Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz akoska23 #22699 üzenetére
Minden partíciót le kell törölni, az egészet "egybe-particionálni" és lassú formattal (nem low level-el) leformázni. Ezek után kiderül, hogy még mire lehet használni.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
akoska23
aktív tag
válasz akoska23 #22675 üzenetére
Sziasztok na szóval innen indult a dolog [link]
most ott tart hogy a windows elkékhalálozik és a HD Sentinel látja a lemezt de azt írja a merevlemez állapota ismeretlen. Lehet még valamire használni levélnehezéken kívül?
Gondolom windowst nem egészséges telepíteni rá.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
medek3
aktív tag
Köszönöm nektek a kimerítő segítségeket, elkezdem kipróbálni és jelentkezem.
-
rii
nagyúr
válasz medek3 #22695 üzenetére
huháthogyha az XP telepítő lemezéről nem bootol be akkor lehet még hoyg memória gond is van ... kéne másik gép, memtest letölt, CD-re kiír... gép elindiít ... megy 24-48 órát, és kiderül, memória jó-e
az a baj, hogy pendriveosat nem cisnáltam még ... itt is tedd már fel a kérdésedet lécci, hogy notebook-ra tennél fel OS-t, és hogy nem bootol be .. hátha tudnak okosat mondani ...
http://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_4/friss.html
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
félisten
válasz medek3 #22695 üzenetére
Az itt felsorolt progikkal partícionálhastsz.
Mindegyik tud boot-os CD/DVD-t létrehozni avagy pendrive-ot is.Természetesen a W7 telepítő parancssorából is elvégezhető a teljes lemez lepusztítása és újraparticionálása: [link]
Az ne zavarjon, hogy SSD topikban írtam, HDD-hez ugyanúgy jó, viszont arra ügyelj, hogy a linkelt megoldás a teljes lemezt letörli és csak egy partíciót hoz létre.W7 pendrive-os telepítő létrehozása: [link]
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
rii
nagyúr
válasz medek3 #22693 üzenetére
notebook HDD ... de akkor nem notebook-ban van, hanem szabadon egy PC-ben?
dos-os megoldás: ismerni kell a karakteres FDISK kezelését.
leformázol egy floppy-t system nek, (mondjuk ehhez DOS prompt sem átrtana)
format a: /sbe-boot-olsz róla
(minden HDD legyen lehúzva, csak a műtendő maradjon a gépbe rádugva)
prompt-nál: FDISK / MBR - ezzel az MBR-t újraírja
majd szintén a prompt-nál megint FDISK ... ekkor elindul a particionáló programwindows-os megoldás1: Paragon PQmagic-kel (hátha van próbaverzió is belőle) minden művelletet el lehet végezni.
windows-os megoldás2: beépített particionálójával is meg tudod oldani ... mivel ez újraírja a particókat, ezért a HDSENTINEL program biztos ki fogja jelezni, ha nem jó a HDD.
" xp nem hajlandó bebootolni" ... mármint a CD-ről vagy a szóban forgó notebook HDD-ről?
windows 7 topikban megmondják merre van a Win7 particionáló programja ... én sajnos nem'tom ....
(töltsd le a HDSENTINEL-t ... ha a HDD-vel gond van, akkor ez meg fogja mondani .... )
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
medek3
aktív tag
Segítenél, hogy ezt hogyan tudom?
Win7 telepítővel törlöm a particiókat majd mikor a szolgáltatásokat elindítaná visszaugrik a telepítő menübe és 0x80070057 hibaüzenettel leáll.
Xp-t nem hajlandó bebootolni pedig azzal megoldhatnám a problémát.
Van valamilyen trükk?
Dos os megoldás amivel könnyen tudom csontra törölni az egészet?[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz medek3 #22691 üzenetére
egy üres HDD-n maximum a boot sector-ban lehet vírus ... vagy 1-2 hidden-system file-ban, amit nem látsz alaphangon ...
de ha üres, és tényleg nincs ami kell róla ...
akkor töröld róla a particiókat ... majd hozd létre újra, és formázd megpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
medek3
aktív tag
Hogyan lehet vírustalanítani egy üres noti HDD-t?
-
Imco
őstag
Lehet,de...
Egy HDD-t javítani a legritkább esetben szoktak.
Szinre-számra ugyanolyan alkatrészt találni nehéz,
és ezt felelősséggel beépíteni még nehezebb.
Mármint, hogy az adat is megmaradjon és a HDD is megjavuljon.
Felelős szakember adatmentés után nyúlna csak hozzá.
Így viszont jobban jársz ha lementeted amit lehet és veszel egy új HDD-t.Várd meg Liksoftot, ő sokkal tájékozottabb.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
fdisk
őstag
Egy rövid választ erre?
(#22557)A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
rii
nagyúr
megkérdezném itt is, hogyha haver notebook hdd-je nem pörög fel, akkor azt szervizelni lehet?
lehet bele új motort tenni?
vagy ez már az adatmentés kategória, az arra vonatkozó akár 100.000 ft-os árral?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
g3tt0harcos
csendes tag
Sziasztok !
Van egy 160-as kulso vinyom HM160HC, ma raakartam dugni a laptopomra es hallom a kis kattano hangot amit a win ad mikor radugom es fel is porog rendesen es hallom is ahogy muxik. Ellenben nem latom sehol a sajatgepben , az eszkozkezeloben viszont igen . Jelenleg Y kabellel hasznalom . Probaltam megformazni a Disk Managerbol de allandoan ezt a hibauzit kapom :" The request could not be performed because of an I/O device error"
Probaltam csokkentett uzemmodban is de ugyanaz sajna...
EASEUS Partition Master 6.5.1 Professional Edition-el is megprobaltam latja is csak eppen nem akarja megformazni mivel allandoan lefagy a progi vagy pedig hibauzivel kilep...
Nagyon sok adat van rajta amik fontosak lennenek...Meghalhatott teljesen ? Kuka ? Meg esetleg mit tudnek tenni ?
Elore is koszonom szepen a segitseget !
-
medek3
aktív tag
A program 8Gb nak látja a pendrive -ot- de olvasási hibaellenőrzéskor csak a 2Gb - ellenőrizte.
-
medek3
aktív tag
hdd recoveri programot akartam használni a bedöglött noti vinyóhoz.
Pendrive-ra kértem a program bootolását, erre hiba üzenet után a 8Gb-os pendrive-ból 2Gb-osat csinált.
A lemez kezelő látja az egész particiót, de nem engedi törölni az aktívat, a nem lefoglatnál meg nem lehet semmit sem csinálni.
Már a dos-os felületű diskpart ban evickélek, de nem igazán sikerül eggyé gyúrnom az aktív és az inaktív részt.
Van valakinek ötlete?A noti vinyónak meg az lett a baja, hogy leakartam csupaszítani a ketté osztott vinyót.
Érdekes mód a D: meghajtóról minden mappát töröltem(rejtett fájlok Láthatóak)
Erre ki írja, hogy még 27Gb-nyi adat van rajta.
Telepítéskor úgy ahogy van töröltem a particiókat, egy tizessel nagyobb particiót hagytam a C: nek, elindítom a telepítést és nem lehet formázni hibaüzenettel megszakítja a telepítést.
Azóta a DVD sem bootol be újra.
Vírus? Badsector?[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
válasz liksoft #22664 üzenetére
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #------------------- 6 % (Kritikus)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)A lemez felületén található 262 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 56 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 11 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.Na szóval ezt írja ki az előző tulaj szerint már vagy fél éve. Sokáig húzza még? Windows ajánlott rá telepíteni?
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
SLajos74
csendes tag
válasz liksoft #22662 üzenetére
Igen gondolhatnék sata kábelra is de új Asus kábel van rajta és előtte egy WD üzemelt ugyan azon a helyen ugyan azzal a kábellal és soha nem volt gond csak elkelt és valamit be kellet helyette tennem.
A probléma úgy kezdődött hogy ami elkelt HDD arról az adatokat rámásoltam (hála isten azok nem sérültek) de serveről leszedtem 2 DVD filmet és ki akartam írni és hallom hogy valami kattog. Nem tudtam kitapintani melyik HDD az csak látom az írás leált akkor már gyanakodtam a Samsungra. (még jó hogy nem az RE4 és a Bleck HDD.k voltak) Mondom majd átmásolom másik HDD-re de akkor is megállt és kattogott. azután felülettesztet futtattam és lett benne 103 gyenge szektor (olvasásteszt) és 320 adatátviteli hiba. Mára már eltűnt a 103 gyenge szektor. Akkor azt mondjátok még használható de fontos adatokat ne bízzak rá.
Akkor köszönöm a segítséget mindenkinek.Ja és elolvastam azt írja hogy "Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy ... a táp vagy sata kábel. azért gondoltam hogy eddig jó volt minden csak neki nem.
[ Szerkesztve ]
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá. :)
-
pru
csendes tag
Helló!
Van egy Toshib notebook és egy Toshiba 320gb vinyó van benne, tegnapi napon már töltötte be a windows-t, lefagyott betöltés közben, nagy nehezen sikerült le formázni.
2 részre volt bontva egy 100Gb és a másik a maradék kb 200Gb, 100Gb volt a windows, ezt a meghajtót alig lehetett elérni windows CD-kről is alig akart bebootolni, végül valahogy sikerült, de nem használt semmilyen win-t nem bírtam ráhúzni melyik mikor szakadt meg..
Feltettem a HD Sentinelt ami egyből ki is írtam pontosan nem emlékszem de 1200-1300 szektor hibás, próbáltam egy hosszabb tesztet lefuttatni, de nem sikerült 15-20 szektor után lefagy és nem vizsgálja tovább. Gondolom akkor annyi a vinyónak, amúgy ez mitől lehet, vinyó hibája vagy vírus?
Nem én használtam a notit, bár nagy dolgokra sose volt használva főleg netezésre.Csak csere segít rajta?
Előre is köszi,
pru -
Imco
őstag
-
volvoguy
addikt
Üdv! A HDD-k mennyire melegednek? Van a házban elől is egy 12-es venti, csak azt nem tudom, hogy a vinyót a legalsó, legfelső slot-ba, esetleg valahová középre csúsztassam be?
Kell neki a hűtés? ha nem akkor legalul lenne a legjobb helye, mert nem akadályozná a levegő útját....vagy kell neki a hűvős?
Köszi üdv!
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
liksoft
nagyúr
válasz akoska23 #22663 üzenetére
Gondolom a HDSentinel mondja. Ha igen, ott van egy szöveges értékelés is, ami pontosan megmondja. A SMART fül pedig tartalmazza az adatokat, amiből esetleg további következtetések is kiszedhetőek. De ez így kevés.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok lenne egy ilyen: Wd320gb sata II teljesítmény:100% Kondició: 6% HDD-m
Nem vagyok vele pontosan a 6% kondíció mit takar meddig megy el még a vinyó windows fagyna e rajta?Köszi
[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
liksoft
nagyúr
válasz SLajos74 #22659 üzenetére
Ha jól OLVASTAM, a program adat és/vagy tápkábelt írt. Nem drive-ot.
De ha nem bízol a winyóban, örömmel használom Helyetted.
Olvasd el a kiírását a programnak, és aszerint ellenőrizd a rendszert.
Szerk: Megnyugodtam. Hárman ugyanarra tippelünk.
[ Szerkesztve ]
-
SLajos74
csendes tag
Sziasztok.
Ezzel a Samsung HDD-vel lehet még kezdeni valamit? HD Sentinel kép Rá lehet még bízni valamit?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá. :)
-
djculture
félisten
válasz macimeister #22656 üzenetére
De mert egy piros pöty bőven elég sajnos...Ugyanis bármi adat van azon ha olvasni akarja a rendszer egyböl be is akadhat. Ha van időd hdd regenerátor lefuttatása de akkor mindenkép másodlagos meghajtóként legyen betéve és nagyon sok idő.
Néha segít néha nem, attól függ hogy logikai hiba e vagy durvább.
Ha viszont nem segít neked is ezt a fentebb irt partició eltolásos mókát ajánlom, persze a bad sector elhelyezkedésének fügvényében.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz macimeister #22654 üzenetére
Hd tune error scan futasd le ne a benchmarkot és quick scan elől a pipát vedd ki.
[ Szerkesztve ]
-
macimeister
aktív tag
HD Tune bench megáll a teszt negyedénél read error hibával. Sentinel szerint 100/98 a lemez 1 rossz szektor meg párszor volt adatátviteli híba (kábelt cseréltem). Lehet, hogy ettől fagy le időnként a gép? Ezen van a windows is. A test mindig megáll viszont a gép teljesen random akad ki. Prime, aida, furmark memtest minden futott már és azok nem fagyasztották le a gépet.
-
-
Fauno
tag
Bocsi, csak nem vagyok annyira képben, mi ez a "drive fejszerelvényét elmozdulás ellen rögzítő arettáló alkatrész" ?
-
-
Fauno
tag
Köszönöm a válaszokat!
Gyári külső HDD Iomega márka, nincs rajta semmi csavar, a HDD működési gond ezidáig nincsen. Csak már harmadszorra vinném vissza, előtte más márkák voltak, amik bad szektorosak lettek, ezért most más típus mellett döntöttem. Itt most az a kérdé, hogy vigyem vissza ezt is, vagy csak akkor ha komolyabb gondokat okoz?
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Az a kérdés, hogy a háznak egy letört darabja, vagy a drive fejszerelvényét elmozdulás ellen rögzítő arettáló alkatrész adja a hangot. Az első nem túl jó jel, hiszen minőségi szerelés és szállítás során ilyen nem lehet, a második természetes hang.
-
Fauno
tag
Sziasztok,
ma cserélték ki garanciálisan a külső HDD-met, leteszteltem és kitűnően is működik, halk és nem melegszik annyira. Viszont, amikor kicsomagoltam, és rácsatlakoztattam a gépre, halottam, hogy egy kis alkatrész darab mozog a házban fel-le (mozgatás során), ez okozhat gondokat?
-
djculture
félisten
válasz Matamata #22643 üzenetére
Laptol és vinyótol függ, sokszor csak a drágább pci-os ide vezrlő bővítőkártya a megoldás.
sketchifun
Így van behatárolod a hdd tuneval a jó részt ami használható . Egy akkora particiót csinálsz az eljére és eltolod a helyzetét hogy lefedje a jó részt. Ha win7 megy fel agépre akkor nemár esetleg egy külön pár megás partició is az elejére de olyan helyre ami garantáltan jó. xp nél nem kell kinlódni ilyesmivel.[ Szerkesztve ]
-
Matamata
aktív tag
IDE csatlakozós merevlemezt, hogy lehet csak SATA portokkal ellátott alaplappal működésre bírni?
Ezek a párezres IDE/SATA átalakítók jók rá?djculture:
Egy ismerős új ASRock Z68 Pro3-M lapját és a régi 500GB-os Seagate merevlemezét kéne valahogy összehoznom, de nincs semmilyen tapasztalatom ilyen átalakítókkal kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz sketchifun #22640 üzenetére
Úgy hogy csinálsz egy particiót ami kell neked és a hibátlan részt lefedi és eltolod a helyzetét egy erre alkalmas particionáló progival. Ilyenkor a hibás részen semmilyen particio nem jön létre.
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
válasz djculture #22639 üzenetére
100 Gigánál jár, tehát elérte azt a limitet amire nekem szükségem van. (50GB)
Még hagyom futni, lehet hogy ezen a kb 90 gigás részen már nincs hiba.
Az lenne még a kérdésem, valahogyan meg lehet akadályozni, hogy bármi is használatba vegye a C meghajtót?
Formázni nem tudom.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
djculture
félisten
válasz sketchifun #22638 üzenetére
Elég döglött az vinyó én nem szivatnám vele magamat maximum arra jó hogy próbálkozzon vele az ember meg tanuljon.
-
djculture
félisten
válasz sketchifun #22636 üzenetére
Az szép
-
djculture
félisten
válasz sketchifun #22634 üzenetére
elvileg 9db kell lennie csak a smart szerint.
-
djculture
félisten
válasz sketchifun #22631 üzenetére
Reallocated Sector Count : valamilyen okból hibásnak vélt és ezért áthelyezett szektorok számlálója (nem tartalmazza a függõben lévõ szektorok számát)
Reallocated Event Count :Áthelyezési események számlálója, függetlenül attól, hogy hány szektor helyezõdött át egy esemény alkalmával, illetve hogy sikeres volt-e a mûvelet
Current Pending Sector : Az olyan szektorok száma, amik a meghajtó "pending" listájában vannak. A függésben levõ szektor egy olyan bad szektor, amelyet a következõ kell érvényesíteni (használatba visszahelyezés vagy használatból való végleg kivonás és áthelyezés - reallocate). Magyarán szólva ez egy magnetoszatikailag instabilabb szektor, amirõl még a meghajtó sem döntötte el, hogy rossz-e, vagy sem.
Ultra DMA CRC Error Count :Az utolsó 8000 szektor UDMA módban történõ átvitele során észlelt CRC hibák számlálója. A hibaarány 4000 szektoronként újraszámításra kerül. Szokatlan érték esetén érdemes kábelcserével indítani, de tuning és drivergond is okozhatja.
Magyarán nekem ebböl az értékekböl az tünik ki hogy 88 hibás szektor volt. Ezek helyett be is helyezett tartalék szektort, viszont van egy csomó instabil szektor ami okozza a gondot.
Ezt a gondot csak úgy lehet megoldani hogy egy másik vinyóra fel a rendszert és ezt letakaritani a hd tune zerofill moduljával.[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
válasz sketchifun #22631 üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy másik merevlemezre teszel rendszert és ezt úgy olvastatod meg. Mivel erről megy a rendszered ezért azokat a szektorokat nem is tudja megolvastatni, figyelmeztetett is az elején egy kis ablakban, hogy mi újság van és gondolom arra mentél, hogy tovább ezért lehetséges az, hogy nem fog hibás szektort jelezni vagy pedig nem mindet.
HyperX
-
sketchifun
senior tag
válasz Gery15 #22630 üzenetére
Erről, csak ő van most. Meg megy közbe TS, meg egy két telepítés, mivel friss rendszer.
De ráérek, nagyon nem húzza ez a gépet.Health fülnél vannak ilyenek:
Reallocated Sector Count 88
Reallocated Event Count 88
Current Pending Sector 97
Ultra DMA CRC Error Count 200
Mind sárga, és utolsó oszlopban warning felirat szerepel.
-
Gery15
addikt
-
djculture
félisten
válasz sketchifun #22628 üzenetére
Ja ne a gyors vizsgálatot csináld...Egy darabig elfog szütyögni vele.. De ha minden szektor zöld akkor ha volt is rajta hibás rész a drive kivonta és hozott be helyette a tartalék szektorokból.
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
válasz djculture #22626 üzenetére
Only zöld kockát adott.
Akkor szerkezeti probléma lehet?
RAM, Proci ezen lassuslások idelye alatt nincs kihasználva. Illetve HDsentinel szerint vannak hibás szektorok.
Most megcsinálom úgy, hogy a Quick nincs bepipálva.
-
djculture
félisten
válasz sketchifun #22623 üzenetére
Hd tune val csinálj egy error scant az mutatja az esetleges hibás szektor helyét..Piros kockával jelzi.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz sketchifun #22623 üzenetére
Szia!
Fizikai hiba nem javítható. Csak romlik az állapota. Könnyen lehet, hogy inkább az érzékeny búcsún kell gondolkodni, mert egyre több szenvedés várható csak. Legalábbis ezt érzem a leírásod alapján.
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Van egy Samsung HD160JJ merevlemezem.
Az utóbbi időben sokat döglődött, HDsentinel szerint bad sector-os.
Az elejéből lecsaptam 50 gigát, elneveztem C meghajtónak. Ugyanis ha úgy telepítek, kb 15 Gigánál tökre megfagy az egész gép. A következő 100GB-t elneveztem D-nek, most ezen lakok.
Az tűnt fel, hogy elértem a 31GB-t és ismét belassult a gépem, de brutálisan.
Sajnos ilyenkor csak a reinstall segít.Nincs esetleg valakinek valami tippje, hogy lehetne rávenni a windózt, esetleg a merevlemezt, hogy ezen szektorokat kikerülve tudjon működni?
Esetleg valamilyen megoldás, amivel javítható?
A merevlemezen fontos adatok nincsenek, bátran kísérletezek. De a 100 órákig futó, HDDregeneratoroktól kíméljetek.
-
Sas madár
őstag
válasz liksoft #22621 üzenetére
Akkor azt hiszem még megpróbálom megnézni linux alatt hátha az látja az adatokat rajta.
Magát azt a hibát,hogy lássa az ntfs fájl rendszert a 3. partíciómon azt lehet pótolni?
Mert azt hiszem az én esetemben ennyiről van szó,hogy annak a beolvasási része törlődhetett.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
liksoft
nagyúr
válasz Sas madár #22620 üzenetére
Persze. Csak azok egy-egy problémára jók, ha jók, így esetleg sokkal kell dolgoznod, több nekifutással, többszöri teszteléssel, stb.... És mivel a pontos hiba nem ismert (hiába írod le, nincs két pontosan egyforma meghibásodás), az is kérdés melyik program hogyan tolerálja, és tud-e segíteni vagy befagy, téveszt esetleg.
-
pmatthew
tag
válasz liksoft #22614 üzenetére
Hát, ez bizony nem biztos, de nem tudom megállapítani hogy tényleg az-e hibás. Hogy lehet ezt megnézni? Ill. ha a firmware gond van, amiről te beszélsz, arra van megoldás? Minden esetre ha az elektronika a rossz, akkor az általam linkelt vinyók például kompatibilisek ?
-
djculture
félisten
Van egy havernak ugyanilyen 100% os kondícióval de hogy az milyen lassú hihetelen, ilyen 30-35mb/sec
-
-
pmatthew
tag
Sziasztok.
Van egy rossz 20 GB os Maxtor vinyóm, és keresek hozzá elektronikát. Viszont amiket találok azonos (-nak tűnő) vinyókat, azok paramétereiben is vannak eltérések. A kérdésem hogy minek kell megegyeznie legalább, hogy működjön a dolog?
Például:
Mindhárom modell 2B020H1, viszont vannak köztük eltérések. Ezek elektronikái kompatibilisek egymással?
Köszi
-
Gery15
addikt
válasz fazi91 #22607 üzenetére
Nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, de csak gyorsba annyit tudok neked mondani, hogy amikor nekem ez volt a problémám egyből azt mondták, hogy cseréljek tápot valami minőségire, cseréltem és azóta nincs ilyen problémám. Vagy nézd meg, hogy nincs-e kicsúszva a kábel a csatlakozóból, amit a hdd-re dugsz. De majd megmondják a nagyok.
HyperX
-
fazi91
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Samsung HD502IJ típusú winchesterem.
Gond a következő: 3hónapja a gépem betöltött 124sec alatt, és már lehetett dolgozni.
Most pedig olyan 4-5perc mire tudok dolgozni, mert nagyon lassan tölt be.
5napja telepítettem újra a gépemet. Egyszer volt 1 hibája a HDD sentinel szerint:"A lemez felpörgése során előfordultak problémák 1 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra."
Ha leállítom, vagy újra indítom a gépet, akkor folyamatos kattogó, kerregő hangot add ki a winchester, Felpörög újra, kattan, majd újra felpörög és kattan. Ezt kb 4x ismétli meg összesen, majd leál/újraindul a gép.
A windows eseménynaplóban, volt 4db kritikus hibám is. "Kernel-Power"
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."Több hiba is volt: "amdsata" (óránként előjön ez a hiba)
Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\RaidPort0.A winchester 2009. december 28.án (2éves most múlt el.) lett vásárolva, azóta kb 708 napot futott.
Konfigom:
Alaplap: Gigabyte GA-M770T-UD3 v1.4
Processzor: AMD Phenom II B50 x4 @3,81GHz
Processzorhűtő: CoolerMaster Hyper TX3
Ram: Kingston HyperX 4*2GB 1600MHz DDR3 [2db KHX1600C9D3K2/4GX]
Videokártya: XFX AMD Radeon HD6870 1GB DDR5
Winchester: Samsung HD502IJ [500GB], Western Digital WD15EARS [1,5TB]
Ház: Raidmax o2
Táp: FSP SAGA II 500WMost a winchester ment tönkre, vagy az alaplap vagy a táp szorakázik vele? Ötlet? Kérlek Titeket segítsetek!
Köszi Richárd.
[ Szerkesztve ]
-
wagi
senior tag
Mitől lehet ez a hiba? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest