Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
válasz Panthera #23699 üzenetére
A hdd eredetileg laptopban van (néha az optikai meghajtó is furcsán viselkedik).
Kékhalál gyakran elszáll a rendszer, ilyenkor a hibaüzenet: "kernel data inpage error" és az atapi.sys-re hivatkozik.
Kipróbáltam, másik gépben a teszt hiba nélkül lemegy a hdd-re.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Hires boot cd, Victoria hdd tesztprogram:
"Invalid drive gemetry" hibaüzenetek, valamint rengeteg "Block xxxxx Error: ABRT"
Mi a véleményetek? Nem használtam eddig a progit. A HDDSentinel nem ír hibát. -
Sziasztok!
Van egy fél éves WD15EARS vinyóm.Külső 3.5 USB keretben használom laptopról.KB 2 hete lecsökkent a sebessége nagyon.Mentegetek róla, mindent le lehet olvasni de az átlag olyan 1M/s, van amikor csak 200K de van hogy visszagyorsul 27M/s – ig.Mentés vége fele járok, utána megpróbálom újraparticionálni.Átettem SATA- s alaplapra, ott is így viselkedik.
Felület lehet? Elektronika? Mi lehet a gondja A másoláskor nem jelent adathibát és olvashatatlanságot sem.A 3 test probléma nem megoldható.
-
liksoft
nagyúr
válasz Carasc0 #23696 üzenetére
Lehet. Ha az alaplapi USB sem hajtja meg, akkor software. De ezt könnyen kiderítheted, ha elindítasz egy live OS-t ami kezeli az USB-t. Ha ott látható, akkor W7, de ha itt sem megy, akkor inkább tápellátás probléma lehet. Ha dinamikus a partíció, akkor azt csatlakoztatni kell. Ugye nem ez a gond?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Carasc0
őstag
válasz liksoft #23695 üzenetére
És mi a helyzet az alaplapi USB-vel? Mert érdekes bármilyen külső, belső perifériát felismer, pen drive-ot felismer. Külső HDD-ket nem akarja se a házon lévő portok, se az alaplapi? Azért ez érdekes! Sokak szerint Win7 a gond. Eggyel több ok a linuxra való áttérés.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy adott egy Cooler Master 690 Advanced II ház. Benne található az adatlapomon található gép. A gondom az, hogy érdekes módon a gépház elülső (felső) részén található USB portra bármi olyan eszközt rákötök ami nem Pen Drive, egyszerűen nem akarja felismerni. Leginkább ez a külső HDD-kre igaz! Rákötöm az eszközt, és egyszerűen nem reagál.
Egyszerűen nem értem!
Előre is köszönöm a válaszokat/segítséget!
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
liksoft
nagyúr
-
semmy
tag
válasz liksoft #23691 üzenetére
Erről lenne szó: Hitachi 5K1000 (HCS5C1050CLA382)
Igen, ahogy mondtad RAID tömbból való, ata passworddal ellátva. Próbáltam már bios alól formázni (WDClear stb..-Hiren Boot 15.1-es CD tartalom-) de sikertelenül, mivel aktív a password.Nem kell róla semmi, teljesen gyári állapotba szeretném visszaállítani, hogy az oprendszer teljes értékű tárolóként érzékelje, mintha nem is lett volna tömbben, jelszó nélkül!
Megbízhatóságom: http://href.hu/x/fiav
-
liksoft
nagyúr
Valami nekem nagyon nem stimmel. Ezek csak részinformációk. Ha jól sejtem, megborult a RAID, kivetted a drive-ot, nem férsz hozzá, így preparálni sem tudod, hogy az adataidhoz hozzáférj. Egyáltalán milyen drive-ról beszélünk?
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy elég rossz állapotú vinyó: [link]
Mi a véleményetek, van még esélye hogy jó ez valamire ?2 napja bent van egy másik gépben, osszesen vagy 1,5-2 órányit adatmentő program (GetDataBack for NTFS és GetDataBack for FAT) szkennelése; HD Sentinel felület teszt olvasás (kb. 7-8 órát), és véletlen elérési idő teszt (6 órát) lefutott rajta simán.
Ja és rövid önteszt és részletes önteszt is hiba nélkül.
A felület teszt azt mutatta, hogy sérült vagy hibás blokk nincs, és ami néhány lassabban elérhető van, az a lemez első 10-15%-án.
Elérési idő tesztben sem látni komoly problémát. -
okay
aktív tag
Hello
Nemrég vettem észre hogy a 250GB-os samsung vinyom másolás közben megáll, eltelik 20mp elindul, de 2GB adat után megint megáll 20mp-re, a házon a HDD led világit közben.
Eddig IDE modban ment, semmi ilyen baja nem volt, HDsentinel szerint voltak-vannak problémái.
Most SSD lett a rendszervinyo, és ezzel a 250GB-ossal együtt AHCI-ra lett állitva, 500GB-osnak pedig IDE modban kellett maradjon. És most az IDE és AHCI között megáll. AHCI-AHCI között nem probáltam.
Most a vinyo a rossz vagy valami más probléma van?
Köszi!Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
Padawen
csendes tag
.
[ Szerkesztve ]
-
semmy
tag
Sziasztok!
RAID tömbből származó password-os HDD-n, hogy lehet visszaállítani az eredeti partíciós táblát/formázni stb.. maga a jelszó tudta nélkül?
Van erre valamilyen megoldás?Bios setup-ba látom a winyót, viszont oprendszer alatt már nem (Windows esetén eszközkelőben nem látom), de érdekesség képen a HD Sentinel kijelzi az állapotot/információkat!
Megbízhatóságom: http://href.hu/x/fiav
-
liksoft
nagyúr
válasz Zotya984 #23674 üzenetére
A képen ott a különbség. Ott épp nem látható, de egy második adatcsatorna helyezkedik el. A kettő együtt adja a drive teljes tudását, ha SAS vezérlő hajtja SAS (SCSI) utasításokkal, környezettel. Minden más csak a rendszer "megerőszakolása" ami lehet, hogy megy, de nem ÚGY.
Te milyen vezérlőről hajtottad meg a próba során?
Szerk: Ami képet (priviben) küldtél szerintem semmiképp nem lesz jó, mert míg a SAS vezérlő össze tudja kötni a két csatornát, a SATA egyáltalán nincs tudtommal ilyenre felkészítve.
Szerintem örülj a mostani állapotnak.
[ Szerkesztve ]
-
nope00
tag
válasz djculture #23671 üzenetére
áramellátás már megvan az már megy teszteltem asztali gépen is, úgy hogy csak sata kábelt csatlakoztam és ment felismerte most már csak a sata részt kéne hosszabbítani mert a kis usb kütyü a tápkábel miatt nem fér oda.
[Ilyen] kábelt meg sehol nem kapok.[ Szerkesztve ]
-
nope00
tag
Sata kábelt ami sérült újra össze lehet kötögetni ? és fog működni? mivel látom a belsejében van a két két rövid amik erősen be vannak burkolva és a három hosszabb ami csak egy szabad szál. Tehát működik a megfaragom a végét összekötöm beszalagozom módszer?
-
djculture
félisten
Gondolom ilyesmiről van szó. -
Zotya984
senior tag
Üdv
Úgy tudtam hogy egy seagate 15k fordulatú SAS merevlemez átalakítóval rádugva simán elveri a raptor 600gb -os változatát de erre kb egy 500gb-os 7200.12 seagate szintjén van.
Az átalakító a gond? 7pin sata > 29pin SAS???[ Szerkesztve ]
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
mikorka
csendes tag
Sziasztok, volna 2 db Samsung HD502HJ-m amik nem indulnak(nem RAID-be mentek). Az egyiknek kutya baja sem volt egyszer csak többet nem kapcsolt be. A másik az elkezdett bajlódni egyre több bad sector de még ment. Gondoltam lehet hogy elektronika a baj, mert már volt rá példa egy másiknál. Ezért kivettem a bad-est levettem róla az elektronikát és ráraktam a másikra. Ez sikerült is de így se indult be, megnéztem hogy a másikon megy-e az elektronika, és ekkor történt az hogy ment mert megkapta az áramot fel is pörög rendesen de a bios vacakol és nem olvassa be. Vissza raktam az eredetit de így se. Tudok velük csinálni valamit vagy esetleg van olyan aki megcsinálják az adatok miatt?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
-
nope00
tag
válasz djculture #23656 üzenetére
Igen nekem is az a bajom hogy nagyon nehéz hozzájutni 3,5"-hez mindet ideben árulják csak, nem beszélve arról hogy milyen magas áron, sajnos arra nem gondoltam, hogy mind két feszültség kell neki, megörültem hogy olcsón megtudtam szerezni, dupla usbs gondoltam hátha az elbírja, de így sajna nem, visszavenni nem veszik, valahogy meg kéne oldanom ezt a 12votlos dolgot, ilyen csináld magad oldal nincs valahol?
-
djculture
félisten
válasz Tacsika #23654 üzenetére
Mivel gondolom a szosásos pöcöktörés van igy mondom ez a két lehetőséged van . A jobbik ha kicserélteted a csatit, a kókányabb megoldás hogy veszel egy ilyen átalakítót rádugod és két pöty pillanatragasztóval odaragasztod a műanyagot a műanyaghoz. Így nem fog lejönni viszont kikötni is már csak a 4 pines molex kihúzásával lehet. Nem tudom mit lehet ezen nem érteni
-
vbbb
addikt
Hali!
Vettem egy használt HDD-t. (Alant látszanak az adatai.)
Kaptam egyszer egy olyan hibaüzenetet (CrystalDiskInfo), hogy a "Függõben levõ szektorok száma" veszélyes szintnél van. Állítottam a tűréshatáron, majd később kíváncsiságból vissza 0-ra és már nem írt ki semmi hibát. Előtte meg volt azt hiszem 10db. Mi történt? 60Gb híján majdnem tele van a merevlemez. Érdemes erre odafigyelni?----------------------------------------------------------------------------
(3) WDC WD4000KD-00NAB0
----------------------------------------------------------------------------
Enclosure : WDC WD40 00KD-00NAB0 USB Device (V=152D, P=2329, sa1)
Model : WDC WD4000KD-00NAB0
Firmware : 01.06A01
Serial Number : WD-WMAMY1378932
Disk Size : 400.0 GB (8.4/137.4/400.0)
Buffer Size : 16384 KB
Queue Depth : 32
# of Sectors : 781422768
Rotation Rate : Ismeretlen
Interface : USB (Serial ATA)
Major Version : ATA/ATAPI-7
Minor Version : ATA/ATAPI-7 published ANSI INCITS 397-2005.
Transfer Mode : SATA/150
Power On Hours : 6753 óra
Power On Count : 1717 x
Temparature : 35 C (95 F)
Health Status : Jó
Features : S.M.A.R.T., AAM, 48bit LBA, NCQ
APM Level : ----
AAM Level : 80FEh-- S.M.A.R.T. --------------------------------------------------------------
ID Cur Wor Thr RawValues(6) Attribute Name
01 200 200 _51 000000000000 Olvasás közben elõforduló hibák száma
03 221 216 _21 000000001757 Felpörgési idõ
04 _98 _98 _40 000000000828 Elindulások/leállások száma
05 200 200 140 000000000000 Tartalék területekre áthelyezett szektorok száma
07 200 200 _51 000000000000 Fejpozicionálás közben elõforduló hibák száma
09 _91 _91 __0 000000001A61 Bekapcsolva töltött idõ
0A 100 100 _51 000000000000 Felpörgési újrapróbálkozások száma
0B 100 100 _51 000000000000 Kalibrálási újrapróbálkozások száma
0C _99 _99 __0 0000000006B5 Ki-be kapcsolások száma
C2 117 _91 __0 000000000023 Mûködési hõmérséklet
C4 200 200 __0 000000000000 Áthelyezési kisérletek száma
C5 200 200 __0 000000000008 Függõben levõ szektorok száma
C6 200 200 __0 000000000000 Javíthatatlan szektorok száma
C7 200 253 __0 0000000024BE Adatátviteli hibák száma
C8 200 200 _51 000000000000 Írás közben elõforduló hibák száma[ Szerkesztve ]
-
nope00
tag
Sziasztok, ma vettem egy 2.5" hdd keretet azzal a céllal hogy 3,5" hdd-vel használnám csatlakozó rámegy de a vinyo meg sem mordul, kevés lenne neki az 5v? mert a tetején úgy nézem hogy vagy 12v vagy 5 volt.
-
djculture
félisten
válasz Tacsika #23648 üzenetére
Egy ilyet veszel és annyi, 12v meg az 5v és GND kivül más nem kell egy meghajtónak:
Igen kilehet cserélni csak pepecs munka, én már nem egyet cseréltem mert hasonlóan letörik a pöcköket folyton a sietős emberek.
De kell egy rossz vinyó panel amiről lehet műteni a jót.[ Szerkesztve ]
-
Tacsika
aktív tag
válasz djculture #23647 üzenetére
Ok de a 4 pin-ből hogy lesz sok pin? Gondolom nem véletlenül van annyi a panelen.
A csatit tényleg ki lehet cserélni?! (Abszolute laikus vagyok ezen a téren) tehát azt a sok forrasztást meg lehet csinálni manuálisan?
Ha mondjuk elvállalná valaki lehetséges lenne itthon is? Tele van privát adattal (amiket már lementettem de hát ugye az eredetiek rajta vannak siker esetén...) -
tuser
aktív tag
válasz rayoliviero #23642 üzenetére
Szentikével nem tudom hogy noobulod ki, de a smartmontools csomagot feltével egy teljes tesztet pl így kérsz :
smartctl -t long /dev/sda
4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3
-
addikt
válasz rayoliviero #23642 üzenetére
Lemez menüpont -> rövid ön-teszt, részletes ön-teszt, stb, amit csak szeretnél.
-
tuser
aktív tag
válasz rayoliviero #23640 üzenetére
Futtass le rajta egy short-long-offline tesztsort, ha hiba nélkül átmegy ( smart értékek se romlanak ), akkor jó eséllyel nem fog hátast dobni.
4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3
-
rayoliviero
veterán
Ezzel a vinyóval minden rendben?
Már megvettem használtan és valaki azt írja, hogy az 1-es és 7-es Smart értékek nem nullák és az probléma lehet.
Egy hozzáértő tudna segíteni, hogy minden rendben van-e a winchesterrel vagy nem? -
laca500
aktív tag
válasz Superhun #23633 üzenetére
Hát nem használnám én, de a múlt héten talált 12 hibás szektort, tegnapelőtt meg ezt produkálta. Próbálom menteni a képeket, de egy jó pár megsérült. Akkor ezek menthetetlenek?
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Egy 160 GB-s Samsung SATA vinyóm van. Két partícióra van osztva (2x 80), másodszor fordult elő, hogy az egyik partíció kvázi eltűnik. Nem lehet megnyitni, az egész gép lelassul. Első alkalommal, mivel nem volt rajta semmi, leformáztam újra, és működőtt egy darabig, de pár napja megint ugyanez történt.
Vissza lehet ezt valahogy hozni?
-
Tibor_560sec
aktív tag
-
addikt
válasz Tibor_560sec #23634 üzenetére
Gyorsan ments le róla mindent, mert még több hibás szerkor lesz.
-
Tibor_560sec
aktív tag
válasz Tibor_560sec #23623 üzenetére
Na most már ilyen hogy lefuttattam a programot ...
Kuka ...
Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
addikt
válasz laca500 #23632 üzenetére
Hogyhogy még használod, ezért már rég nem az "igen veszélyes" kategória.
Amúgy a tartalék terület egyszerűen feloldásra kerül, helyettesítve a rossz szektorokat. De sajnos ez a tartalék terület véges, mindenképpen a sürgős adatmentést ajánlom. Külső vinyó, DVD, pendrive, másik HDD, stb... bármilyen adattárló szóba jöhet. -
laca500
aktív tag
Hali.
Skacok ezzel a wincsivel lehet még valamit kezdeni?
Vagy dobjam a kukába?
Lenne valami progi ami javít valamit rajta?
Azt írja, hogy a hibás szektorból az adat a tartalék területre lett áthelyezve. Hogyan tudnám ezeket az adatokat (főleg képek) megmenteni?[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
-
djculture
félisten
válasz Tibor_560sec #23626 üzenetére
Igen. Azért menteni nemárt róla a fontosabb dolgokat, de ez minden hdd és ssd re érvényes.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz liksoft #23625 üzenetére
Igazság szerint jóval gyorsabbnak kellene lennie!! Azért is vettem volna .Nem próbáltam még mert most kivan szedve a winchi.Ráadásul darabokra szét kell szedni a laptopot hogy ki lehessen cserélni. A sentinelbe nem tudom hol van ez a funkció. Ha próbálgatni akarom akkor meg el kell vinni valakihez hogy asztali gépbe beletudjam rakni!! Sajnos nem egyszerű!! Inkább lehet el kellene küldeni valakinek hogy nézze meg. Meg a hiba is akkor jön elő amikor rendszer van rátelepítve.
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
djculture
félisten
válasz Tibor_560sec #23623 üzenetére
Ön teszt az a teljes verziós hd sentinelen működik csak azért írja ezt. Amúgy meg le kell takarítani és végig engedni rajt a hdd regenerator progit, ezek csak logikai hibának tűnnek az 1 áthelyezetten kívül.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Nem regen vettem itt az apron eyt a HDD-t ...
HD Sentinel
Lehet rajta segiteni vagy kuka ?Udv.
Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
kk831228
addikt
válasz liksoft #23621 üzenetére
A 750-es olyan mint ha megfagyna amikor gondolkozik csak az egér mozog de ha rányomok közben valamire nem csinál semmit kb 10-15 másodpercig. Az 500-asnál nem is lehet észrevenni ilyen jelenséget. Ritkán gondolkozik 2-3 másodpercet de az lehet a windows is. Ráadásul még lassabnak is tűnik (teszt program mondjuk nem azt mutatja)
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz liksoft #23594 üzenetére
Értem!! Most megnéztem a gyári 500-as wd laptop winyón a smartot és a grafikonon a parkolások száma 17890. De mégse csinálja azt a jelenséget mint a 750-es. Ezt nem értem...
-
liksoft
nagyúr
válasz Vegitaa #23616 üzenetére
Ebben az esetben marad az, hogy a dobozon belül esetleg az egyik vezeték a 2,5"-os csatlakozóhoz hibás. Van átalakítód 3,5"-ra? Ha igen, azzal is kipróbálnám.
Oda nem is kell, az a slave állításhoz kell. Ugye a winyón nincs jumper?
[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
De a kis vinyón lévő különálló 4 pin-re nem megy kábel...
-
djculture
félisten
válasz Vegitaa #23614 üzenetére
Értem már javítottam. A piros vezeték ami a molexbe megy arra mérj rá multiméterrel/óvatosan úgy hogy nehogy összeérintsd a feketével/ , úgy hogy legyen rajta a 2,5 vinyó Szerintem jóval kevesebb lesz mint 5v olyankor, ergó a táp terhelhetősége 5volton gyenge. Mivel 3,5 vinyó esetén 12volton eszik többet a vinyó, 2,5 vinyónál meg 5volton.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Magyarán az 5voltot megkapja be tápként az átalakító és átadja a vinyónak.
-
liksoft
nagyúr
válasz Vegitaa #23608 üzenetére
Nem látom. Hogy néz ki? Milyen jack? Az honnan kap tápot? Ezt a külsőt használod 2,5" és 3,5"-hoz egyaránt? Milyen átalakítóval? Milyen tápegységgel? Milyen kábelekkel?
Rahedli kérdésem van, amire egy kép VÁLASZ! De legyen rajta minden alkotóelem, HDD nem kell, meg számítógép sem.
SZERK: megjött, nézem.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Vegitaa #23606 üzenetére
Valami nagyon nem görbe.
- Van a számítógép USB kivezetése. Természetes, hogy ezt nem cseréled.
- Vannak a drive-ok.
- És van az USB áramkör, mely a számítógépből jövő kábel és a HDD közé kerül.A 3,5" drive 40 tüskés, a 2,5" drive 44 tüskés. A különbség 4 az, amin a tápot kapja.
Ááááá.... Tegyél ide képet, vagy linket a külső áramkörről, hogy mit használsz. Szerintem tápellátási gond lesz, de meg kéne találni, hol a gond.
-
Vegitaa
senior tag
Bár, a nagyokra külön dugtam rá a hagyományos tápcsatlakozót, még a kicsitkre ugye nem lehet. De nálunk viszont egy Jack-dugó-szerű csatlakozóval lehet áramot adni.
-
Vegitaa
senior tag
Komolyan nem értem. Rádugtam már vagy négy 3,5-ös HDD-t, s mindegyiket látja. Csak a két kicsit nem...
-
Vegitaa
senior tag
Ugyanaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- WD My Cloud Mirror Gen2
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest