- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajog159
aktív tag
válasz
Vertigo18 #44816 üzenetére
(Nem azért írok, hogy enyém legyen az utolsó szó…)
A kérdésemet feltettem Windows Community-nél is és megkaptam a megoldást, ami előttem ismeretlen volt, gondoltam idézem itt is, hátha akad, akinek ez új: „Nyisd meg a Vezérlőpultot, majd a Nézetnél jobb oldalon felül a Kategória helyett a Kis vagy Nagy ikonokat válaszd.
A Fájlkezelő beállításait nyisd meg, majd a Nézet fülön az Üres meghajtók elrejtése mellől távolítsd el a pipát, majd kattints az OK-ra.”
Mivel az AOMEI-vel már megoldodott a problémám, nem tudtam leellenőrizni, hogy működik e, de az tény, hogy az Üres meghajtók elrejtése nálam ki volt pipálva és üres is volt az a HDD. -
sajog159
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #44811 üzenetére
Nekem volt hasonló problémám. Kaptam is pát ötletet gumi „hangtompító”okkal…
Végül is tökegyszerű megoldás segített. A HDD a desktop PC házban lévő fémkerethez rögzítő csavarokon addig lazítottam mindkét oldalon, hogy kézzel már lehessen mozgatni a nútban. Így jelentősen halkabb lett. Ha jó szorosan hozzácsavarod u.i., jobban adja át a HDD rezgést.
-
sajog159
aktív tag
válasz
Vertigo18 #44807 üzenetére
Ja, csak mellékesen.
A Windows (10 is) alatt lehet meghajtó betűt váltóztatni: Fájlkezelő/Ez a gép/Jobb klikk/Kezelés/Tárolás/Lemezkezelés/Klikk az adott partícióra, meghajtóra/Művelet/Összes feladat/Meghajtóbetűjlének vagy elérési útjának változtatása
(Más kérdés, hogy az én esetemben itt nem jelenik meg az én HGST HDD)
-
sajog159
aktív tag
Segítséget kérek!
Valamit elcsesztem a HGST HDD-el. Nem is tudom, honnan kezdjem az előzményeket. Talán elsőre leírom a mi a problémám és hátha egyszerű megoldást mond Valaki.
Szóval, van 1TB HGST HDD kb. 1 hónapja raktam be és nem volt vele semmi problémám, amíg nem „nyúltam rossz helyre”: most a HD Sentinel látja a meghajtót, de valamiért nincs „betű neve”:
A Vezérlőpult/Lemezkezelésnél pedig nem is jelenik meg a meghajtó:Esetleg lenne egy egyszerű javaslata valakinek, mi a teendő?
-
sajog159
aktív tag
válasz
tpeter77 #44511 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki tanácsot adott gépház hűtő ventillátort illetően.
Végül is úgy megvan a megoldás, amivel kb. 10C-al lement a winchester hőfoka. Gondoltam leírom pár mondatban.
Vettem 1db 8cm-es olcsó, viszonylag halk ventillátort. Ezt beraktam táp alá, a hátsó falra, kifelé fújva. Így már kézzel is érzékelhető lett a táp- és az új ventillátorok együttes szívóhatása. Leragasztottam a ház oldalfal-lemez hátsó részen lévő perforált nyílásokat, így a házon belül a légáramlás elölről-->hátra irányba „kényszerült” és átment a winchesterek közötti térben. Ezzel megúsztam az első slim vetni beszerelését, ami az én gépház konstrukciónál nem lenne egyszerű és plusz költség is, persze. Az világos, hogy a fentiek messze nem univerzális megoldás, de az én esetemben működő és költséghatékonynak bizonyult.
Az eredmény jó látható az alábbi rajzon (az napi max hőfok). Három napja, 2016.06.02-án szereltem be a ventit és a HDD hőfok most már tartósan sem megy fel 35C fölé.
Üdv,
-
sajog159
aktív tag
válasz
tpeter77 #44511 üzenetére
(ez itt valóban off, át is mentem a Ventillátorok- ház hűtő topikba)
Kösz a tanácsot.
Ez valóban elég baráti ár (bár a levegő mennyiség nincs megadva ennél, az Nbase hónlap is elég szűkszavú).
A problémám ott van, hogy a HDD elé nem nagyon férne be egy ventilátor: ott van a külső házon a PC be/kikapcs. és reset gombok. Ha itt elférne egy 25mm vastagságú venti, nem törnék sokat a fejemet a megoldáson…
-
sajog159
aktív tag
„Tedd át a második lemezre a pagefile-t és állítsd be, hogy 1perc inaktivitás után lekapcsoljanak a merevlemezek” mondatodat:
1. A jobban melegedő lemez a rendszer lemez, C: és D: partíciókra osztva. A D: partíciónak eddig nem volt lapozó fájlja, ezt „létrehoztam” automatikus virtuális memória mérettel. Gőzöm s nincs mi köze ennek a lemez melegedéshez, de az nem is fontos, ha működik. Erre gondoltál a fenti mondatodban?
2. Jól gondolom, hogy az 1 perc utáni lekapcsolást csak az összes merevlemezre lehet beállítani? Ezt megtettem.Ház hűtőventillátort illetően kissé „zavarban vagyok” az óriási választék miatt. Ahogy látom a gépház elejébe ventillátort rakni nem túl kényelmes dolog lesz, de azt persze megértem, hogy leghatékonyabb lenne a lemezek hűtésére (ennek, gondolom, amúgy befelé kell fújni, közvetlenül a HDD-kre, ugye?).
A gépház hátsó lemezre, befelé fújó, ventillátorból feltehetően alig fog „jutni valami” a HDD-knek. Feltételezem, ezért előre javasolod tenni.Ja, ventillátort illetően: ezeket méretet illetően az átmérőt adjak meg. Azt nem találtam sehol, hogy a csavarok távolsága hol szerepel a speckójukban. Vagy az átmérő és csavarok helyzete között egyértelmű összefüggés van?
-
sajog159
aktív tag
Valaki!
Vettem egy 1TB-os Hitachi HDD-t és kb. 1 hete beraktam a PC házba és erre a mai napon a már jó ideje használt Samsung HDD kezdett melegedni: 47C-is ment föl és most is 43C (HD Sentinel-nél már sárga színű a hőfok, amúgy 100/100%); ezen van Windows és más általam használ programos jó része.
Kell e miatt aggódnom és esetleg tennem valamit?
Előre is kösz a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 5
- Mozilla Firefox
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- 1 Tb-os NVME-k
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged