztán bekapcsolás után nem kell semmit beállítani (pl. BIOS-ban, Windowsban stb.) vagy automatikusan felismeri a rendszer? Bár 99%-ban maga a HDD lesz hibás, de azért adnék még neki egy esélyt...
-
Erwinke
aktív tag
Nah az a szitu, h Gigabyte b85m h3d alaplapom van. És csak a két párhuzamos sata csatiban mennek a HDD-k. A többiben nem ismeri fel egyiket sem. : ( Ez wtf?! Lehet bios set up is? Bioszban a kezelés UEFI-re van állitva. SSD-n van a rendszer azt hagytam benne a másikról levettem a greent és ráraktam a kéket és mikor bekapcsoltam belementem a lemezkezelőbe egyből kiirta, h felismerte a HDD-t és, h műveletet kell végrehajtani rajta a folytatáshoz. Le is formáztam megy faszán. Aztán kikapcs ráraktam a zöldet azt akkor meg azt nem ismerte fel. Megy bele még merőlegesen 2x 3.0s csati meg 2x 2.0s csati és egyiken sem ismeri fel egyiket sem. Csak azok a HDD-k mennek amik a párhuzamosba vannak szúrva.
-
liksoft
nagyúr
Garanciaidőn belül lehet, ha folyamatos üzemben van. Aki hosszabb távra szeretné használni, a gyári maximum üzemi hőmérséklet alatt tartsa 5, de inkább 8-10 fokkal. (Én nem a TV-ből hallottam a tuti híreket, hanem az adatmentésre beérkező HDD-k SMART-ja alapján mondom. Amiről tudható, hogy a hőszenzor pontatlansága miatt humbug.
)
U.i.: Egyébként a SAS HDD-k valóban a szokásos SATA-hoz képest plusz 10 fokot el szoktak viselni. Más is a mechanika alattuk.....
-
-
HollywoodBoy
tag
Köszi szépen a választ!
Igazából nekem nem azzal van a bajom, hogy a házra át megy a rezgés, hanem önmagában a HDD hangjával, ami elég hangosan pörög.Egy WD1003FZEX-00MK2A0 1TB-os Black-ről van szó. Itt van a fülemtől nem messze, és ezért szeretném lehalkítani. Sajnos ilyen méretű SSD nem jöhet szóba, mivel nem túl olcsó.
-
PapG.
tag
Hali! Tegnap próbáltam így is, habár én a satát dugtam rá menet közben nem a tápot. És felismerte, de csak valamennyire, eszközkezelőben látszott, sajátgépben is - de ott formázni akarta, a lemezkezelőt elindítva meg fullosan szétfagyott a win, csak restartolni tudtam és akkor mindez kezdődött előröl. A bios is látja jól, valami pendriverol bootolni tudó cucc kellene amiben van hdd doctor vagy akármi, mert a windows láthatóan nem boldogul a dologgal. Ilyen progit nem ismer valaki?
-
Adamo55
tag
Ahogy tudom irreálisan sok pénzért mentik az adatokat. Sajnos én nem ismerek ilyen céget/embert aki ezzel foglalkozik, de ismerősöm azt mondta, hogy ő kért árajánlatot és egy 128gb-os vinyóra adtak neki 80.000-200.000 ft ig terjedő árajánlatot, állapottól függő az összeg.
Tekintve, hogy nekem 500gb-ról van szó, sajnos nem tudok elkölteni egy vagyont az adatok mentésére, akármennyire is fontosak számomra. -
BDave
őstag
67%-ot ír rá:
"A lemez felületén található 22 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."WIndowszal nem tudtam javítani, ő nem észlelt problémát, mivel lehetne esetleg kijavítani? Vagy halott dolog?
-
Dexar007
veterán
Nyomtam egy lassu formazast,de az sem segitett. Nem lehet valahogy felujitani? Erdemes egyaltalan meghirdetni,vagy dobjam ki? 20 ezer forintos kulso winyo.
Vicces egyebkent,hogy nalam eddig 2 böl 2 WD ment tönkre,es mindegyik ilyen nevetseges 100 nap alatti üzemidövel.Miközben ilyen is van a gepemben.: [link] Persze tudom,ez csak szerencse kerdese,de mar csak poenbol se vennek több wd-t.
-
Feketelaszlo
senior tag
Én 0 kilométeres, vadiúj HDD-ről beszélek, ha rögtön teleírom a rajta tárolandó adatokkal és második indításkor kiderül, hogy hibás széria volt és legközelebb már tán nem is indul, akkor megette az egészet a fene. Pont azért, mivel ezek a lemezek keveset forgnának érdekelne, hogy mivel lehet legprímábban átugrani ezt a kezdeti "hirtelen-halál" szakaszt és gyorsan az "élettartam" szakaszba hozni a vinyót. Nyílván anélkül, hogy közben pont a túlzott terheléssel nyírom ki.
Igen, a fontos adatok tárolásának alapelveivel én is tisztában vagyok (mindent két példányban, felhőben, stb.), a kérdés igazából most nem is erre vonatkozott, hanem inkább a gyárilag defektes HDD-k vásárlás utáni kiszűrésére.
-
Tikakukac
titán
Megvolt, ugyanez a gond. Indokolatlan lassúság, időnként teljes fagyás, i7-es gépben is, 8 giga rammal Chrome 3 lappal. Kizárásos alapon akkor csak a vinyó a ludas
Saltwater: Ben Johnson nem is winchester. Biztos van ilyen HDD lassulás is, de, hogy nekem még nem volt olyan noti vinyóm ami ilyet csinált volna, de még 2 Dell szervizvezető sem hallott-látott ilyet az elmúlt nem kevés időben...az fura.
-
-
s.s.j.goku
tag
Legfontosabb dolgokat átmentettem másik gépre, azon elvileg tul vagyok.
Érdekes hogy formázás után, valamint a most futó lemezellenőrzés közben nincs kattogás.
Nem értem. Mivel adatmentést javasolsz gondolom akkor ennek jó vége nem lesz
Tehetek még valamit? vagy addig hajtom amig megy aztán kuka? -
Mostanában jó idő kínálkozik a tesztelésre: egy csípős éjszakára kitenni a PC-t az erkélyre estétől reggelig, és még kint bekapcsolni hogy működik-e reggel. (csapadéktól óvni, de ha kibirja a -5...-10°C hideget az egyből kiderül)
Ezenkívül majd nyáron folytatható a teszt a napsütötte júliusi erkélyen eltöltött pár órával és délutáni tesztel..
-
Így van, de nekem különösen fontos hogy az üzemideje 500 nap vagy 5év legyen 100/100 állapotban
Nem akarok problémát idő előtt amiatt, mert véletlenül rosszul lett valami beállítva, rossz helyre van dugva, alacsonyabb vagy magasabb volt a hőmérséklet, stb.Lehet nehéz eset vagyok, de valahol mámorító érzés előszedni nosztalgiából olyan adatot amit már 12éve csináltam és még mindig meg van. Ilyen üzembiztonságot sztem csak úgy lehet elérni, ha az ember képletesen is de kinyalja a seggét a HDD-nek.
Na de hogy újra borzoljam a kedélyeket, a napokban újabb problémát fedeztem fel pont ebben a fórumban kutakodva:
Egy alig 2hónapos WD1003FZEX kondíciója ismeretlen okból csökkenni kezdett. Egy válasz szerint a problémát az alaplap is okozhatja.
Ugyan nem derült ki de lehet kiderítem mikor vette az illető az alaplapját. A hír szerint 2011 februárja után már javított alaplapokat adtak ki.Abban bízok, hogy én 2011decemberében már biztos hogy jó alaplapot kaptam kézhez. Vicc az egészben hogy az előző HDD trió SATA3 porton lógott amit ha volt nekem is gyári hiba egyáltalán nem érintett. Most csak az SSD van SATA3-on, a két FZEX meg a SATA2-őn. Ha jól sejtem a BIOS upgrade ez esetben semmit nem ér, mert attól még a SATA2 vezérlő ugyanúgy meghibásodhat miután már túláramot szivárogtatott és esetleg emiatt megsérült a HDD. Szóval jó ez a buli
Annyiban könnyít a helyzeten hogy 3év alatt már sztem tönkrement volna a SATA2, de mivel jól működik a két HDD, és az ODD is ez arra utal hogy még működik
Még egy lényeges kérdés, az AHCI driver. SSD miatt nem javasoltak chipset drivert rakni mert a Windows alap AHCI drivere biztosan kezeli a TRIM parancsot. Ez a megoldás befolyásolhatja valamilyen szinten a HDD-k hosszútávú működését, vagy megfelelő a mostani állapot?
-
Értem. A nagy szám az volt amikor megjött a cucc, behozom aztán lássam mit kaptam vagy mit nem kaptam meg, kibontom. Utána rögtön bevágott hogy kb. 0-5fok közötti lehet mindennek a hőmérséklete, ha valahol vizes lesz az problémás lehet. Gyorsan vissza a csomagba, ágyra rá és betakartam vagy fél méter culával. Még órák múlva se érte el a szobahőmérsékletet, de másnap reggelre már tuti elérte, de már csak a csomagolásban. Aztán mindent kibontottam és néztem még pár napig őket, mert szilveszterkor a fene se akart már Windowst telepíteni
Egyébként az FZEX-ék beálltak 32fokra, a még mindig csökkentett hűtéssel. Külső hőérzékelő szerint 31fokos a cucc. Így hagyom, nyáron ha kell megy az extra hűtés.
-
Nem is tudom hol olvastam már, de valahol biztos van hogy 35fok és környéke a legideálisabb. Mind1 ma este nem megy az extra ventilátor kíváncsi leszek hogy alakul a hőmérséklet... már egy ideje megy a gép és még mindig csak 30fokosak. Sztem ezek a HDD-k is az űrből jöttek, mert most a hűtés kb. 20%-a az ezt megelőző állapotnak. Mondjuk ez így jó mert még tovább csökkent a zaj szint, nyáron meg lehet 32fok este is, ez két ventilátorral is max 35fokot jelent, ha a 25fokos levegőnél 28fokot tud tartani...
-
liksoft
nagyúr
És minek a formázás ami ír a lemezre? Ja, hogy nincs fizikai hozzáférése a programnak a lemezhez? Akkor jogosultságot kell hozzá beállítani, nem belerondítani a mentendőbe. Még ha "relatív kevés" adatvesztést is okoz. Persze ha máshogy formázza az ember mint régen volt, akkor viszont már óriási "katyvasz" lesz belőle.....
-
gyenge szektorok javítása
hard disk sentinel
Lépések:
1: Lemez -> Rövid önteszt
2: Lemez -> Részletes önteszt
3: Lemez -> Felület teszt -> Olvasás teszt
4: Lemez -> Felület teszt -> írástesztde nem lehet rajta éppen futó rendszer és minden adat törlődik
minimum futási idő 4 óra és 36 óra között (becsült)
-
razero
csendes tag
Rendben, viszont maga a lemezkezelő sem látja a HDD-t :/
Vagyis hát úgy van, h bekapcsolom és akkor látja, h ott van az az 700GB unallocated space, csak aztán fogja magát és kb 3 perc után eltűnik a meghajtó...mintha egyszerűen ledobná. Lehet h a caddy nem kompatibilis, vagy amiatt tűnik el folyton a meghajtó?
Szóval így formázni sem tudom...rakjam be az OS telepítő cd-t és mintha telepíteném ott formázzam (mert ott látta még a rendszer) aztán meg lépjek ki a telepítésből? Vagy van ennél kevésbé barbár megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest