- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
nonsen5e #44644 üzenetére
Előző hozzászólásom:
2016-06-197288 indulás/leállás
266744 load/unload----------------------
most
2016-07-2711495 indulás/leállás
337687 load/unload-----------------------------------------------
Eleve lassúnak tűnik a lemez (a másik, 10 éves laptopom IDE-s HDD-jéhez képest is). Csináltam egy CrystalDiskMarkot, random és 0 fillel is 69/69-et hoz ki sebességre. Ez nem tudom mennyire számít jónak / rossznak, eddig még csak SSD-t mértem vele.
Leveleztem múltkor még kicsit a Hitachi supporttal is, kaptam egymás után a sablonos válaszokat, meg HDSentinel helyett javasoltak monitorozásra egy saját programot (HGST DFT), ami még a saját merevlemezüket sem ismerte fel...
-
King Unique
titán
válasz
nonsen5e #44650 üzenetére
Ezek ilyenek...
Van amúgy Travelstar 7K1000 is, de az kicsit hangosabb és többet fogyaszt. Viszont ugyanakkor a 7200 RPM | 32 MB cache miatt az inkább való OS alá és nálam a leállítás / fejparkolás értéke sem különösebben vészes. Bár rendszer alá laptopba manapság SSD-t érdemes tenni, az 5400 RPM HDD-t meg az ODD helyére, vagy USB-s házba berakni plusz adattárnak.
-
King Unique
titán
válasz
nonsen5e #44648 üzenetére
A WD-hez hasonlóan, a HGST-nél is a 193-as attribútum a fejparkolás. Gondoltam, hogy magas lehet az értéke, a 266744 nem semmi ~ 1 év alatt...
Persze még a névleges 600K-s limiten belül van, de ha így megy, akkor pár év alatt túllépi.
Viszont ezeknél nem lehet úgy firmware szinten állítgatni, mint a WD-knél [link], így Windows alatt marad a HDS.
-
King Unique
titán
válasz
nonsen5e #44644 üzenetére
Helló!
Tehát egy 1 TB-os HGST Travelstar 5K1000 van benne. Azok nem rosszak, bár híresek az elég intenzív fejparkolásukról, illetve a leállítás / felpörgetés értékük sem elhanyagolható. Plusz egyeseknél még "klattyogó" hangjuk is van. Másnál az 500 GB-os fél év alatt ennyit termelt [link]. Persze motorleállítás tekintetében az új 2,5" WD Blue modellek a rekorderek...[link].
Ha azt nézzük, hogy a HDD-s (WD5000BPVT) laptopomban 402 nap üzemidővel (több év alatt) van 5372 indulás / leállás a HDS szerint, akkor nálad 1 évre a 7288 db nyilván kicsit sok. Meg gondolom a fejparkolás értéke sem lehet kevés. Bár utóbbival én annyira nem szoktam foglalkozni, mert úgyis 600.000 a gyári limit. Viszont a sok indulás / leállás terheli meg leginkább a mechanikát. Igaz, abból is azért kibírnak X ezret / tízezret. De, ha rövid idő alatt nagyon megszaporodna, akkor esetleg be lehet állítani az előbbi programban a lemezek leállásának akadályozását. Ahol a mezőbe nyilván az adott lemez sorszámát kell beírni, ami lehet pl. 0 / 1 stb.
Valamint lehet akár az APM-et is maximumra állítani, de az csak a program regisztrált verziójában működik, mármint az automatikus alkalmazás. Illetve nem feltétlen kell megpiszkálni, egyes típusoknál akár még + melegedést is okozhat, mivel a 254-es szint elvileg a fejparkolást is tiltja. Elég lehet a leállítás akadályozása, ami az ingyenes verzióban is használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest