Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
jobbacsabba #23998 üzenetére
A sata drivert telepitéskor kell beadni floppy lemezről az f6-al. Mikor kiirja hogy más gyártótol való sata driverhez nyomja meg az f6 ot blabla... De a drivert bele is lehet integrálni a telepitőbe.
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Van egy Asus A7V600-X deszka. Rá van kötve egy SATA merevlemez, amiről a WinXP elindul. Újra telepíteném az XP-t, de a telepítés megkezdésekor a mocsok nem látja a merevlemezt. Másikkal is próbáltam. Hogy a francba tették rá a rendszert anno? Nekem miért nem sikerül?
Ha valaki tud segíteni, nagyon örülnék neki, sőt, meg is köszönném! -
válasz
Lyndon #23995 üzenetére
Olyan tippem van hogy valszeg a boot-sorrend nem jó.Az új biosok a boot-sorrendet eszköztípusonként csoportosítva tárolják.Ha bekötöd az IDE HDD- t az ugrik elsődlegesre, innen nem tud bootolni.Van egy külön HDD boot-sorrend opció is, ott kell hogy lásd mindkét vinyót, és itt kell a satást első helyre venni.Ha ott nem jelenik meg a satás akkor valami más gubanc van.Ha egy IDE meghajtó lóg a szalagkábelen annak meg mindegy hogy master vagy slave a jumperelése, meg kell hogy jelenjen a biosban és nemigen zavarja a satást.
-
Lyndon
tag
Sziasztok!
-
liksoft
nagyúr
válasz
pigsty #23992 üzenetére
Azért, mert nem találja a kódolás miatt a partíciós bejegyzést és annak azonosítóját. Így joggal hiszi üres, most vetted a boltban. A hardware besoroláshoz meg azonosítót tesz rá ebben az esetben. Ha szerencséd van, nem cseszi el a többi adatot, de mivel ez az azonosító a szektorban megelőzi a partíciós bejegyzéseket, jó esélyed van rá, hogy a szektor hátralévő részére is kihatással van.
-
pigsty
aktív tag
válasz
liksoft #23990 üzenetére
Viszont nem kéne biztonsági mentést is tartani? Ez így egy példányban nem "életbiztosítás"!
De. Csak átmeneti csóróság miatt rulettezek.moonguru: ez is jópofa szolgáltatás, jó, végül is csak töltögetéses (ritka, kiadatlan filmek) a tartalom, miért ír bele, ha nem használom ténylegesen? na majd este meglátjuk
-
pigsty
aktív tag
válasz
liksoft #23988 üzenetére
hehe, tudtam nem lesz ilyen egyszerű
Köszönöm a választ!
nem, szerintem nem írt, nem engedtem, .. ezt a titkosítást nem lehet valahogy kikerülni? Visszarakom, megnézem. Csak mert jelenleg nincs 1 TB szabad kapacitásom, átmenteni oda az adatokat. De akkor lehet, veszek egy SSD-t rendszerkötetnek, a WD meg egyelőre marad externalnak. -
pigsty
aktív tag
valaki javasolta, hogy a WD my bookból (tehát külső vinyó) vegyem ki a SATA-s HDD-t, mert most nagy drágulás volt, és új konfighoz épp passzolna, akár ideiglenesen is.
Beraktam a házba, nagyon érdekes, hogy az 1 TB-s HDDre a Win7 telepítője kiírja, 96x GB-ből ugyanennyi szabad. De előtte egy fél nappal használtam a vinyót, és majdnem tele volt adattal. Ha valami Win PE alól total commanderrel, mással megnézem az eszközöket, nem is látja ezt a korábbi HDD-t.
Természetesen nem írtam kiszerelés után rá semmivel, lehet, az adatok csak a vinyókeret (USB-s csatijú) chipjével olvashatóak csak? -
realist
őstag
WD Caviar Blue 1 TB (WD10EALX) inicializálni, particionálni szeretném. EASEUS Partition Master (legfrissebb) próbálkoztam, de 1.82TB -nek látja a hdd-t, és nem tudok vele semmit kezdeni.
HD sentinel a helyes méretet látja.Szerintetek miért ill. milyen progival érdemes próbálkozni?
op. win7 sp1, alaplap Asus P8Z68-V LX
kösz a válaszokat!
-
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23978 üzenetére
Még1X Köszönöm
már el is küldtem, majd megírom mi lett!
-
-
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23976 üzenetére
Akkor elkezdek emailezni a kiskerrel!
Köszönöm a segítséget! -
Silentfrog
veterán
válasz
berbatov2 #23974 üzenetére
Ilyen állapotú merevlemezt én simán vissza vinnék,vissza is vittem,sőt nem csak a program mutatja,hogy rossz hanem nem is megy a géped vele normálisan.
Ha nincs messze a szerviz akkor érdemes bemenni megmutatni nekik a hd sentinel képet és ha rendesek akkor adnak valamit addig amig szervizbe lesz a hdd.
Egy másik működö hdd op.rendszere alatt ha hozzárakják a te merevlemezedet akkor az adataid magy valoszinűséggel kinyerhető.
Érdemes felvenni a kereskedővel a kapcsolatot,mert tényleg az eladótól függ mennyire segitőkészek. -
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23972 üzenetére
Nem gondoltam h mérvadó, mert a cél az hogy ne szívjak a gariztatással, adatok mentésével, win újra telepítéssel stb. A fő cél a winyó megmentése volt.
Most akkor ezt cserélik = ugranak az adatok, vagy javítják? Tényleg fogalmatlan vagyok ebben, mit csináljak? -
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23965 üzenetére
update!
Ma sajnos a hideg indítás már nem sikerült, boot megy a windows 7 kezdő üzenetéig utána feketeség és halál. Kb 4. próbálkozásra összeszedte magát, "megvásároltam" a hdd regeneratort, lefutattam( 4 óra) kijavított 39 bad sectort.
Ujraindítás és sajnos vége csak az első mondatban leírtakig jut el a winboot!Tanácsot szeretnék kérni, mit kellene most csinálnom.
1. Először is az a kérdés, hogy biztos hogy tönkre ment e a hdd-m?
2. Van még 2 év gari a winyóra hova mentsem az adataim, nem akarok feleslegesen venni még egyet, mert ha gariztatás után visszakapom akkor már lesz 2 winyóm?Please segítsetek már mi a megfelelő eljárás ilyenkor!
-
Lyndon
tag
-
szandisas
őstag
Kihívások az életben:
Adott egy HDD Samsung MH 500 LI
Néhány nappal ezelőtt készült róla egy riport, amin 100/100as.
Most 100/96, azt állítja, hogy van 4 hibás szektora. A HD tune nem talál hibás szektort. A HD sentinel is írja, hogy van hiba.
HDD regenerator nem talál hibát
checkdisk szerint is jó.
Na ilyenkor mi van? -
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23965 üzenetére
Délután rákeresek erre a progira köszi!
-
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23963 üzenetére
Így van sajnos 30s után leállt "sikertelen és tárolási/ mozgatási...." hibaüzenettel.
-
Lyndon
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémámmal kapcsolatban. A gépemben egy Maxtor SATA-s HDD van, és amíg csak ez az egy van csatlakoztatva, addig problémamentesen bootol a rendszer. Viszont be akarom kötni a gépre régebbi Hitachi IDE-s HDD-met is, amin csak adatok vannak (tehát bootolható oprendszer nincs). Amint mindkét HDD a gépben van, már nem bootol a rendszer, sőt a BIOS-ban is csak az utóbb bekötött IDE-s Hitachi-t látom. Jumperolni próbáltam a Hitachit, már több verziót megcsináltam, de eddig nem sikerült. A SATA-s Maxtoron nincsen jumper lehetőség, ha jól néztem.
Fontos lenne, hogy működjön mindkét HDD-vel a rendszer. van valami ötletetek?
A Hitachiról bővebb infók itt vannak, pontosan ez a modell az:
http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/products/Deskstar_7K80
(HDS728080PLAT20)
Az alaplapom Asus M2N, oprendszer Win7.
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
-
szente
addikt
-
berbatov2
senior tag
Soha nem volt még hdd problémám, de a windows 7 ma egy hibaüzenettel lepett meg bekapcs után. Röviden: azonnali merevlemez csere szükséges+ biztonsági mentés protokoll indítás.
Leszedtem egy hd sentinelt ( bár soha nem használtam még,csak apróba sokat olvastam, hogy ilyet kell kérni hogy jó-e a winyó) és ez lett.
Segítenétek, hogy mi a teendő? -
liksoft
nagyúr
válasz
eketomy #23956 üzenetére
POI módba adatátviteli hiba miatt vált. Nem a BIOS hatásköre. Hibás controller, adatkábel, tápellátás okozhatja. Megszüntetése meg az eszközkezelőben a driver eltávolításával, gép újraindításával lehetséges (ahogy már sokszor leírták).
Jelen helyzetben a tápegység és adatkábel cseréje javallott. Mivel feleslegesen nem óhajt költeni, így marad ugyan a drágább, de talán biztosabb első lépés a tápegység cseréje. Utána lehet tovább tesztelni, és a fennmaradó problémákat orvosolni.
Szerk: Lehetőleg egy teljes belső takarítás, érintkezők tisztítása javallott.
-
eketomy
senior tag
válasz
szente #23954 üzenetére
Hát azt sztem sehogy, ha átvált PIO módba akkor az alaplapi vezérlővel lesz gond, az csak úgy magától nem állítódhat el, hacsak elnem felejti a beállítást mondjuk egy gyenge elem miatt!
Egyébként a hdd-t érdemes lenne még valami mással is letesztelni pl: egy HDTune Error Scan-el hogy teljesen kizárd hogy nincs-e több hibás szektor, ill. ha mondjuk van pár hibás szektor ami kb egymástól nem messze vannak akkor érdemes lenne azokat elzárni, hogy ne tudjon hozzáférni ezáltal kizárod a további hibás szektorok esetleges növekedését. (mondjuk az is igaz, hogy ha annyira rossz már egy winyó akkor annak így is úgy is mind1) -
szente
addikt
válasz
djculture #23948 üzenetére
Értem, akkor már csak 2 dolog maradt ami okozhatja. A kábelt gondolom könynen ki tudom zárni, mert kicserélem, írok a vinyóra, aztán ha nem növekszik tovább az adathiba, akkor az volt a ludas...
Csak úgy vaktában nem akarok hardvert vásárolni, jó lenne kideríteni, hogy hol a hiba... -
Ombi5
őstag
válasz
liksoft #23939 üzenetére
Ra kell nagyitani, mert jo minoseg a kep, csak szarul linkjeli be. Azon kivul pest 150 km csak oda,meg se eri felvinni 5 fajl miatt, raadasul baratome, csak nekem ez a megoldas szokott sikerulni, es megkert....
Ha nem tud senki se segiteni, holnap visszaadom neki es megy a fiokjaba! -
Heyman
aktív tag
válasz
Silentfrog #23944 üzenetére
Az a baj, hogy annyira belassít mindent, hogy lehetetlen akármit is elindítani. Próbáltam az alap windowsos cuccal törölni a partíciót, de fél óra után meguntam, mert semmit sem hozott be.
liksoft: Van valami ingyenes cucc, amivel meglehet csinálni? HDD Sentinel csak a fizetős verzióval engedi.
-
szente
addikt
Hali!
Hoztak hozzám egy gépet, hogy lassú, nézzem meg. Néztem az eszközkezelőben az ATA vezérlőnél, hogy a vinyó PIO módban van. Át dugtam a másik IDE csatira, ott most jó. Meg néztem HD sentinellel a vinyót és kb 14ezer adathibát ír meg 5 hibás szektort.
Na most hogyan tudom kiszűrni, hogy a HDD, vagy a kábel, vagy a táp(LC Power
), vagy az alaplapi vezérlő a rossz?
Köszi!
Üdv.
-
Heyman
aktív tag
Normál formázással, de gyorsot se engedi.
-
eketomy
senior tag
válasz
Heyman #23938 üzenetére
Sztem ebben az esetben ha nem kellenek az adatok és ha nincs GAR a hdd-re akkor nem nagyon tudsz már ezzel a winyóval sok mindent csinálni.
Egyébként hogy próbáltad meg leformázni a winyót normál vagy gyors formázással? mert ha normállal akkor próbálj meg egy gyors formázást és utána hátha begyorsul a gép és akkor rátudnál ereszteni valami normális teszt progit.
ha ez nem megy akkor valszeg tényleg kukás a dolog! -
Heyman
aktív tag
Helló! Lenne egy laptopból kivett 320 gb-os Hitachi winchesterem. Na most, rákötöttem asztali gépre, frankón működött is, de nekiálltam formázni. Kb. negyedéig jutott el, amikor kiírta, hogy a Windows nem tudja folytatni a formázást. Azóta ha boot közbe is bentvan a gépbe, az el se hajlandó indulni, ha később dugom rá, boot után, akkor felismeri a gép, hogy valamit rákötöttem, de semmit se csinál vele, kijelzi a két új partíciót, de semmi adat róluk, megnyitni se tudom őket, ès irtózatosan belassul, olyan szinten, hogy a böngészőt 10 percig tartott, amíg megnyitotta. HDD Sentinell néztem, 2 hibás, ès 23 gyenge szektort írt, HDD Regeneratort meg se próbáltam futtatni, annyira lassú minden. Van valami esély, hogy mèg használhatom, vagy kuka? Az adatok nem kellenek, csak a winchester.
-
Ombi5
őstag
válasz
liksoft #23928 üzenetére
- I dont know, use default
- Perform a Quick scan (sudden partitions loss, FDisk)
- Systematic file systeam damage, e.g., format or FDisk
- Sustained file system damage, e.g., a new operating system was installed
- I want to recover deleted files1.2.5-et mar probaltam, de ugyanaz. felismeri a vinyot elso particio ami kellene unknown es amikor raeresztem vegigszalad rajta, de semmit se ir ki,h talalt volna..
Vmit rosszul csinalok?
Elmeletileg ntfs es azt eresztem ra, mivel a masik particio NTFS-es..Ime kep rola:
-
liksoft
nagyúr
Nem kell partíciós bejegyzés a GDB-nek, hanem teljes felületi scan üzemmód után a talált partíciókat fel fogja ajánlani, és nagy valószínűséggel ott lesz a mentendő is.
NE formázz, NE írj a drive-ra! Sőt, arra nagyon vigyázz, hogy amikor ment a GDB, akkor a cél ne legyen a forrás terület!
-
eketomy
senior tag
Én ezt úgy szoktam megoldani, mivel már nekem is volt nem 1x ilyen, hogy lemezkezelőbe bemegyek és az első partíciót formázd meg újra, ntfs-el de csakis GYORSFORMÁZÁSRA menj! (úgy nem vesznek el az adatok) és ezután már rá tudod ereszteni a getdata-t, viszont arra is figyelj, hogy nehogy ezután ráírja valamit arra a partícióra mert akkor is minden elvész.
Nekem ez általában szokott sikerülni és nagyrészt meglesznek így az adatok, de ez sem 100%-os művelet, szal van amikor hibásan vannak már csak az adatok.
Ha így csinálod ahogy leírtam akkor ez olyan 60-70%-os módszer sztem! üdv
-
Ombi5
őstag
udv.
320 WD satas laptop vinyo elso particioja elszallt. GetDataBack-el probalom visszahozni adatokat, de masodik particiot latja is, de elsot unknownak ismeri fel, igy hiaba resztem ra, semmilyen konyvtar strukturat nem dob fel. Van vmi masik progi esetleg vagy tipp, hogy hogyan tudnek rola adatot elocsalni?!
-
tunkiih
őstag
üdv az lehet hdd probléma, hogy áramtalanítás után nem kapcsol be a gép? bekapcsolom pár másodpercre rá ledob, ha pedig kihuzom a hdd-ből a tápcsatit és vissza akkor gond nélkül megy. a táp nem rossz, nem dobál le terhelés alatt, memória sem rossz és hiába rakom át másik slotban, ugyis csinálja..
hozzáteszem a hdd 0% kondicós,, 184 end to end error count-os. de onnantól kezdve semmi hiba nem jelentkezik hogy ezt megcsinálom. köszi, üdv
-
vili88
csendes tag
Helló! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Toshiba MK5076GSX 500gb 2,5"-os HDD-m amit nem lát a gép és csak kattog a hdd. Esetleg valami javítási ötlet vagy aki már találkozott hasonló problémával valami tanács? Javítható? Minden ötletet szívesen várok. Előre is köszi!
-
Dinter
addikt
Na kipróbáltam úgy, hogy kiszedtem a hdd-t, ráraktam egy dobozra, a két végéhez egy csavarhúzót ( hogy ne érjen hozzá semmilyen részéhez a műanyagon kívül), és egyértelmű, hogy onnan jön a hang. Holnap megy vissza garira.
-
buszman75
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van,hogy egy SATA-s 1TB winchestert,egyszer indulás után 30MB-osnak ismert fel a BIOS és a windows is.Azóta mindig Linux-al kell indítani,utána újraindítva tökéletesen olvasható windows alatt.Ha rögtön windows-al indítom el a gépet,akkor csak 30MB nem particíonáltnak ismeri fel.
Ez mitől lehet?
Találkozott már valaki hasonlóval? -
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #23910 üzenetére
Nálam meg ezek állnak sorba megmentésre, a sírógörcs meg engem kerülget. Régi típusoknál még elment. A maiak annyira precízek, hogy még én is szenvedek velük, célszerszámmal is. Ugyanis a maradék felület is kritikus, mert egy ütéstől már tönkremegy a mai fej sokszor. Meg a rugók harmad, negyedannyit bírnak mint 3-4 éve. Vagyis egyre rizikósabb, egyre biztosabb, hogy nálam landol.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #23909 üzenetére
Nemtudom nekem eddig 10 böl 10 en segített. Ezeknél meg már ugyis mindegy. Mondjuk nekem is mutatta az egyik idősebb koléga hogy kell, nem ütni kell mint a vak a poharat az biztos
Ez már csak olyankor alternatíva ha nincs más és nem kap valaki sirógörcsöt ha végképp elhallgat a vinyó.
-
eketomy
senior tag
Hát ha már kattog, zörög, csörög akkor nincs sok esély rá, hogy kalapács nélkül sikerülne törölni az adatokat
Próbáld meg garoztatni, ott nem fognak vele amúgy sem foglalkozni, hogy mi volt rajta vagy mi sem!
(mondjuk ha van külsérelmi nyom a hdd-n akkor télleg nem fogják le garoztatni, de mindenképp meg kell próbálni) -
djculture
félisten
válasz
eketomy #23902 üzenetére
Ha már ekkora ütés érte hogy ilyen lett a hdd akkor szerintem annak nyoma is van, amit egyböl felfedeznek a kollégák. Fizikai behatásra meg ugrik az egész laptop garanciája.
Ha zörög akkor leszakadt a fej, game over. Adatokat nem fogod tudni megsemmisíteni ebben az állapotában, viszont lementeni is maximum tiszta térben a tányérokat átszerelve tudnák. Nem fognak vele foglalkozni. -
fazr
senior tag
(#23901) djculture (#23902) TomyGun
Ütés nem segített
Közben kicsit megráztam lapjában fel-le irányban és valami kattog, zörög benne, de csak ha így rázom. Nem túl biztató...
Garanciás még, szóval megpróbálom kicseréltetni.
Van valami módszer arra, hogy sérülés nélkül megsemmisítsek rajta minden adatot? -
Crashrasi
csendes tag
Sziasztok!
Következő lenne a problémám: vettem kb 2 hónapja egy ADATA Classic CH94-es 1TB-os külső vinyót. Rátettem családi fotókat, kb 45Gb mennyiségben. Egyik napról a másikra ezek eltűntek, senki sem tud semmit, nem nyúltak hozzá. A vinyó foglalt Gb számában megjelenik a 45Gb, de a képek helyén csak 1 darab fájl van, ami 2,78Gb, és erre a névre hallgat: USBC�Í)ł.
Ha valaki tudna nekem segíteni, hogy visszaszerezhessem a képeket, azt nagyon megköszönném!
-
djculture
félisten
A fej pozicionálása az ütés következtében elmozdult, ilyenkor azt se tudja hol van épp igy csak kattog. Vamikor egy ellenkező erőhatás visszatudja billenteni a helyére, persze csak akkor ha nem deformálódott el az egész. Nem nagyon hallani amúgy hogy a motor indul e benne. Ha nem indul akkor viszont letapadt a fej, azon is segít néha egy kis tasli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest